Mu Adası ve Türkler

Users who are viewing this thread

Ben ikisinin de varlığının pangeaya bağlanabileceğine inanıyorum.

Aslında bir inanç var :

Her 12.000-15.000 yılda bir manyetik kutupların yer değiştirmesi kıtaların alçalıp yükselmesine sebep olacak ve buna göre Lemuria ve Atlantis 2020-2030 yılları civarında tekrar yükselecekler.

Bir çok tarihi kaynağa göre aslında Mu adası çökmemiş içine göçmüş gibi birşey. Yani içten çökmüş ve parçalanmış...

Hatta Şu James denen adamın temsili Mu haritasında etrafında yalnızca küçük adalar kalmış Mu'dan kalıntı olarak. O adalarda piramitler felan varmış ve yerlileri bu piramitlerden fena korkuyormuş. Diğer bilgiye göre de bu yerlilerin normal insanlardan aşırı güzel olduklarıymış. Yunan heykellerine benziyorlarmış. Onların başka bir insan soyuna ait olduğunu söylüyor ama bilemiyorum.

Birşey söyliyecem ama orda fay hattı lazım değil mi orada bir kıta olması için

Azzam said:
250px-Lemuria_mumap2.jpg

Mu Kıtası:

Bilim çevrelerinde levha tektoniği konusundaki bilgi birikimine dayanarak Mu'nun da Atlantis gibi bir efsane olduğu konusunda görüş birliği vardır. Levha tektoniğine göre kıtaları oluşturan SiAl (silisyum/alüminyum) kayalar, okyanus diplerini oluşturan SiMg (silisyum/magnezyum) kayalar üzerinde "yüzerler". Büyük Okyanus dibinde Mu kıtasını kanıtlayacak herhangi bir SiAl kayaya rastlanmamıştır.

İlk kez James Churchward tarafından ortaya atılan, geçmişte üzerinde ileri bir uygarlığın bulunduğu, Pasifik Okyanusunda bir kıtanın varlığı konusundaki görüş, çeşitli belge ve bulgular mevcut olmakla birlikte, henüz arkeologlar arasında yaygınlık kazanmamış bir görüştür. Çin'e ve çevre adalara kaçanların kitabelerinde "Kıtamız battı, biz de buraya kaçtık" yazmaktadır. Bu yazılı kayalar 14 bin yıllıktır, c14 karbon testleriyle sabittir. Türkler'in de kökeninin Mu kıtasından geldiği söylentileri, M. Kemal'in talimatıyla kurulan bir ekip tarafından araştırılmıştır.

Kimi araştırmacılara göre Türkçede "baba" anlamına gelen ata sözcüğünün az çok ufak söyleniş farklarıyla dünyanın farklı kıtalarında yaşayan kavimlerin dillerinde bulunması ve bunların hepsinde yine "baba" anlamına gelmesi, bütün bu kavimlerin geçmişte ortak bir kökeni olduklarını ortaya koymaktadır. Baba anlamına gelen birbirine yakın sözcüklerden ve kullanıldıkları dillerden bazıları 1936’daki Türk Dil Kurultayı’nda şöyle saptanmıştır:

1- Türk Dilleri:
• Uygur,Koybal,Kazan,Kırgız ve Batı lehçeleri...........Ata
• Kuman, Televüt lehçeleri.......................................Atta
• Çuvaşça..............................................................Atey
• Kazanca.............................................................Etey,ata
• Altayca...............................................................Ada

2- Ön-asya Dilleri:
• Sümer dili...........................................................Ad,adda
• Elam dili.............................................................Atta
• Mitanni dili .........................................................Atta(i)
• Hitit dili...............................................................Atta
• Luwi ..................................................................Tati

3- Hint-Avrupa Dilleri:
• Grekçe...............................................................Atta
• Latince...............................................................Atta,atavus
• Got....................................................................Atta
• Eski Nort............................................................Atte
• Eski Yukarı Almanca...........................................Atto
• Eski Slavca........................................................Atetz
• Polap dili............................................................Otay
• Orta İrlanda dili....................................................Aite
• Votyak dili..........................................................Atay
• Macarca.............................................................Atya

4- Diğer dillerde:
• Kalmuk dili.........................................................Atey
• Bask dili............................................................Aita
• Eskimo dili.........................................................Atatak

Bu görüşlerle birlikte, Amerika kıtasındaki kızılderililerin Türk olma ihtimali de artıyormuş.
Burada herhangi bir silisyum falan izine rastlanılmamış diyorsun emin olmanı rica ediyorum.Atatürk'ün oraya bir araştırmacı gönderdiğini ve kanıtlar çıkardığını araştırmıştım fakat araştırmacı Atatürk öldükten sonra ortadan kaybolmuş.Araştırmacı hayal ürünü bile olabilir.Çünkü rastlamadım ismine belkide gizliydi.Atatürk sanırsam 1935 gibi başladı Mu kıtasını araştırmaya.Ömrü yetmedi zaten bulmaya.Hatta Amerika'ya gönderdiği araştırmacı (ismini unuttum soyadı mayatepek) Bir mektupta Kur'an ve diğer dinlerin Maya ve Aztek dinlerinden alıntı olabileceğini yazdığı için Atatürk'ün o araştırmacıyı görevden aldığı biliniyor.Ve Amerikadaki yerlilerin bir kısmının Mu kıtasından göçtüğü iddia ediliyor.Hatta Dünya'ya dağıldığını + Çok gelişmiş bir teknolojileri olduğunu fakat bir felaketle yurtlarını kaybettikleri iddia ediliyor.Mu kıtası kesin bir şey değil şu an . Yani Mu kıtası Atatürk'e göre vardı ama araştırmalarının ne kadarı korundu ne kadar tamamlayabildi bilinmiyor.Zaten bizim barbar bir toplum olmadığımızı Atatürk kanıtladı hatta avrupanın barbar bir toplum olduğu ortaya çıkınca ders kitapları ve tarih kitaplarında bu yasaklandı.Bildiğiniz üzere zaten aklı olan biri Hunlar'a ve avrupadaki o zamanki ırklara bakarak kimin barbar olduğunu söylemek mümkün bir şey.Mu kıtası doğru çıkarsa dünyadaki en eski kavim Türk kavmi ve şuanki teknolojiden üst düzey bir teknolojiye sahip oldukları doğrulanabilir.Fakat yeterli kanıt yok.Bildiğim üzere bu bilgiler yancı tarihçiler , devletler tarafından yokedilmektedir veya hepsi yokedildi.Elimizde tek kalan Mayatepek ve Atatürk arasındaki raporlar.Zaten bizim Mu kıtasını bulmamız imkansız.Böyle bir Türkiye'de yabancı ırkların bile tarihi değerlerine sahip çıkamıyoruz daha geçenlerde define arayıcıları tapınak patlatmışlar bizimkiler yeni duyuyor.Bide güvenlik zor sağlanıyor diyorlar.Eğer bilime inanan bir ülkede olsaydık.Gece gündüz orada nöbet hatta oraya bir askeri üs kurar orayı savunurduk.Karışında tarih kokan bir ülkeyi böyle koruyan insanlara barbar demeleri aslında pek anormal bişey değil.Eğer biz barbar değilsek bunu toplumu bilinçlendirecek şekilde insanlara anlatmalı ve saçma sapan dogmalardan kurtulmalıyız.İslam dinini kirletecek hareketlerden kaçınmalıyız.Ben daha Kur'an-ı Kerim'i okumadım ama saçma sapan kuralların olmadığını bilecek kadar aklım var.Ve bu yanlış hareketlerimiz yüzünden İslam barbar bir din oluyor dolayısıyla İslam'ın kılıcı Türkler de barbar olduğu söyleniyor.Halbuki bu yanlış.Bilgisizlikten kaynaklanıyor.

James Churchward Mu Uygurlar'ının diline Hindistan'da bir ta[size=36pt]pınakta rastladı.[/size]
bu dili çözmesi 56 yılını aldı diye hatırlıyorum yanlışta olabilir.

Mu kıtasını araştıran tek kişi M.Kemal Atatürk değildir yanılmıyorsam 1500 lü yıllardan araştırılmaya başlandı ve Atlantis Mu kıtası araştırmaları olunca uydurulmuş bir yerdir diye biliyorum.Çünkü eğer bu araştırma doğrulanırsa Türkler çağın ötesinde bir ırk olarak nitelik kazanacaklardı.Zaten Türkler'de basit bir yayın 1900 yıllarındaki bir musketten daha fazla hasar verdiğini duyunca şok olacaksınız.Türk yaylarını inceleyin çok basit bir yapımı var fakat en karmaşık teknolojileri bile dize getirebilen bir alettir.Türkler'in atlarına nasıl baktıklarını inceleyin.Yoğurdu nasıl yaptıklarını ve nasıl gündelik hayattaki kullandığmız çoğu şeyi bulduklarını inceleyin.Tek mucitler batılılar değil.Bilim İslamiyet zamanında batıya kaydı haçlı seferleri sonucunda.

ernknq said:
O 2 kıta çökmeseydi şuan dünyanın 3/0.50ı bile su olamıcaktı.

abartmışsın sende bir İngiliz araştırmacı gibi kıtaların boyutu fazla değildi Mu kıtası sadece avustralya 2 katı kadardı diye biliyorum.Atlantisin uydurma olduğunu düşünüyorum.Dünyada ilk bilinen yeryüzü şekli sadece bir kıtaydı levha hareketleri sonucu depremler oldu ve kıtalar oluştu diye biliyorum.Levha hareketlerinin bir döngü içinde olduğunu sanıyorum (coğrafya derslerini pek dinlemedim).Sanırsam Dünya'daki kıtalar tekrar bir araya gelecek zamanı gelince.

Bir Amerikan uçağının raporuna göre çindeki üstü toprakla örtülü yüzlerce piramit varmış ve en büyük piramit büyük beyaz piramit adlı bir piramitmiş çinliler o bölgeye girilmesine izin vermiyor.Eğer o piramitlere ulaşabilirsek şu anki bilgimizin kat kat daha artacağını düşünüyorum.Olay soğuk savaşta olmuştu galiba yada 2. Dünya.

Not: Araştırmam üzerinden yıllar geçti o yüzden bazı kısımları hatırlamıyorum.Zaten bulduğum kanıtlara inanan olmamıştı.Ve gayet mantıklı kanıtlardı.Aldığım cevap buydu ''Bilim adamları onaylamamış neden inanayım.'' Ben de hep içimden şunu geçirdim '' Ulan senin g*t*** s*k**** bilim insanı olmak için araştırma ve tezler konulur.Ben de bir bilim insanıyım boşuna saatlerimi vermedim bu bilgileri okumak toplamak netleştirmek için''

Son sözüm eğer doğru bilgiye ulaşmak istiyorsanız doğru yada yanlış olsun bütün kitapları ve verileri okuyup içinden en mantıklı olanına yada o bilgilerden bir mantıklı yorum çıkaracaksınız.Ben bu olayları böyle buldum.

Gintama adlı animede Mu kıtasıyla dalga geçiliyor.Japonlar bile bunu biliyor ve biz daha bilmiyoruz.

Mu kıtası ile ilgili araştırmaları bir devletin ele geçirdği düşünülüyor.
Aynı şeyi Nikola Tesla'yada yaptılar adam öldükten sonra araştırma ve patentlerine Amerika el koydu ve kendi silahları veya teknolojisi için kullandı.

Zaman ayirmissin,ama elde tutulur bir sey yok.cogu cumlen bildigim kadariyla ve sanirsam ile basliyor ya da bitiyor.

Kendine bilim insani demissin,bilim insani olan seyleri toplayip derlemez,yeni birseyler ortaya atar.

Yazinin her yerinden de bir din ve milliyetcilik aski sezdigimi belirtmek isterim.Hele ki ilk paragrafindaki konuyu islama kugu donusuyle cevirmen tebessum ettirdi.Bilim insani tarafsizdir,cumlelerin ayni zaman da cok yanli.

Hele turklerin olaganustu varliklar olmasi ile ilgili soylediklerin gozumde butun olayi yerle bir etti.

Back
Top Bottom