Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Uzun zamandır mount and blademiş warbandmiş bannerlordmuş hiç denk gelip baktığım yoktu neler neler olmuş be. Kılıcımı kalkanımı kuşandım oturup yeni oyundan videolar falan izliyorum şuan önüme gelen geçen herkese koltuklanmış kargı vuruşu vurasım var delirdim resmen.

Oyun çıkana kadar pc almam lazim ama:sad: pc yok şuan. Warband de oynayamıyorum o yüzden çok canım çekiyor ama deşarj edemiyorum bir türlü:sad:
 
Zaman geçiyor hayat kısa ben artık bu göz açıp kapayıncaya kadar geçen zamanımı  bannerlordun engin dünyasında maceralar yaşayarak hikayesini sonuna kadar sömürerek görmedik olay bırakmayarak yaşamak istiyorum çık artık bannerlord, atın üzerine binmiş kılıcımı kuşanmış bannerlordun dünyasına girmeyi bekliyorum 
 
https://www.taleworlds.com/en/Games/Bannerlord/Blog/134
İki gün sonra forum yeni bir formata geçiş yapacakmış, eski paylaşımların hiçbirini silmeden aktaracaklarmış ama endişeniz varsa yedekleme alın diye not düşmüşler. Bannerlorddan daha heyacan verici geldi bu yenilik şimdiden :grin:
Ek: Hazır yeni sistem gelecekken, foruma yeni üye olan arkadaşlara bir kaç hafta/ay sonrasında yazma hakkı verilse nasıl olur? Az bir göz gezdirmekle yetinmeyip biraz gezseler forumda, okuyup daha çok aşina olurlar belki bu sayede?
 
bannerlordçıksınartık:( said:
Zaman geçiyor hayat kısa ben artık bu göz açıp kapayıncaya kadar geçen zamanımı  bannerlordun engin dünyasında maceralar yaşayarak hikayesini sonuna kadar sömürerek görmedik olay bırakmayarak yaşamak istiyorum çık artık bannerlord, atın üzerine binmiş kılıcımı kuşanmış bannerlordun dünyasına girmeyi bekliyorum

Bu arkadaşa özel bir izin verilmeli, pp ye bakıp yazıyı okuduğumda gerçekten duygulandım. Taleworlds bunu görmeli!
 
Dövüş mekaniği dinamikleri üzerinde bir düzeltme olmalı, Native biraz farkındalık yaratmak için bir şey yapmışlar ama bize çok yavaş geliyor yani ağır.

Forum yenileniyorsa çok iyi. Yenilikçi zihniyeti severiz.
 
tarih yaklaştıkça rüyalarıma girmeye başladı hemen mart olsa da oynasak, bu arada umarım oyunun m&b'nin diğer oyunlarındaki gibi kolayca korsan oynanması bir nebze engellenir.
taleworlds'ün oyunu korumak konusunda ne gibi adımlarının olduğu hakkında bilginiz var mı?
 
Gören oldu mu bunu bilmiyorum; ilginç bi deney yapmış adam; gördüğüm kadarıyla katafraktlar op olmuş.


Bunların üzerinden çok sular akar, birimleri dengelerler ama katafkratların bire bir de güçlü olması hoşuma gitti adamlar zaten okçulara karşı çok savunmasız. Bu arada bu Çinliler beni korkutuyor, umarım MP modunda çok hacker görmeyiz
 
Gören oldu mu bunu bilmiyorum; ilginç bi deney yapmış adam; gördüğüm kadarıyla katafraktlar op olmuş.


Katafraktların yakın dövüşçü atlılara piyadelere karşı OP olması çok normal. Çünkü çok ağır bir zırhları, ağır zırhlı bir atları ve çok yüksek hasar veren bir mızrakları var. Fakat kalkanları yok ve atları yavaş. Bu da onları menzilli birimlere karşı çok basit bir hedef haline getiriyor. Elinize taş hariç menzilli herhangi bişey aldığınız zaman katafrakları indirebiliyorsunuz.
 
Benim gördüğüm kadarıyla Kontos avantaj sağlıyor; görüntüde atları o kadar yavaş değil hatta hızlı bile sayılır, tabi sadece bu görüntüye göre konuşmamak lazım aslında da neyse. SP'de Svadya Şövalyelerinin yerini bunlar alacak gibi görünüyor şimdilik. Birim ağacı dengesiz gibi geliyor gerçi bana 2018/2019'da gördüğüm kadarıyla, pek üzerine durmamışlar anlaşılan. (Tarqan (Tarkhan)'ı ne diye "Darkhan" olarak düzelttilerse... )
 
Last edited:
Katafkratlar bence olması gerektiği gibi hatta bence Battle Axe perki seçildiğin de one handed ve kalkan olabilirdi, tüm perkleri kalkansız olması aslında zaten bir denge kurmak için yapılmış.Oyunda ki bir çok birliğin de zaten bu tarz dezavantajları veya avantajları var, perkler bunun için ayarlanmış.Ve bu durum profesyonel oyuncular açısından da düşünülmüş ki takımlar, perkler ile bir takım stratejiler belirleyebilsinler diye.

Yanlız şunu eklemeliyim, Katafkratlar'ın eline ok verme perki çok hoşuma gitmedi.Yani böyle tam zırhlı bir atlı birliğin eline yay vermek abes kaçmış ve oyun içinde oldukça garip gözüküyor.Katafkratlar'ın tüm o zırh ve ekipmanlarıyla düşünüldüğünde de zaten maksadına da aykırı oluyor aslında.Biraz milletleri karıştıralım yeni fantastik birşey deneyelim derken sanki biraz abartmışlar gibi.
 
Last edited:
Bir de bana mı öyle geliyor yoksa katafkratlar diğer askerlere göre zırhları yüzünden daha kalıplı mı duruyor? Eğer kalıplıysa hitboxu da ona göre geniş midir?
 
Vlandia Knight'ları benim elimde daha tehlikeli şahsen Kontos'luya göre. Ama tasarım felsefeleri farklı. Bu video normalde erişilmemesi gereken bir şekilde yapılmış. 500v500 MP birimlerini karşılaştırmak da SP için yanlış bir fikir verir.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom