WB [MP]Süvarilere Karşı Savaşmak - Rehber

Users who are viewing this thread

Tanhu

Banned
2xz64.png
~ Süvarilere Karşı Savaşmak ~
M&B Çoklu Oyuncu Rehberi

Merhaba! Tekrar hazırladığım bir rehberle sizlerle birlikteyim. Bu rehberde Warband Multiplayer'da süvarilere karşı nasıl savaşabileceğimiz, onlardan nasıl korunabileceğimiz ve hangi yollarla zarar verip öldürebileceğimizi anlatacağım. Ancak bu rehber sadece piyadeler ve okçu/arbaletçiler için hazırlanmıştır.

# Süvarilere Karşı Savaşmak;

    Süvarileri tehlikeli yapan üç ana etken vardır. Hız, kütle ve kargı. Hızlı bir at düşmanı ezerken kütlesine oranla bir zarar verecektir. Eğer bu at zırhlıysa kütlesi fazla demektir, sizi çiğnediği zaman eğer yeterli bir hıza ulaşmışsa tam olan canınızın yarısını bile yok edebilir. Ayrıca kargısıda varsa atın çiğnemesinden daha fecisi olan koltuklanmış kargı vuruşu ile daha beş adım yakınınıza bile gelmeden vereceği aşırı yüksek hasarla sizi öldürecektir. İşte tüm bu tehlikeler karşısında kendinizi korumanın en faydalı yöntemlerini bu rehber sayesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz...

# Çiğnenmekten Kurtulmak;

    Süvarilerin en büyük avantajlarından birisi de kolaylıkla düşmanı yere savurup aynı anda kalkanınzı tutsanız bile size zarar verebilmeleridir. Bu olay şu şekilde gerçekleşir; at size çarpar ve bir anlık dengeniz bozulur. Bu sırada bloklama hamlesi yapsanız da darbeyi engelleme şansınız yoktur. Peki ya at tarafından çiğnenmekten nasıl korunulur? Öncelikle eğer süvari bir saldırıya hazır durumda size doğru geliyorsa o saldırıyı engelleyebilecek bir bloklama hamlesi yapın ve mümkünse atın diğer tarafına geçin. Eğer bunu yapmak için çok geçse hızla sola doğru bloklamayı bozmamak kaydıyla zıplayın. Tabi bu durum karşısında en önemli önlem zamanlamayı doğru seçmektir.
# Süvariyi Durdurmak;
    Süvarilere karşı etkili savaşmanın en önemli yöntemlerinden biriside atı yavaşlatmak veya durdurmaktır. Bir atlıyı durdurmak, onun yapacağı saldırılarda piyadeden daha da zayıf bir noktaya getirilmesini sağlar. Bu durum karşısında ya atı, ya da kendisi öldürülür ve etkili bir saldırı yapamaz. Ayrıca kaçabilmesi için en ufak bir engele bile rastlamaması gerekir. Yavaşlattığınızda ise vereceği hasarla birlikte kargısıyla yapacağı hamle şansıda pasife döner. Peki ya süvariyi durdurmanın en etkili yolları nelerdir?
    Taktik 1:  Süvarinin son sürat size gelmesini engelleyecek bir nokta bulmaktır. Ağaçlar, kayalar, dik bir yamaç ve bir dere. Bu sayede atlı üzerinde manevralar yapabilirsiniz, vereceği büyük hasarları 0'a bile bu taktikle indirmeniz mümkün olacaktır.
    Taktik 2:  İkinci taktik ise atı tamamen durduracak türdendir. İhtiyacınız olacak en önemli şey uzun bir mızrak ve doğru zamanlamadır. Öncelikle size doğru gelen süvariye iyice dikkatinizi verin. Mızrağınızı saplama pozisyonuna alıp doğru zamanlamanın gelmesini bekleyin. Ve en uygun zamanı seçip mızrağı atın göğsüne saplayın. Bu sayede at oldukça yüksek değerlerde bir hasar alacak ve olduğu yerde takılacaktır. Bu sırada kolaylıkla atı öldürüp yere düşen askeri yok etme şansınız vardır.
        # Koltuklanmış Kargı Vuruşu;  Süvarilerin en tehlikeli özelliği koltuklanmış kargı vuruşu yapabilmeleridir. Koltuklanmış kargı vuruşu, atın yeterli bir hıza ulaşmasıyla kargının koltuk altına alınıp düşmana saplanmasıdır. Ve en yüksek hasarı bu vuruş gerçekleştirir. Bu saldırı her türlü kargıyla gerçekleştirilebilir, ancak uzun bir kargı ile düşmanın yanına on adımlık mesafe kadar bile yaklaşmadan onu deşmeniz mümkün olur. Bu saldırılardan korunmak oldukça da zordur. Kargıyı bahsettiğimiz pozisyona alan düşmandan iki yolla kurturulabilir.
1- Eğer kalkanınız varsa veya ölmüş bir arkadaşınızın ya da düşmanın kalkanı yerdeyse bunu hemen elinize alıp kendinizi koruyabilirsiniz, bu sayede sadece kalkan kırılacaktır, siz en ufak bir hasar bile almazsınız.
2- Atın diğer yanına geçebilecek zamanınız varsa düşmanın kargıyı tutan elinin diğer tarafına geçin, böylece kargıyı size kolaylıkla saplayamaz.
3- Eğer düşmanın kargısı çok fazla uzun değilse atın sizi çiğnemesine izin vermelisiniz, ancak bu sırada kargı sizi deşebilir.


Uyarı: Koltuklanmış kargı vuruşunda bloklama pasif kalır, yani kılıcınızla bloklama yapmak nafiledir, fayda sağlamaz. Ayrıca eğer zıplarsanız kargı sizi daha da şiddetli deşer, çünkü bu sırada kargının ucu tam ortanıza, kalbinize yakın bir noktaya gelecektir.
WFaS Oyuncuları İçin: Eğer WFaS oynuyorsanız, oturmayı deneyebilirsiniz. Eğer oturursanız kargıdan daha da alçak olduğunuzdan bir umut darbeyi almayabilirsiniz, ama bu tamamen şansa bağlıdır.


Umarım faydalı olabilmişimdir, yorumlarınızı eksik etmeyin. =)

 
 
Rodoklarda uzun mızrağı aldın mı sana Büyük Kargı bile işlemez. Oyundaki en uzun erimli silah odur. Ayrıca süvari avlayabilmek için, süvari taktiklerini bilmek şart.
 
Güzel olmuş ellerine sağlık :grin:.Aslında Koltuklanmıştan kaçmanın bir yolu daha var.Kargıyı chamberlamak.Böylece hem koltuklanmış kargı vuruşunu bloklamış gibi olacaksınız hemde çok havanız olacak :cool:.
 
Nemrod said:
Rodoklarda uzun mızrağı aldın mı sana Büyük Kargı bile işlemez. Oyundaki en uzun erimli silah odur. Ayrıca süvari avlayabilmek için, süvari taktiklerini bilmek şart.

aynen bunları öğrendiğim iyi oldu, artık piyadeleri daha sağlam kesebilirim. :lol: güzel olmuş rehber.
 
Gronax said:
Nemrod said:
Rodoklarda uzun mızrağı aldın mı sana Büyük Kargı bile işlemez. Oyundaki en uzun erimli silah odur. Ayrıca süvari avlayabilmek için, süvari taktiklerini bilmek şart.

aynen bunları öğrendiğim iyi oldu, artık piyadeleri daha sağlam kesebilirim. :lol:

hahha
 
WFaS'ta mızrak almak çoğu kez daha avantajlı oluyor. Mızrağı alttan saplayabildiğin gibi üstten de saplayabilirsin.  :razz:
 
Gronax said:
Nemrod said:
Rodoklarda uzun mızrağı aldın mı sana Büyük Kargı bile işlemez. Oyundaki en uzun erimli silah odur. Ayrıca süvari avlayabilmek için, süvari taktiklerini bilmek şart.

aynen bunları öğrendiğim iyi oldu, artık piyadeleri daha sağlam kesebilirim. :lol: güzel olmuş rehber.
Rakibini soluna aldıktan sonra %85 öldürürsün piyadeyi. :lol:
 
Öncelikle, "# Süvarilere Karşı Savaşmak;"(Evet copy-paste yaptım) başlığında, öncelikle atın çarpıp daha sonra koltuklanmış kargı atacağını yazmışsınız(yada ben öyle anladım), burada düzeltmek istiyorum, önce at ile çarpıp hemen ardından koltuklanmış kargı vuruşu yapamazsınız. Ama önce koltuklanmış kargı vuruşu, ardından da eğer rakip hâlen sağ ise at ile çarpabilirsiniz.
Süvarilerden kaçmanın bir yolu da, konsol tuşunu kullanarak süvarinin geliş yönünü görebilirsiniz. Ben konsol tuşunu kullanarak arkamdan süvarinin yaklaşmakta olduğunu görüyorum, eğer koltuklanmış kargı ile geliyorsa, atın konumuna göre bulunduğum tarafta biraz daha açılıyorum;
  |-----> sağ tarafa kaçıyorum.

||--->at geliyor.

yada

sol tarafa kaçıyorum. <-----|
                                           
                                              ||----->at geliyor.
eğer koltuklanmamış kargı ile gelmiyorsa bir anda arkamı dönüp onun geldiği yoldan atın hemen yanından arkasına geçiyorum. Ancak bunu yaparken kargıyla olan mesafeyi korumanız gerekmektedir, yoksa damage alabilirsiniz. Kesin bir çözüm değildir her ikisi de.

Süvari ile savaşmakta bir yetenek işi, süvari gelirken mesafeyi iyi ayarlayıp üstüne atlayarak onu öldürebilirsiniz ama çok risklidir ve genelde acemi oyuncuların yaptığı düşünülür, diğer oyuncular tarafından. Ama bu saldırıda genellikle başarılı oluyorsanız, büyük ihtimalle bu konuda ünleneceksinizdir.

Ayrıca keşke rehberler bölümüne açsaydın.

Onun haricinde; başarılı bir rehber olmuş, ellerine sağlık. :smile:
 
Ayrıca şunu da ekle. Süvarilerin en zayıf  olduğu anlardan biri koltuklanmış kargı vuruşu yaparkenki halidir. Çünkü koltuklanmış yaparken mızrağı sabit tutuyor ama piyade mızrağı ileri doğru savuruyor ve atın tam kafasına giriyor. O an saplanabilir silah daha uzun olmuş oluyor. Adamın elinde mızrak varsa asla koltuklanmışla girme. Savuran bir silah varsa koltuklanmışla gir, yüzde seksen vurulacaktır.
 
Ama burada çok yüksek bir risk var Simo Häyhä. Hatta bunu bizzat ben yaşadım. Mesela Ölüm-Kalım savaşında yaşadığım bir olayı anlatayım. Adamın biri sürekli atımı onun üzerine sürdüğümde zıplayıp baltasını bana savurmaya çalışıyordu fakat sürekli koltuklanmış kargı vuruşu ile yere seriliyordu. Bir keresinde bunun neden kaynaklandığını tam olarak anlamak için birkaç ekran görüntüsü aldım ve biraz inceledim. Eğer kargı uzun ise - ki ben her zaman uzun olanını seçerim - istediğin kadar yükseğe zıpla o rakibe saplanır. En azından hiçbir şey yapmayan oyuncu bile şans eseri kargı darbesinden kurtulabilir, ancak zıplayan bir oyuncuya kargının saplanması %99 ihtimalindedir. Çünkü bu durumda kargı ne en altta kalır, ne de en üstte. Her türlü düşman askere o kargı saplanır.
 
Back
Top Bottom