Mount&blade2 de yeni ve çeşitli lonca/guildler olsun.

Users who are viewing this thread

Serak

Knight
Mount&blade2 de yeni ve çeşitli lonca/guildler olsun. Oyunda şu an tüccarlardan başka guild yok. Benim önerim oyunda çeşitli paralı asker, suikastçi, tefeci, kelle avcısı (bounty hunter), şövalye tarikatları gibi guildlerin ve gizli kardeşlik örgütlerinin olması. Mesela birbirnie rakip tüccar loncaları olsa biz de onlardan ''şu tüccarı öldür'', ''şuraya giden kervanı imha et'', ''şu kervanın mallarını bize getir'', ''ticaretimizi engelleyen şu lordu öldür'' gibi görevler versinler ve istersek  onlara katılabilelim. Templarlar gibi şövalye tarikatları da olsa güzel olur. Veya kimi zaman şu devlet kimi zaman şuı lord için savaşan kiralık paralı askerler olsa.

Sir Peter said:
Total War ve Silkroad karışımı birşey olur :)
sadece daha gelişmiş bir M&B olur. Önerdiğim şeyler zaten oyunda var; her şehirde bir tüccar loncası başkanı var ve bize görevler veriyor. ayrıca lordlar da ''şu tüccarı öldür'', ''şu devletin bir kervanını yağmalayıp savaş çıkar'', ''şu köyde şu suçluyu öldür''  gibi görevler veriyorlar zaten değil mi?  ben sadece bunların artmasını ve çeşitlenmesini istiyorum.

Oblivion daki gibi olsa çok harika olur.Mesala brothers diye bir şey vardı uzun zaman oldu oynamayalı harabe bir evden giriyordun içeri.Daha sonra savaşçılar loncası büyücüler epey fazla vardı...

Rumil said:
Oblivion daki gibi olsa çok harika olur.Mesala brothers diye bir şey vardı uzun zaman oldu oynamayalı harabe bir evden giriyordun içeri.Daha sonra savaşçılar loncası büyücüler epey fazla vardı...
Oblivion <3

andrew said:
Rumil said:
Oblivion <3
oblivion heralde total war ve silkroad dan daha mantıklı bir benzetme olur.
Bence bu öneriler oyunun rol yapma özelliğini artıracaktır ve bence oyunun ihtiyacı olan şeylerden birisi de bu.

Serak said:
andrew said:
Rumil said:
Oblivion <3
oblivion heralde total war ve silkroad dan daha mantıklı bir benzetme olur.
Bence bu öneriler oyunun rol yapma özelliğini artıracaktır ve bence oyunun ihtiyacı olan şeylerden birisi de bu.
Kesinlikle,ancak oblivion gibi bir dünyayı yapmak,hazırlamak çok profesyönel ekip gerektirir.Yavaş yavaş herşey yerine oturacak...

Ben oyun oblivion'a dönüşsün veya onun kadar zengin senaryolara görevlere sahip olsun demiyorum. Sadece oyunun arka planı ve içeriği yeni guild , topluluklar ve görevlerle abartıya kaçmadan zenginleştirilebilir diyorum. Dediklerim oyunun yapısına ters düşmüyen ve oyunu geliştirip zenginleştirecek öneriler.

Oyunda sword sister diye NPC karakterler var. O zaman Sword Sisterhood ''Kılıç Kızkardeşliği/Kılıç Bacılığı'' diye  paralı asker guildi oyunaa eklenebilir.
Kalradia'nın kılıçlı feministleri  :mrgreen:  Mesela karısını döven maço lordlara suikast görevi verebilirler  :mrgreen: .
Şaka bir yana tarihimizde böyle bir oluşum var; tarihçiler beylikler döneminde Anadolu'yu türkleştiren ve önemli sosyal etkileri olan 4 önemli teşkilattan söz ederler ''Ahiyan-ı Rum (ahilik yani. Burdaki rum kelimesi Anadolu anlamındadır), Abdalan-ı Rum, Gaziyan-ı Rum ve Bacıyan-ı Rum''.

harika bir öneri bence..hatta her loncanın belli bir lideri olmalı..mesela xerina "sword sister"ların lideri, galeas tüccarların lideri gibi..

XeRo said:
harika bir öneri bence..hatta her loncanın belli bir lideri olmalı..mesela xerina "sword sister"ların lideri, galeas tüccarların lideri gibi..
Evet loncaların önde gelenlerine karşı suikast görevleri verebilir.''Şu lord loncamızı şehrinde yasaklattı onu halletmemiz lazım'' gibi mesela.

Serak said:
Mount&blade2 de yeni ve çeşitli lonca/guildler olsun. Oyunda şu an tüccarlardan başka guild yok. Benim önerim oyunda çeşitli paralı asker, suikastçi, tefeci, kelle avcısı (bounty hunter), şövalye tarikatları gibi guildlerin ve gizli kardeşlik örgütlerinin olması. Mesela birbirnie rakip tüccar loncaları olsa biz de onlardan ''şu tüccarı öldür'', ''şuraya giden kervanı imha et'', ''şu kervanın mallarını bize getir'', ''ticaretimizi engelleyen şu lordu öldür'' gibi görevler versinler ve istersek  onlara katılabilelim. Templarlar gibi şövalye tarikatları da olsa güzel olur. Veya kimi zaman şu devlet kimi zaman şuı lord için savaşan kiralık paralı askerler olsa.
tefeciyi çok beğendim adamdan para alıyon vermiyon ödücem abi en yakın zmnda diyon vermiyon adam gırtlağına yapışıyor orduyla
varını yoğunu alıyor sonra soluğu kralın yanında alırsınız

msafak said:
Serak said:
tefeciyi çok beğendim adamdan para alıyon vermiyon ödücem abi en yakın zmnda diyon vermiyon adam gırtlağına yapışıyor orduyla
varını yoğunu alıyor sonra soluğu kralın yanında alırsınız
Evet tefeciden borç alıp kaliteli bir ekipman alsak sonra kredi kartı gibi faiz binse ödeyemesek tefeci peşimize adam taksa. Veya tam tersi biz tefeciden görev alsak şu şehirdeki şu tüccar bize borcunu ödemedi onu sağ olarak bize getir. İşler ilerleyince tefeciden borç alıp gücüne güvenip ödemeyen lordlara suikast düzenlesek.

Ne yazıkki Oblivion'u oynamadım. Acaba warbands'da bu bahsettiğim yeni loncalar olacak mı? okuduklarım arasında böyle bir bilgiye raslamadım. Umarım yeni versionlarında olur.

Serak said:
Ne yazıkki Oblivion'u oynamadım. Acaba warbands'da bu bahsettiğim yeni loncalar olacak mı? okuduklarım arasında böyle bir bilgiye raslamadım. Umarım yeni versionlarında olur.
Yuh aylardır foruma gşrmiyen birine cevap yazmak ne kadar mantıklı olabilir ?

Back
Top Bottom