Need More Info Mount & Blade II: Bannerlord

Users who are viewing this thread

Merhaba. Launcher problemleri için aşağıdaki adımları denedikten sonra sorunun devam edip etmediği konusunda bize bilgi verir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
  • Oyunla ilgili herhangi bir sorunla karşılaştığınızda yapılacak ilk şey oyun dosyalarını doğrulamaktır. Bir güncellemeden sonra, oyun dosyalarının bazılarının bozulma veya kaybolma olasılığı her zaman vardır. Bunu yapmak, oyun dosyalarının doğru şekilde kurulduğunu doğrulayacaktır. Bununla ilgili rehberimize de buradan göz atabilirsiniz.

  • Oyunun ''Documents'' (Belgeler) klasöründe bulunan configs klasörünü silmek de Lütfen bunun, kayıtlı oyun ayarlarını da sileceğini unutmayın. Kaybetmek istemiyorsanız dosyaları yedeklemeniz gerekir.
    C:\Users\user.name\Documents\Mount ve Blade II Bannerlord\Configs

  • Daha önce ''Fixed Launcher'' adlı bir mod yüklediyseniz, dosyalarını sildiğinizden emin olmanız gerekir. Bu dosyalar, oyunun başlatılmasını engelleyebilir. Yukarıda belirtilen modun dosyaları.

  • Fidye Yazılımı Koruması için Windows Defender ayarlarınızı kontrol edin. Bannerlord'u Kontrollü Klasör Erişimi altındaki listeye eklemelisiniz. Bunu yapmak için:​
- Windows Defender Güvenlik Merkezi'ni açın.​
- Virüs ve tehdit korumasına tıklayın.​
- Virüs ve tehdit koruması ayarları seçeneğini tıklayın.​
- "Denetimli klasör erişimi" altında, ''Denetimli klasör erişimi yoluyla bir uygulamaya izin ver'' bağlantısını tıklayın.​
- Bannerlord'u eklemek için ''İzin verilen bir uygulama ekle'' seçeneğini tıklayın.​
  • "steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\GUI\GauntletUI" klasöründe bulunan "spriteData.xml" dosyasının silinmesi sorunu çözebilir. Bu, oyunun kullanmadığı eski bir xml dosyasıdır. Ancak, bir mod varsa bu dosyayı değiştirmeden önce kurulur, oyun onu kullanmaya çalışır ve çöker.

  • "C:\ProgramData\Mount and Blade II Bannerlord" klasörü altında bulunan logs klasörünü silmek. Lütfen ProgramData klasörünün varsayılan olarak gizli bir klasör olduğunu unutmayın.

  • Yukarıdaki geçici çözümlerin hiçbiri size yardımcı olmadıysa, oyunu aşağıdaki klasörde bulunan TaleWorlds.MountAndBlade.Launcher.Singleplayer.exe ve TaleWorlds.MountAndBlade.Launcher.Multiplayer.exe dosyaları aracılığıyla başlatmayı deneyebilirsiniz:
    “...:\SteamLibrary\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_Client”

  • OneDrive klasörünüzün içeriğini kontrol edin. Devre dışı bırakılmış olsa bile, kullanıcıların dosyalarının önceki OneDrive eşitlenmiş dosyalarla değiştirildiğini gördük. OneDrive dosyalarınızı silmeyi denemelisiniz. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.
 
Back
Top Bottom