Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Peki bu düzelecek mi, Taleworlds bu konu hakkında bilgilendirme yaptı mı
Bu bir hata değil ki düzelsin. Farklı texture eklemek o kadar kolay olmuyor bu saatten sonra da gelmez bence. Yeni gelecek olan köy kale ve şehirlerde belki olur olursa.
 
Açıkcası battle terrain system'i şu saatten sonra yapmazlar diye düşünüyordum, şaşırttı baya. Umarım kaliteli haritalar çıkarırlar. (Videodakiler hala geliştirme aşamasında olduğundan olsa gerek düşük kaliteli görünüyor, ayrıca köprünün veya nehrin olmadığı bir sahnede yine köprü haritası yükleniyor) Yeni sahnelerin eklenmesi de iyi hoş ama "interior" yani iç mekanlar için de aynı çeşitlilik olsa güzel olur(lordun huzuru, han vb. gibi)

Sandbox modunun geleceği belliydi de keşke Warband'dekine benzer bir şey yapsalardı, videoda gördüğüm kadarıyla çok üstünkörü yapılmış. Kültür kısmına "outsider-yabancı vb." seçeneği ekleyip bonus özellik olarak da savaş ve görevlerden %10+ nam bonusu veya başka bir şey eklenebilir ve Warband'deki gibi geçmişimizi seçerek yine başlayabiliriz oyuna. (Yaş seçme de iyi olmuş da 20 ile 30 yaş farkı çok tuhaf görünüyor, adolesan görüntüsünü değiştirmeleri lazım 20 yaştaki)

Yapılması mümkün müdür bilemem ama zamanın bi tık yavaşlatılması daha iyi olacak diye düşünüyorum, yani 1 hafta = 1 ay değil de 2 hafta = 1 ay gibi.

Son olarak ana haritadaki şehir-kale-köylerin konumlarının yeniden bir düzenlenmesi gerek diye düşünüyorum, hem stratejik olarak hem lore açısından hem de görünüm olarak; hiçliğin ortasında bir kale tuhaf duruyor en basitinden. Yabancı forumdaki bir konuda görmüştüm "beautification" diye 2015'deki köy ve köylerin üretim simgelerini geri getirmişlerdi, o kalitenin de geri gelmesi gerek, ana harita gerçekten fazla aydınlık ve simgeleri vs. çok kalitesiz.
Sin_titulo-1.jpg
Sin-titulo-1.jpg
frMzw.jpg
O köprüler karşıya geçmek için otomatik oluşuyor galiba... (Bence hiç gerek yok, sudan yardırıp gidelim)
 
Oyunu yavaştan bitirmeye doğru gidiyorlar. Sanırım yapılacak en büyük iş aşağıdaki fotoğraftan da görülebileceği üzre 147 tane farklı savaş alanı haritası tasarlamak, her birini 4 mevsime uygun olarak tekrar modellemek.
Eğer yaparlarsa da bütün köy kale ve şehirleri birbirinden farklı yapmak şuanda yapacakları en büyük iş olabilir bence.
 
Oyunu yavaştan bitirmeye doğru gidiyorlar. Sanırım yapılacak en büyük iş aşağıdaki fotoğraftan da görülebileceği üzre 147 tane farklı savaş alanı haritası tasarlamak, her birini 4 mevsime uygun olarak tekrar modellemek.
Eğer yaparlarsa da bütün köy kale ve şehirleri birbirinden farklı yapmak şuanda yapacakları en büyük iş olabilir bence.
Bugün bannerlord açısından baya dolu bir gündü, 3 saatlik mis gibi bir video + TaleWorlds'ün resmi videosu, baya iyi geldi...
 
Sonraki oyunda da hanlar falan birbirinden farklı olur :grin:.
Tamamen farklı olmasını kesinlikle beklemiyorum ama bir kültürün her şehrinde de aynı han olmasın. Oyunun başlarında para kazanmak için sık sık masa oyunları oynayan biri olarak gerçekten bunalıyorum şu aynı handan, içerideki aynı ve ucuz animasyonlardan, şu içki dökme sesinden... Umarım hanlara biraz daha öncelik verirler
 
Haritalar son hallerinde değilmiş ve daha geliştirilecekmiş. Taleworlds bugün iç rahatlatmaya ant içmiş.

McbnHUH.png
:party: :party: Yeni haritalarda güzel gözüküyor, özellikle liman kısmı olan 2.45'deki harita çok güzel.
 
Aslında en temizi CK2'nin bir çok elementini alıp oyuna eklemek (bu horde ve diğer toplulukların özellikleri de dahil).
Böyle bir şeyi yapabilirlerse dadından yenmez.


Ek olarak Bannerlord, Kaptan modunda AI için Headless Client mı kullanıyor bi bilen var mı?
 
Yarışmada katılım surecini takip ettim, katılımcılar çok güzel sahneler yaptılar. Öyle ki en iyiler keşke BLda eklense diyorum kendimce..
Çıta/standart yükseltici güzel sahneler...

Öte yandan sahne araçlarında herkesin beğeneceği kalite ve siradisilikta bir sahne yapmak için:
-sorunsuz bir kit gerekli
-kitte yer yer, üst düzey bilgi birikimine sahip olunmali(ki mevcut tutorialler bu gereken bilgileri saglamiyor)
-en önemli unsurlarından biri olan -daglarin- beğenilecek şekilde oluşturulması için de harici bir program ve gene önemli bir birikim gerekiyor(ki bl özelinde bu konuda detaylı tutorial gene yok)

Bunlarin gerektiği tekrar göründü. Stabil bir kit ve detayli-cok kapsamlı bir tut-serisi ihtiyacı var; gelecek senelerde yapılacak diğer yarışmalar & her türlü moda destek bağlamında..
 
Back
Top Bottom