Nations Cup 2012 - Suomen maajoukkue

Users who are viewing this thread

Zoltanus said:
Jabbe said:
Kyllä pääsen!

Eilenkin vaan nukkuu pussutit.  :neutral:
Nojoo, sunnuntaina ja maanantaina oli niin paljon hommaa ettei kerenny ja jaksanu. Tosin ei sen viikonlopun n. 20 tuntisen PW - maratonin jälkeen oikein tehnyt mielikään koneelle. Saksalta kyselin harkkamatsia eilen, mutta ei ole vielä kuulunut mitään. Voidaan myös pelata harkkamatsi jotain klaania vastaan kuten TnT:ä, IG:ä, Trinityä tai AE:a vastaan.
 
Jabbe said:
Zoltanus said:
Jabbe said:
Kyllä pääsen!

Eilenkin vaan nukkuu pussutit.  :neutral:
Nojoo, sunnuntaina ja maanantaina oli niin paljon hommaa ettei kerenny ja jaksanu. Tosin ei sen viikonlopun n. 20 tuntisen PW - maratonin jälkeen oikein tehnyt mielikään koneelle. Saksalta kyselin harkkamatsia eilen, mutta ei ole vielä kuulunut mitään. Voidaan myös pelata harkkamatsi jotain klaania vastaan kuten TnT:ä, IG:ä, Trinityä tai AE:a vastaan.

Turkki kyseli matsia viime viikolla, (ei löytänyt nabbea steamista niin kysy sit multa) et otas niihi yhteyttä vaan...
 
ryozu said:
Pitäisti päästä tänään. Harkkamatsi Trinityä vastaan ei ehkä ole järkevä kun niistä suurin osa on Puolan pelaajia. :smile:
Ainiijuu, pääs täs unohtumaan :grin:
 
Täytyy kyllä sanoa, että oli suuri pettymys tämä Ranska matsi. Voitte päätellä tuloksestakin kaiken, 2-18 Ranskalle.

Sandiboush
Nords
Otimme 1-2 aivan täyttä turhaa kuolemaa joka kierros, kun juoksimme hautuumaalle. KILVET YLHÄÄLLÄ!! Siitä on sanottu varmaan jo 1 459 883 kertaa, mutta se ei tunnu menevän kenellekään jakeluun...cavin ajoitukset eivät myöskään toimineet niin hyvin mitä odotin sekä cav kuoli hieman turhan nopeasti, mutta ymmärrän kyllä sen. Ranskalaiset ampuivat crossboweilla meidän cavia, 1-3 bolttia ja hevonen tippuu. Me annoimme cavin aivan vapaasti tulla selkäämme ja tappaa puolet joukkueestamme. Meillä oli 2 keihäsmiestä sekä 2 jousiampujaa, mikä meni pieleen?!?! Onko siihen caviin vaikea osua keihäillä ja jousilla, kun se tulee 2 metriä leveästä kujasta läpi vai mitä tapahtui. Saimme yhdellä kierroksella tapettua heidän cavinsa nopeasti ja voitimme kierroksen, siitä voi jälleen tehdä joitakin johtopäätöksiä. Javeja tiputeltiin 3 packkia maahan ja lähes kukaan ei käyttänyt niitä, eivät ne ole tarkoitettu selän koristeeksi vaan heittämiseen. Itse sain javeilla lähes tapettua heidän crossbowin, joka tyhmästi seisoi paikallaan portaissa. Kuitenkin tämä "tyhmä" crossbowmies tappoi monet meistä.
Toinen asia, silloin kun sanotaan, että mennään päälle niin mennään päälle eikä lyödä heitä yhden kerran kilpeen ja peräännytä taaksepäin.
Jousimiehiltä karmeaa pelaamista Nordeilla, molemmat seisoivat keskellä hautuumaata, josta crossbowit ampuivat heitä päähän. Voin antaa vinkin, että kulmat sekä seinät ovat hyviä paikkoja suojautumiseen ja selissä olevat kilvet voivat olla myös hyödyllisiä. Noh...se siitä...


