Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Armagan said:
Second, we do not want to reveal all the features and content in a single demo. We'd rather leave a good portion of the game as a surprise.

Burada zaten oyunun hepsini bir demo da göstemek istemediklerini ve oyunun büyük bir kısmını süpriz olarak bırakmak istediklerini söylüyor Armağan Yavuz. Yani dediğine göre daha çıkış tarihi bile belli değilken oyun hakkında daha pek bir bilgiye sahip değiliz zaten.
 
Oyun biraz daha güzelleşmiş gibi ama hala daha gösterilen yeni hiçbir şey yok. Umarım teaser diye göstermemişlerdir.
Edit: Şöyle verelim videoyu :
 
Teaser dan anladığım oyunda warbandda olduğu kadarını gösterecekler anlaşılan yani bannerlordu bannerlord yapacak kısımlarını bizlere saklıyacaklar gibi görünüyor.İzlediğim kadarıyla vuruş hissi süper olmuş gerçekten,grafikleri sanki eh iştelik biraz,genel anlamda ise oyun motoru ve atmosferi süper.
 
Şehirlerin içi falan gayet güzel. Sevdim ben. Oyun bitmiş işte çıkarın gari. Bu arada turnuvada adamlara vurunca bildiğimiz kan falan çıkıyor ama aşağıda bayıltıldı yazıyordu onu anlamadım.
 
  • Harita çok güzel duruyor ya. Büyük duruyor baya.
  • Şehir içi animasyonları çok komik. Herkes ellerini arkada birleştirmiş yürüyor. Bu ne ya :grin: Farklı animasyonlarda yürüdüklerini biliyorum. Videoda köyde falan farklı animasyonla yürüyorlar ama bu sahneyi bilerek mi koymuşlar. Komik durmuş.
  • 0:23 de 58 askerden 56'ya düştü birden.
  • En son adamla konuşurken görev isteyebiliyoruz. Herhangi bir npc bize görev verebiliyor mu artık? Dandik önemsiz npcler bile?
  • Atın yeleleri falan baya gelişmiş. Hızlı koşarken farklı animasyonla savruluyor. Yavaşlayınca farklı oluyor.
  • 1:51'de 2 kişiyi tek darbede alıyor. Bu özellik iyi olmuş. Acaba her silahla yapılabiliyor mu? Düşüş animasyonlarında da gelişme var baya.
Modcular yaşadı. Çok fazla şey var oyunda. Çok çok çeşitli mod çıkacaktır. Baya kullanışlı şeyler. Skyrim gibi olur oyun. Her şeyin modunu görürüz.


Ek: Yeni farkettim. Şehir giysileri ile dışarı farklı oluyor. Onu ayarlayabiliyoruz. Artık şehire girince normal gezecez. Full armor değil.
 
Hiç beğenmedim, öyle vaay diyeceğim bir şey görmedim. Kusura bakmayın ama oyun daha taslak haline bile getirilmeden duyurulmasının sonuçları yaşanıyor şimdi, oldukça ciddiyetsiz buluyorum TWyi. Bu oyunu alıp oynarım ama sırf Warbanda olan saygımdan olur o da.

Bizim modculara söyleseydiler aynılarını az bir bütçeyle yaparlardı herhalde. Birkaç animasyon, zırh ekleyip grafik güzelleştirince oyun yapılmış olmuyor.

Edit: Ama gerçek bannerlord bu değil :grin:D demeyin ben normal alıcı gözüyle baktım. Blogları filan okumuyorum ama şu teaser rezalet ötesi.
 
Tanrı said:

Ya koca oyunu gördüğüm şu kare ile yorumlamak istemiyorum ama 6 yıl bunu mu bekledi bu insanlar? Hadi gidin işinize ya. Verilen emeğe yazık gerçekten. Şu grafik kalitesini warband modlarında yakalıyor insanlar. Oyuncu yorumlarında yerin dibine girince akılları başlarına gelir büyük ihtimal.
Şu videoya bu yorumu yazdığımda linç yemiştim şimdi ne kadar haklı olduğumu gördüm.

-grafikleri beğenmedim
+Ne bekliyordun?!
-ama 2018 yılındayız warband grafik modu gibi dur..
+Bir sürü adam 60 FPS ne anlarsın oyundan kes kes
-ama...
+60 FPS helelele lölölölö
 
Bence temel anlamda yeterli gözüküyor.

Ufak olan iki detay hoşuma gitti,

1.Strateji haritasında Şehir, kale ve köyler kendi hanesinin sancağı ile temsillendirilmiş.

2.Daha önce bilgisi/bahsi geçti ve onaylandı mı bilemem ama Omuzlara koyulan o parçaların ayrı ve zırhlardan bağımsız olması harika ötesi idi, özellikle mod konusunda inanılmaz olanaklar sunacağına eminim.

 
Dünya haritası çok güzel olmuş, eski halinden çok daha iyi durumda. Animasyonlar iyi tabi bir kaç abartılmış ölüm animasyonu dışında. Yapay zeka bazı yerlerde akıl dışı hareketleri var, zannımca video en düşük zorlukta çekilmiş. Arenalarda seyirciler çok net gözükmüyor ama arenada olan bitene fiziksel olarak tepki verdiklerini görmedim. Sanırım bu daha sonra eklenecektir. Savaş alanları ise mükemmel olmuş. Bazı savaş alanlarında stratejik bölgeler çok güzel konumlandırılmış, özellikle dar geçitler. Bozkırda ki savaş alanıysa görsel olarak mükemmel olmuş. İki kişiye aynı anda vurabilme özelliği daha önce gösterilmişti. Yabancı forumda bu özellik olmalı mı olmamalı mı diye 31 sayfalık bir tartışma var.

Grafiklere gelince benim beklentimin ötesinde. Tam anlamıyla enfes olmuş.

Videoda ki en sıkıntı nokta yapay zekanın bazı yerlerde akılsız davranışları, onun dışında video mükemmel.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom