Multiplayer Irkçılık ve Hakaret

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Ozzy54

9pE3wH.jpg
kts9Np.jpg
ugAgkC.jpg
ouYg7Z.jpg
i5f1F4.jpg
y0WVPJ.jpg

Merhaba. Bannerlord Multiplayer da DM klanı oyuncaları tarafından defalarca ırkçılık ve hakaret yapıldı. Daha önce 3-4 kere olan benzer durumların sonuncusunda fotoğraflarını çektim. Daha önceki oyunlarda da hiç bir şey yapmadan veya söylemeden ırkçılık yapılmıştı. Bu oyunda da fotoğraflarda görüldüğü gibi yanlışlıkla birine vurmam sonucu ırkçılık yapıldı. Lütfen gereği yapılsın.Daha kötü ırkçı ifadeler daha öncede söylenmişti fakat onların fotoğraflarını ne yazık ki çekemedim.

Umarım gereği yapılır ayrıca bende de, DM klanı yetkilisine de bunları atayım da bir görsün. Klanı içinde ırkçı bir oyuncu barındırıyor diye bildirelim. Yabancılar da bu sorunlar çok, son zamanlarda bizim Türkler de küfürbaz olmaya başladılar. İnsanlar ne yazık ki özellikle bu tür kişiler de bir bilgisayar oyunu oynadıkları bilincinde değiller.

Using English in Turkish Forums
Nice of you to put this in the Turkish forum where none of us can understand or defend ourselves.

I called you out for being an idiot with your play stabbing me in the back several times trying to help me kill someone, the final one killing me. I said this sentences in the last screenshot, I did not even aim it at you but all the cav players in our team.(In fact, the other guy didn't even respond to my chat) You answered with: "your iq is lower than my shoe number" (which you cropped out of the first screenshot) which I responded to with "at least I have some you brainless monkey". It has nothing to do with your race, as I had no idea of your skin colour or anything until you started screeching about it, completely overreacting. Orpsel can defend his comments(and from talking with turkish friends they laugh at the prospect that kebab is a "racist" term) but from here forward I went back to playing the game while you decided to run around teamkilling and ruining the game for the 9 other players while raging in chat.

To sum it up, if you can't handle someone criticizing your play one time then perhaps you should stick to singleplayer games. And don't cry racism when I have no context to even be racist in.

PS: Learn to screenshot.

Last edited:
@Mabons Söylediklerini anlıyorum. Ben de ekran görüntülerinde ırkçılığa dair birşey kesinlikle göremiyorum, kebab demek ırkçılık değildir buna da katılıyorum. Bir çeşit meme oldu artık kebab meselesi.

Fakat, oyunun içinde takım arkadaşına vurma ihtimali var ve oyun buna izin veriyor. Özellikle gelip seni öldürmemiş veya sana vurmamışsa, ve canı istediği gibi multiplayer oynuyorsa ve yetenekleri kısıtlıysa, bu kendisine hakaret edilebileceği anlamına gelmez.

Bazı oyuncular iyi, bazı oyuncular kötü oynar. Kimin iyi kimin kötü oynadığına karar verecek kişi biz olmadığımız gibi, kimin aptal olduğuna veya kimin IQ seviyesinin düşük olduğuna karar verecek kişi biz değiliz.

Orpsel ise ne söylediğinin farkında mı? bilmiyorum. Söylediklerinde çok ağır küfürler var ve bu normal biri için kabul edilemez. Sıradan F harfi ile başlayan hakaretlerden ziyade, biraz daha hayalgücü gerektiren küfürler! :lol:

Mabons, I understand what you're saying. I can not see anything about racism in screenshots, kebab is not racism. It's a kind of meme.

However, there is an opportunity to hit the teammate in the game, and the game allows it. This does not mean that he may be insulted, especially if he did not come and kill you or hit you, and if he was playing multiplayer as he wanted, and his abilities were limited.

Some players play good, some players play bad. We are not the ones who decide who plays good or bad, and we are not who decides who is stupid or who has low IQ level.

Orpsel is aware of what he says? I do not know. they have very heavy swear words, and this is unacceptable for a normal person. Rather than insults that start with the ordinary letter F, they are a bit more imaginative! :lol:

9pE3wH.jpg
kts9Np.jpg
ugAgkC.jpg
ouYg7Z.jpg
i5f1F4.jpg
y0WVPJ.jpg

Merhaba. Bannerlord Multiplayer da DM klanı oyuncaları tarafından defalarca ırkçılık ve hakaret yapıldı. Daha önce 3-4 kere olan benzer durumların sonuncusunda fotoğraflarını çektim. Daha önceki oyunlarda da hiç bir şey yapmadan veya söylemeden ırkçılık yapılmıştı. Bu oyunda da fotoğraflarda görüldüğü gibi yanlışlıkla birine vurmam sonucu ırkçılık yapıldı. Lütfen gereği yapılsın.Daha kötü ırkçı ifadeler daha öncede söylenmişti fakat onların fotoğraflarını ne yazık ki çekemedim.
Bir Türk olarak Mabons'la konuyu konuştuğumda ırkçılık niyetinde olmadığını anladım. Oyun içinde herkes -ne kadar doğru olmasa da- bazen sinirlenip hakaretlerde bulunabiliyor. Hakaretin yaptırımının ne olduğunu bilmiyorum ama ırkçılık altında değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Tabiki yine de Türk birinin çok ağır küfürlerini copy-paste yapmaları da onların yanlışı.

Dear Feanor, we all know about your inadequate behaviour from the chat. Please refrain from messages like this.

@Mabons Söylediklerini anlıyorum. Ben de ekran görüntülerinde ırkçılığa dair birşey kesinlikle göremiyorum, kebab demek ırkçılık değildir buna da katılıyorum. Bir çeşit meme oldu artık kebab meselesi.

Fakat, oyunun içinde takım arkadaşına vurma ihtimali var ve oyun buna izin veriyor. Özellikle gelip seni öldürmemiş veya sana vurmamışsa, ve canı istediği gibi multiplayer oynuyorsa ve yetenekleri kısıtlıysa, bu kendisine hakaret edilebileceği anlamına gelmez.

Bazı oyuncular iyi, bazı oyuncular kötü oynar. Kimin iyi kimin kötü oynadığına karar verecek kişi biz olmadığımız gibi, kimin aptal olduğuna veya kimin IQ seviyesinin düşük olduğuna karar verecek kişi biz değiliz.

Orpsel ise ne söylediğinin farkında mı? bilmiyorum. Söylediklerinde çok ağır küfürler var ve bu normal biri için kabul edilemez. Sıradan F harfi ile başlayan hakaretlerden ziyade, biraz daha hayalgücü gerektiren küfürler! :lol:

Mabons, I understand what you're saying. I can not see anything about racism in screenshots, kebab is not racism. It's a kind of meme.

However, there is an opportunity to hit the teammate in the game, and the game allows it. This does not mean that he may be insulted, especially if he did not come and kill you or hit you, and if he was playing multiplayer as he wanted, and his abilities were limited.

Some players play good, some players play bad. We are not the ones who decide who plays good or bad, and we are not who decides who is stupid or who has low IQ level.

Orpsel is aware of what he says? I do not know. they have very heavy swear words, and this is unacceptable for a normal person. Rather than insults that start with the ordinary letter F, they are a bit more imaginative! :lol:
Yorum için teşekkürler. Fakat oyun içinde içlerinden birini yanlışlıkla öldürdüğümde tam özür dileyecekken bana küfürlü kelimeler kullandılar bende bunun sonucunda ıq leveliniz düşük dedim. Ardından fotoğraftaki cümleleri kullandılar. Kebab kelimesi normal şartlarda evet dediğin gibi meme olmuş durumda. Fakat tartışma esnasında başına küfür koyularak kullanılması ve fuc... kebab mouth kelimesi bana ırkçılık izlenimi verdi. Eğer İngiliz veya Fransız biriyle tartışsalardı MONKEY kelimesini kullanırmıydı senin takdirine bırakıyorum. Belirttiğim gibi defalarca aynı kişiler tarafından daha kötü kelimelere maruz kaldım, keşke diğer ağır ifadeleride kanıtlayabilsem, sonunda da fotoğraf çekim forumda paylaşmaya karar verdim.

Bir Türk olarak Mabons'la konuyu konuştuğumda ırkçılık niyetinde olmadığını anladım. Oyun içinde herkes -ne kadar doğru olmasa da- bazen sinirlenip hakaretlerde bulunabiliyor. Hakaretin yaptırımının ne olduğunu bilmiyorum ama ırkçılık altında değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Tabiki yine de Türk birinin çok ağır küfürlerini copy-paste yapmaları da onların yanlışı.
Teşekkürler değerlendirme için. Forumda paylaştığım için tabii kide ırkçılık yapmadığını söyleyecek fakat kullandığı uzun Türkçe kelimeler mount blade veya farklı bir oyun içinde bir Türkün edebileceği küfürler değil çok uzun. Tartışma esnasında direk kopyala yapıştır yapması bende bu küfürlerin özenle Türk birisine hakaret etmek için hazırlandığı izlenimini verdi.

Art arda ileti
Nice of you to put this in the Turkish forum where none of us can understand or defend ourselves.

I called you out for being an idiot with your play stabbing me in the back several times trying to help me kill someone, the final one killing me. I said this sentences in the last screenshot, I did not even aim it at you but all the cav players in our team.(In fact, the other guy didn't even respond to my chat) You answered with: "your iq is lower than my shoe number" (which you cropped out of the first screenshot) which I responded to with "at least I have some you brainless monkey". It has nothing to do with your race, as I had no idea of your skin colour or anything until you started screeching about it, completely overreacting. Orpsel can defend his comments(and from talking with turkish friends they laugh at the prospect that kebab is a "racist" term) but from here forward I went back to playing the game while you decided to run around teamkilling and ruining the game for the 9 other players while raging in chat.

To sum it up, if you can't handle someone criticizing your play one time then perhaps you should stick to singleplayer games. And don't cry racism when I have no context to even be racist in.

PS: Learn to screenshot.
Firstly

Sorry for not knowing how to take a screenshot, I don't play much games.I play to relax when I play, not to swear at people. You got mad at me for sharing here but You sent the pictures of tk to my clan leader but you didn't say the swear words you made. I accidentally killed you and after that you swore at me thats why ı say ıq thing. The Turkish swearing you use is very heavy almost as racist. Everyone knows that the word monkey is used for racism all over the world. And kebab word was to humiliate me. Dont play innocent here. Also the Turkish words you use are so long that it is obvious that they are prepared to insult a Turk. This is not your first insult to racism. Because of these kinds of movements I will not play the Multiplayer anymore and I will try to reach out to the authorities to punish this and previous insults.

I will not extend the discussion and answer after that. Take care. I hope you won't be humiliated this way....

Dear Feanor, we all know about your inadequate behaviour from the chat. Please refrain from messages like this.
I play other dm guys all time and I have never had such problems with them. You and Mabons always are doing the same insults. I wish I could prove the insults you did but not problem. No problem with anyone in the game except for you and your friend. Take care. Have nice life for you and friend. I will quit the game, but I will try to contact the authorities to get you punished.

Kişisel tartışmaya yönelik ileti
I play other dm guys all time and I have never had such problems with them. You and Mabons always are doing the same insults. I wish I could prove the insults you did but not problem. No problem with anyone in the game except for you and your friend. Take care. Have nice life for you and friend. I will quit the game, but I will try to contact the authorities to get you punished.
Don't forget to tell your mother how highly offended you are.

9pE3wH.jpg
kts9Np.jpg
ugAgkC.jpg
ouYg7Z.jpg
i5f1F4.jpg
y0WVPJ.jpg

Dostum hadi o adamlar ırkçılık yapmış diyelim, evet çok yanlış bir şey ama keşke küfür etmeseydi eden kişi. Haklıyken haksız duruma düşmüş kezâ bakıldığı zaman orda geçen en "ırkçı" kelime olsa olsa "kebab" olur o da ırkçı amaçla söylenirse söyleyen kişinin "IQ" seviyesini zaten bize gösterir. Onun dışında çok da abartılacak bir mesele değil bence. (Ama gereği yapılmalı tabi.)

Dostum hadi o adamlar ırkçılık yapmış diyelim, evet çok yanlış bir şey ama keşke küfür etmeseydi eden kişi. Haklıyken haksız duruma düşmüş kezâ bakıldığı zaman orda geçen en "ırkçı" kelime olsa olsa "kebab" olur o da ırkçı amaçla söylenirse söyleyen kişinin "IQ" seviyesini zaten bize gösterir. Onun dışında çok da abartılacak bir mesele değil bence. (Ama gereği yapılmalı tabi.)
Teşekkürler yorum için. En azından bu durumu yetkililere duyurmama yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bende hatalıysam bende ceza almaya hazırım.

Art arda ileti
Don't forget to tell your mother how highly offended you are.
I will not forget. Thank you. It would make me happy to admit that you were wrong. in multiplayer you said you are almost civilization for us. But in here you are VERY KİND THANKS FOR THAT BİG BOY.

That makes no sense.

You are also being a little bit contradictive :xf-smile:
Second message sent to your friend not you. And racism you did is unfortunately not in the photos. Thats why i answered you. Keep going play innocent.

I will not extend the discussion and answer after that. Take care. I hope you won't be humiliated this way....

Second message sent to your friend not you. And racism you did is unfortunately not in the photos. Thats why i answered you. Keep going play innocent.

What a racist scum I am, oof
Anyways, good luck drinking that yogurt.

" Ben de ekran görüntülerinde ırkçılığa dair birşey kesinlikle göremiyorum"
kesinlikle göremiyorum
-"just shut your ****ing mouth kebab"

hem küfür hem bullying hem racism kullanarak kullanılmış bir cümle bu. sslere biraz daha dikkatli baksaydın ve taraflı düşünmeseydin keşke. kebab demek elbette hemen racist bir kelime değil ancak kelimeden önce kelimeyi nasıl telaffuz ettiğin ve cümlede 'nasıl' kullandığın önemli. cümlede nasıl yer aldığı önemli ki bu durumda bu cümleye göre ırkçı bir kelime oluyor kebab kelimesi.

konuyu açan arkadaş, bu kadar ağır küfür ile cevap vermeseymiş belki bir yaptırım gücü olabilirdi sanırım. ama emin değilim. yanlışıkla tk atmış ve bunun üzerine farklı milliyet olduğu bilinen bu oyuncunun bullyin ile üstüne gidilmiş. kendisine edilen küfür ve ırkçılıktan sonra karşılık, ağır küfür etmiş. bizimkilere gay lgbt kebab brainless monkey diye saydırmışlar.(tekrar diyorum ne dediğin değil nasıl dediğin önemli.) etki-tepki meselesi olmuş yani. daha sonra yabancılar masuma yatmış. yorumlardan ve tavırlarından bu bariz belli.bu konudaki yabancılara bu kadar duygu masturbasyonu yapmayın yorumlarda. haksız değiller ancak haklıda değiller. anlaşılacak bir tarafları da yok.

bence bu tür boş işlerle uğraşmayın. mute sistemi falan yok mu ya? gereksiz insanlarla uğraşıyorsunuz. allah sabır versin diyorum.

What a racist scum I am, oof
Anyways, good luck drinking that yogurt.
you mean ayran? besides of yogurt? i have been flattered that you know our traditional drink. Anyways, i recommend it. if u wanna taste world-wide well known turkish drink.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom