Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Oyunun steam sayfasındaki 2015-17 yıllarından kalma ekran görüntülerini/oynanış videolarını kaldırın bence Taleworlds; oyunda o ışıklandırma, atlar, optimizasyon, renk vs. yok çünkü. Mevcut halinden ekran görüntüsü, oynanış görüntüsü koyun oraya.
Bir kere dikkat ettim de köye girmiş adam yürüyor ama bir aktivite yok. Atlılar hücuma kalkmış 50 tanesi vurunca 1 piyade ancak ölüyor. Atlı okçuları koymuşlar sanki manevra yapabilecek kadar harita yok...
 
artık forumda oyun üzerinden mizah yapmak yasaklanmış sanırım, gelen geçen spam yiyiyor mübarek. yabancı forumu takip etmesem neyse, millet neredeyse birbirini tepesine binecek orada, ama doğru düzgün bir yaptırım olmuyor genelde. burada ise radar başında ceza kovalayan trafik polisi gibi gelene geçene mute atılıyor en ufak şeyde.
oyunun tadı kaçtığı gibi forumun tadı da kaçmaya başladı.
 
Konuyla alakasız iletiler atmaktan kaçının. Zaman zaman tartışmaların seyri değişse de konuya bağlı kalmaya çalışın. Aklınızdakini mutlaka paylaşmak istiyorsanız kişisel mesaj atmayı ya da alakalı bir konuya ileti atmayı (eğer yoksa yaratmayı) tercih edin. Benzeri şekilde yeni bir konu başlığı yaratırken forumun uygun kısmında olup olmadığına dikkat edin.
Forum kurallarında geçen mevcut uyarı.
yabancı forumu takip etmesem neyse, millet neredeyse birbirini tepesine binecek orada
Yabancı forumun kendi kuralları ve moderatörleri var. Oranın düzeni ya da yapısıyla burayı değerlendirmeyin/kıyaslamayın.

Oyun üzerinden mizah yapmaya yaptırım uygulamış değiliz. Eğlenmek, hoş sohbet etmek forum kültürünün bir parçası. Buranın çok ciddi, sıkıcı ve bunaltıcı bir ortam olmasını biz de istemeyiz. Ancak sırf mizah amaçlı yazılmış iletilerin/karşılıklı konuşmaların tartışma konusunda ne gibi bir faydası olabilir? Kaldı ki bazı mizah amaçlı yapılan yorumlarda kötü niyetli amaçlar olduğunu gördüm. Bazı terbiyesizce kelimeler kullanılmış. Yabancı forumun aksine, buranın yaş ortalaması düşüktür. Alınan bazı kararlarda yaş ortalaması/genç kitle gibi olguları da gözden geçirmek gerekiyor. Mizah seviyemizi olabildiğince korumalıyız. Eleştiri, öneri ve itirazlar için özel mesaj yoluyla moderasyona ulaşabilirsiniz.
 
Last edited:
yabancı forumun düzeni ve kuralları farklı olabilir, ancak ben onların kendi kuralları doğrultusunda çoğu durumda insiyatif aldığını düşünüyorum. yani bir kural çiğnendiyse hemen bir uyarı/ceza vermek yerine tartışmanın seyrine göre tavır aldıklarını görüyorum. aynı şey burada da olabilirdi.

mesela yukarıda inek modeli esprisi yapan arkadaşın- ki kendisini tanımıyorum- yazdığı iletide ne var merak ediyorum. sonuçta bunlar durduk yere ortaya atılan iğnelemeler değil, ayrıca sadece mizah amaçlı da olduğunu sanmam. bu haklı bir eleştiri ve böyle bir eleştirinin de tartışma konusunda olması normal duruyor. tartışmaysa bu da üzerine tartışılabilecek bir konu zaten. şirket aylarıdır oyunun acil sorunlarını çözmek yerine, gelip patch notlarına sanki çok matah bir şey başarmış gibi '' koyun kaplaması ekledik, beşik modeli koyduk'' gibi dalga geçilesi ifadelere yer vermişse, para verip oyunu satın almış ve 15 aydır bir şeyler görmek isteyen bir kitlenin böyle iğnelemede bulunması bana gayet doğal geliyor.

konuya ne faydası olduğu kısmına gelince de eğer şirket çalışanları buraları okuyorsa bu tarz eleştirileri görmeli ve iletmeli. oyuncuların gidişattan memnun olmadıklarını ifade etmeleri açısından bu tarz şeylerin önemli olduğunu düşünüyorum.
 
5i9q14.jpg
 
Düello Modu, 1.6.0 ile artık oynanabilir durumda. 1.6.1 ile de kuşatmalardan sonra kale içinde savaşlar da eklendi. Bunların yanı sıra yüzlerce sorun ve çöküş giderildi. İyi eğlenceler!
 
Flaming
yeni inek modellerinden haber var mı?
adını bile anmak istemiyorum o moderatörün, homeros mudur nedir. Forumu babasının çiftliği sanıyor heralde. Oyunun kendisini sallayan yok ki forumu sallayan olsun demekten alı koyamıyorum kendimi.

Bu mesajımı örnek olarak al ama bu sefer spamla yetinme lütfen, komple uçur hesabımı. Ayda bir giriyordum bir daha girmem sorun değil :smile:

Forum ahalisine sevgilerle, hoşcakalın...
 
Kuşatmalarda askerlerin merdiven kullanmama sorununun çözüldüğü yazıyor
onu gözden kaçırmışım, doğru. ayrıca iç kale kapısını bazen kırmıyordu askerler, o da düzeltilmiş.
oyuna girip bir kuşatma yapacağım, bakalım yapay zeka ne durumda
 
Daha çok oyunu çok daha stabil ve oynanabilir hale getiren bir beta olmuş. Kuşatmalarda merdiven kullanımı çözülmesi de harika bir haber.
 
Back
Top Bottom