WFaS Mount and Blade With Fire And Sword Rehberi

Users who are viewing this thread

PRE

Forumda wfas ile ilgili rehbere hiç raslamadım , sadece senaryolar var.Herneyse , baştan sona ne yapmanız gerektiğini anlatacağım.

İlk yapmanız gerek şey yalan söylemek !

Ne demek bu? Şöyle oluyor ; size Rus Çarlığın'da isyan çıkarmanızı öneririm , şahsen ben bunun üzerinden gideceğim , eğer avrupanın yöneticisi olmak istiyorsanız "3. Dimitri" olduğunuzu söylemeniz lazım.Tabi bu işin cila kısmı şimdi gelelim oyunun başınaaa...

Fransız kankamız bize bir kaç tavsiye veriyor , "he , he" deyin geçin onları . Çapulcular peşinizi asla bırakmayacak , o yüzden yanınızda 3-4 tane asker bulundurmalısınız.Ama bunlar köyden alınanlar olmamalı bence , ucuz olabilirler fakat terfi etmeden önce çok zayıflar , handan asker almalısınız , zaten 15 günde Çar olacağınız için sorun yok  :cool: :cool:

Her neyse haydutlara yakalanmadan hana gittik , askerlerimiz aldık  , şimdi Rus lordlarına yalakalık yapıcaz. Muhtemelen bir kaç lordla ilişkiniz "-" 'dir.Bunlardan görev alıp ilişkinizi yükseltebilirsiniz( ki bu işinize yarar ) , bunları Çar olduktan sonrada yapabilirsiniz ama o zaman bayaa yoğun olacaksınız , şimdiden halledin derim.Ayrıca para kazandıkçada köylerden asker alabilirsiniz yavaş yavaş.

Onlarıda yaptıktan sonraa , özel görev istemeye başlıyoruz.Muhtemelen ilk özel görev "mal alma" olur , bu görevde bize söylenilen şehirde valiyle konuşacağız , bize bir kaç ıvır zıvır verece , sonra bunları lorda götürcez beğenmicek falan filan gaytgurt .Yanımıza kazak verecek ve bizde "Kırım Hanlığının" kervanının yolunu keseceğiz malları alacağız.

Görevi teslim ettikten sonra yine özel görev istiyeceğiz ,

ÇOK ÖNEMLİ NOT : GELECEK GÖREV "At Görevi" OLACAKTIR . GÖREVE BAŞLAMADAN ÖNCE OYUNU KAYDETMENİZİ TAVSİYE EDERİM .


Aslında kolay bir görev fakat , haydutlar yolumuzu kesiyor , eyvallah , fakat (nedenini hala anlamadım ) askerlerimiz savaşa katılmıyor. 3-4 tanesi bizimle beraber savaşıyor. 3. 4. olmadı 5. denemede kesin geçersiniz :wink:


Bu işte tamam.

Sonra Nam ve şöhret istiyorum diyorsunuz bir lorda
Dombra said:
2-) Rusya Senaryosu


oda demek Taht'a geçmek istiyorsun falan filan birşeyler söylüyor ve size büyük yardımı dokunabilecek bir adam söyleyeceğini belirtiyor ama tabiki ibnelik yapıp size bir görev veriyor görev basit birşeydi birini öldürmenizimi ne istiyor yada öyle basit birşey.

Görevi yaptıkdan sonra size Gerasim Evanjelik aradığın adam diyor Gerasim Trakai'de bulunuyor gidip köy muhtarına yerini sormanız gerek tabi oda bir ibnelik koyuyor ortaya ve size bir Rahip'den bahsediyor Rahip'n askerler ile gelip köyde ne var ne yok çaldığını ve bununla birlikte kutsal bir İkon'u da kaçırdığını belirtiyor, Rahip'i bulmanız için Vilna'ya gitmelisiniz sokaklarda Yerli'lere rahibi sorun birtanesi size rahip elinde bir ikon la Riga'ya kaçtı diyor..

Yine sokaklarda Rahip'i aramak zorundasınız Yerlilere sorun nerede diye, birtanesi size kesin Handa'dır diyor, şimdi Han'a gidip rahip'den ikonu almaya çalışmalısınız birçok seçeneğiniz var

Para önermek, İkna etmek yada Zorla almak. Zorla almaya çalışırsanız Handa bulunan 3 Han Müdavimi Katolik arkadaş size saldırıyor sayı sizde arta bilir yada azala bilir, eğer öldürmeyi başarırsanız ikon'u alıp Trakai'ye dönün muhtara verin ve size Gerasim Evanjelik'in nerde olduğunu söyleyecek bir köy adı söylüyor hatırlamıyorum adını ancak Kazakların bir köyü köye gidin köyün menüsünde Gerasim Evanjelik ile konuş seçeneği var.

Biraz Konuşuyorsunuz ancak konuşma yarıda kesiliyor yoksa o.. dediğiniz anda köyü hiç abartmıyorum 350 kişilik bir haydut grubu basıyor bu yüzden köye hazırlıklı gitmelisiniz kazanırsanız konuşmaya devam ediyorsunuz ancak Gerasim için yapılacak birşey yok size bir piştov bir miktar para ve bir haç bırakıyor ve hakkı rahmetine kavuşuyor.. Tabi son nefesini vermeden önce size Oğlu yani Kumandan Yuri Boynosov'a gitmenizi söylüyor yani galiba oğlu ben öyle okudum babam falan diyordu.. neyse ona gidiyorsunuz birkaç konuşmadan sonra size Elanor diye taş gibi bir hatunu isveç kralı Kral Carl Gustaf amcaya götürmenizi istiyor..

Elanor'u kalenin içindeki gardiyandan alacaksınız belgeler falan diye bir seçenek var size 4 nişancı ve Elanor'u veriyor.. neyse Elanor denen hatunu Kral'a götürdükten sonra Kral Carl Gustaf size Çar Alexei'ye teşekkürlerini sunmak için bir mektup veriyor işte zurnanın zort dediği bölge burası..

Alexei'ye gittiğimizde Gerasim'n verdiği haçı boynumuzda görüyor ve bize diyorki bittin oğlum sen o bir haindi ya torunusun yada oğlu falan siz abi öyle değildi vallahi falan diyecek oluyorsunuzki gardiyanları çağırıyor ve sizi zindana attırıyor tam attıracağı anda ekranda bir yazı beliriyor..

Gardiyan sizi hücreye götürürken hayatının son hamlesini yapıp arkasını dönüyormu ne o ara gardiyanı öldürmeniz lazım bu bölüm çok önemli zindan koridorları gardiyanlarla dolu tabiki tüfekçiler sağsol ile gitmenizi öneririm çünkü çok güçlüler ve aşırı hasar alıyorsunuz yani gıdım canla bitirseniz ne ala neyse koridor koridor ilerlereyip merdivenlere varıyoruz en üst katta bir koridor ve birkaç muhafız daha var bunlarıda mıhlayıp kaçıyoruz..

şimdi Kumandan Vasiliy Buturlin'i bulun birkaç şey konuşuyor ve Çar'n gündemi isimli görev son buluyor şimdi size Stepan Razin'i bulmanızı söylüyor şimdi bir yolcu bulup onun yerini sorun, Stepan'a ulaştıkdan sonra işte diyosunuz belki tahta geçerim falan taht mücadeleniz burada başlıyor.. benim mücadelem tam başlayacağı an oyun kapanıyor ve anlatım burada son buluyor birazdan anlatımı tamamlayacağım.


Dombra arkadaşımız güzel anlatmış fakat sonunu getirememiş ben anlatayım sonunu :smile:

Bunları yaptıktan sonra

handa ki yolculara taht taliplerini soruyorsunuz aradığımız adam "Stepan Razin"

Adamı bulduntan sonra konuşucaksınız işte "beni arıyormuşsun" falan diceksiniz.Grubunuza katılacak biraz ilerledikten sonra size  "Nikita Odoevsky " (yanlış yazmış olabilrim ) ' i bulmanızı söyleyecek.Adamı bulacaksınız , davanıza ortak olurum ama bir şartla diyecek , kızını "Kırım"lar kaçırmış "Kaffa" da tutuyolarmış onu kurtaracaksınız. "Kaffa" ya gidiyorsunuz köle tüccarıyla konuş diye seçenek vardır. Kızın yerini soracaksınız oda para isteyecek , parayı verdikten sonra adını hatırlayamadığım bir yere götürldüğünü söyleyecek.Kırımların en kenarındaki şehirdi sanırım . Orda "Vergi Topla " diye seçenek olacak(BUG) ona tıklayacaksınız hareme gir diyeceksiniz , ilerleyip kızı görmem lazım diceksiniz. Oda buyur dicek kızı alıp babasına götüreceksiniz , sonra sizi için bir mektup yazcak (Diğer Boyarlara ) . Ve Nikita Odovesky size katılacak , mülkleride sizin olacak.

Şimdi , hiç savaş yapmamanız lazım , düşman oldugunuz ülke varsa gidip barış yapın , Çar Alexei ye yakalanmadanda diğer boyarları yanınıza çekin.Odovesky dan mektup var derseniz hemen kabul ediyorlar.Ve yine bir bug , teslim ol yada öl , diye bir seçenek çıkıyor ona basmayın , Gitmem lazım , diyin :smile:

Tüm lordları yanımıza aldıktan sonra mülk dağıtımına gelelim.

Yine forumda denk gelmiştim arkadaş güzel sistem kurmuş :

İlk önce hiç mülkü olmayana sırayla vereceksiniz sonrada şu sistemle ;

1 şehir =2 kale 1köy , veya 3köy
1kale =2 köy
1köy=1köy


gibi güzel birşeydi böyle giderseniz başınız ağrımaz. Ayrıca mülk vermedende kaydedin oyunu ne olur ne olmaz :wink:

Sonra bir lordunuza gidip sefer başlatmak istedğinizi söyleyin , sizin takip etmeyen lord gördüğünüzde , senin için görevim var >beni takip et.. , diyin.Şimdi moskovayı kuşatacaksınız.Duvarları patlatırsanız büyük avantaj sağlarsınız.Bunun için mühendislik şart tabi...Yeri değil ama hanlarda ki tüccarlardan kitap almanızı tavsiye ederim. Her neyse dediğim gibi duvarları patlatıp saldırın ayrıca savaşa sizde katılın ve bayılmamaya çalışın , surlardaki nişancıları öldürürseniz büyük avantajınız olur. Şehri aldıktan sonra , sizin olmasını istiyeceksiniz. Tabi ki ASLA ama ASLA "Stepan Razin " denen herife mülk vermeyin. Birazdan neden oldugunu söyliyecem. Artık rus çarısınız. Oyunu hemen kaydedin. Sonra bir lorda gidin , ıvır zıvırdan bahsedecek ve karşınıza iki seçenek çıkacak.(Hatırladığım Kadarıyla)

-Elbette, sonuçta ben gerçek çarım , değil mi?
-Hayır , Rus Çarlığı yeterince alçak gördü..

Gibi birşeylerdi sanırım.Elbette derseniz -10 onur ama ömür boyu çarsınız , Hayır derseniz +onur fakat oylamayla çar seçilecek ve STEPAN RAZİN YİNE İSYAN ÇIKARTACAK!!(ayrı bir bug olduğunu düşünüyorum.) 

Elbette diyoruz , onur kaybediyoruz , oyunu kaydediyoruz :smile:

Stepan razin bizimle konuşmak isteyecek , kabul salonuna gidicez. Bizi tehtid edecek. Hani biz köylüyüz, dimitri'yiz diye milleti kandırdık ya , he işte ondan bahsediyor. Mareşellik karşılığı susacağını söylüyor. Kabul etmenizi asla ama asla tavsiye etmem. Yakalayın şunu diceksiniz, AMAN ALLAHIM . Bakın şu işe. Korumalar Rus değil Kazak'mış !! Zaten bir korumayla konuşursanız sizi tersliyor.Oradan belli :smile: Hepsini öldüremedim ben şahsen , hile açıp öldürdüm ordaki adamları , size kalmış.Herneyse onlarıda öldürdükten sonra , Stepan Razin Mareşel Oldu diyecek , bu da bir bug aldanmayın :smile: [Ben öyle düşünüyorum stepan razinin "s" 'sini duymadım o olaydan sonra ]

Hem Mareşel Hem Çarsınız  ..


Her neyse gelelim burdan sonra ne yapacağımıza , düşman oldugunuz ülke varsa hemen barış yapın.Ve şehrinizden çıkmayın kısa bir süre :wink:

Sürekli vali ile konuşun bina inşa edin , birilerini atayın.[Silah , Zırh Tüccarlarını sona bırakın.]

Her yenilikte ilişkiniz artacaktır . İlk verginiz geldi , fiyatı görünce sevineceğinize eminim :smile:

Şimdi gidin hana , buraya gelen herkese ben ısmarlamak istiyorum , diyin . İlişkiniz yine artsın , böyle böyle arttırın ilişkinizi.

Sonra gelen parayla asker eksiğinizi tamamlayın , paralı asker kampından askerlerinize zırhta alabilirsiniz.

DIŞİŞLERİNDE ÖNEMLİ BİLGİLER

Ben bu senaryoyu 3 kere oynadım 3ündede çar oldum . 2sinde pes ettim , 1inde hala devam ediyorum.:smile: Yaptığım en büyük hata İsveç'lilere kafa tutmak.
İsveçliler , lehlerin bayaa bir gazını alıyor doğrusu.Ve bayaa da sağlam orduları var.Sizi o bölgeden def edebilir :smile:

Size tavsiyem Güney'e yüklenin. Muhtemelen İsveç'ler orayada saldırıyorlardır.Kazaklarda tek kale bırakmıştık biz , sonra barış yaptım , neden bilmiyorum :smile: ,tekrar güçlenmişlerdi. Yani Kazak'lar ve Kırım'ları oradan silebilirsiniz.


Tabi bunun için orduya ihtiyaç var. Yine bug olarak düşünüyorum bunu , lordlar sizi takip etmiyor ! İlişkiniz ne kadar yüksek olursa olsun sizinle gelmiyorlar.Yanına gidip beni takip et derseniz geliyorlar , o gelince diğer lord gidiyor. Böyle saçma sapan bişey. Böyle yerlerde Warband'ı arayacağınıza eminim.

Tabi ki bu durum sizi çok kısıtlayacak.

Gelen kalelerin hiç birini kendinize almayın , demin verdiğim sistemle eşit olarak paylaştırın

Hee bu arada , [Yine bir bug ] Çar olduktan  kısa süre sonra mareşallik seçimi gelecek oylama yapılacak. Mareşal seçeceksiniz ama mareşal
kütük çıkacak , hiç sefer falan yok. Burda ne oldugunu hatırlamıyorum  ama kesinlikle sinir bozucu birşey.


Her neyse , burdan sonrası stratejik zekanıza kalmış . Dediğim gibi  ülkeleri yakından takip edin , güçlülerle aranızı iyi tutun , savaş açarlarsa hemen barış isteyin , 120.000 taler isteyeceklerdir muhtemelen.Ölüm eşiğindeki bir ülkede savaş açabilir , gidin son kalelerini alın .Zorluyolarsa barış isteyin bedavaya kabul edeceklerdir.



AVRUPA FATİHİ OLMA

[Ekleniş tarihi:10 Ağustos 2011 Çarşamba Saat:01:04]


Daha önce böyle bir konum vardı , yeni konu açmak yerine buna devam edeyim dedim.Eğer adam yerine konmak istiyorsanız , -10 olan onurunuzu arttırın.Görevler yapın ödül istemeyin falan , en az 0 olmalı onurunuz.Sonra bir leydi bulun , Rus'lardan olsun. Ondan görev isteyin. Ben Leydi Marfa(Tam hatırlamıyorum) 'dan görev istedim , bir lordu dövmemizi istedi.Lordla ilişkinizi önemsemiyin onu halledecez sonra :wink:

Tabi size farklı görevde verebilir neyse görevi yapın , ödül istemeyin.Hem onurunuz artar hem leydiyle ilişkiniz.


Peki nerde kullanıcaz bu leydiyi?

Lordlarımızla aramızı düzeltmek için kullanıcaz. Böylece "-"'lerdeki ilişkileri nötrlüyebiliriz.İlişkiniz 0 olana kadar "3000" tanerlik hediye gönderin."-" de ilişkiniz olmasın.

Tabi bunun için sermaye lazım. Kendinize kala falan almayın sakın ha!! İhtiyacınız olan şey 2 tane şehir. "Smolensk" ve "Moskova" . Benim 500bin talerim var ve harcıyacak yerim yok herşeyim tamam :smile: Daha önce Moskova'yı almıştınız zaten.Smolensk kalsın şimdilik.Moskovayı geliştirin sürekli. Her dakika birini atayın , bina inşa edin.Her gün hana gidip içki ısmarlayın.99'a kadar çıkarın. Birisi size savaş açarsa kale savunmaya gidebilirsiniz.

1 ay böyle oyalandıktan sonra baktınız daha gitmiyor , taraflar sekmesini açın ve ülkelere bakın.Hangisi daha fazla kişiyle savaştaysa , ona savaş açın.Ben genelde "Kırım"'lara ve "Kazak"'lara yüklendim. Eğer İsveç yıkılış sürecindeyse düşünmeden gidip fişini çekin. Yoksa başınıza bela olur."Lehistan"'a da savaş açmayın şimdilik. Onu birazdan halledicez.

  Savaş ilan ettikten sonra bir lordunuzu bulun. Sefer başlatmak istiyorum diyin. Kimse sizi takmaz , siz taktırıcaksınız. Yolda önünze çıkan lorlarınıza beni takip  et diyin. Sizinle geliceklerdir.Casusluğa başlayacaksınız şimdi. Kuşatacağınız Şehir-Köyde düşman lord olmasın. Ve asker sayıları 200'den az olsun mümkünse işi garantiye alın. Ve merdiven inşa etmeyin sakin, duvarları patlatın. Hatta kapıları açmaya ikna edebilirseniz onuda yapın. Kapı açtırmak için , kale kumandanıyla görüş diyiceksiniz.20bin tale isticek sizden.Ya da açmaz kapıyı.Açmazsa duvarları patlatıp içeri girin.Mühendisliğiniz yetersiz olabilir , kitap okuyabilirsiniz.

  Eğer kapıyı açtırabilirseniz , yine mide bulandırıcı buglardan biri olacaktır. Şehrin içinde başlayacaksınız ve askerleriniz hareket edemeyecek.3'er 3'er ilerleyecekler. Bu yüzden  ; 0 F1 F2  yapın , yani herkes beni takip etsin olacak.Böylece düşmanın üzerine ilerleyebilirsiniz.

  1-2 kale aldıktan sonra , işler kötüye giderse hemen barış isteyin. Sizde kale isterlerse vermeyin. Biraz daha savaşın. Paranız varsa para verebilirsiniz.Dönemin güçlü devletleri size savaş açarsa onlarada yalakalık yapıp barışın:smile:


  Günler böyle geçip giderken artık Moskova halkı sizi sevmeye başlamıştır herhalde. Güzel gelir geliyordur ordan. Bana 210 bin taler geldiği oldu :smile: Şehirmeydanına gidip , kendinize zırh,at,kılıç alın. Bu konudan bakabilirsiniz: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,170697.0.html


Masraftan kaçınmayın en iyisini alın.

Sorulan Sorular :

Soru:
Lord WotaN said:
Bende bi terslik oldu terslik şu: Stepan Razine gittim işte taht savaşıına katlın dedim adam bana biraz nam sahibi ol ondan sonra adamlarım hiç korkmadan silahlarına sarılır dio ne yapmam lazım nerde nam sahibi olmam lazım cevap verirsen sevinirim  :grin: :grin:

Cevap:
PRE said:
Stepan razine gitmeden önce bir rus lorduyla konuşmalısınız . Stepan razin seni arıyo diyecek. Sonra stepan'ı bulup beni arıyormuşsunuz diceksiniz. Sonrası geliyor zaten. Eğer rus lordla konuşmadan giderseniz nam sahibi olman lazım der.


Soru:
Lord WotaN said:
Birde şurda takıldımMoskovayı aldımondan sonra bir lordala konuşun diyosunuz bu herhangir bir lord mu olacak acaba?
  Cevap:
PRE said:
Moskova'yı en son alacağız , aldıktan sonra herhangi bir rus lorduyla konuşun. Size birşey anlatacaktır. Üstteki seçeneği seçeceksiniz, şöyle bişey olması lazım ;

Tabiki sonuçta ben gerçek dimitriyim .

Gibi birşeydi herhalde.Onu yaptıktan sonra stepan razin sizi yanına çağıracak. Sizi tehdit edecek. Derhal bunu yakalayın diyeceksiniz. O ve etrafındaki askerler size saldıracak.Hepsini öldürmeniz lazım. Sonra çarsınız.

Soru:
Lord WotaN said:
Ben birşey sormak istiyorum wfas da eş alınabiliyor mu?

Cevap:
Vixenish said:
Hayır alınamıyor.
 
Yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar ...


Edit: Ülke yönetme eklendi...
 
xEROTIK_KAPLUMBAGAx said:
baya fazla bug varmış

öfff amaaaaan ben warband'da kendi krallığımı açacam buglar çözülünce biri bana öm atsın lütfen

Bu kadar eski konuya cevap yazılacağını düşünmüyordum. Bug var ama text bugları var yani adamı kendi yanınıza çekiyorsunuz , altta "Teslim ol yada öl" diye bir seçenek çıkıyor , bu bug işte. Yani fazla etkilemez oyununuzu , ben oynuyorum hala çokda zevkli :smile:
 
Ben özel görev isteyince,senin için bir görevim yok diyor her zaman böyle oluyor nedeni ne :shock:  :?:

Cevap verenlere teşekkür ederim
 
Bütün görevleri yapmışsındır 2 tane görev var zaten. Yada normal görevlere devam et , eninde sonunda çıkar. Baktın olmuyor baştan başla.
 
Bende bi terslik oldu terslik şu: Stepan Razine gittim işte taht savaşıına katlın dedim adam bana biraz nam sahibi ol ondan sonra adamlarım hiç korkmadan silahlarına sarılır dio ne yapmam lazım nerde nam sahibi olmam lazım cevap verirsen sevinirim  :grin: :grin:
 
Lord WotaN said:
Bende bi terslik oldu terslik şu: Stepan Razine gittim işte taht savaşıına katlın dedim adam bana biraz nam sahibi ol ondan sonra adamlarım hiç korkmadan silahlarına sarılır dio ne yapmam lazım nerde nam sahibi olmam lazım cevap verirsen sevinirim  :grin: :grin:

Stepan razine gitmeden önce bir rus lorduyla konuşmalısınız . Stepan razin seni arıyo diyecek. Sonra stepan'ı bulup beni arıyormuşsunuz diceksiniz. Sonrası geliyor zaten. Eğer rus lordla konuşmadan giderseniz nam sahibi olman lazım der.
 
Birde şurda takıldımMoskovayı aldımondan sonra bir lordala konuşun diyosunuz bu herhangir bir lord mu olacak acaba?
 
Moskova'yı en son alacağız , aldıktan sonra herhangi bir rus lorduyla konuşun. Size birşey anlatacaktır. Üstteki seçeneği seçeceksiniz, şöyle bişey olması lazım ;

Tabiki sonuçta ben gerçek dimitriyim .

Gibi birşeydi herhalde.Onu yaptıktan sonra stepan razin sizi yanına çağıracak. Sizi tehdit edecek. Derhal bunu yakalayın diyeceksiniz. O ve etrafındaki askerler size saldıracak.Hepsini öldürmeniz lazım. Sonra çarsınız.
 
Arkadaş nolur yardım et ya trakai bende yağmalandı köye giremiyorum adamı nerden bulucamm ?  :???:
Yeni oyuna başladım görevleri yeniden yaptım ama trakai gene yağmalı ?? bi yardım etsennn  :?:
 
samptr said:
Arkadaş nolur yardım et ya trakai bende yağmalandı köye giremiyorum adamı nerden bulucamm ?  :???:
Yeni oyuna başladım görevleri yeniden yaptım ama trakai gene yağmalı ?? bi yardım etsennn  :?:

Aynısı bende oldu , baştan başladım. Vallahi sende ki de tam şanssızlıkmış , baştan başlaman lazım :grin:
 
Back
Top Bottom