Napolyon Savaşları Klan, Sunucu, Etkinlik Alt Forumları Bilgilendirmesi

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Selamlar,

Türkçe Forum Yönetimi olarak aldığımız karar doğrultusunda, Napolyon Savaşları bölümündeki Klan, Etkinlik ve Sunucu alt forumları arşivlenerek kaldırılmıştır. Bölümdeki karmaşa, anlayışsızlık ve hakaretlerin ardı arkası kesilmemekte. Moderasyon olarak bu durumdan memnun değiliz ve yeterince inisiyatif gösterdik. Bu nedenle, Napolyon Savaşları bölümünde sadece teknik destek ve oyunla ilgili diğer içeriklere izin verilecek olup tüm klan, etkinlik ve sunucu içerikleri ise bundan böyle barındırılmayacaktır.

Topluluk sayfalarınızı resmi DLC adresi olan Flying Squirrel Entertainment forumlarından sürdürmeye devam edebilir veya diğer topluluk adreslerini kullanabilirsiniz. Tüm etkinlik vb konular için de lütfen FSE'nin topluluk forumlarını kullanınız.


İyi Forumlar.
 
Çok doğru bir karar olmuş bence. 10 dakikada 20 gönderiyi sadece bu alt forumda görebiliyorduk. Artık kimsenin başı ağırmaz. Ellerinize sağlık.
 
Türkçe forumdaki konuyu olduğu gibi fse ye aktarıcam ancak kapalı olduğu için alamıyorum ne yapmalıyım
 
Bence biraz abes bir karar olmuş. Benzer tartışmaların Native bölümünde de olmadığını bilmesem hak vereceğim aslında. Forumla ilgilenip insanlara hakaret eden kişileri yasaklamak yerine kolaya kaçıp direkt forumu kapatmayı seçmeniz üzücü.
 
Gatts said:
Bence biraz abes bir karar olmuş. Benzer tartışmaların Native bölümünde de olmadığını bilmesem hak vereceğim aslında. Forumla ilgilenip insanlara hakaret eden kişileri yasaklamak yerine kolaya kaçıp direkt forumu kapatmayı seçmeniz üzücü.
Başka bölümlerde de aynı şekilde kavgalar/hakaretler oluyor, bölümü klan, etkinlik ve sunuculara kapatmak nedir? Forumu medeni şekilde kullanan insanlar da var bu yaptığınız kurunun yanında yaş da yakmaktır. Bölüme aktif daha fazla moderatör koyarak dediğiniz kavgalarda suçlular her kim ise onlara ağır cezalar ugulayarak suçsuzlardan ayırmanız daha doğru olurdu.  Aldığınız karar sayesinde forumu trolleyen ve kavga çıkartanların ettiği yanına kâr kaldı ve bu olay NW TR ortamını olumsuz etkileyebilir ama olan olmuş yapacak bir şey yok, bundan sonra yolumuza FSEden devam ederiz.
 
Gatts said:
Bence biraz abes bir karar olmuş. Benzer tartışmaların Native bölümünde de olmadığını bilmesem hak vereceğim aslında. Forumla ilgilenip insanlara hakaret eden kişileri yasaklamak yerine kolaya kaçıp direkt forumu kapatmayı seçmeniz üzücü.

+1 olay çıkaran insanlara daha çok baskı uygulasaydınız olaylar bitebilirdi siz olayı herkese bağladınız zaten adam akıllıda ilgilenmiyordunuz nw ortamına önyargılı bakıyorsunuz en sonki olayda da (30 ağustos) yetkililer aynısını yaptı pk ortamından gelenlerin yaptığı saygısızlığı tüm ortama bağladınız bıktım felan diyeceğinize başkalarına devredin . (adminsiniz diye herşeyde haklı olacak değilsiniz !)
 
Ekstra olarak şunu ilave etmek istiyorum: ilgili bölüme bakan moderatörünüz forumla ilgilenmiyordu. Birisi forum kurallarına aykırı hareket ettiği zaman reportluyorduk ama moderatörünüz her şey olup bittikten 2 gün sonra gelip bakıyordu foruma. Burada sizin de hatanız var. Kendi eksiğinizi forumu kullanan yüzlerce masum insana mal etmeniz yanlış.
 
Gatts ve IbrahimPasha haklı, moderatöre rapor edilen şey 2-3 gün sonra ceza alıyor ve hatta bazı kişilere uyarılar konusunda tolerans gösteriliyor. Bu aldığınız karar saçmalıktan başka bir şey değil.


ps: beceremedik, kapattık.
 
İyi olmuş. Güzel olmuşta moderasyon zaten forumun bu bölümüyle ilgilenmiyordu. Böyle daha iyi oldu.
 
En son 2 ay önceki TRGF grubunda yaşanın kavganın nerdeyse  sonunda bi moderatör geldi.Buda aslında buranın ne kadar boş bırakıldığının bir kanıtıdır.Kararınızdan umarım geri dönersiniz ve moderatörler olarak daha aktif olabilirsiniz.
 
Arkadaşlar moderasyonu canlı destek ekibiyle karıştırıyorsunuz, kimsenin hazır bir şekilde burada olayların patlak vereceğini tahmin etme zorunluluğu yok. 3-4 yıldır insanlar bu bölüm altında kavga etmek dışında herhangi bir şey yapmıyor. Topluluk yönetiminde de istisnalar gözetilmez. FSE forumlarında, özellikle bu durumla ilgilenen çok daha aktif insanlar vardır eminim ki. Bu karar hem sizin için, hem de forum işleyişi için alındı. Lütfen burada verilen emeklere, kendinizden başka herkese suç atarak hakaret etmeyin, ettirmeyin. Umarım herkes için hayırlısı olur!

İyi forumlar  :smile:
 
Cidden saçma bir karar bu tarz karmaşıklıkların olması anormal bir şey değil. Sonuçta bu oyunda herkes birbirini rakip olarak görüyor ve oyunda birbirleri ile kavga içinde oluyor buda foruma yansıyor. ''Bölümdeki karmaşa, anlayışsızlık ve hakaretlerin ardı arkası kesilmemekte.'' Bunu demişsiniz lakin siz moderatörlerin amacı bunları engellemek. Engelleyemiyorsanız bir sıkıntı var zaten ve engelleyemediğiniz ve görevinizi doğru bir şekilde yapamadığınız için bu tarz karşmaşa,hakaretler olmuş. Sizden ricamız bu tarz saçma bir karardan geri dönmeniz.

Ekleme: Aynı şekilde gattse katılıyorum. Bir kavga olsa 2 gün sonra veya 3 saat sonra gerekli işlemler yapılıyordu ama o zamana kadar iş işten geçmiş forum kendinden geçmiş oluyordu
 
3 Yanlış 1 doğruyu götürüyor,

Heriflerin en son yapacağı buydu.Bizim forumun bu bölümüne sahip çıkmamız lazımdı...

Yapıcak bişey yok FSE'ye dönüyoruz-

.
 
MrFrey said:
En son 2 ay önceki TRGF grubunda yaşanın kavganın nerdeyse  sonunda bi moderatör geldi.Buda aslında buranın ne kadar boş bırakıldığının bir kanıtıdır.Kararınızdan umarım geri dönersiniz ve moderatörler olarak daha aktif olabilirsiniz.

Aslında o kavgada Talewords'un alakasız diğer konu moderatörleri de gelip bakmaya başladı. Yabancı moderatörleri Türkçe forumuna baktığını gördüğümüze göre moderasyon anlamında neler olduğunu çözümlemek zor değil.

Genel olarak koca bir topluluğa ceza vermeyi düşünmüşsünüz. Bence protesto edilmesi ve kınanması gereken bir eylem olan talewords forumuna olur ve sanırım istediğiniz biz uğraşmak istemiyoruz ne yaparsanız yapın gidin buradan demek.
 
bir yerlerde birisi tüm yetkilere sahip olduğu halde hiçbir şeyden kendisini sorumlu tutmuyorsa bunun oyuncuların kavgasıyla alakası olucağını zannetmiyorum. sorumluluk yetki alanı dahilinde sonuçları üstlenme
yükümlülük iş yapma zorunluluğu, mecburiyet.
yükümlü olduğun işin sonuçlarından sorumlusundur, sanırsam birileri bunun farkında değil, kim olduğunuzu kabul edin, ne olduğunuzu kabul edin, ve bunun ne anlama geldiğini öğrenin, olan her şey sizin kararınızla oluyor. sorumluluk sizde. bu size suç yüklemek değildir. sorumluluk, değişme, değiştirme gücüdür.
 
En son 2 ay önce olan tartışmadan sonra Napolyoncuların birbiriyle tartıştığını görmedim. Hatta en son 30 Ağustos gibi bir organizasyonda birleştiler. Ancak Native, PK ve Mercenaries gibi modlardan gelen karaktersizlerin etkinliği sabote edip, Forumda küfürlü mesajlar göndermesi Napolyoncuların başına kaldı. Bu bahsettiğimiz veledlere müdahale tüm foruma ve üyelere küfürleri ve hakaretleri saydırdıktan sonra gerçekleşti. Warband'ın en aktif ve hala hayatta kalmasını sağlayan Dlc Napoleonic Wars Dlc'si iken bunun yapılması Napolyon Camiasını derinden etkileyecektir. Sayın Moderatör abi FSE forumda ilgilenen vardır demişsiniz ancak maçlarda bile yapılan ırkçılıklar ve hakaretler bizi yeterince sinirlendiriyorken şimdi direkt forumuna gidin diyosunuz. MOUNT&BLADE WARBAN'dın hayatta kalmasını sağlayan dlc yi ve oyuncuları forumdan sürgün ediyorsunuz.

Umarız tekrar bir görüşme olur ve bu karardan dönersiniz.
 
Kiron said:
3-4 yıldır insanlar bu bölüm altında kavga etmek dışında herhangi bir şey yapmıyor.
3-4 yılda bir sürü etkinlikler yapıldı, sunucular ve alaylar açıldı sadece kavga ettiniz diyerek yönetim bu olayı abartıyor. Sanki Native bölümü uzaya roket gönderiyor bir tek biz kavga ediyoruz.
Kavgalar oldu mu? Evet oldu ama bütün NW toplanıp 30 Ağustos gibi önemli bir günü kutlamaya çalışıyoruz, PKdan sağdan soldan gelen herifler etkinliği sabote ediyor forumda da ana bacı bırakmıyor sonra olay bize kalıyor.
NWden biri olsa bile kuralı ihlal eden kimse ona ceza verin, bütün forumu cezalandırmak mantıksız. Raporlara yetişemiyorsanız ekibinizi genişletin, çözüm olarak bölümü kapatmanız kolaya kaçmaktır.
MrHerobrine said:
Bizim forumun bu bölümüne sahip çıkmamız lazımdı...
Bölüme sahip çıkmalıydınız diyorsunuz da adam konuya gelip ana bacı bırakmadığında nasıl sahip çıkacaksın?
Yapabileceğin en fazla rapor etmek ve moderatörün gelmesini beklemek, yani burada asıl sahip çıkması gereken moderatörlerin kendisi.
Bizim üstümüze düşen şeyler de var ama bunu yapanlar da yapmayanlar da olacak, önemli olan o kişilere yaptırım uygulamak.
 
Yapılan hareket oldukça Türkiye standartlarında olmuş aslına bakarsanız. Moderatör arkadaşlar -kusura bakmasınlar ama-  işten kaçıp, olayı çok yanlış bi' yerden çözümlemeye kalkmışlar. Çözümlemişler mi? Evet. Doğru mu? Kesinlikle değil - umarım kısa zamanda bu yanlıştan dönülür.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom