o normal warband da da öyle idi. neden diğer lordlar toprağı bana vermedin diye morali bozuluyor
İşte şu anda bozulmuyor. Lordken bozuluyor ama kral olarak toprak verdiğimizde bozulmuyor.
o normal warband da da öyle idi. neden diğer lordlar toprağı bana vermedin diye morali bozuluyor
Eğer hile ile çektiysen lordları yani 300k para isterken 1m verip geldikten sonra influence ile 100 değil 200 ilişki kadar aranı geliştirdi isen sen max 100 görüyorsun ama o 130 140 falan oluyor ve açık kapanana kadar ilişki cezası ekrana çıkmıyor. Ancak bu dediğim 1.6.2 de idi o patch den beridir oynamıyorum 1.7.0 a girdim çıktım o kadar. Total war oyunlarındaki gibi uzun süren taktik geliştirebildiğimiz, taktikte başarısız olduğumuzda başka taktiğe geçebileceğimiz, askerlerin zombi gibi kılıç salladığı değil de gerçekten savaştığı, birbirlerini eze eze düşmana hücum etmediği, taktik uygulayan yapay zekanın olduğu ve savaşmaktan başka birşey yapılamayan bannerlord değişmedikçe tekrar oynamayı düşünmüyorumİşte şu anda bozulmuyor. Lordken bozuluyor ama kral olarak toprak verdiğimizde bozulmuyor.
Eğer hile ile çektiysen lordları yani 300k para isterken 1m verip geldikten sonra influence ile 100 değil 200 ilişki kadar aranı geliştirdi isen sen max 100 görüyorsun ama o 130 140 falan oluyor ve açık kapanana kadar ilişki cezası ekrana çıkmıyor. Ancak bu dediğim 1.6.2 de idi o patch den beridir oynamıyorum 1.7.0 a girdim çıktım o kadar. Total war oyunlarındaki gibi uzun süren taktik geliştirebildiğimiz, taktikte başarısız olduğumuzda başka taktiğe geçebileceğimiz, askerlerin zombi gibi kılıç salladığı değil de gerçekten savaştığı, birbirlerini eze eze düşmana hücum etmediği, taktik uygulayan yapay zekanın olduğu ve savaşmaktan başka birşey yapılamayan bannerlord değişmedikçe tekrar oynamayı düşünmüyorum
Kısıtlı mı, hocam yapay zeka tam bir embesil. Gerçek bir şahıs olmadığından rahat rahat sövücem. Tam bir andaval olur kendileri. Umarım bu yapay zekanın yaratıcıları oyunun dengede gitmesi için geçiçi bir çözüm olarak bu kadar salak yapmıştır bunları, yok değil de gerçekten öyleyse bu sıfatlar botların hakkı değil xd.Oyun 1.6.5'te iyice saçmalaşmış. Az önce oynarken 60 birliğe sahip olan komutanım, 500 kişilik bir orduya saldırdı. Savaşı kaybetti ama esir düşmedi, 9 kişilik birlikle çıktı. Sonra bir daha tekrar saldırdı. İlginç. 1.7.0'de şu yapay zeka gelişmiştir diye ümit ediyorum. 1.7.1'de ise savaş taktiklerinin genişlemesini umuyorum. Biraz kısıtlı.
İşte benim en büyük takıntım burada.Savaşı kaybetti
Kısıtlı mı, hocam yapay zeka tam bir embesil. Gerçek bir şahıs olmadığından rahat rahat sövücem. Tam bir andaval olur kendileri. Umarım bu yapay zekanın yaratıcıları oyunun dengede gitmesi için geçiçi bir çözüm olarak bu kadar salak yapmıştır bunları, yok değil de gerçekten öyleyse bu sıfatlar botların hakkı değil xd.
İşte benim en büyük takıntım burada.
1. - savaşta iki ordu çok çabuk harbe tutuşuyor ve muharebe alanı çok dar. Sürekli entrikalı muharebelerin döndüğü atıyorum sadece 50 dönüm ova yanında 50 dönüm orman (alanlar görsel büyüklük) ikisi arasında 50 dönüm sarp kayalık ve bu alanı bölen boylu boyunca nehir. Böyle bir alanda hangi ordu hücum etmeye yeltenebilir? Asker yorulmuyor yüksekte olanın avantajı yok alçaktaki yukarıya yavaş yavaş çıkana kadar takati tükenmiyor hatta zırhlı birlikler perkler ile hafiflerden daha hızlı gidiyor. Açık alan ve manevra yapacak yer olmadığı için atlı okçu ile düşman etrafında volta atamıyorsun vb.
2- piyadeyi 3 sıra dizdim diyelim 3. saftaki öyle bir hınçla ön safa geliyor ya da elindeki mızrağı sallıyor ki hiç piyade olarak düşmana kılıç sallayamıyorum bana bile kendi adamım imkan vermiyor. Öyle bir birbirlerine girme olayı var ki 300 e 300 piyade 2 dk içinde birbirini yiyip bitiriyor. Hiç öleceğini düşünmeyen bir yapay zeka ile saldırıyor kalkan çekmek yok sağına soluna bakmak yok önünde bir hedefe kitleniyor onu imha ediyor diğerine geçiyor. Ölürse küt yerde.
3- muharebeden geri çekilme diye birşey yok ya bir taraf tamamen imha oluyor ya da kaçsa bile kaçan asker oyundan siliniyor. Orduda bulunan derebeyleri zaten kara murat daha savaş başlamadan lordlar oluyor mort
Ben bir savaşa girdiğimde total war oyunlarında yarım saate yakın sürüyor. Varsa atlı okçu sağdan soldan taciz ediyorum, piyadeler dövüşürken atlıyı arkaya sızdırmaya çalışıyorum, başaramazsam piyadenin ortasını açıyorum düşmana koridor atlıyı ordan sokup ikiye bölünmüş gibi hava verip düşmanı ikiye bölüyorum neyse yapıyorum da yapıyorum ve taktik uygulamaya imkan buluyorum. Ama bannerlord da savaş başında bir taktik bile belirlesem atlı daha ormandan ovaya inene kadar ya benim piyadem kalmıyor ya da düşmanın. Onu geçtim atlıya şurdan şuraya dal bile diyemiyorum 1998 model age of empires de bile atlıyı komutla istediğime saldırtabiliyorum. Savaş olayı bile oyunda çok zayıf. Bunları söylerken 1000 saati devirmiş biri olarak yazıyorum.
Savaş zaten oyunda yapılan tek şey başka birşey ekleyemiyorsunuz bari savaşın hakkını verin...
öyle birşey yok. oyun çabuk biten ama çok fazla olan savaşlar üzerine kurulu. tamam çok fazla savaşalım gene ama savaşların bir değeri olsun savaşmış hissiyatına kapılalım kendimizi zombi öldürme ordusunda hissetmeyelim. 19 adam öldürdüğüm savaşlar oluyor mistik oyunlardaki büyülerden kaçıp bannerlorda sığındık... 19 nedir yav ?Bu durumun eksikliğini 1.7.0 ve 1.7.1 ile gelen yeni savaş haritalarıyla biraz olsun gideririz diye düşünüyorum. Yeni savaş haritalarını da biraz geniş yaparlarsa eğer çok şahane olur.
öyle birşey yok. oyun çabuk biten ama çok fazla olan savaşlar üzerine kurulu. tamam çok fazla savaşalım gene ama savaşların bir değeri olsun savaşmış hissiyatına kapılalım kendimizi zombi öldürme ordusunda hissetmeyelim. 19 adam öldürdüğüm savaşlar oluyor mistik oyunlardaki büyülerden kaçıp bannerlorda sığındık... 19 nedir yav ?
Sorun ne biliyormusunuz? 10 yıl önce ki bir oyunun formulünü 2021 de denemeleri. İnsanlar çok daha detaylı işler istiyor ki TW oralı bile değil. Warband Remake olarak çıkmadı ama bu bir warband remake.Savaşın çabuk bitmesine demedim. Yine 5-10 dakika sürsün ama geniş bir coğrafya versin ki elimize güzel taktikler uygulayabilelim. Dediğiniz gibi yapay zeka zombi gibi. Saldır, kalkan çek, saldır, kalkan çek düzeni var sadece.
kaleyi ilk kuşattıgında,kuşatma kampı tamamlandıgı anda savaşa girerseniz dediginiz gibi sadece 2 tane merdivenden çıkmaya çalışıyor herkes.ama diger alet edevatlarıda kurarsanız (koçbaşı,yürüyen kule,mancınık...) o zaman hepsiyle aynı anda dalıyorlar.3-5 gün önce oynadıgımda mesela hepsi vardı bende.surlarda çatlak oluştu,oradan daldık.merdivenlerden çıktık,yürüyen kuleler geldi,mancınıklar sürekli atışa devam ediyordu,koçbaşıyla kale kapısına dayandık...o konuda bi sorun yok yani.Yeni ozellikler ilgimi cekmedi degil ama biraz daha fazla olabilirmis gibi geldi. Bide kusatmalarfa niye yuzlerce asker kiytiruk 2 merdivenden cikmaya calisiyo sadece? 2016 siege videosunda bi ordan kusatma kulesi merdivenden ana kapidan vs her yerden giriyodu askerler. Sanirim bufa halledilebilir bisi. Ama halledilse bile yapay zeka hala b k gibi. Bir suru eksik yani var bir suruuuuuu. Yazik.
kaleyi ilk kuşattıgında,kuşatma kampı tamamlandıgı anda savaşa girerseniz dediginiz gibi sadece 2 tane merdivenden çıkmaya çalışıyor herkes.ama diger alet edevatlarıda kurarsanız (koçbaşı,yürüyen kule,mancınık...) o zaman hepsiyle aynı anda dalıyorlar.3-5 gün önce oynadıgımda mesela hepsi vardı bende.surlarda çatlak oluştu,oradan daldık.merdivenlerden çıktık,yürüyen kuleler geldi,mancınıklar sürekli atışa devam ediyordu,koçbaşıyla kale kapısına dayandık...o konuda bi sorun yok yani.
Her yamada düzelttik diyorlar ama bi türlü tam olmuyor. Bi çözebilseler de kanser olmadan yeni bi seriye başlayabilsek.Yok hocam onu demiyor sanırım arkadaş. Kuşatma kulelerinde 3 merdiven var fakat askerler sadece birini kullanıyor. Birini de doğru düzgün kullanamıyor. Bir asker çıkıyor, gerisi çıkmıyor. 1.7.0'da düzelttik dediler bakalım.
Her yamada düzelttik diyorlar ama bi türlü tam olmuyor. Bi çözebilseler de kanser olmadan yeni bi seriye başlayabilsek.
düzeltmek için adım atmışlar bu sürümde,ama düzgün şekilde onun çalışması için 1.7.0ın tam sürümü yetmez bence 3-5 güncelleme geçmesi gerek en az.Daha az önce 850 kişiyle 500 kişilik Argoron'u kuşattım. Yok arkadaş, değil 3 merdivene çıkmayı, bir merdivene bile doğru düzgün çıkamıyorlar. 30 kişi doluşmuş, biri çıkıyor sadece. 1.7.0 ana sürüme gelene kadar oynamayacağım gibi.
1 kişi çıksa yine iyi. Omoru kuşatırken 1000 kişi 1 kişinin 1 merdivenden geri inip kaçmasına veya başka bir yerden saldırmasını bekliyor. En yukardaki inmeye çalışıyor alttakilerde aynı merdivenden çıkmaya çalışıyor. Tek threadle çalışıyor gibi tüm askerlerDaha az önce 850 kişiyle 500 kişilik Argoron'u kuşattım. Yok arkadaş, değil 3 merdivene çıkmayı, bir merdivene bile doğru düzgün çıkamıyorlar. 30 kişi doluşmuş, biri çıkıyor sadece. 1.7.0 ana sürüme gelene kadar oynamayacağım gibi.
1 kişi çıksa yine iyi. Omoru kuşatırken 1000 kişi 1 kişinin 1 merdivenden geri inip kaçmasına veya başka bir yerden saldırmasını bekliyor. En yukardaki inmeye çalışıyor alttakilerde aynı merdivenden çıkmaya çalışıyor. Tek threadle çalışıyor gibi tüm askerler
Surlara 15 tane adam çıktı sonra hepsi öyle durdu, allahtan o 15 asker komple katafrakttı, onlarda surun bir yerinde takılı kaldılar, düşman kuvvetlerinin bir kısmını boşalan sura göndere göndere kesti o katafraktlar yoksa savaş sonsuz bir loopa giricekti. İnanılmaz bir yapay zeka gerçekten. Tam bir gerizekalı
düzeltmek için adım atmışlar bu sürümde,ama düzgün şekilde onun çalışması için 1.7.0ın tam sürümü yetmez bence 3-5 güncelleme geçmesi gerek en az.