Modları Türkçe'ye Çevirmek

Users who are viewing this thread

Oguzhan

Grandmaster Knight
Selam beyler. Ben şu an ingilizce çıkan bir çok modu Türkçeye çevirip yayınlamak istiyorum. Ama hangi dosyalardaki yazları değiştireceğimden emin değilim. Bazı dosyaları değiştirmeye çalıştım ama oyun hata falan verdi. Bir bilen yardımcı olursa çok sevinirim. Ayrıca eli değimişken şu C++ alfabesi nasıl çalışır ya da anlatımı var mıdır söylerse çok iyi olur.

Mount & Blade / languages / en içindeki; hints, ui ve uimain dosylarının içindekileri çevireceksin.  :wink:

Hayır oraları elleme.Arkadaşın söylediği oyunun seçeneklerini türkçe yapar  :evil: Modules/mod/languanes den değiştirebilirsin. Ama moda özel dialogları nasıl değiştirebilirsin bilmiyorum.. C++ alfabesi harflerini ingilizcede olmayan harflerin yerine yazacaksın. 

Türkçe yamaya yeni dialog eklemek.
dialog_states.txt doyasını açıyorsun orada kişilerin adları var. Türkçeliştirmek istediğin dialoğun Wedding Dance modundan olacağını varsayıyorum :D
father_bendi_introduce_1 kişinin konuşmasını türkçe yapmak istiyoruz. Bu adı kopyalayıp türkçe yamanın dialog kısmının e altına yapıştırıyoruz.Başına dlga_ koyup türkçesini yazmaya başlıyoruz.
Örnek : dlga_father_bendi_introduce_1|türkçesi.

Yanlız Module systemden yeni diyalog eklenmiş moda canversation.txt ye kaydetiyormu?

EDİT:Eğer kaydetmiyorsa türkçe yapma işi bazı modlar için yatar.

ihtiyacı olanlar kullanır diye koyuyorum Karalord gösterdi bunlar:
'ÅŸ' => 'ş',
'ı' => 'ı',
'ç' => 'ç',
'ÄŸ' => 'ğ',
'ö' => 'ö',
'ü' => 'ü',
'Åz' => 'Ş',
'Ä°' => 'İ',
'Ç' => 'Ç',
'Äz' => 'Ğ',
'Ö' => 'Ö',
'Ãœ' => 'Ü'

Searcy hakLısın önce Türkçe aLfabeyi öğreneLim .. :D
Eğer sendeki yamanın türkçesini direk geçirceksen yeni mod aç içine launguages ( kendi oyununun ) ve .txt sini at sonra moda git ve o 2 dosya ve kLasör hariç diğerLerini o kLasöre at sonra kaLan ingiLizce şeyLeri Türkçe ' ye çevir daha rahat oLur senin için..

Back
Top Bottom