Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
t.A.T.u. said:
Fatherlorris diye birisi vermiş.

Avustralya daki biri zaten gamescomdan alamaz. Yani gamescomda bi arkadaşımız olaydı keyimiz olur muydu sorusu geliyor aklıma.

Az önce eu forumunda bi arkadaş normal kullanıcılara kapalı olan foruma yazması gereken şeyi herkesin görebileceği bir yere yazdığını gördüm bugla ilgili bişi soruyor oyundan.

Keşke param olaydı da gideydim gamescoma (azıcık drama) :sad:
 
Yalnız yumruklaşırken görüldüğü gibi kan efektleri çok muazzam olmuş. Hem de grafikler çok daha güzel duruyor herkese açık oyuna nazaran. Sanırım Taleworlds ciddi bir kısma olayına girmiş Gamescom'da.
 
Bu fırlatmalı tüm silahlar da bug var sanırım.Ayrıca beyaz iz bırakması çok kötü olmuş inşşallah geçici bir durumdur bu.
Genel olarak çok hoşuma gitti oyunun multiplayerı, warband den uzak bir oyun olmayışı sevindirdi.Mount and blade atmosferini korumuşlar, gelişmiş grafik, fizik ve animasyonlarla çok harika bir oyun olmuş.

Ama o izli mermi gibi giden fırlatmalıları acilen düzeltmeleri gerekir çok çok kötü.
 
Arbelet ilk kez görüyorum ama pek kullanmadı arkadaş. Okların ardından bıraktığı iz için seçenek koyulabilir izin görünürlülüğünü artırıp azaltabilecek şekilde, hatta kaldırma seçeneği bile olsun. Zaten bizim okumuzun izini bizden başka kimse görmüyor.
 
Yay ve arbaletteki bug'lar muhtemelen ping'ten kaynaklı. Yanlış bilmiyorsam şu an oynayan insanların ping'leri çok yüksek.
 
Steelo said:
Bu fırlatmalı tüm silahlar da bug var sanırım.Ayrıca beyaz iz bırakması çok kötü olmuş inşşallah geçici bir durumdur bu.

Ama o izli mermi gibi giden fırlatmalıları acilen düzeltmeleri gerekir çok çok kötü.
MulticastOgre said:
Okların ardından bıraktığı iz için seçenek koyulabilir izin görünürlülüğünü artırıp azaltabilecek şekilde, hatta kaldırma seçeneği bile olsun. Zaten bizim okumuzun izini bizden başka kimse görmüyor.
İz meselesi opsiyonelmiş, isteyen kapatabiliyor
M.ArdA_TaleWorlds said:
Ok izi özelliği opsiyonel. Kapatılabiliyor.

Hep Türkçe foruma giriyordum, bi İngilizce ye bakayım dedim, ne cevherler varmış be ???
https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,386076.0.html
 
Bu sene biraz video yönünden kısır geçiyor sanki hem multiplayer hem singleplayer oynatılmasına rağmen bilgi ve video kıtlığı var.Gelen videolar da hep 10 dakika geçen sene daha mı uzun oynatıyorlardı acaba? Bu arada oyun çok güzel görünüyor ben çok beğendim. Yalnız Armağan Beyin Multiplayer röportajında ülke içi politika ve entrika üzerine çok çalıştık, lakin diplomasi biraz 2.planda tarzı konuşması biraz üzdü. Yine de diplomasi modu falan halledilir herhalde.
 
Dovahkiiniki said:
. Yalnız Armağan Beyin Multiplayer röportajında ülke içi politika ve entrika üzerine çok çalıştık, lakin diplomasi biraz 2.planda tarzı konuşması biraz üzdü. Yine de diplomasi modu falan halledilir herhalde.
Devletler arası entrika, kışkırtma 2. Planda gibi anlamıştım ben ama, bilemiyorum.. İnşallah diplomasi dar içerikli olmaz.
 
arkadaşlar buyrun Gamescom 2019'dan Bannerlord'la ilgili tüm videoların olduğu bir playlist yaptım belki birilerinin işine yarar:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLuZK3q4jd_40J7ZvEuI_zrAA2coiJyCHR

eğer yeni video gelirse hemen güncelliyor olacağım ama gözümden kaçarsa mesaj atarsanız onu da eklerim.
 
Oyun gayet güzel duruyor ama warbandda özellik olarak eksik şeyler vardı.
1-) Lordların hepsi bayılıyordu ölme olmadığı için toprak almadıkça ülke ordusunu dağıtmak çok tat vermiyordu, lordlar ölse sonra kral yeni soylu lordlar yeni lordlar toplamaya başlasa açıkçası bunun o kadar zor bir olay olduğunu sanmıyorum kodlama açısından vs, her krallık için eksta 50 npc eklemek zor olmamalı onlarda ölürse artık krallık lord çekememeye başlar ve yıkılır.
2-) Evlenmek hiçbir şey katmıyordu warbandda mesela, hadi bunda çocuk olacakmış ama onun dışında kayın biraderin, kayın baban, hatta kaynanan ile hiçbir entrikaya dahil olamıyorduk. Mesela ben çok ünlü bir kumandanın kızıyla evlenirsem, aile bağlarını kullanarak krala süikast, darbe vs düzenleyebilmeliyiz.
3-) Hiçbir kralın ailesi yoktu warbannda, evlilik yoluyla la prens vs olsak güzel olmaz mıydı ? Yada prens yada prensesle darbe yapmak ?
4-) Bazı ülkelerin tüm şehirleri kıtlıktan fakirlikten kırılıyordu ona rağmen kral tüm lordları toplayıp yeni topraklar fethediyordu, böyle olmamalı hatta şehirlere casus sokarak halkı isyan ettirip garnizonu zayıflatabilme olayı olmalı.
5-)Onun dışında düşman krallığın prenslerini darbeye sürükleme olmalı.

Bu dediğim şeyler ve benzeri politik ilişkiler oyun gerçekten dediği gibi sadece mount and blade oluyor, ordu topla kale kuşat, yağmala, meydan savaşı yap kısaca herkesi kılıçtan geçir üzerine kuruluydu. Tarihte bile tonla kale anlaşmayla kan dökülmeden el değiştirmiş bunu oyuna yansıtmak lazım yoksa her şeye ve herkese saldıran vahşi bir komutan oluyoruz oyunda. Onun dışında kendi çocuğumuz bile bize darbe yapabilmeli eğer yaşlandığımız halde tahtı bırakmıyorsak. Bu dediklerim çok çok zor şeyler değil bence sadece güzel planlama istiyor.
 
Turkish Cavalry said:
Oyun gayet güzel duruyor ama warbandda özellik olarak eksik şeyler vardı.
1-) Lordların hepsi bayılıyordu ölme olmadığı için toprak almadıkça ülke ordusunu dağıtmak çok tat vermiyordu, lordlar ölse sonra kral yeni soylu lordlar yeni lordlar toplamaya başlasa açıkçası bunun o kadar zor bir olay olduğunu sanmıyorum kodlama açısından vs, her krallık için eksta 50 npc eklemek zor olmamalı onlarda ölürse artık krallık lord çekememeye başlar ve yıkılır.
Bu ve bunu gibi şeylerin önündeki engel askerlerin depolalanma şeklinin dinamik olmamasından kaynaklı. Warband üzerinden anlatırsam, partiler taslaklardan (party template - party) yaratılıp yokedilebiliyor ve kayıt dosyasında depolanıyor. Askerler bu şekilde işlemiyor malesef. Askerler içinde bu yapılırsa (troop template - troop) dediğin olayı kodlamak çokta sıkıntı olmaz.

Ayrıca oyunda dinamik veri yapıları yok. Modcular partileri kullanıyor bu tip işler için Warband'da. Dinamik olarak yaratılan ve kayıt dosyasında depolonan diziler (array, list vs.) birkaç fazladan operation ile halledilmeyecek şey değil. Bu tip şeyler yapmak isteyen modculara acayip yararları dokunur.
 
Gençler Beta dan video ve resim paylaşma yasağı kalkmış bol bol video düşer artık. Buyrun canlı yayın linki https://www.youtube.com/watch?v=X4i0ezaDVLE
 
Savaşlarda strateji için önemli olarak birlikleri bölüklere ayırabilmemiz gerek. Yani elimizde 50 khuzait atlısı mevcutsa savaş alanında 25'ini sağ kanada 25'ini sol kanada yerleştirebilmeliyiz. Warband'da birlikleri bölememiz çok can sıkıcıydı.
 
Yabancı forumda oyunun combat sistemine hakim birinin videosunu buldum sonunda.
Piyade olarak oyun çok değişmemiş fakat çok fazla her şey birbirinin içine giriyor onunla acilen ilgilenmeleri lazım.
Keşke aynı kişi süvari de oynasaydı onu da iyi görmüş olurduk.

Sağolsun süvari de oynamış.



Bu arada atlı oynanışı çok kötü görünüyor. Böyle vuruşlarda ve çarpışlarda bir belirsizlik var, ne olduğu anlaşılmıyor.
 
Neden kalkan kırılma efekti yok? Normalde umrumda olmaz ama kalkanın canı bitince bir anda yok oluyor o yüzden çok göze batıyor. Warband'da bile kalkan kırıldığında karakter tepki veriyordu ve kalkan yere düşüyordu, bannerlord'da karakter warband'dakinden bile daha küçük bir tepki veriyor ve yere düşmeyip kayıplara karışıyor. Eski oyunda olan bir şeyi çıkarmış olamazlar değil mi? Tek bir videoda olan sorun da değil, bütün kalkanı kırılan oyuncularda olan bir sorun. Yani bug da değil. Bu efekti koymayı unutmamışlardır sanıyorum?
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom