Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Oyunu beğenmiyor olabilirsiniz, bu en doğal hakkınız. Hatalar sinirinizi bozuyor olabilir, inanın sizlerden daha çok bizlerin sinirini ve moralini bozuyor. Neden oyunun kötü olmasını isteyelim veya bilerek isteyerek kötü bir ürün çıkartalım? Elimizden geldiğince oyunu daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Oyundaki hataların farkındayız ve düzeltmek için çalışıyoruz. Bu süreç herkesin istediği kadar hızlı gidemiyor maalesef elimizde olan veya (çoğu zaman) olmayan sebeplerden ötürü. Son bir yıldan uzun bir süredir evlerden çalıştığımızı ve her şeyi alıştığımız şekilde yürümediği gerçeği işleri hızlandırmıyor maalesef. Öncelik verilmesi gereken çöküşler ve performans sorunları gibi daha önemli konular varken bu tarz kozmetik hatalar çok öne çıkamıyor maalesef.

Yamalar arasındaki sürenin uzaması bizim çalışmıyor olduğumuz anlamına da gelmiyor. Aksine hem sizlerin bizlere ilettiği hatalar ve çöküşlerin hem de kendi karşılaştığımız hataları gidermek adına çalışıyor olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu süreç kısa bir süre de tamamlanan bir süreç değil, en küçük hatada en başa döndüğün bir sorunu çözmeye çalıştığınızı düşünün. Elimizde hatasız, istediğimiz kritik düzeltmeleri içeren ve düzgün çalışan bir yama olduğunda onu çıkartmamak gibi bir düşüncemiz olamaz. (Araya giren hafta içi resmi tatiller de geçtiğimiz günlerde süreci uzattı tabii.)

Son olarak bir de kişisel bir ricada bulunmak istiyorum. Forumda kullandığınız dil ve üsluba dikkat etmenizi rica etmek istiyorum, eğer bu rica sizin için bir anlam ifade ediyorsa. Bu tarz aşırı iğneleyici mesajları gördükçe şahsen cevap veresim gelmiyor. Konuda herkesin nedenini bilemediğim bir nefreti kustuğu bir ortamda yapıcı bir eleştiri ve yorum okuma ihtimalimin düşük olduğunu düşünüyorum. Benim işim oyunculara yardımcı olmak. Ancak bu tarz mesajları okuyunca neler düşündüğümü tahmin etmeye çalışın mümkünse. Forumda çok fazla yanlış bilgi yayılıyor ve doğru bilgiyi yaymaya çalışsam bile bazen arada kaybolabiliyor. Keşke, ortak bir noktada anlaşsak ve derdimizi düzgünce dile getirirsek ben çoğu konuda daha iyi bir iletişim sağlayabileceğimizi düşünüyorum. (şahsi düşüncem)

Sevgiler
Merhaba MArdA,

Öncelikle paylaştığınız düşüncelere binayen birkaç kelam etmek, sonrasında da meramımı dile getirmek istiyorum.

Pandemiden ötürü çalışma koşullarınızın zorlaştığının farkındayım. Emeğe, emekçiye olan saygımdan ötürü verdiğiniz çabaya ve emeğe de saygı duyuyorum. Muhakkak ki TW'de çalışan hiç kimse bu kadar emek verdikleri bir projenin kötü olmasını istemez. Emeklerinin karşılığını hem oyunculardan gelen olumlu tepkilerle mutlu olarak hem de kariyerleri için özgeçmişlerine eklemekten gurur duydukları bir proje ile geri dönüş almak isterler. Projelerde süreç içerisinde her şeyin planlandığı gibi gitmesi beklemek ham ervahlık olur. Zira bir çok oyun firması da benzer zorlukları, iniş çıkışları yaşıyorlar. Tüm bu konularda orta nokta buluşarak hem fikir olabiliriz diye düşünüyorum.

Şahsen bir iletişim danışmanı olarak ön saflarda çalıştığınızdan ötürü üslup noktasında çektiğiniz sıkıntıyı ve bunun ne kadar yorucu, yıpratıcı olduğunun farkındayım. İnsanlar aynı sorunlarla tekrar tekrar karşılaşınca, sabırsızlandıkları ya da sinirlendikleri zaman kendilerini, dertlerini ifade etmek konusunda sakin kalamayabiliyor ve aslında kendilerini de doğru ifade etme şansı maalesef kötü değerlendirerek sizi soğutarak iletişim fırsatını kaçırabiliyorlar. Ve aslında farkına varmadan aradaki bağı koparabiliyorlar. Zira düzgün bir üslup ile en ağır eleştiriyi bile yapsanız insanların size kayıtsız kalması mümkün değildir. Bununla beraber her ne kadar zor olsa da maalesef aradaki bağı kurabilmek ve koruyabilmek biz iletişimcilerin sorumluluğun bir parçası. Bu yüzden sizlere kolaylıklar dilerim.

Şahsınıza bir eleştiri olarak kabul etmeyin fakat iletişim konusunda maalesef daha oyun çıkmazdan evvel uzun zamandır "iştah kırıcı" hatalar yapıldı. Ve o günlerden bugünlere kadar uzanan bir hatalar sinsilesinin süre geldiği kanısındayım. Kendi adıma buradaki en büyük problem yamaların ne zaman geleceği, içeriğinde neler olacağı ya da oyunun erken erişimden ne zaman çıkacağı olmadığı kanaatindeyim. Tüm bu süreçler tamamlandığında oyunun temel özellikleri, hangi kapsamda ve derinlikte olacağının topluluk tarafından bilinmemesi buz dağının görünmeyen kısmı olduğunu kanaatindeyim. Gerek TW çalışanları olarak sizler, gerek mod geliştiricileri gerekse topluluk üyeleri olarak hep beraber geçtiğimiz bu sürecin sonunda, mod geliştiricileri ve topluluk olarak elimizde ne kalacak bunu bilmek istiyoruz. Bunu açıklamadığınız zaman çalışma disiplininizden çalışma isteğinize, oyundan çıkarılan özelliklerden gelebilecek özelliklere bir çok konuda spekülasyonların çıkması gayet normal gibi geliyor. Normal derken burada bir haklılık payı olduğundan bahsetmiyorum, yanlış anlamayın lütfen. Durum tespitimi paylaşmaya çalışıyorum. Peki yolun sonunda neler olduğunu açıklasanız insanların tüm bu bahsettiğimiz hususlardaki haklı ya da haksız eleştirileri son bulur mu derseniz, hayır. Fakat benim de içinde bulunduğum genellikle sessiz olan çoğunluğun güvenini kazanabilir ve desteğini görebilirsiniz. Ya da hali hazırda yürüyen tartışmaların benzerleri olduğunda insanların tartışmalarda TW'ye ister istemez destek olmaları için argümanları da olur. Bu tüm sorunları çözmez ama yapıcı bir adım olacağı kanaatindeyim.

Anladığım kadarıyla sizin sorumluluğunuz topluluk ile yönetim ve geliştiriciler arasındaki iletişimi sağlamak. Yanılıyorsam beni düzeltin lütfen. Şüphesiz ki forumlarda yazan pek çok kişi gibi ben sizinle paylaştığım sıkıntının ilgilileriyle paylaşılmasını diliyorum. Sonuç ne olur bilemem ama size zahmet ilgililerinin bizlerin hakim olamadığı geniş ve detaylı bir perspektiften değerlendirmeleri sonucunda alacakları kararı da bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

Kolaylıklar dilerim.
 
Bir kaç haftadır hobi niyetine üretim aşamalarının ve mesleklerin olduğu kendi kendine işleyen bir köy ekonomi simülasyonu yazmaya çalışıyorum yarım yamalak kod bilgimle, her yeni bir şey eklediğimde veya her yeni bir şekilde test ettiğimde çözmem gereken bir yığın sorun ortaya çıkıyor ki şikayetçi değilim çözmek için uğraşırken çok fazla yeni şey öğreniyorum. :smile:
kolay gelsin hocam. Umarım bir gün sizin yaptığınız bir şeyi oynama fırsatımız olur.
 
Bence oyun motoru bu tür bir oyunu geliştirmeye uygun değil. Yeni bir motor yazılmasıyla çok övünüldü ama belli ki motor bozuk. Ne demek en ufak bir eklentide çıkan aksilikle en başa dönüyoruz? Yemişim yeni motorunuzu, keşke mevcut oyun motorlarından biriyle çıkartsaydınız da düzgün bir oyun oynayabilseydik.

Modlamada da böyle olacak bu. En ufak bir değişiklik oyundaki başka yerleri bozuyorsa selayı okumaya başlayın şimdiden.

Armağan bey tam sürüm için verdiği sözü tutmamıştır. Koskoca holdingler uzaktan çalışmayla daha yüksek verim kazandıklarını iddia ederken bunu da bahane edemezsiniz. İnşaatta harç karmıyorsunuz. Yaptığınız işin adı belli. Geçiniz.
aynı fikirdeyim oyun motoru yapılmış ama optimizasyon yoktu oyun ilk çıktığında kendileri de kabul ediyo zaten optimizasyonu düzelttik demek optimizasyon yoktu oyunda anlamına gelir ki bence hala iyi değil optimizasyon

optimizasyon
 
Downgrade yiye yiye bir hal olmuş oyun, fps değerimizi yükselttik diyorlar. Fakat bir bakıyorsun, envantere girmek için 5 saniye beklemen gerekiyor...

Geçmiş yıllarda kumaş fiziğimiz var diye o kadar reklam yaptılar, hayatımda gördüğüm en dandik kumaş fiziği bu oyunda. Her şeyin birbirinin içinden geçmesi mi dersin, o kadar reklamı yapılan fiziğin saçlarda çalışmaması mı dersin, yoksa odun gibi duran şu flamalara mı dersin?
 
@armağanyavuz
Otbww1.png
 
Merhaba MArdA,
-
Vakit ayırıp bu uzun yorumu yazdığın için çok teşekkür ederim. Bunu sırf laf olsun diye yazmıyorum inan lütfen.
Benden önce yapılmış doğrular veya hatalar konusunda yorum yapmamın doğru olacağını düşünmüyorum. Benim ana sorumluluğum topluluk ile geliştiricilerin arasındaki iletişimi sağlamaktan çok oyuncuların ilettiği hataların ilgili departmanlara iletilmesi ve o ilgili işlerin takibi, yerelleştirme ve MP üzerine daha çok. Direkt olarak topluluk ile iletişim ve PR tarafı değil, o departmanların sorumlulukları ve aldıkları kararlar konusunda fazla söz sahibi değilim. Forumlarda oyuncuların dile getirdiği sorunları, eleştirileri ve önerileri okuyor ve gerekli birimlere elimden geldiğince iletiyorum.

Ancak çoğu zaman geleceğe dair verilmiş sözler çeşitli sebeplerden tutulamayınca daha fazla söz vermekten kaçınıyoruz. Yayınlanan statementlarda çoğu özelliğin önceki güncellemelerde de orada olduğu o işlerin üzerinde hala çalışıldığı ve istediğimiz standarda erişmediğinin bir göstergesi, hepsine hakim değilim ancak yazılım geliştirmenin doğasında her an işlerin ters gidebileceği veya sil baştan başlamaya gerektirecek durumlar olabiliyor. Bunların mümkün müddetçe az olması uygun şartlarda olması gereken tabii.

Bazı konularda sessiz kalınmasının sonuçları da olmuş, oluyor tabii ki. Bazı konularda benim de sizinle aynı düşündüğümü bilin lütfen. Ancak elimde bir sihirli değnek yok ve bazı durumlarda elimden gelen sadece dile getirmek oluyor, bu da sorunları çözmeye yetmebiliyor.

Tekrardan bu yorumu yazdığın için ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim.

14 aydır ortada olan sorun için hala harita ismi isteniyor, sonra da neden böyle konuşuyorsunuz diyorlar tam şaka gibi. Merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz diyor zaten oyunla ilgili olan neredeyse bütün konulara cevap veremem diyor, daha çok beklersiniz.
Downgrade yiye yiye bir hal olmuş oyun, fps değerimizi yükselttik diyorlar. Fakat bir bakıyorsun, envantere girmek için 5 saniye beklemen gerekiyor...

Geçmiş yıllarda kumaş fiziğimiz var diye o kadar reklam yaptılar, hayatımda gördüğüm en dandik kumaş fiziği bu oyunda. Her şeyin birbirinin içinden geçmesi mi dersin, o kadar reklamı yapılan fiziğin saçlarda çalışmaması mı dersin, yoksa odun gibi duran şu flamalara mı dersin?
Ekran görüntülerini çektiğin ekran kartı ve grafik ayarlarını da belirtebilirsen bu durumun her konfigrasyonda oluşup oluşmadığına bakabiliriz. Bahsettiğin ve farkında bile olmadığın çoğu hata çözüldü, çözülüyor ve test ediliyor ancak henüz oyuncuların oynadığı sürüme eklenmedi. İşin doğası gereği bu süreç çok hızlı değil maalesef.

Oyunda var olan bütün haritaları ezbere bilemediğim için ve üzerinde çalışmadığım ve bilgi sahibi olmadığım konularda cevap veremediğim için hatalıyım sanırım. ¯\_(ツ)_/¯ Bu dil kimseye yardımcı olmuyor, olmayacak. Umarım ileride bir gün anlatmaya çalıştığım ama belli ki başarısız olduğum bu durumu bir şekilde anlayabilirsin.
Sevgiler.
 
Last edited:
İs yukunu rahatlatacaksa, bi "bannerlord supporter pack - EA" dlcsi cikartabilir TW. Ozel bi badge + sonradan edinilecek aciklanmamis essiz bir zirh set gorunumu sunarak .
Bu dlc ancak oyun tam surume cikana kadar satın alinabilir olur. Tam surumde de alanlara avantajlar tanımlanır. Fiyati.. hmm... 10eurocuk olabilir. İsler daha rahat ve hizli tamamlanabilsin, yeter.

Tabi mastercard'in acamayacagi bir kapi varsa, o zaman biraz fazla bekleriz.

(amac: mumkun opsiyonları daha da artirarak sorunlar kardisinda yardimci olmak. lutfen bu onerimden dolayi tas atmayin )
 
Last edited:
Diathmadan bu. Sağ taraftaki surlarda sağ merdivenden gayet güzel çıkıyorlar sol tarafta ise soldan. Aslında ilk başta çıkmışlardı sonra bıraktılar. Diğerlerinde denk gelirse bakarım

Ekleme:
Kuşatma kuleleri ile denedim sağ taraftaydım en sol merdiveni biri oraya itilmedikçe kullanmıyorlar. O yüzden hala aşağıda birbirlerine girme durumu devam ediyor.
Notunu aldım, hafta içi bu hata özelinde ilgili kişilere ileteceğim. Teşekkür ederim! Kuşatmalardaki yapay zeka sorunlarıyla alakalı ilgili çalışmalar devam ediyor ancak işin detayına hakim değilim, neden bu kadar uzun sürdüğü konusunda bir fikrim yok açıkçası. Çoğu zaman yapay zeka yerine sahnedeki hatalar yüzünden olabiliyor bu hatalar. Tek bir sahnenin de birden fazla sürümü olduğu için biraz komplike hale gelebiliyor bazı durumlarda.
 
Oyunu beğenmemek değil mesele hocam.Burda sert eleştiri yapılıyorsa sizede yapılmıyor veya diğer çalışanlarada yapılmıyor.Yönetime isyan diyelim.İsteseler ufak tefek denge işleri ile alakalı olmayan 'berber' değilde player'ların istediği o tarzda küçük şeyler bu zamana kadar 2-3 eklenseydi zaten şuan 50 çeşit ufak ama mutlu edici birşeyler olurdu.Bu tarz hiçbir şekilde bir yaklaşım göremedik.O kadar ufak şeylerle mutlu olacak bir kitle ben görüyorum niye böyleler madem derseniz.Ufak şeyler bile bekleyen insanlar berberi görünce olay nefret veya çirkinlik değil dalga geçilmiş gibi hissediyorlar kendileriyle.Sargot'tan bir sur çekelim Praven'e kadar diye bir hayal kurmuyor kimse.Oyun dengesine zararı olacak şeylerde istemiyor güzel bir ufak tefek görev diyalog veya güzel bir altın taç.Şunu bir önemsese yönetim vallaha çok şey değişecek hocam...Şahsi algılamayın bu tepkileri değerli çalışanlarla işimiz yok başkan.

Bu sorunu bir mod çözüyor ama iş öğretme gibi bir vasıfta değilim anlamamda ama mantık olarak söylüyorum.Bu sorunu çözen modu inceleseniz ilgili birim baksa ne hallediyor o sorunu? 14 aydır şu sorudan bile kurtulursunuz hocam.Bizim morelleri harcayan şeylere bir öncelik verilse yakınma gelmeyecek size.
Varsa bir sıkıntı dürüstlük gerekiyor artık buda sizin yapabileceğiniz birşey değil.
Yorumun için teşekkür ederim. Her konuda açıklama yapma yetkim yok maalesef ama daha önce sana ilettiğim gibi bizim de gözümüzden kaçmış durumlar olabiliyor, (debug modunda çalışıp live'da çalışmadığı için fark edilmeyen hatalar mesela.) onları fark ettikçe düzeltmeye çalışıyoruz. Modun da notunu aldım, hafta içi inceleyip gerekli kişilere ileteceğim. Her takımın kendi öncelikleri ve çalışma yöntemleri var benim de posizyonum elçi gibi, işleri ilettikten sonra devamı ile alakam olmuyor.
 
Notunu aldım, hafta içi bu hata özelinde ilgili kişilere ileteceğim. Teşekkür ederim! Kuşatmalardaki yapay zeka sorunlarıyla alakalı ilgili çalışmalar devam ediyor ancak işin detayına hakim değilim, neden bu kadar uzun sürdüğü konusunda bir fikrim yok açıkçası. Çoğu zaman yapay zeka yerine sahnedeki hatalar yüzünden olabiliyor bu hatalar. Tek bir sahnenin de birden fazla sürümü olduğu için biraz komplike hale gelebiliyor bazı durumlarda.
Teşekkür ederim ayrıca yabancı forumda bi developer 1.5.10 da inventory vs sekmelerinde geçişin daha az laglı olduğunu söylemiş fakat arkadaşlarda durum ne bilmiyorum ama ben de 1.5.10 da inanılmaz bi lag başladı. Oyun ssd de
 
Teşekkür ederim ayrıca yabancı forumda bi developer 1.5.10 da inventory vs sekmelerinde geçişin daha az laglı olduğunu söylemiş fakat arkadaşlarda durum ne bilmiyorum ama ben de 1.5.10 da inanılmaz bi lag başladı. Oyun ssd de
1.5.10 için telemetry buildi henüz yok o yüzden detay isteyemiyorum ancak 1.5.9 özelinde fark ettiğimiz hatalar var bir çoğu çözüldü ama henüz çalışmalar sona ermedi. SSD'de olması anormal geldi 1.5.10 live olduğunda bu sorun devam ederse yine sizden telemetry isteyeceğim, telemetry olmadan maalesef nereden kaynaklandığını tam olarak anlayabilme şansımız olmuyor.
 
Uygunsuz Davranış
En son 180. sayfaya girmişim bu konuda. 318. sayfaya kadar gelmiş ve birkaç sayfa yorumlara baktım hala çok boş yorumlar(?) var. Allah yapımcılara sabır versin. :razz:
 
1.5.10 için telemetry buildi henüz yok o yüzden detay isteyemiyorum ancak 1.5.9 özelinde fark ettiğimiz hatalar var bir çoğu çözüldü ama henüz çalışmalar sona ermedi. SSD'de olması anormal geldi 1.5.10 live olduğunda bu sorun devam ederse yine sizden telemetry isteyeceğim, telemetry olmadan maalesef nereden kaynaklandığını tam olarak anlayabilme şansımız olmuyor.
Tamamdır
 
Hangi şehirler/kalelerde olduğunu belirtebilirseniz pazartesi kişisel olarak darlayacağım ilgili arkadaşları.
Bu hataların sadece şehir sahneleri ile alakalı problemler olmadığını düşünmüyorum ben. Tek tek her sıkıntılı şehrin ismini toplamaya çalışırsan aylarını alır bu durum senin. Bence bunu tek tek şehir ismi olarak kovalamaya vaktini harcama.

Genel olarak kuşatma yapısı oynanamayacak düzeyde sıkıntılı şu an. Bir şansa merdivenlere çıksalar bile bu sefer ya çıktıktan sonra ne yapacaklarını bilmiyorlar ya da düşman yapay zekası aşırı saçma olmaya devam ederek o şekilde problem yaratıyor oyuncuya ( tüm surlara çıkılmışken hala kapı arkasında beklemelervs gibi ) - bunu toplu olarak bile şikayet etmemen lazım aslında çünkü şu an farkında değilse şirket bu sıkıntının zaten geçmiş olsun hepimize :smile:
Tüm backlogdaki sıkıntıları ezbere bilmediğini biliyorum tabi ama demek istediğim Siege sıkıntısını bilmiyorsa şirket ve bu öncelikler arasında değilse baya hoş olmayan bir durum bu
 
Bu hataların sadece şehir sahneleri ile alakalı problemler olmadığını düşünmüyorum ben. Tek tek her sıkıntılı şehrin ismini toplamaya çalışırsan aylarını alır bu durum senin. Bence bunu tek tek şehir ismi olarak kovalamaya vaktini harcama.

Genel olarak kuşatma yapısı oynanamayacak düzeyde sıkıntılı şu an. Bir şansa merdivenlere çıksalar bile bu sefer ya çıktıktan sonra ne yapacaklarını bilmiyorlar ya da düşman yapay zekası aşırı saçma olmaya devam ederek o şekilde problem yaratıyor oyuncuya ( tüm surlara çıkılmışken hala kapı arkasında beklemelervs gibi ) - bunu toplu olarak bile şikayet etmemen lazım aslında çünkü şu an farkında değilse şirket bu sıkıntının zaten geçmiş olsun hepimize :smile:
Tüm backlogdaki sıkıntıları ezbere bilmediğini biliyorum tabi ama demek istediğim Siege sıkıntısını bilmiyorsa şirket ve bu öncelikler arasında değilse baya hoş olmayan bir durum bu
İlgili kişiler farkındadır tabii, benim alanım daha çok MP olduğu için tüm detaylarına hakim değilim. İlk okuduğumda kuşatma merdiveni olduğunu anlamamıştım, navigation mesh olarak düşündüğümden harita adı istemiştim. Hafta içi soracağım öğrenebilirsem yazarım buraya da.
 
@MArdA TaleWorlds
Cevaplar için teşekkürler.

Burada olsun global forumda olsun çoğu kez dile getirildi, illa ki görmüşsünüzdür ama ben bir daha söyleyeceğim.
Bannerlord'daki npc lordlar sadece savaşmamız için oyunda olan varlıklar gibi. Hiç canlı gelmiyorlar. Oyuncunun oyuna koyduğu input'a hiç tepki vermiyorlar veya en azından benim gördüğüm bu. Misal Warband'da bir köye yardım ettiğimizde köyün lordunun kişiliğine göre tepki alıyorduk. O npc lord ile karşılaşınca, hayırdır kardeşim sen ne ayak benim köylülere yardım ediyon, kendi işine bak, gibi tepkiler alıyorduk. Romance için diyoloğa geçtiğimiz leydinin hali hazırda bir talibi var ise düello yapıyorduk. Right to Rule diye bir mekanik vardı mesala. Bu statı yeteri kadar yükseltmeden krallık kurduğumuzda lordlar, kardeşim senin krallık sözde krallık gibi tepkiler oluyordu veya soylu olmayan yoldaşı lord yaptığımızda yine benzer tepkiler alıyorduk. Başka bir örnek, bazen kişiliği iyi olmayan lordlar git başka devletin köyünü yağmala da savaş çıksın diye görev verebiliyordu. İşte, saydığım bu örnekler npc lordları kanlı canlı insanlar gibi hissettiriyordu oyuncuya. Ama Bannerlord'da lordlar sadece ordunuza çağırdınız savaş yaptığınız varlıklardan öteye gitmiyor. Warband'de duygusal bağ kurabildiğim lordlar oluyordu ama Bannerlord'da sevdiğim lordlar veya nefret ettiğim lordlar yok. Hepsi içi boş oyuncak gibi hissettiriyor insana. Bunları da gerekli kişilere iletirseniz sevinirim açıcası.

İnanın Steam'de review'u olumsuza çevirirken elim gitmedi, zor geldi yazmak bana ama ne yazık ki oyun şuan ki haliyle, daha önceden Warband oynayan birine tavsiye edilmeyecek durumda, tabi Bannerlord'un Warband'i geçtiği yerler var, bunu görmezden gelecek değilim. M&B oynamamış birine belki tavsiye edilebilir belki ama diğer türlüsü içimden gelmiyor açıkcası.
 
En son 180. sayfaya girmişim bu konuda. 318. sayfaya kadar gelmiş ve birkaç sayfa yorumlara baktım hala çok boş yorumlar(?) var. Allah yapımcılara sabır versin. :razz:
180. sayfanın öncesinde olduğu gibi sonrasındada yorumları dolduracak bir içerik olmadığı içindir gördüklerin :grin:.Keşke ne isteyeceğimiz bildiğimiz birşeyler yayınlansada doldursak :smile:
 
180. sayfanın öncesinde olduğu gibi sonrasındada yorumları dolduracak bir içerik olmadığı içindir gördüklerin :grin:.Keşke ne isteyeceğimiz bildiğimiz birşeyler yayınlansada doldursak :smile:
Oyun ve gelişmeler ile uzaktan yakından alakası olmayan şahısların arada buraya uğrayarak lafı sallayıp tekrardan gelmemek üzere gitmesi beni bitiriyor :grin:


, benim alanım daha çok MP olduğu için
Atlı menavlion piyade sağ taraftan chain attack yapamıyor, o animasyon girmiyor devreye sağdan vurulmaya çalıştığında, ayrıca son günlerde çoğu kişi kılıçların düşman içinden geçmesinden şikayetçi, damage vermiyor içinden geçiyor sadece. TDM Nord Town mapindeki duvarların çoğunda animasyon bozukluğu var, 3 boyutlu gibi saçma sapan dikkat dağıtan türden. Pugio atış moduna geçildğinde bazı karakterlerde animasyonlu oluyor bazılarında direkt ışınlanıyor.
Vuruş animasyonları bazen ışık hızında oluyor bazen slow motion girmiş gibi oluyor, tüm sunucuya etki ediyor
 
Spye gelecek en onemli yenilik(en az isyandaki kadar ustune durulmasi gereken feature: ) uygun kriter icerisinde tetiklenen rassal ve dalgali olabilen dusman spawn sistemi. Buna, savas oncesi askerlerimizi tek seferlik konumlandirma da cok iyi gider. Bunlar, sp icin cok gerekli. Mp icin de cok gerekli seyler var tabi, simdi baska dolu seylerden bahsetmek istemiyorum.
 
Back
Top Bottom