WB Mount & Blade | Roleplay Rehberi

Users who are viewing this thread

Awake

Regular
mountnblade.png
Roleplay Rehberi
Uygun Modlar: [PW]Persistent World , [PF]Persitent Frontier , [PE]Persistent Empires
Uygun oyun: Mount & Blade Warband

Mount & Blade - Roleplay Nedir?


Orta Çağ'da yaşayan bir karakteri kafanızda tasarlayıp , oyunda canlandırmak diyebiliriz.


Mount & Blade - Roleplay Terimleri


  • İC:
    İngilizce açılımı "In Character" olan IC , oyun içi anlamındadır.
  • OOC:
    İngilizce açılımı ''Out Of Character'' olan OOC , oyun dışı anlamındadır.
  • Mix:
    Oyun dışı(ooc) olan bir bilgiyi oyun içi(ic)nde kullanmak. Örneğin bir arkadaşınız özel mesaj yada sesli görüşme programı yoluyla size bir yerde suikast düzenleneceğini söyledi. Bu durum Mix'e girer.
  • Non-RP:
    Rol kapsamında gerçeğe uymayan , her türlü mantıksız hareketiniz ''Non-RP'' olarak adlandırılır.
  • Revenge Kill:
    Warband RolePlay'da en çok çiğnen kuraldır. Birisi sizi rolde öldürdüğü zaman, yeni bir karaktere geçersiniz. Önceden yaptığınız tüm roller geçersiz olur. Öldükten sonra sizi öldüreni bulup , intikam alamazsınız.
  • Powergame:
    Gerçek hayatta bir insanın yapamayacağı fiziksel ve zihinsel özellikleri karakterimize yüklemek. Örnek olarak ''havada uçmak'' diyebiliriz.
  • MetaGame:
    Oyunda karşınızdaki oyuncunun ismi kafasının üstünde gözükür. Fakat üstünde ismi görünüyor diye rolde bu ismi kullanamazsınız. Eğer kişinin ismini rol dahilinde öğrenirseniz kullanabilirsiniz.
  • Smile:
    İc olarak '': ) , : / , : ( , : D , XD'' gibi işaretleri kullanmak yasaktır. Bunun yerine ''**kahkaha atar** , **gülümser**'' gibi emoteler kullanmanız yararlı olacaktır.


Mount & Blade - Roleplay Oyundaki Amacınız


Eğer amacınız ''yoldan geçenleri kesip , düşen parayı almak'' ise yanlış yerdesiniz. Oyundaki asıl amacımız eğlenmektir. Kafamızda bir karakter oluşturup , oyunda canlandırmaktır. Rolde bir oduncu , madenci , çiftçi , balıkçı , şarapçı , fırıncı , avcı , terzi , demirci ve paralı asker mesleklerini edinebilirsiniz. Ormanlarda dolaşan acımasız bir haydut , hanların kapısında bir sarhoş, kilisede oturan sinsi bir rahip , öğüt veren bir yaşlı , köyde yaşayan bir çiftçi , denizlerde korku salan bir kaptan , onuru için yaşayan bir adam , yaralıları iyileştiren bir doktor olabilirsiniz.



Awake
24.01.2015 Tarihinde Güncellenmiştir


 
Guzel.

Insanlar hem intikam manyagi hem de oldurme. Arkadas para ister tamam demeni beklemez. Turk sunucularin adminleri iyi olsa yeter bir sunucu hatta.

Random denilen sebepsiz öldürmeler de cok maalesef.
 
Gerçekten lazımdı bu, eline sağlık. Şu revenge kill olayı çok bunaltıyor insanı, hele admin olunca. Adama neden random atıyorsun dediğimde random değil ki o beni öldürdü sonra ben onu öldürdüm diyor, sorsan rp kinqim ben aga der.
 
MacCutCheoN said:
Ne işe yarıyor ki bu?
Multiplayer' daki roleplay gerektiren modlarda işte yarıyor. Persistent World, Persitent Frontier vs.
 
Tatar Han said:
Guzel.

Insanlar hem intikam manyagi hem de oldurme. Arkadas para ister tamam demeni beklemez. Turk sunucularin adminleri iyi olsa yeter bir sunucu hatta.

Random denilen sebepsiz öldürmeler de cok maalesef.
En çok rastladığım sıkıntı. Haydutun teki ya da vergici benden para istiyor. P ye basıyorum değeri yazıyorum o sırada öldürüyor beni.
 
Officer said:
Tüm PW mod oyuncularının okuması gereken bir konu : )
Bizimkiler okumaz direk işleve geçerler  :grin:
Not:Yorumlarınız için teşekkürler. Rehberi sık sık güncelleyeceğim.
 
Random atıyorlar admin bir şey yapmıyor bazı sunucularda, ayrıca bazı kişiler sürekli geliyor bana dalıyor (random atıyor) kesiyorum üst üste ölünce de random atıyor diye şikayet ediyor adminr sonuçta kickleniyorum bir kaç kez oldu.
 
metalikasker said:
Random atıyorlar admin bir şey yapmıyor bazı sunucularda, ayrıca bazı kişiler sürekli geliyor bana dalıyor (random atıyor) kesiyorum üst üste ölünce de random atıyor diye şikayet ediyor adminr sonuçta kickleniyorum bir kaç kez oldu.
O sunuculara daha fazla devam et bence. Sonunda sinir hastası oluyorsun :smile:
Not:Vendetta ile ilk defa /me ve /do komutları gelecek. Gelmesiyle birlikte /me ve /do komutlarının rehberi eklenecektir.
 
Bu rehber güzel, ama biraz daha genişletsen herkes için daha yararlı olacak sanırım :grin: Örneğin , Poor RP , NLR gibi olayları da açıklayabilirsin...
 
Roleplay demek rol yapma demekse illa para istemek gerçek hayatı sembol etmek değil askerde olabilirsin gemici hikayesinide canlandırabilirsin yada bir hırsızda olabilir yanlışlık var.
 
Ya abi bu rp ise zaten istediğin karakteri canlandırabilirsin. Ben bir serverda deliyi canlandırdım. Hikayeside forumda duruyor. Haydut gibi olan bu deli bir asker kaçağı, askerlerin ne kadar kötü olduğunu öğrenince (Rp amacıyla haraç kesme, insan katletme demiştim.), şehirlerden kaçıp sürgün hayatı yaşıyor. Şehirlere sadece erzak almak için geliyor, gitmeden öncede olay çıkartıp gidiyor(garnizon katlediyor). Şimdi burda çok güzel anlatamamış olabilirim ama forumda çok ballandırmıştım :mrgreen: Hatta admin ve modlar bile iyi bir rp olarak buldu.

Şimdi deliyiz diye, önümüze geleni katledecek değiliz. Yinede rp ye uygun olmalı değilmi ? Yoldan geçen asker kıyafetli insanları, belirli diyaloglar sonrası saldırmamız gerekiyor. İşte ne bileyim siz benim güvenimi boşa çıkardınız, kendi ölümüne hazırlan.

Yani bunu yaparken karşıdaki kişi bunun bir rp olduğunu anlayamayabilir. Rp yapılan serverların forumu bu yüzden var zaten. Beni forumdan tanıyıp, çok güzel role play ve kılıç düellosu yaptığım insanların sayısı da az değil.

Rp yapmak, etrafta boş boş dolanıp tuz çıkarıp satmak, haydutlarla karşılaşınca pata küte üstlerine çullanmak değildir. Rp her türden yapılır. Delinin teki olur, ülkesine bağlı bir asker, sürgün edilmiş bir lord...

Rp makul koşullarda yapılırsa her zaman rp dir. Haydut olmakta, delinin teki olmakta.
 
Merhaba.Öncelikle bu rehberi foruma taşıdığın için teşekkürler.Moda başlıyacak arkadaşların okumasını şiddetle öneriyorum.Zaten siz isterseniz rolünüzü sürekli geliştirir ve sunucularda yüksek bir performans sergilersiniz.İyi roller  :wink:
 
Teşekkürler,bende zevkli bir warband modu arıyodum.Peki bunlardan hangi modu yüklemeliyiz?

[PW]Persistent World , [PF]Persitent Frontier , [PE]Persistent Empires
 
ferhatarsl said:
Teşekkürler,bende zevkli bir warband modu arıyodum.Peki bunlardan hangi modu yüklemeliyiz?

[PW]Persistent World , [PF]Persitent Frontier , [PE]Persistent Empires
Orijinali pw ama diğerleri de çok güzel. Fakat Pf server ları pasif artık mod öldü sayılır.
 
Back
Top Bottom