Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

正在查看此主题的用户

Merakla bekliyorum ?



Yani "topluluk, warbandda gördüğü basit formatı isteyecektir, warbanddakini sunmalıyız, aksi olan çeşitlendirici bir sistem sunarsak buna yabancı oldukları için bizi çok eleştirirler" diyorsun. Tamam, warbanddaki begenilen özelliğin Bannerlordda da görülmesini sağlama hedefi iyi bir hedef. Buna lafım yok da. Ben sadece -temel yetenekler- üzerine seçilecek yetenek tercihlerini ve her bir birimdeki temel eşyalar haricinde gene tercihe bağlı, sadece bir birimde sağlanacak özel eşya açımını sunarak; kişiselleştirmeyi geliştirmeyi, dolayısıyla S&M yi warbanddakinden çok daha fazla arzulanan yapmayı savunuyorum. Önerimin warbanddan çok farklılaştırağını biliyorum ama bu olumlu bir farklılık olacaktı(incelikli sistemsel tasarım ile).

Tabiki warbanddaki yetenek-eşya sistemi ile devam tercih edilebilir, ben daha zengin, kişiselleştirilmiş ve eğlenceli olacagını düşündüğüm daha gelişmiş bir sistemle warbandda bulunanın çok daha fazlasını bulmaktan yanayım sadece o kadar.



Burada önce klanlarla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum.. Klanların organize hareketi çok iyi oluyor. Başıboş-benim gibi serbest takılan oyuncular, organize klanlardan oyun içinde bolca faydalanıyor. Fakat sistem öyle bir tasarlanmalı ki(bayraklar, kuşatılacak alanlar, saha içinde kullanılabilir hareketli yapılar-eşyalar, kazanma sistemi, birimlerin sundukları, iletişim sistemleri, emotes vs) klanlar haricinde, serbest dolaşan oyuncuların da kendi aralarında veya klanlarla beraber koordineli bir şekilde kazanmaya oynaması teşvik edilmeli.. Sadece klanların organize hareket edebileceği ve bunun koordine oynayışlar için yeteceği fikri ile basitliğe kaçılmamalı.


Benim S&M den beklentim sınırları zorlayarak kazanmak için oynamak ve eğlenmek. Düzgün oynayış ve kendi geliştirmek derken; .... katı kurallar içerisinde basmakalıp olarak oyunu oynamak(düzgün) ve 10 pingli canavar bir makinede oynayan adama karşı daha iyi süngü savurup kazanma amacıyla 90 pingle sürekli 1v1 karşılaşmalara girişmek(kendini geliştirme).... 'den bahsediyorsun sanırım.
> Oysa örneğin iki aşamalı ustalık sistemi önerimde, oyuncuların tercihleriyle genişletişmiş hareket imkanı ile eğlenceslerini artırmalarını(eğlence) ve kişiselleştirici tercihlerinde kendilerini geliştirmelerini(kendini geliştirme) savunuyorum/dum.
> Pinglerin ve sistemlerin önemli olduğu bir ortamda, herkesin birbirine olabildiğince eşit olduğu oyuniçi oynayışa sahip bir dereceli rekabetten yana değilim(en iyi pingi alan; diğer her şeyin birbirine benzetildiği bir ortamda her zaman avantajlıdır, istediğin kadar prova yap bir yere kadar yeter) . Fakat, farklı tercihlerle farklı rakiplerin görülebildiği, koordineli oynayışlarla da çok değişken ve eğlenceli rekabetin açığa çıktığı ortamdan yana olduğumu ise tekrar belirteyim.
> Nişan, süngü, pusu, koordineli taarruz, tnt döşemecilik vs. Kim neden hoşlanıyorsa yapsın, tekrar tekrar daha değişik şekilleri de arayarak kendi beğendiği oynayışı çeşitlendirsin, ama zenginleştirici bir sistemle daha anlamlı olacak şekilde yapsın diyorum/dum. Bu standart NW tarzı bir oynayışın tabiki kodlar bazında altüst olmasını gerektiriyor olabilir, orasını bilmirem.




Bahsettiğim gibi özel bir sistemin geliştirmesi tabii baya zaman tüketecektir. İmkanlar dahilinde imkansız bile olabilir. Ama sistem gereksiz/faydasız/kötü değil. O saydıklarının yanında isteyen, tercihlerine bağlı yetenek ağırlığıyla sahada agırlıgını hissettirecekti. Yahut gene isteyen, tercihlerine bağlı olarak açtır bir veya birkaç özel/ektra birim eşyası ile gene sahada agırlıgını daha bi fazla hissettirecekti.


Özelleştirilmiş yetenek ve birim katkısıyla, renklenmiş sahada, farklı durumlarla karşılaşmak da takım oyunu olmanın yanında daha bir eğlence oyunu olur/du.

(tabi geçmişte bahsettiğim gibi, önerdiğim sistemin ne kadar güzel tasarlanıp hayata geçirilebileceği de önemli. Çok basit kalan, tıkanık bir iki ayaklı ustalık sistemi, ihtiyaca cevap veremez)


Ben TWnin bi Lüks-tıkayıcı öngürdüğüm bazı geliştirmelerinden dolayı & bir de ranked yöneliminden dolayı genel olarak potansiyeline ulaşamadığını düşünüyorum ve eleştiriyorum. Eğer S&M warbanddan fazlasını getirir, güncellemelerle sürekli içerik katar, düşük pingle oynatırsa ne ala, ranked olur tabi. Ama ranked maçlar bu saydıklarım olmadan gelirse anlamı yok gene benim gözümde. Anlamsız. Potansiyele ulaşmayı istemeyen basitleştirici istikamet kararı olur yani, can/kan olmaz bence.. (> ranked maç hedefi)


"Büyük sunucular dolmuşsa; eğlenceli eventler vardır, klanlar sahadadır" Tamam. Ayrıca büyük sunucular onyıllarca tıklım tıklım olacak şekilde de düşünülebilir/di. Daha eğlenceli/kişiselleştirilmiş bir yaklaşım bunu öngörür.


Yer yer gerçekçi, yer yer basit, yer yer gerçekdışı kararlar alınarak potansiyel ufalanabilir, örneği bende kalsın.... Önemli olan yer yer gerçekçi, yer yer basit, yer yer gerçekdışı öyle isabetli kararlar almaktır ki oyunun toplulukça gerçekten istenen daha ileri seviyede bulunan potansiyeli yakalansın; gerçekçi doldurma animasyonu isabetli karara güzel bir örnek. ?




*Oyuncu P'ye basar ve yüzünü duvara dönerek bağırır(yazar)*
Longue vie à la système de maîtrise!

Çıksın da tamam kurşuna dizdir beni. Ben son sözümü yazar, ellerimi kaldırırım : /



Topluluk kısmen yenilik istiyor fakat WB'da olan bazı şeylerin değiştirilmesinden endişeleniyorlar ve bu konuda haklılar. Fazla karmaşık olmayan fakat anlaşılabilir bazı şeyleri yapmayı hedefliyoruz.

Yetenek/Eşya sistemine gelecek olursak bu konuda bir not aldım ve çalışmalarımız olacaktır. Kişiselleştirme üniformalarda olacaktır. Fakat bunu aynı zamanda sunucu sisteminin casual mod on/off gibi bazı farklı sistemlere de entegre etme planımız var. Klanların sistemi zaten çok iyi olacaktır. Bu konuda garanti verebilirim.(Tabi eğer düşüncelerimizi uygulayıp mod'a aktarmayı başarabilirsek) İsteyen klan üyesi olur, isteyen olmaz kimseyi bu konuda teşvik etmek gibi bir lüksümüz yok. :smile:

Ping olayına gelecek olursak, ping ile alakalı sorun sunucu lokasyonu ile alakalı olduğundan dolayı sunucularda bunu bize erişim izni verildikten sonra test etmeye çalışacağız ve sonucunu göreceğiz. S&M'de bazı konularda sınırlamalar koymayı ve bazı konularda ise aksine sınırlamaları kaldırmayı hedefliyoruz.
 
very lowda oynayan arkadaşlara allah sabır versin çok kötü görünüyor saçlar falan rezalet hakkaten şahsen ben very low bannerlord oynamaktansa warband oynamayı tercih ederdim
 
very lowda oynayan arkadaşlara allah sabır versin çok kötü görünüyor saçlar falan rezalet hakkaten şahsen ben very low bannerlord oynamaktansa warband oynamayı tercih ederdim
Avrupada minecraft oynayan çocukta olan bilgisayar bizim bilgisayar mühendisinde yoksa normal beyim bu durum.(Siyasi değil gerçekler)
 
最后编辑:
very lowda oynayan arkadaşlara allah sabır versin çok kötü görünüyor saçlar falan rezalet hakkaten şahsen ben very low bannerlord oynamaktansa warband oynamayı tercih ederdim
Katılıyorum, Warband online da takılıyorum her gün bundan dolayı. Biraz kanser kitlesi var ama olsun.
 
Aklıma gelmişken; Mesaj geçmişimde buldum, bir arkadaşımız mx230 ile yüksek orta karışık ayarlarda rahatça mekanlarda 60fps alabiliyormuş. Bu oyun adamı deli eder.
 
Üç sayfa aynı bildirimlerden gelince konu ilgimi çekti. Performans sıkıntısı yaşayan arkadaşlar var anladığım kadarıyla aramızda. Bundan bir sene kadar önce, oyun henüz yayınlandığında konuyla ilgili bir entry girmiştim ama eskilerde kalmıştır. Oyun performansına etki eden faktörler yalnızca gpu, ram, ssd değil, bizimki gibi çok sayıda agent içeren oyunlarda cpu performansı da oldukça önemli. Hatta kalabalık savaşlarda ağırlıklı olarak cpu performansı öne çıkıyor gpu'dan ziyade. Hangi cpu'yu kullandığınızı bilmediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum fakat duyurduğumuz minimum cpu gereksinimi Intel i3-8100 (Desktop). Cpu'nuzu bu işlemciyle kıyaslayıp sıkıntının bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair genel bir kanı edinebilirsiniz. Eğer cpu da gpu da ram de önerilenlerin üzerindeyse, ve m2 ssd kullanıyorsanız, hangi senaryolarda oyunun kastığını bana yazarsanız ben kendi low config makinemde bir test etmek isterim.
 
Bende GTX 960M var, 4-5 senelik laptop, oyun HDDye kurulu. Orta-yüksek karışık ayarlarda 1000 kişilik orduya kafa atmadığım sürece çok bir FPS düşüşü olmadan oynuyorum. Bannerlord bazı sahnelerde CPU'yu tabiri caizse emiyor. İşlemcinizden dolayı bottleneck'e giriyor olabilir. Yani olay sadece GPU'nun polygon draw etmesi değil bazı sahnelerde. Ama bazı sahneler de optimizasyon konusunda sıkıntılı - yeni gelen birkaç sahnede bunu gördüm. Neden bilmiyorum ama bazılarında ekstra FPS düşüşü olduğunu görürsünüz zaten.

Low ayarda oyun bildiğin Warband'ın Bannerlord modelli ama daha kötü kaplamalı haline dönüyor. Oyunu low'da oynayacağımı bilsem aldığım hediye oyunu geri iade ederdim anında. Low ayar ciddi anlamda rahatsız edici derecede kötü :smile:

Edit: Abdullatif hocam da CPU konusuna dikkat çekmiş zaten
Nasıl bir görsellik aldığımı merak eden olursa şu videoya bakabilir dün çektim daha


Ki bunun üstüne recording uygulaması var ve record edebilmek için Fullscreen'e çektim ( borderless window bende daha optimize çalışıyor ama recording uygulaması ekran çözünürlüğü dışındakileri siyah gösteriyordu )
 
Üç sayfa aynı bildirimlerden gelince konu ilgimi çekti. Performans sıkıntısı yaşayan arkadaşlar var anladığım kadarıyla aramızda. Bundan bir sene kadar önce, oyun henüz yayınlandığında konuyla ilgili bir entry girmiştim ama eskilerde kalmıştır. Oyun performansına etki eden faktörler yalnızca gpu, ram, ssd değil, bizimki gibi çok sayıda agent içeren oyunlarda cpu performansı da oldukça önemli. Hatta kalabalık savaşlarda ağırlıklı olarak cpu performansı öne çıkıyor gpu'dan ziyade. Hangi cpu'yu kullandığınızı bilmediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum fakat duyurduğumuz minimum cpu gereksinimi Intel i3-8100 (Desktop). Cpu'nuzu bu işlemciyle kıyaslayıp sıkıntının bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair genel bir kanı edinebilirsiniz. Eğer cpu da gpu da ram de önerilenlerin üzerindeyse, ve m2 ssd kullanıyorsanız, hangi senaryolarda oyunun kastığını bana yazarsanız ben kendi low config makinemde bir test etmek isterim.
En baba oyunlar bile işlemciyi kullansada öldürmez ( battfield online tam bir işlemci katili. ) yani çok düşük olmadıkça ki Pentium ( derken meşhur bir tane var ya o )dahi olsa ben arkadaşın sıkıntı yaşayacağını doğal halde düşünmüyorum. GPU yetmiyor konu bu ,oyunun ileride daha çok FPS vermesi mümkün mü bilemeyiz sanırım? Sizce böyle bir şey olacak mı?
 
Evet doğru söylüyorsunuz, zaten bu fpsin yerlerde sürünmesini zamanında kabullenmiştim işlemcim dolayısıyla. i7 7700hq var mobil olduğu için sağ olsun o kadar da iş gördüğü söylenilemez Bannerlord'da, açıklamalar için herkese teşekkür ederim.

Edit: @WaziG evet güncel olarak bf1 oynuyorum ve işlemcimi sömürse bile 64v64 de texture kalitesi yüksekte oynayabiliyorum :grin:
 
Evet doğru söylüyorsunuz, zaten bu fpsin yerlerde sürünmesini zamanında kabullenmiştim işlemcim dolayısıyla. i7 7700hq var mobil olduğu için sağ olsun o kadar da iş gördüğü söylenilemez Bannerlord'da, açıklamalar için herkese teşekkür ederim.
Cpu minimum gereksinimin biraz aşağısında kalıyor maalesef dediğin gibi. Savaş kalabalığını azaltarak performansı artırmayı deneyebilirsin. Cpu bound olduğun sahnelerde grafiği kısmanın bir getirisi olmayacaktır.
 
Cpu minimum gereksinimin biraz aşağısında kalıyor maalesef dediğin gibi. Savaş kalabalığını azaltarak performansı artırmayı deneyebilirsin. Cpu bound olduğun sahnelerde grafiği kısmanın bir getirisi olmayacaktır.
Ben online da takılmak istediğimden dolayı aslında pek takmadım cpu işini, çok fazla adam olmuyor zaten. Fakat en basitinden şehirde veya handa gezerken ayarlar normaldeyken bile 40 yukarısına çok nadir çıkması canımı sıkmıştı, bilgilendirme için teşekkür ederim.
 
Edit: @WaziG evet güncel olarak bf1 oynuyorum ve işlemcimi sömürse bile 64v64 de texture kalitesi yüksekte oynayabiliyorum :grin:
Msi afterburner ile oyun içi değerlere bakıp SS atabilir misin? İlla bi darboğaz vardır ama temel sorunun GPU ve oyun olduğunu düşünüyorum. İ5 7400 de benim işlemcim ve oyun için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum, fazla büyük olmasa da bende de küçük sorunlar var. Hiç umuruma alıpta değerlere baktım mı? Bakmışımdır bende hastalık :smile: ama hatırlamıyorum bile o kadar umurumda değilmiş.
 
Msi afterburner ile oyun içi değerlere bakıp SS atabilir misin? İlla bi darboğaz vardır ama temel sorunun GPU ve oyun olduğunu düşünüyorum. İ5 7400 de benim işlemcim ve oyun için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum, fazla büyük olmasa da bende de küçük sorunlar var. Hiç umuruma alıpta değerlere baktım mı? Bakmışımdır bende hastalık :smile: hatırlamıyorum bile o kadar umurumda değilmiş.
Hangi oyunun değerlerini soruyorsun anlamadım ama Bf1 için soruyorsan oyunda aşırı derecede işlemci darboğazı oluyor, ekran kartını kullandırtamıyorum yani, işlemci tavanlarda geziyor. Genelde darboğaz diyince herkes ekran kartı darboğazını bilir normal şekilde çünkü işlemci darboğazı pek yaşanmıyor. Bu işlemci darboğazından da düzgünce kurtulunmuyor, ayarları arttırsam ekran kartını kullansın diye, işlemciye de yük biniyor bir yandan. Ayarları düşürsem ekran kartı kullanımı daha fazla düşüyor ve fps de azalıyor, fps'i 60 a sabitleyerek çözüm buldum. Tabii hala ekran kartı kullanımı işlemciye göre düşük %100 kullandırtamıyorum gpu yu ama fps 60 takılıyorum en azından. Fps kilidini açarsam aşırı drop giriyor, sanırım işlemci çok fazla render yapıp yolluyor gpu ya ama gpu güçlü olmadığından dolayı yetişemiyor işlemcinin hızına, bundan dolayı 60 a sabitleyerek drop sorununu çözüyorum.
Eğer Bannerlord için soruyorsan hatırlayamıyorum çok uzun süre geçti en son oynadığımdan beri, bilgisayarımda da yer yok şuanlık.
 
Hangi oyunun değerlerini soruyorsun anlamadım ama Bf1 için soruyorsan oyunda aşırı derecede işlemci darboğazı oluyor, ekran kartını kullandırtamıyorum yani, işlemci tavanlarda geziyor. Genelde darboğaz diyince herkes ekran kartı darboğazını bilir normal şekilde çünkü işlemci darboğazı pek yaşanmıyor. Bu işlemci darboğazından da düzgünce kurtulunmuyor, ayarları arttırsam ekran kartını kullansın diye, işlemciye de yük biniyor bir yandan. Ayarları düşürsem ekran kartı kullanımı daha fazla düşüyor ve fps de azalıyor, fps'i 60 a sabitleyerek çözüm buldum. Tabii hala ekran kartı kullanımı işlemciye göre düşük %100 kullandırtamıyorum gpu yu ama fps 60 takılıyorum en azından. Fps kilidini açarsam aşırı drop giriyor, sanırım işlemci çok fazla render yapıp yolluyor gpu ya ama gpu güçlü olmadığından dolayı yetişemiyor işlemcinin hızına, bundan dolayı 60 a sabitleyerek drop sorununu çözüyorum.
Eğer Bannerlord için soruyorsan hatırlayamıyorum çok uzun süre geçti en son oynadığımdan beri, bilgisayarımda da yer yok şuanlık.
Tamam o zaman ,MB için sormuştum. Bende de görüntüsel sorunlar var , full e çeksem bile çöp geliyor görüntü ( model yada kaplama değil de kenar yumuşatma uzakta ki herşey askerler ,uzak alanlar ,ağaçlar , çimler vs ) hiç bir zaman net bir görüntü göremiyorum.
 
Tamam o zaman ,MB için sormuştum. Bende de görüntüsel sorunlar var , full e çeksem bile çöp geliyor görüntü ( model yada kaplama değil de kenar yumuşatma uzak alanlar ağaçlar , çimler vs ) hiç bir zaman net bir görüntü göremiyorum.
O dediğin olaydan dolayı burada çok dil döktüm ben, en yüksek grafik olmasına rağmen diğer insanlara göre daha kötü görüntü gördüğümden bahsetmiştim ve bir çok kişi de bana katılmıştı fakat teknik destek kısmında pek takan olmadı.
Eski çektiğim fotoğraflardan buldum; değerlerimde bir sorun yok gibi. İşlemcim %30 40 larda ekran kartım %95 lerde geziyor hocam.
 
后退
顶部 底部