Swadia
Swadialla vaihtelimme taktiikoita vähän miten sattuu ja siellä oli myös lähes samat virheet kuin Nordseillakin. Ihmettelen sitä, että miten tavalliset jousiampujat voittavat meidän varsijousiampujat San'di'boushidda, joka on täynnä kulmia, joiden takana voi ladata ja sen jälkeen ampua heitä päähän.



Ruins
Sarranids
Tämä mappi oli aivan karmeaa, aivan joka saralta. Heidän molemmat cavinsa juoksivat meidän puolella 80% ajasta ennen lippuja. Kukaan archereista ei ampunut niitä, vaikka he kinusivat niitä nuolia hevosiinsa. Sanoin monta kertaa kuuluvalla äänellä, että AMPUKAA HEVOSIA, mutta minun päälleni puhuttiin joka kerta eikä kukaan kuunnellut minua, joten ei minun sitten kannattanut mitään puhua enää jatkossakaan. Hirveä älämölö oli Mumblessa ja kaikki huusivat toistensa päälle. Olisi kaikille pelaajille Nations Cup 2012 Suomen joukkueen sääntöjen kertaus nyt ajankohtaista.
Olisimme saaneet heidän hevosensa helposti tiputettua ennen lippujen tuloa, mutta jos ei kiinnosta niin ei sitten kiinnosta.
Ranskalaiset taas ampuivat välittömästi 2-4 bolttia/nuolta ja hevosemme kuolivat alta aikayksikön. Näin se olisi pitänyt tehdä. Monet kommentoivat, että ranskalaiset vain perseilevät, minusta se näytti siltä, että me perseilimme. Ja vaikka he perseilivätkin niin aivan syystä, sen me ansaitsimme.
Ja sitten tämän mapin pääasiaan. Warbandin näppäimiin kuuluu tämä tilde - nappula vai mikä lie onkaan. Onko sitä todella niin vaikeaa painaa, siltä se ainakin näytti. Inffeillä oli jälleen keihäät mukana ja meillä oli 3 jousiampujaa. Heidän cavinsa nappasivat joka kierroksella kaikki jousiampujamme ja muutaman muunkin. Kyllä hävetti....
Muutenkaan emme pitäneet kilpiä ylhäällä ja he napsivat meitä kuin marjoja.


Swadia
Jälleen samoja virheitä kuin aikasemminkin, heidän cavinsa oli aivan tyrkyllä edessämme, mutta kukaan ei ampunut heitä. Vastustajien archeritkin olivat helposti tapettavissa. Varmaan huomasitte, että minuakaan ei enää oikein kiinnostanut pelata, kun kukaan ei antanut minulle puheensijaa. Yritin silti parhaani.


Tiivistelmä:
Todella huono matsi meiltä, ehkä huonoin koko turnauksessa. He ovat taitavempia, mutta silti, voitimme vain 2 kierrosta.
Valmistautuminen otteluun oli myös huonoa, kutsuimme kaikki ATC:n Mumblessa, mutta kaikki pelasivat vain jotain Mercenaresia tai tappoivat toisiaan ENL_Germanyssa. Taktiikoista ei parane valittaa, jos ei osallistu niiden suunnittelemiseen eikä edes seuraa ja kuuntele mitä piirrämme ja puhumme niistä. Täytyy myöntää, että taktiikat eivät olleet hyviä ja niitä tarvitsee vielä hioa. Mumblessa ei myöskään huudeta ja puhuta toisten päälle, tämän takia en enää punutkaan myöhemmin, sillä kukaan ei kuunnellut minua. Ajokoira kuitenkin hoiti tilanteen komentamisesta hienosti ja pisteet hänelle tästä matsista, vaikka peli ei sujunutkaan kovin hyvin. Teamkillejä tuli myös kiitettävä määrä, joten huolellisuutta!
Myös turha paskan puhuminen Mumblesta pois ja keskitytään olennaiseen. Monet siellä puhelivat jotain tämän tyylistä " Toi short sword on niin vitun nopea ettei sitä vastaan pärjää " " Archerit on niin tarkkoi ettei me millään pärjätä niille " ym. ym. ym. Yleisesti pelasimme pehmeästi ja huolimattomasti joka alueella.
 
Onko tämä nyt sitten sitä suomalaista ylimielisyyttä?  :lol:

(jk)

Minun mielestäni ei kannata ottaa turhia paineita, tuollaistahan tapahtuu vaikka miten monessa klaanissa jopa päivittäin. Maajoukkueen nyt toisaalta odottaa olevankin täysvireessä ja muutenkin, mutta eipä siellä maajoukkueessakaan loppujen lopuksi ole kuin juuri niitä klaanipelaajia.

Joka tapauksessa tsemppiä.
 
Das Knecht said:
Onko tämä nyt sitten sitä suomalaista ylimielisyyttä?  :lol:

(jk)

Minun mielestäni ei kannata ottaa turhia paineita, tuollaistahan tapahtuu vaikka miten monessa klaanissa jopa päivittäin. Maajoukkueen nyt toisaalta odottaa olevankin täysvireessä ja muutenkin, mutta eipä siellä maajoukkueessakaan loppujen lopuksi ole kuin juuri niitä klaanipelaajia.

Joka tapauksessa tsemppiä.
Ylimielisyydestä en tiedä, mutta kuinka kehittyä ellei mokaa eka kunnolla? Peli meni päin persettä kaikilla osa-alueilla ja jabbe kritisoi vain osaa tästä kaaoksesta joka kentällä nähtiin. Nyt kun on purastu paskaa niin seuraavaks ei samanlaista sekoilua nähdä..
 
Enpä nyt jaksa kommentoida tuota subjektiivista näkemystä matsista, mutta selkeästi kaikilla/useimmilla on itsekritiikin paikka.

Mietiskelin seuraavia asioita: (a) Yleisesti ottaen varmaankin tarvitaan nopeampaa ja aggressiivisempaa toimintaa. Esim. vihollisen heppoja voitaisiin tarkoituksella metsästää kentästä riippuen nykyistä aktiivisemmin. (b) Ehkä kannattaisi miettiä pienien ryhmien perustamista, jolloin motittaminen ja yksinkertainen yhteistyö kävisi nopeammin. Kattelin specistä matsin aikana, kuinka ranskalaisten xbowi eteni hyvään ampumapaikkaan kahden inffin kanssa, ampui pari kertaa ja perääntyi pois. Tuollainen toiminta varmaan avaisi paikkoja hyökätä tai pudottaa heppoja/vihuja, kunhan tiimi perääntyy ajoissa ja muut ovat valmiita auttamaan. (c) Heittoaseet kunniaan, kuten on mainittu, mutta yksi inffeistä voisi olla käytellä pääasiassa keihästä (ja parasta kilpeä), jolla tukea muita ja pysäyttää heppoja varoituksen tullessa. Tosin vihut täytyisi pitää poissa keihäsmiehen iholta.

Yleisesti ottaen kommunikaatiosta pitää saada selkeämpää ja taktiikoista dynaamisempia tai sitten vain toimia reilusti suoraviivaisemmin. Jomminkummin, mutta nyt meitä vaivaa tietty päättämättömyys ja epävarmuus joka matsissa.
 
Tiimipelaaminen on edellytys, joka vaaditaan voittoon. Meillä on useaan otteeseen siihen kaatunut peli, että porukat vaeltelevat omillaan ja sitten ottaa turpiin monilukuisilta vihollisilta. Olin paikalla vain Sandi'boush mapin ajan, mutta huomasin, kuinka tämä sama ilmiö ilmeni siinäkin mapissa useaan otteeseen.

Tässä pari kohtaa, joissa meillä tökkäsi.

I. Jakautuminen. Erityisesti tulee mieleen, kun aloitimme Swadian spawnissa ja Monkey & Jabbe lähtivät suuntaamaan omillaan vihollisten spawniin - ottaen siellä turpaansa - samalla kun muu porukka suuntasi oikealle kujalle.

II. Käskyjen vaillinaisuus. Eräässä kohtaa Jabbe sanoi, että yhden cbowin tulee mennä hautausmaan vallille. Jabbe ei nimennyt ketään siihen tehtävään, ja alkoi vaikeroida myöhemmin kuinka kukaan ei ollut sinne mennyt. Warband perustuu tiimipelaamiseen, mutta silti porukoiden tulee täsmälleen tietää, mihin suuntaan mennä. Kapteenin tulee johtaa tätä organisointia paikan päältä, eikä suinkaan suunnata omilleen, kuten on aiemminkin käynyt. Kapteenin tehtävä on istuttaa se keihäsmies takalinjaan, eikä valittaa jälkeenpäin kuinka metukka listii jokaisen. Hevonen nimenomaan osoittautui merkittäväksi tekijäksi ensimmäisen mapin aikana. Ajokoira ei suurempiin suorituksiin pystynyt, sillä taktiikkamme ei sitä sallinut, eikä hänen jahtaamiin jousimiehiin kiinnitetty huomiota.

III. Sama taktiikka. Pelasimme joka roundin hautausmaalle suunnaten nordeilla huolimatta siitä, että saimme siellä myös joka kerta turpaan. Varakapteeni Ajokoira sanoi useaan kertaan kuinka se on silkkaa itsemurhaa - Jabbe tosin pysyi hiljaa, joten sinne sitten suunnattiin joka kerta. USA-matsin ensimmäinen erä voitettiin juuri yllättämällä ne käyttämällä taktiikkaa, jota he eivät osanneet odottaa. Nyt pelasimme aivan liian varovaisesti - jokaisen näkemäni erän ajan.

IV. Heikko jousipeli. Viisi pelaajaa joukkueesta pelasi cboweilla Swadian puolella Sandi'boushissa. Siitä huolimatta tuli usein käsky rynniä vihollisen kimppuun, vaikka tiimimme kokoonpano oli laadittu sen pohjalta, että istuisimme kulmassa, ja ampuisimme viholliset yksi kerrallaan. Vihollisten archereilla oli määrätyt sijainnit heti erän alusta alkaen, ja pari kertaa tikapuille suunnannut cbow ampuikin yhden meikäläisistä, kun suuntasimme hautausmaalle nordeina. Tämä tyystin puuttui meiltä, ja tiimin strategia perustui siihen, että pelaajat itse voisivat valita paikkansa. Kokemuksella voin sanoa, että se johtaa vain epävarmaan käyskentelyyn ympäriinsä, ja siihen, että tarkistetaan, onko joku jo istumassa toisessa paikassa.

 
4Given said:
I. Jakautuminen. Erityisesti tulee mieleen, kun aloitimme Swadian spawnissa ja Monkey & Jabbe lähtivät suuntaamaan omillaan vihollisten spawniin - ottaen siellä turpaansa - samalla kun muu porukka suuntasi oikealle kujalle.
Itselläni meni maku pelaamiseen, kun Mumblessa puhuttiin minun päälleni, kun yritin antaa käskyjä eivätkä pelaajat noudattaneet niitä. Itse asiassa tämä taktiikka olisi voinut toimia, jos olisimme ajoittuneet oikein sekä tehneet enemmän tiimityötä. Pääsimme MOnkeyn kanssa heidän selkäänsä tosi usein.

4Given said:
II. Käskyjen vaillinaisuus. Eräässä kohtaa Jabbe sanoi, että yhden cbowin tulee mennä hautausmaan vallille. Jabbe ei nimennyt ketään siihen tehtävään, ja alkoi vaikeroida myöhemmin kuinka kukaan ei ollut sinne mennyt. Warband perustuu tiimipelaamiseen, mutta silti porukoiden tulee täsmälleen tietää, mihin suuntaan mennä. Kapteenin tulee johtaa tätä organisointia paikan päältä, eikä suinkaan suunnata omilleen, kuten on aiemminkin käynyt. Kapteenin tehtävä on istuttaa se keihäsmies takalinjaan, eikä valittaa jälkeenpäin kuinka metukka listii jokaisen. Hevonen nimenomaan osoittautui merkittäväksi tekijäksi ensimmäisen mapin aikana. Ajokoira ei suurempiin suorituksiin pystynyt, sillä taktiikkamme ei sitä sallinut, eikä hänen jahtaamiin jousimiehiin kiinnitetty huomiota.
Se olisi ollut mukavaa, jos pelaajat olisivat oikeasti kuunnellut ja katsoneet taktiikat ATC:ssa. Laitoin sinne Swadian pelaajille tarkat paikat mihin mennä, mutta jos pelaajia ei kiinnosta noudattaa taktiikoita niin ei ne voi toimiakaan. Usein myös en saanut mitään sanavaltaa, kun aloitimme uuden kierroksen vaan joku huusi sieltä, että mennään oikealle ja kaikki lähti hulluna juoksemaan sinne. Kun käskin crossbowia menemään tikkaille niin siellä oli muutama meidän crossbow melkein hautausmaalla, joten joku olisi voinut mennäs sinne ihan omin avuin. Matseissa täytyy itsekin osaa soveltaa ja lukea peliä, sillä kapteeni ei voi nähdä joka nurkan taakse. Jos jokaista pelaajaa täytyy kädestä pitää, että he osaavat sijoittua oikein niin voi luoja...
Sanoin jaktuvasti meidän keihäsmiehille, että olkaa valmiita lyömään takaata tulevaa cavia, mutta usein heidän cavinsa tuli ja lancetti meidän keihäsmiestä selkään. Jälleen sanon tämän, käyttäkää sitä tilde - nappia. Kun olimme hautausmaalla käskin keihäsmiehen odottaa kulman takana cavia, joka tulee hautausmaalle sisään. Saimme kerran pysäytettyä vastustajien cavin ja tapoimme sen nopeasti. Muilla kierroksilla keihäsmies oli liikkunut jonnekin keskelle hautausmaata, vaikka käskin odottaa cavin tuloa kulman takana.
4Given said:
III. Sama taktiikka. Pelasimme joka roundin hautausmaalle suunnaten nordeilla huolimatta siitä, että saimme siellä myös joka kerta turpaan. Varakapteeni Ajokoira sanoi useaan kertaan kuinka se on silkkaa itsemurhaa - Jabbe tosin pysyi hiljaa, joten sinne sitten suunnattiin joka kerta. USA-matsin ensimmäinen erä voitettiin juuri yllättämällä ne käyttämällä taktiikkaa, jota he eivät osanneet odottaa. Nyt pelasimme aivan liian varovaisesti - jokaisen näkemäni erän ajan.
Tulin tietokoneelle klo 20:00, hodin ensin tärkeät asiat ja sen jälkeen aloimme huhuilemaan porukoita ATC:n. Kesti taas se 10 minuttia, että kaikki olivat siellä. En ollut suunnitellut mitään erikoisia taktiikoita, sillä siihen ei ollut yksinkertaisesti aikaa.
Kun käskin meidän hyökätä niin kukaan ei uskaltanut tehdä sitä vaan perääntyivät. Hyökkääminen myöhästyi ja Ajokoira joutui ahtaammalle koko ajan. Vasemmalla olevilla portailla oli vastustajien crossbow, johon sain heitettyä joka kierroksella 1-3 javelinia. Olisimme saaneet tapettua hänet javelineilla tai nostamalla tikkaat ja hyökkäämällä hänen niskaansa. Muutenkin pelasimme joka tilanteessa liian pehemeästi ja archerit kuolivat siihen, kun he seisoivat keskellä hautausmaata ja crossbowit napautti heitä päähän. Molemmilla oli jopa kilvet mukana. USA - matsi oli siitä erikoinen, että siinä sattui olemaan 130 pingit, joten emme kovin järjestelmällisesti voineet pelata.
4Given said:
IV. Heikko jousipeli. Viisi pelaajaa joukkueesta pelasi cboweilla Swadian puolella Sandi'boushissa. Siitä huolimatta tuli usein käsky rynniä vihollisen kimppuun, vaikka tiimimme kokoonpano oli laadittu sen pohjalta, että istuisimme kulmassa, ja ampuisimme viholliset yksi kerrallaan. Vihollisten archereilla oli määrätyt sijainnit heti erän alusta alkaen, ja pari kertaa tikapuille suunnannut cbow ampuikin yhden meikäläisistä, kun suuntasimme hautausmaalle nordeina. Tämä tyystin puuttui meiltä, ja tiimin strategia perustui siihen, että pelaajat itse voisivat valita paikkansa. Kokemuksella voin sanoa, että se johtaa vain epävarmaan käyskentelyyn ympäriinsä, ja siihen, että tarkistetaan, onko joku jo istumassa toisessa paikassa.
Olin piirtänyt ATC:n tarkat paikat crossboweille, mutta lähes kukaan ei noudattanut niitä. Nimesin jopa erän alussa tarkat paikat pelaajille, mutta niitä ei noudatettu. Saimme Swadialla heidät monesti mottiin, mutta en tajua miten kuolimme niin nopeasti. Meillä oli awlpiket sekä crossbowit. Niillä pitäisi saada cav tippumaan välittömästi sekä ampua heidän jousiampujat, joilla ei useimmiten edes ollut kilpiä selässä ja he seisoivat paikoillaan. Näköjään meillä on ongelmia crossbowien ampumisen kanssa tai pelaajat eivät osaa mennä suojaan ja ladata siellä vaan lataavat ne aukeilla paikoilla, joihin on helppo ampua jousilla ja cavin tulla selkään. Pelaajat määrittivät sen takia omat paikkansa, sillä he eivät olleet kuunnelleet taktiikoita lainkaan ja minun on vaikea ohjata kaikkia pelaajia, kun peli on käynnissä.
Meillä on 2 varakapteenia + muutama kaveri, jotka tykkäävät ehdotella taktiikoita ja johtaa. Jos minä lähden MOnkeyn kanssa flankkaamaan siinä toivossa, että pääsemme heidän selkään ja saamme scoutattua heitä, jotta isompi ryhmä tietäisi heidän liikkeistään. Tässä tilanteessa varakapteenit voisivat johtaa isompaa ryhmään, johon itse kuuluvat.


Tästä lähtien tullaan ATC:n 45 minuuttia ennen ottelua. Ilmoitetaan, jos ei päästä ATC:n. Ne, jotka myöhästyvät ATC:sta ilmoittamatta tai muuten eivät tule saavat istua specissä ainakin yhden mapin ajan.

Mumblessa kuunnellaan kapteenia sekä muiden mielipiteitä eikä huudeta päälle. Ranska matsissa oli Mertarannan sanojen mukaan "hirveä hulabaloo" Mumblessa. Kaikki huusivat toisten päälle niin etten kuullut varoituksia yms.

Kun olemme ATC:ssa kukaan ei pelaa sillä aikaa millään serverillä. Kuunnellaan, katsotaan ja esitetään omia mielipiteitä, jos niitä on. Ne, joita ATC:n katsominen ei kiinnosta niin voivat istua specissä.

Otteluun keskitytään eikä puhuta turhia asioita Mumblessa, annetaan rauha niille, jotka ovat vielä elossa.

 
Mursun ulinaa tiistaisesta räpellyksestä:

1. Porukka ei näytä tietävän minne heittoaseita heitetään.
Esimerkki: Javelinit heitettiin suoraan ensimmäisiä äijiä kilpiin. Miksi? xD
Näin se tehdään oikein: Odottakaa kärsivällisesti hyviä tilaisuuksia, mielellään paikoillaan jos oma crossbow on takana ampumassa. (Kilvet kyllä kestävät yleensä vaikka kaikki vastustajien heittoaseet, mutta liikkuminen vaikeuttaa omien ampujien ampumista, sekä väistelyä. Jos tekee mieli liikkua, liikkukaa eteen ja taaksepäin, jolloin omat ampujat voivat ampua.) Kun näette esim. Hevosen, heittäkää hevosta (ratsastajaan heittäessä osuu kilpeen lähes aina), yrittäkää heittää hevosiin siinä vaiheessa kun se tulee kohti (speedbonus) ja yrittäkää heittää niin ajoissa että saatte vielä torjuttua hevosen lancen/miekan. Jos vihollinen perääntyy juosten (esim. archer), heittäkää sitä selkään, ja kerätkää ohi menneet javelinit ym. juostessanne (archer ei pääse pakoon lähes koskaan). Jos näette ison kasan vihollisia, joista osa ei katso kohti, tähdätkää isoimpiin viholliskasoihin tai kilvettömiin vihollisiin.

2. Mumblessa ulistaan liikaa.
Esimerkki: Joku ulisee toimimattomasta taktiikasta, joku ulisee takaisin... ULIULIULIULIULI jne. = täys kaaos, kukaan ei kuule Jabbea, kaikki menee päin vittua. (en syyllistä ketään erityistä, ulisen myös itse... xD)
Näin se tehdään oikein: Turpa kiinni, Jabbe kertoo taktiikat, kaikki turha paska pois, ei kommentoida tai kyseenalaisteta Jabben taktiikoita. Jos joku ei tottele Jabbea heti, Jabben taktiikka ei toteudu, ja se on vielä pahempi kuin toteuttaa paska taktiikka kunnolla. Itsellä tästä ongelmasta PALJON kokemusta TnT:n treenimatseista kun esim. Lt ulisee, Sandorra ulisee Lt:lle olemaan hiljaa, joku ulisee ettei saisi puhua suomea, Lt ragettaa ja puhuu suomea, kaikki ulisevat, kaikki taktiikkoihin liittyvä kusee.

3. Cavin ei tarvitse selviytyä yksin.
Esimerkki: Ajokoira kuolee ennen itse tappelua
Näin se tehdään toivonmukaan oikein:Kun cavilla on ongelmia, lähetetään cavin avuksi ampuja tarpeen tullen. Parempi vaikka uhrata se yksi ampuja kuin antaa cavin kuolla ilman että vastustaja menettää mitään.

4Given said:
II. Käskyjen vaillinaisuus. Eräässä kohtaa Jabbe sanoi, että yhden cbowin tulee mennä hautausmaan vallille. Jabbe ei nimennyt ketään siihen tehtävään, ja alkoi vaikeroida myöhemmin kuinka kukaan ei ollut sinne mennyt.

Ehkä Jabben pitäisi tosiaan tästä lähtien vaan sanoa ensimmäinen päähän tuleva ampuja ja käskeä se paikalle. Esimerkki: "Bauglir ylös, Sandorra oikealle, Mursu seuraa." eikä: "yks ylös, yks oikeelle, yks seuraa"
 
Se on kyllä totta, että on parempi sanoa nimeltä kenen pitää mennä paikkaan, kuin sanoa ylipäätään "xbow ylös" tai muuta vastaavaa. Tuossa kyllä pitää ottaa huomioon, että nimeltä mainitseminen voi olla aika vaikeaa kesken matsin varsinkin jos pitää toimia nopeasti ja siinä voi muutenkin nopesti unohtaa missäs ne kaikki xbowit nyt olivatkaan. Jos tulee komento esim. "xbow hautuumaalle, niin kaikkien xbowien tehtävänä on katsoa onko joku menossa sinne ja jos ei ole niin menee itse. Yleensä lähinnä olevan pitäisi mennä sinne.

Paska puheen vähentäminen olisi ainakin hyvä juttu. Porukat pystyisivät keskittymään paremmin matsiin. Ei se nyt mitään jos vähän off topiccia heittää, mutta jos alkaa pitkiä tarinoita sepittämään mumbleen niin se on vähän paskempi juttu. Varsinkin jos tulee paskapuhe dialogia  :mrgreen:.

Tärkeää olisi myös pitää hyvä yhteishenki loppuun saakka. Alkanut lisääntymään toisten syyttely loppua kohti.
 
Zoltanus said:
Tärkeää olisi myös pitää hyvä yhteishenki loppuun saakka. Alkanut lisääntymään toisten syyttely loppua kohti.
Lisää perseilyä public servuilla niin yhteishenki paranee  :grin: Kaikki Napoleonic Warsiin soittamaan säkkipillejä, pillejä, rumpuja ja torvia!
 
Back
Top Bottom