Mod'suz ve Cheat'sız tüm Kalradia nasıl ele geçirilir ?

Users who are viewing this thread

Öncelikle böyle güzel bir oyunu hazırladıkları ve bize sundukları için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca böyle bir oyunu Türklerin yapmış olması da beni çok şaşırttı. Böyle bir oyunun Türk yazılımcılardan çıkacağını hiç düşünmemiştim. Her Türk genci böyle bir oyuna sahip oldukları için gurur duymalı ve benzeri oyunları geliştirme hedefleri olması gerekir. Şu an için bence benzerlerini 3 katlayacak bir oyun. Hem aksiyon hem de stratejinin bir arada mükemmel uyumu, hayret uyandırıyor.

M&BII de İstinia nın planını seçerek, imparatorluk krallığınızı kurup savaşarak oyunu bitirmek mod ve cheat kullanmadan mümkün olmuyor. İmparatorluk şehirlerinin 2/3 ikisini ele geçir görevi çok zor bir görev. Düşmanlarınız size amansız davranıyor ve geliştirdiğiniz özellikler yeterli olmuyor. Seçtiğiniz karakterin ömrü dahi yetmiyor ve varisinin özelliklerini de tekrar geliştirmek gerekiyor yani tam bir hüsran. Uzun oyun tecrübelerinden sonra İstiana’nın imparatorluk krallığı olarak kendi krallığını kur görevinin sadece ticaret ve demircilik ile yapılabileceğini keşfettim.

Oyuna başlar başlamaz klanınızı geliştirip asker ve at ve yük hayvanı toplamanız önemli oluyor. Bu becermek içinde hemen ticarete başlamak değil önce çapulculardan yağma toplamalı sonrada asker sayınız 30-40 tecrübeli askere ulaşınca da “Gizli El” “Karakertkit” gibi küçük klanlarla savaşmanız gerekecek. Küçük klanlar ile yapacağınız savaşlarda 5,000-10,000 dinar civarı yağma yapabiliyorsunuz buda sizi hızla kalkındırıyor. 50.000 60.000 dinar topladığınızda artık ticarete başlayabilirsiniz öncelikle nerede at ve yük hayvanı bulursanız alın. Çünkü ticaret puanları başlangıçta 60 kadar hızla yükseliyor ama ondan sonra gitgide zorlaşıyor. Bu yüzden yüklü miktarda mal ticareti yapmanız gerekecek. Benim yük taşıma kapasitem 39,000 bulmuştu. Ticarette hedefiniz 225 puan toplayarak “Her Şeyin Bir Bedeli Var” özelliğini açtırmaktır. Ticareti 225 seviyesine getirebilmek için “SYL” yani Sosyalliği 9. Basamağa getirmeniz gerekiyor. Her 4 oyuncu seviyesinde 1 basamak puanı veriliyor. İlk olarak “SYL” Sosyalliği 9. Basamağa getirmeyi öncelikli tutmanız lazım. Ticareti 225 puana getirmek çok zahmetli bir yöntem. Oyun yılı ile neredeyse 10 yılı sürüyor. 60 puandan sonra puanları toplamak zorlaşıyor 200 den sonra nerede ise 3-4 şehir dolaştığınızda ancak 1 puan artırabiliyorsunuz. Yani sabır isteyen bir uğraş. Bu özelliği açtırdığınızda artık şehir ve kaleleri dinar ile satın alabilme kabiliyetine ulaşıyorsunuz. Ticaret yaparken yöntemim ürünlerin açıklamasında yazan, ucuz satılan şehirlerden alıp pahalı satılacak şehirlere mal taşımak şeklinde değil, taşıma kapasitemi 39,000 getirip şehirlerde yeşil olan malların barını beyaz oluncaya kadar kaydırıp satın almak ve ayni şehirde bir önceki şehirden aldığım mallarında yeşil olanları barı kaydırarak beyaz oluncaya kadar satmak şeklinde oldu. Bütün Kalradia kıtasını dolaşıyordum. Güneyde Hurma, Zeytin, Aseray atları ucuz oluyor. Kuzait bölgesinde ise Et, Koyun, İnek, Tereyağı, Peynir ucuz oluyor. Kuzeyde yaban domuzu, Odun, Keten gibi ürünler ucuz oluyor. Zaten dolaşmaya başlayınca nerede ne ucuz mal var ezberliyorsunuz.

Ticareti 225 seviye ulaştırdığınızda zengin olacağınız ve tüm Kalradia’yı satın alacak kadar dinarınız olacağı şeklinde bir düşünceye kapılmayın. Çünkü şehir ve kaleler çok pahalı. Şehirler 800,000-3,000,000 dinar arası satılırken kaleler 300,000-600,000 dinar arası değişiyor. Şehir ve kalelerin refah seviyesine göre fiyatı belirleniyor. Ticaret yaparak kazanacağınız parayla şehir ve kaleleri almanız mümkün değil. Peki parayı nereden bulacaksınız. Para ise dökümhanede var. Ticareti geliştirirken şehirlerde bir gün bekleyip dökümhaneye girerek döküm yapmanız gerekecek. Başlangıçta ürettiğiniz silahlar 2000-3000 dinar getirirken. Döküm özelliğinizi geliştirdiğinizde tek bir silahtan 134,000 dinara kadar gelir elde edeceksiniz. Umutsuzluğa kapılmayın Döküm özellikleri çok hızlı ilerliyor ve çok kısa bir zamanda dökümhanede para basmaya başlayacaksınız. Dökümhanede size en çok para kazandıracak silahlar III seviye "Yıldız Pala Bıçağı Başı" 59.711 Dinar, "Dar Menavlon Başlığı Cirit" III seviyede 134,010 dinar, IV seviye "Sivri Pala Bıçağı" 134,010 dinar . Her silah bu kadar getirisi olmuyor. Bunlara süper silahlar diyorum. Günümüze göre süper teknolojik silahlar olarak tarif edebiliriz. Çok araştırmadan bulduklarım bunlar belki siz daha fazla getirisi olan silahlar bulabilirsiniz. Silahların ekipman seviyesi ne kadar yüksek olursa o kadar çok getirisi oluyor. Yoldaşlarınızı kervana falan bağlamayın çünkü 10 yılda kervandan elde edecekleri geliri bir silahtan çıkaracaklardır. Peki silahları nasıl satacağız. Şehirlerde genelde ticaret bütçesi kısıtlı oluyor en fazla 70.000 dinara kadar çıkıyor yani tek bir silah ile tüm ticaret bütçesini topluyorsunuz ama bu çok para etmiyor tabii ki. Dolaşırken ansiklopediden kral ve klan reislerinin isimleri bir yere not edin. Karşılaştığınızda para onlarda oluyor. “Konuşmak istediğim bir şey var” “İkimize de fayda sağlayabilecek bir teklifim var” seçenekleri ile ticarete başlıyorsunuz. Öncelikle klan reisin parasını tıklayarak alttaki ticaret bölümüne taşıyın. Sonra tek tek ürettiğiniz silahları ticaret bölümüne tıklayın ve klan reisinin para barını yeşil yanana kadar kaydırmaya mutlaka dikkat edin. Barı kaydırmazsanız 1 dinara tüm silahları satarsınız. Kral ve klan reislerinden 300,000 - 10.000.000 dinara kadar tek seferde para çekebilirsiniz. Bu şekilde hem ticareti geliştirerek hem parayı biriktireceksiniz.

Ticaret ve Döküm işine kafayı takıp Klan seviyesini geliştirmeyi ihmal etmeyin. Bunun için büyük krallıklar ile savaşmak ticaret yapmanızı engelleyecektir. Küçük klanlara nerede karşılaşırsanız savaşın. Ben savaşırken hep asker gönder tuşu ile hızlı bir şekilde savaşları geçtim. Ancak oyundan zevk almak için sahada saldırı seçeneğini de seçebilirsiniz. Sanırım saldırarak savaşmak süreden çalmıyor kaldığınız tarihten devam ediyorsunuz. Neretzes budalalığını araştırıp İstiana’dan görevleri alıp krallığınızı kurmak için 10 sene süreniz var. Ticaret ve döküme dalıp görevleri unutursanız görevler iptal oluyor. Krallığınızı kuruncaya kadar satın alacağınız şehir ve kalelerdeki garnizonları boşaltın. Krallık kurulana kadar size kimse saldırmıyor. Böylece Şehir ve kalelerde maksimum dinar geliri elde etmiş olursunuz. Şehir ve kale gelirleri önemli, çünkü krallığı kurduk dan sonra tüm krallıklar size saldıracaktır. Onlarla yapacağınız barış fidyeleri toplamda 40,000 - 50,000 dinarı buluyor. Şehir ve kalelerden ise ben 60.000 dinara yakın gelir elde ediyordum. Böylece savaşmadan imparatorluk şehirlerinin 2/3 toplamaya devam edebilirsiniz. İmparatorluk şehirlerinin 2/3 ikisini toplayınca size 3 krallık tekrar savaş ilan edecek ve bu krallıkları ortadan kaldır diye görevler ortaya çıkacaktır. Siz gene barış yaparak bu krallıkların şehirlerini teker teker toplamaya devam edin. Yeterli miktarda şehir ve kale toplayınca görev barı 100 ulaşacak ve size krallık barış yapmak istiyor mesajı gelecektir. Kabul edince görev tamamlanmış oluyor. Klan ikna edip krallığınıza katma girişiminde hiç bulunmayın. Zaten 2/3 imparatorluğu birleştir ve 3 krallığı yok et görevini tamamlayınca tüm imparatorluk klanları sizin krallığınız altında birleşiyor ve istemediğiniz kadar klanınız oluyor . Bunu başardıktan sonra tüm krallıkları ve Tüm Kalradia’yı ele geçirmek için diğer krallıkların klanlarını ele geçirmeye başlayabilirsiniz.

Sonuç olarak İstiana’nın kendi imparatorluk krallığını kur görevi kısaca “Savaşanlara silah sat, ellerindekini kap” cümlesi ile ifade edilebilir. Herkese iyi oyunlar dileğiyle birlikte iyi günler dilerim. Oyunda tüm emeği geçenlere de tekrar çok teşekkür ederim.
 
Last edited:
Teşekkürler. Zevk aldığım ama sonunda milyon dinarla bir şey yapamadığım ticareti.. Üretip, üretip anca ilişki kasmak için lordlara verdiğim kılıçları.. Şu aralar ne kadar oynamak istesem de "hep aynı şeyler" diye başlayamadığım oyunu.. Bir araya getirip bana oyuna tekrar başlamak için bir amaç verdin.. :smile: Şu perk kalkmış diyorlar ama şimdi bi bakayım yeni kayıt açıp, kalkmadıysa dediğin gibi devam.. Biraz daha götürür beni oyun, belki o zamana kadar güzel birçok özellik eklerler..

*perk kalkmamış
 
Last edited:
en son 1 ay önce girmiştim tekrar giriyorum teşekkür ederim :lol: ama bir soru ben kalradyada savaşlar ve kanlar görmeyi seven biriyim bu şekilde sadece küçük klanlarla savaşarak zevkli olur mu benim için
 
en son 1 ay önce girmiştim tekrar giriyorum teşekkür ederim :lol: ama bir soru ben kalradyada savaşlar ve kanlar görmeyi seven biriyim bu şekilde sadece küçük klanlarla savaşarak zevkli olur mu benim için
Oyunun %80 i savaş simülatör olarak geçiyor zaten rahat ol
 
Tam sürüme geçene kadar bir kaç farklı versiyonda başlangıç yapıp kenarda kaydını bekletebiliriz. Aseray tüccarı kaydı için güzel olur.
Demirci üzerinden yan karakterlerin tecrübe artışını hızlıca geliştirebiliyoruz. Şehir satın alma olayını bilmiyordum. Zamanı değerlendirme bakımından paylaşımların çok kıymetli.
Oyunu çeşitli senaryolarda tekrar tekrar oynayabilmek çok güzel. Yazının perk ile alakalı kısmı hangi paragraftaydı , editlendi mi ben mi bulamadım ?
 
Last edited:
en son 1 ay önce girmiştim tekrar giriyorum teşekkür ederim :lol: ama bir soru ben kalradyada savaşlar ve kanlar görmeyi seven biriyim bu şekilde sadece küçük klanlarla savaşarak zevkli olur mu benim için
Evet her an savaş var burası hem iyi hem patladığı nokta savaşları sadece geçinmek için yapıyorsun iyi bir şehir yada kalen olana kadar tabi ama artık ekonomin iyi olsada mecbur savaşmalısın hemde küçük gereksiz savaşlar sen onu aramadan da buluyorlar seni ( bazen off hadi sende gel seni de keseyimde ortadan kaybol diyorsun) bence savaşlar daha nadir , oyuncu/NPC için eşit ve daha ağır sonuçları olmalı ek olarak kiralık klanlar kalkmalı aşırı kalabalık oluyor zaten kalabalık olduğu halde .
 
Last edited:
Ticaret ile alakalı olarak gidilen bu yöntemi deneyimlemeden önce varsayım olarak aklıma geldiği için yazmış olayım.
Ticaret gelişimini savaş ekonomisi içerisinde hızlıca geliştirebilmek mümkün olabilir belki.
Savaşan krallıklar arasında en çok ihtiyaç duyulan yiyecek ticaretini yapabiliriz diye düşünüyorum.
Güçlü olan ve gün geçtikçe haritayı ele geçiren krallıkların şehirlerindeki yemek stoklarını , savaşta zayıf düşen krallığın şehirlerine taşıyarak ticari puanımızı geliştirebilir , bizim krallığımızı kurana kadar kalradia'nın haritasında denge unsuru olabiliriz. Hatta arada zayıf krallıklara paralı askerlik bile yapabilir, klan seviyemizi yükseltebiliriz. Oyun süresini bir hayli uzatacak, torunlarımızla bitirmemizi sağlayacak daha bir çok şey gelir aklımıza.
 
Eksik yazdığım bir şeyler var. Karakterimi hep imparatorluk karakteri olarak oynadım. Diğer medeniyetlerin karakterleri bir imparatorluk krallığı kurabiliyormu yada kurduğu başka bir medeniyet krallığında impartorluğun 2/3 ele geçir görevi oluşuyormu bilmiyorum. Ayrıca başka medeniyet krallıkları seçerseniz, imparatorluğun 2/3 ele geçir ve 3 krallığı yok görevlerini tamamladıkdan sonra imparatorluk klanları farklı medeniyet krallığı altında birleşirmi bunlar hep soru işareti. Seçeceğiniz karakterin başlangıçta çoçukluk karakterlerini belirlerken ticareti özelliğini artıran özellikleri seçerseniz "Sosyalik" özelliği 5 kademeden başlıyor. Böylece işiniz daha kolay olacaktır. Tüm Kaldaria yı günde 6 saat oyun süresi ile 8 günde ele geçirdiğimi belirtmek isterim. Daha çoçuklarım savaşacak yaşa gelmemişlerdi.
 
Last edited:
Tüm Kaldaria yı günde 6 saat oyun süresi ile 8 günde ele geçirdiğimi belirtmek isterim. Daha çocuklarım savaşacak yaşa gelmemişlerdi.
Bilgiler için çok teşekkür ederiz. Oyunu çok seven arkadaşlarımız , yer yer oyunun çabucak bittiği için serzenişlerde bulunuyorlar.
Oyun çeşitli senaryolarla çok yönlü olarak oynanmasının sebebi ; an itibari ile tamamlanmamış olsa da isteyenin olabildiğince uzun süre zaman geçirebilmesi.
Fazla zamanı veya kabiliyeti olmayan oyuncuların da bir sonuca varmasını mümkün kılmak için bir çok özellik sunulmuş.
Dileyen bütün bu özellikleri harmanlayıp uzun soluklu bir rota çizebiliyor, dileyen ise bir yönden ilerleyip sonuca gidebiliyor.
Forumda , oyun içerisinde geçirdiğimiz zamana dair bilgi ve tecrübelerimizi az veya çok paylaştıkça herkesin kafasında oyuna dair projeler oluşmakla beraber , oyun yapımcıları da bu doğrultuda sıkıntıları giderip geliştirmelerde bulunabilirler belki.
Senin yazından da istifade ederek bir proje çizelim mesela;
Bahsettiğin üzere bir başlangıç yaparak , bir yandan maddi olarak kazanç sağlayacak yolları ; demircilik ve ticareti geliştiriyor, vassallarımızı toplayıp onlarada klan görevlerine atıyor ve demircilik üzerinden hızlıca level artışlarını sağlıyoruz. Turnuvalara katılıp klan puanımıza destek oluyoruz.
Senaryoya eklenen kardeşlerimizi de klanımıza katıyor, küçük olan kardeşlerimiz de klana katılacak kadar büyüyünceye kadar geliştirmelere devam ediyoruz.
Bir yandan harita üzerinde kalradia nın genel durumuna göre planlar yapıyorurz. Senaryoya dahil oluncaya kadar çok fazla hareketlilik olmasa da bir noktadan sonra zayıflayan ve güçlenen krallıklar kendini belli ediyorlar. İmparatorluğu yıkmak veya desteklemek amacı ile oluşturulan senaryolara göre yaptığımız planları dilersek ayrı kayıtlar alarak gerçekleştirmemiz de mümkün.
Kafamızda oluşturduğumuz projeler doğrultusunda istersek zayıf krallıklara paralı asker olarak bir denge unsuru olacağımız pozisyonları değerlendirip klan seviyemizi ve tecrübelerimizi arttırabiliriz.
Yerleşke sahibi olmamızı engellemesi gibi kısıtlamalarla sadece bir basamak olarak kullandığımız paralı askerlikten bir sonraki basamak olan vassallığa taşıyıp bir krallığı desteklemeye karar vermeden önce kenara bir kayıt daha alıp öyle devam ediyoruz. Ne olur ne olmaz.( Krallıktan çıkmadan önce mülkleri elde tutamıyorduk en son güncelleme ile bozuldu veya pasif hale getirildi bir sebepten ötürü)
Vassal olarak daha rahat hareket edebiliyor ve uzunca bir zaman geçirip krallıkta önemli rol oynayabiliyoruz ama. Bir de aması var bu işin:
Nüfuz ve asker yönetimi , diplomasi gibi sıkıntılar sebebi ile bir çok yerde elimiz kolumuz bağlandığı için kendi krallığımızı kurma ihtiyacı hissetmemiz isteniyor adeta.
Kendi krallığımızı kurduktan sonraki rahatlık ile oyunu bitirmemiz içten bile değil.

Senaryoya göre şimdilik bu şekilde yönlendiriliyoruz benim anladığım kadarı ile ama biz vassal olarak oyunu bitirip diplomasi ile uğraşmak istemiyorsak en azından nüfuz ve asker sıkıntısı çekmemek için , senaryo gereği bizi kendi krallığımızı kurmaya zorlayan tek bir yerleşkeye sahip olabilme bariyerini bir şekilde aşmamız gerekebilir. Bu da krallığı desteklemeden önce yeterli sayıda yerleşkeye sahip olmamız ki bu hiç te kolay olmayabiliyor.
Ticaret yolu ile yerleşke satın almaya varacak bir yol çizip bu projelendirmeye dahil ettiğimiz taktirde uzun süren ticaret ve zaman zaman paralı askerliklerden sonra ticarette 225 puanı toplayıp bu özelliğe kavuşur, sonra dilersek oyun sonuna kadar vassal olarak bir krallığı destekleyebiliriz.
Bu süreci istediğimiz şekilde kullanarak dilersek çocuklarımızla bitirebiliriz. Bitirdikten sonra da seçtiğimiz yolların köşe başı noktalarında (krallığı desteklemeden veya krallığımızı kurmadan önce mesela ) alıp kenarda tuttuğumuz kayıtlarımızda senaryonun farklı versiyonlarını bitirebiliriz. Bu da oyunu ikiye üçe beşe katlar diye tahmin ediyorum.
 
Last edited:
İnsanoğlunun temel bir karakteri vardır. Bir şeye emek verdiğinde karşılığını görmek ister. Bence oyundaki temel eksiklik bu. Oyun karakterine saat lerce günlerce verdiğiniz emeğin karşılığını göremiyorsunuz bırakın rakiplerinizle başa baş olmayı rakipleriniz sizi 2 ye katlıyor. Buda oyuncular da yılgınlık yaratıyor. Ben oynarken kesinlikle oyunun beni yönlendirmesine izin vermem cheat kullanırım. Güzel bir oyunda oyunu yönlendiren oyuncu olmalıdır. Benim verdiğim yöntem oyunda cheatsiz bir çıkış noktası oluşturuyor. Rakiplerinizi kısa bir sürede geçip onlarla dalga geçmeye başlıyorsunuz. M&BII'nin oyun kurgusu , hem aksiyon hemde stratejiyi barındırması bakımından mükemmel buluyorum. Ama oyuncuyu tatmin etme açışından bence başarısız. Aylar süren oyun olarak travianı hatırlıyorum. O oyunda da son hep hüsran olmuştur ve bir daha da oynamadım. Bence M&BII oyuncu stratejisi şöyle olmalıdır. 15 yakın senorya oluşturulmalı. Senaryolarda oyuncunun emeğinin karşılığını görmesi sağlanmalı. Oyunda emek veren oyuncu dominant güç olarak kalmalı. Zaten bir oyuncu bir senaryoyu başarı ile bitirdiğinde diğer senaryoya balıklama atlayacaktır. Böylece gene 2-3 ay oyunu oynayacaktır.
 
Neden bahsettiğini anlamadım ama senaryo ve sandbox için 2 ayrı sefer olmalı. Yada senaryo bitince asıl sandbox başlayabilir, ilk çıktığında sorunluda olsa baktığın zaman oyuncular senaryodan yakınıyorlardı, serbestçe istediklerini yapmak istiyorlardı ( tıpkı warband gibi giriş senaryosu ).
 
Vallahi Mount & Blade oyunlarının Native versiyonlarında tüm haritayı ele geçirebilenlere helal olsun, harita boyamaya döndükten sonra sıkılıyorum ben, en eğlenceli kısmı erken-orta oyun sıraları. Eğer dedikleri gibi cutscene'li seslendirmeli falan hikaye modu yaparlarsa boyarım haritayı ama sandboxda imkansız, mod lazım
 
Vallahi Mount & Blade oyunlarının Native versiyonlarında tüm haritayı ele geçirebilenlere helal olsun, harita boyamaya döndükten sonra sıkılıyorum ben, en eğlenceli kısmı erken-orta oyun sıraları. Eğer dedikleri gibi cutscene'li seslendirmeli falan hikaye modu yaparlarsa boyarım haritayı ama sandboxda imkansız, mod lazım
Çok haklısın, warband oynuyorum ve her ne kadar yavaş gelişmeye çalışsam da oyun o kendinden soğutan kısma hemen geliyor; tek amacının amele gibi adam toplayıp yüzlerce savaş yapman gereken sonsuz denecek kadar uzun döngüye.
 
Youtube da izlediğim bir video da 1.5.4 güncellemesi ile “Her Şeyin Bir Bedeli Var” perk’inin kaldırıdılğını gördüm.



Bu arada perk’in ne olduğunu da yeni öğrendim. Ancak tüm Kalradia’yi ele geçirmek için yeni bir senaryo aklıma geldi. Eğer 1.5.4 sürümünde demircide süper silah üretimi iptal edilmedi yada kısıtlama getirilmedi ise mümkün olacak. Bu gün 1.5.4 güncellemesi yüklenirse bu senaryoyu oynamaya başlayacağım. Başlangıç olarak gene imparatorluk karakterini alıp oyuna başlayacağım. Önce çapulcular, arkasından küçük klanlar, arkasından krallıklar ile savaşıp klan seviyemi en kısa yoldan 4 getirmeye çalışacağım. Bu arada Neretzes budalalığını görevi ve İstiana’dan kendi imparatorluk krallığını kur görevlerini alacağım. En önemlisi de demirciliğimi devamlı geliştireceğim. Demircilik de 175 seviyede açılan
“Becerikli Demirci” diye bir perk var. 1.5.4 de devam ediyorsa epey işinize yarayacaktır. Demirci de perk seviyeleri yükseldiğinde hemen aktif olmuyor demirciden çıkıp perk kısmınıza girdiğinizde yoldaşlarınız için perkleri otomatik yükseltme seçeneğini seçseniz bile kendiniz seçebiliyorsunuz. 4-5 civarı yoldaşınız demircilikte 175’inci seviyenin üzerine çıkıyor, burada bu perki seçerseniz demircide 5 adet silah üretme özelliği kazanıyorlar. Eşiniz ve akrabaların demircilik seviyeleri 50 geçmiyor ama 70 zorluk derecesi olan III seviye “Dar Menavlon Başlığı Cirit" 134,010 dinar’dan 3 tane üretiyorlar. 9 tane yoldaş, siz, eşiniz, 3 tanede kardeşiniz toplam 13 kişi demircide üretim yapabiliyor. Demircide bir seferde 50 tane cirit üretebilirsiniz buda 5,000,000 dinara yakın oluyor. Ciritleri şehir ticaretinde değerinde satabilirken kral ve klan liderlerine yarı fiyatına satabiliyorsunuz. Demirciden de yeterli miktarda parayı kazanınca, zayıf bir kale fetih edip kendi krallığımı kurup düşündüğüm senaryoya başlayabilirim. Savaşırken klan başlarını esir almayacağım böylelikle hem Cazibe puanım yükselecek hem de ilişki puanı yükselecek. İlişki puanın yüksek olmasının faydaları ilerde barış yapmak istediğinizde mümkün olacak ve sizden barış için az fidye isteyeceklerdir. Bir şehir yada kaleyi fetih ettikten sonra üzerime bir ordu geleceği kesin, ordu kaleye yaklaştığında diplomasiden 3000-5000 dinar’a barış yapıp orduya yanaşıp demircide ürettiğim silahları klan liderlerine satarak barış fidye giderlerini tazmin etmeyi düşünüyorum. Seviye V klana geldiğimde aşağı yukarı birliğim 275 asker sayısına ulaşacak. Oluşturacağın 3 birlikle toplamda 600 asker rakamını yakalarım. Klan liderlerini krallığıma katmak için hiç uğraşmayacağım. Yüksek asker kapasitesine sahip 3 tane küçük klanı paralı asker olarak krallığıma katığımda 1200 yakın askeri olan ordular kurabilirim. Küçük klanlar çok kullanışlı sizden şehir ve kale istemiyorlar barış yaparken nüfus kullanmıyor. Sadece nüfusları düştüğünde takviye yaparsanız krallıktan ayrılmayacaklardır. Ortalama 3000 dinar civarında da giderleri var. 1200 asker ile garnizonu yüksek şehirleri kolayca fethederim. Baktım ki param azaldı ordulara silah satıp barış fidyelerini öderim. Böylece teker teker şehirleri ele geçirip garnizonlarını boşaltıp 50 yakın şehiri, imparatorluğun 2/3 ele geçir ve 3 krallığı yok et görevlerini tamamlayıncaya kadar ele geçirmiş olurum. Şehir ve kalelerden gelen gelir 60,000 dinarı buluyor. Tüm krallıklar ile yapacağınız barış fidyeside 40,000 dinar civarında olacaktır ve gelirler fidyeleri karşılayacaktır. Görevler tamamlanıp tüm imparatorluk klanları krallığım altında toplanınca sorun başlıyor olacak. Barış yapmak için nüfusum yetmemeye başlayacak. Burada da klan liderlerine yanaşıp dinar ile barış yapmayı düşünüyorum. Öncelikle tek bir krallıkla savaşıp yok ederken diğer krallıklar ile barış yapmak mantıklı görünüyor. Bu şekilde tek tek tüm krallıkları ele geçireceğim.
 
Vallahi Mount & Blade oyunlarının Native versiyonlarında tüm haritayı ele geçirebilenlere helal olsun, harita boyamaya döndükten sonra sıkılıyorum ben, en eğlenceli kısmı erken-orta oyun sıraları. Eğer dedikleri gibi cutscene'li seslendirmeli falan hikaye modu yaparlarsa boyarım haritayı ama sandboxda imkansız, mod lazım
Bazı insanlardan 'Oyunu daha bitirmedin mi? Ben bütün haritayı aldım' gibi sorulara maruz kalan kulaklarım hala kanıyor.
Şehir ve kalelerden gelen gelir 60,000 dinarı buluyor.
nE? Gider ne kadar lordum?
 
Bazı insanlardan 'Oyunu daha bitirmedin mi? Ben bütün haritayı aldım' gibi sorulara maruz kalan kulaklarım hala kanıyor.

nE? Gider ne kadar lordum?

Yapacağın barış ve fidyeler oyunun gidişatına göre değişiyor. Her krallıkla ortalama 6,000 dinara barış yapabiliyorsunuz toplamda barış fidyeleri 40,000 dinarı geçmiyor, ama giderler çok önemli değil. 4 partide basacağınız 200 ciriti kral yada klan liderine satıp 10,000,000 dinarı tek seferde krallık atm'sinden çekebilirsiniz.
 
Bu stratejide emaç sadece dinarla oyunu kazanmak değil , dinarla dominat güç oluncaya kadar mücadele edip imparatorluk klanlarını krallığınızda birleştirden sonra, savaşlarda dalga geçilen ezik taraf değil dalga geçen ve başıraya ulaşan dominat güç olmaktır.
 
Last edited:
Back
Top Bottom