WB Mount and Blade Warband Okçuluk Rehberi

Users who are viewing this thread

Xrome123

Sergeant at Arms
Mount and Blade Warband Okçuluk Rehberi​
    Mount and Blade'de çok eskiden yeni başlamışken gördüğüm her kişiye ''Okçuluk nasıl?,Atlıları hiç vuramam çok hızlılar.'' şeklinde cevaplar verir,sorular sorardım. Ben de şimdi yeni oyuna başlamış kardeşlerime empati yapıp kendimi onların yerine koyup bir konu hazırladım. Hatalarım var ise affedin.
   
Bölüm 1 : Yayların ve Oklar​
  Oyunumuzda birçok yay mevcuttur ve ben burada bunların isimlerini ve resimlerini atacağım.En çok yaya sahip olan malesef Nord'dur.
7ju2t.jpg
1. Kutu: Uzun Yay 2.Kutu:kısa yay.En alttaki kutular ise oklar...
Çeşit çeşit yay türlerine sahip olan Veagir
 
7ju15.jpg
1.Kutu: Savaş Yayı 2.Kutu:Ağır Yay 3.Kutu: Kergit Yayı 4.Kutu:Göçer Yayı ve oklar...
Bölüm 2: Oklardan Kaçmak​
    Eğer bir okçuysanız ve açık alanda koşturuyorsanız.Oklardan kurtulmanın yolları ya sağa sola gidiniz ya da başınızı yere doğru eğiniz . Biraz sonra atacağım resimde de göreceksiniz zaten.Oklardan zıplayarak ASLA kaçmayınız. Yem olursunuz . Size tavsiyem kendinize güzel bir saklanacak yer bulup avlayacağınız adamı gözünüze kestirmeniz. Resim;
7ju6l.jpg


7ju7k.jpg
Bölüm 3: Atlı Avlamak​
    Evet :grin: Başta size söylediğim ve önceden beceremediğim birşey bu.Atlılar X ile sizi solunuza alır ve koltuklanmış kargıyla üzerinize süratle koşar . Kalkan sağda olduğu için sizin onu vurmanız zorlaşır burada yapacağınız şey bir yere saklanıp atlıyla oyun oynamak :razz: Atlı size koltuklanmış kargıyla geliyor ise 2. taktik atına saklanıp HS (Head Shot = Kafadan Vuruş) atın.Atlı şemşiri veya kılıcı alıp size geliyorsa sizde ona tek elli veya çift elli kılıcınızla karşılık verin . 3. Taktik Atlı hızlı olduğu için ; hafif önüne nişan alın rakibi attan düşürürseniz büyük ihtimalle sonu gelir . :twisted:
           
Bölüm 4: Nişan Almak​
    Rakibin kafasının biraz üstüne Shift'e basılı tutup vurursanız muhtemelen kafadan vurursunuz. En iyi olmayan kalkanlarda bazen bug tarzı birşey oluyor adamın kalkanıyla tuttuğu elinin tarafına ok atarsanız kalkandan geçip canını yakabilir.R ile başka bir görüş moduna geçip rakibi daha büyük görebilirsiniz. Bu gerçek dünyadaki gibi bir görüş modu.
      Admin arkadaşlarım için bir metin yazdımda ;
           
Admin arkadaşlarım burada açtığım için özür dilerim bu konunun linkini rehberlerdeki admin arkadaşa atacağım oda taşıyacak sanırım.Ben öyle anladım bundan sonra ise yazdığım yazıları sileceğim.
Anlayışınız için gerçekten teşekkür eder bir sonraki rehberlerde de oyuncularla görüşmek üzere.

Anket Kapandı
Savaş Yayı
20 (33.3%)
Uzun Yay
6 (10%)
Kısa Yay
1 (1.7%)
Kergit Yayı
22 (36.7%)
Göçer Yayı
11 (18.3%)
 
utkuaydos said:
Güzel olmuş ama kergitlerin yayları o kadarda iyi değil en iyisi savaş yayı

Wtf ? Adam singleplayerdan bahsetmiyor multiplayerdan bahsediyor.
 
Evet single playerde bile kergit yayı gerçekten iyi hele hele atlı okçuda kafa vurdunmu güm oracıkta ölür
 
fakat +2 için 400-500 dinar daha fazla pahalı oluyor. Hemde göçerden daha yavaş. Bence göçer en iyisi. Hem etkili hemde hızlı. Eğer ama pusucu iseniz ağır yay en iyi bence savaş yayı ve uzun yay tarzı şeyler nişan alınca nişangah büyüyor ve nişan alması zorlanıyor. Ağır yayda nişan almak daha kolay.
 
Kergit yayının en önemli özelliği bence ard arda hızlı hızlı atılabilmesi, Savaş yayından hızı çok daha yüksek 84 e 99 görmüştüm bir ara. Ben kuvvetli kergit yayı kullanıyorum şahen.
 
Ratgor said:
Kergit yayının en önemli özelliği bence ard arda hızlı hızlı atılabilmesi, Savaş yayından hızı çok daha yüksek 84 e 99 görmüştüm bir ara. Ben kuvvetli kergit yayı kullanıyorum şahen.

Multiden konuşuyoruz şu an. Multide bnce kergit yayı avantajsız. 2 tane hitpoint için 400 dinar daha fazla veriyorsun...Göçer hem hızlı yani atik hemde fena vurmuyor. Edit: kergit yayından hızlı
 
Kergit yayının üstüne tanımam ben, dinar açısından bakmıyorum oynayış açısından bakıyorum.
 
benim favori yayım ; ilk başlarda 'kısa yay' daha sonraları 'Kerkit Yayı' kullanmak için güçlü germenin 7 olması gerek ayrıca hem hızlı hemde pratik
 
Xrome123 said:
Evet single playerde bile kergit yayı gerçekten iyi hele hele atlı okçuda kafa vurdunmu güm oracıkta ölür
hızlı dolduruyor ama namluyu çok büyük gösteriyor savaş yayı daha evlerişli
 
Back
Top Bottom