Modlama Yardımı

Users who are viewing this thread

Merhabalar. Keyfî olarak basit çaplı modlar yapmaya başladım. Yaklaşık 9 saat boyunca uğraştığım mod acemiliğimden dolayı hata verdi. Uğraşmama rağmen sorunun nerde olduğunu bulamadım. Bu modu tamamlamayı çok istiyorum. Lütfen yardımcı olun.

Bu mod oyuna yeni bir şehir, bu şehire bağlı 3 adet yeni köy ekliyor. Bu yerleşkeler oluşturduğum yeni bir krallığa ait.
Yeni oluşturduğum krallığın kendine ait kültürü (Khuzait çakması) ve kendine ait özel asker ağacı var. Yeni krallığın 2 adet yeni oluşturduğum klanı var. Bu klanlarda birer klan lideri ve üçer lord olmak üzere toplam dörder tane yeni lord var (toplamda 8 lord).

Özellikle kültür kısmında yanlış yaptığımı düşünüyorum ama çabalarım pek sonuç vermiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hatayı, hatayı nasıl düzeltebileceğimi, ve modlama konusunda püf noktaları bana söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

kendi civilianTemplate'ımı oluşturmadım. Açıkcası nasıl yapılacağını da bilmiyorum. Bu da çökmeye sebep olmuş olabilir. Çökmeye sebep olur diyorsanız khuzait template gibi davranabilirim. Daha önceden kendi askerlerimi oyuna dahil etmiştim. Yeni yerleşke de zor bir iş değil(demiş her şeyi çok bilen Muratbeyy). Ama yeni krallık ve yeni kültür oluşturmak... :grin:

Ayrıca oyun çökmenin sebebini söylemiyor. Sadece çöktü diyor. Hiç yardımcı olmuyor bu durum. Hata raporu gibi bir şey neden sunmuyor önüme? Çökme yeni campaign oluşturmaya çalışırken meydana geliyor.

Modüle buradan erişebilirsiniz. (Kısa süreliğine modülü gizliyorum.)

Edit[19:42:00]: Modu güncelledim. Hâlâ çöküyor :smile:
- Barış isimli lordu kazayla kız yapmışım. Kültürünü de battania olarak ayarlamışım.

- CivilianTemplate'ları khuzait olarak değiştirdim.

Edit[20:15:00]: Modu güncelledim. Sonuç negatif.
- Judge(hakim) oyunda deaktif olduğu için dosyalardan kaldırdım.

Edit: Modu güncelledim. Bugün de çöktük çok şükür.
- Modüle SceneObj ve SceneEditData klasörlerini dahil ettim.

- scene.xscene dosyasına fiziksel olarak yeni bir şehir ekledim umarım.
 
Last edited:
turkler.xml dosyasında Judge adlı karaktere 'Hakim' mesleğini vermişsin ancak oyunda böyle bir meslek yok.

image.png
 
turkler.xml dosyasında Judge adlı karaktere 'Hakim' mesleğini vermişsin ancak oyunda böyle bir meslek yok.
Buna benzer birkaç tane şey daha var dikkatimi çeken. Mesela lord oluştururken atlı okçuluk, yerde savaş yeteneği, kılıç kullanma becerisi, hesaplama tarzı ne olduğunu anlamadığım şeyler vardı. Ben ne bulduysam eklemişim moda. Keşke bilir kişi olsaydım :sad:

@Cattowin güzel yorumun için teşekkür ederim. Bu aslında kodlama olmuyor. Benim yaptığım şey kodları değiştirmek gibi bişey. Neden yorumunu sildiğini anlamadım.
 
Bunu düzelttiğinde çökme düzeldi mi?
Oyunun orjinal dosyalarında da her krallığın kendine özel hakimi bulunuyor. Var olan karakterler kullanılmadığı sürece çökmeye sebep olmuyorlar. Hâlâ durum aynı. Yine de teşekkür ederim.

@scarface52 bildiğimiz üzere imparatoruk 3 ayrı krallıktan oluşmasına rağmen tek bir kültür kullanıyor. Acaba khuzait kültüründen ikinci bir krallık oluşturmam daha mı kolay olur? Olur da çözüm yolu bulamazsak son çare bunu deneyeceğim; Turanları khuzaitten ayrılan bir krallık yapmak. Hem isyancı gibi olacakları için hikayeye ayrı bir hava katabilir. Karakhuzait gibi...
 
Last edited:
İlk çökme düzeldi ama bir başka bir çökme baş gösterdi.

Yeni çökme spkingdoms.xml'de custom_lord_c1_leader'a eksik referans verilmesinden kaynaklanıyordu. owner değerini Hero.custom_lord_c1_leader ile değiştirdim, lords.xml'i ModuleData klasörüne taşıdım ve heroes.xml'i modumheroes.xml diye adlandırdım. Bunlardan son ikisi önemsiz olabilir emin değilim.

Bu çözülünce yeni bir çökme daha baş gösterdi tabi ki. Şimdi onu araştırıyorum ama oyun en azından daha uzun süre yüklendikten sonra çöküyor bu noktada.
 
custom_lord_c1_leader'a eksik referans verilmesinden kaynaklanıyordu. owner değerini Hero.custom_lord_c1_leader ile değiştirdim
Cidden "Hero."yu eksik mi yazmışım? Vay halime...

lords.xml'i ModuleData klasörüne taşıdım
Bu bir şeyeri değiştirebilir de ikinci adım sadece isim değişikliği gibi geldi bana. Ayrıca gerçekten teşekkür ederim beni kırmadınız, yardım ediyorsunuz :smile:
 
Bahsettiğim son iki değişikliği geri aldım çünkü senin de dediğin gibi konuyla ilgisi yok.

settlements.xml'i sildiğimde oyuna sorunsuz girebildim ama şehirleri olmadığı için eklediğin yeni lordlar haritada yoklar. Sorunun settlements.xml'de olduğu ortada en azından ancak ne olduğundan emin değilim. Eklediğin şehir, köyler ve hideout'u haritaya eklememişsin fiziksel olarak ama bu çökmeye sebep olur mu bilmiyorum.

image.png
 
Bahsettiğim son iki değişikliği geri aldım çünkü senin de dediğin gibi konuyla ilgisi yok.

settlements.xml'i sildiğimde oyuna sorunsuz girebildim ama şehirleri olmadığı için eklediğin yeni lordlar haritada yoklar. Sorunun settlements.xml'de olduğu ortada en azından ancak ne olduğundan emin değilim. Eklediğin şehir, köyler ve hideout'u haritaya eklememişsin fiziksel olarak ama bu çökmeye sebep olur mu bilmiyorum.

image.png
Belki her klan için en az bir yerleşke gerekiyordur. Belki de kültürden kaynaklı settlement sıkıntı çıkarıyordur. Yarın büyük bir ilgi göstereceğim buna. Ayrıca şu tiplere bakın acil face_key bulmam gerekiyor. Bebek gibiler.

Edit: Reddit'te benzer bir durum tartışılmış;

Yeni edit: Dediklerinizi test etmek için var olan bir şehri silmeye çalıştım. Şehir sildiğimizde oyun sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bir şehir ve şehire bağlı 3 köy sildim oyun düzgün şekilde çalışıyordu. Sonra kendi düşüncemi test etmek için khuzaite bağlı yeni bir şehir oluşturmaya çalıştım. Sonuç olarak oyun çöktü. Demek oluyor ki söylediğiniz gibi fiziksel bir şehir oluşturmak yerine teorik olarak şehir oluşturuyorum. Sonra modding kite girip main_map scene'ini kontrol ettim ve sonuçlar şunlar;


Odokh Şehri


Odokh'un Güneyindeki Adını Unuttuğum Köy

Görünen o ki her şehir, kale, köy ve haydut sığınağı için tek tek şablon ve scene bulunuyor.
Sanırım söylediğiniz gibi ana haritaya şehir ve köyleri fiziksel olarak eklemem gerekiyor. Bu çok uğraştırıcı olacak. Neyse ki her zaman bir grafiker olmak istemiştim. Umarım kopyala-yapıştır bulurum bir yolunu :smile:

ODOKH'UN DOĞUSUNDAKİ BÜYÜK DAĞIN İÇİNDE NEDEN GEMİ GİZLENMİŞ??

Deneme-yanılma yöntemiyle yaptığım çıkarımlara göre settlement.xml dosyasındaki her bir yerleşkeye ait kordinatlar, o yerleşkeye girildiğinde kameranın hangi konuma sabitleneceğini belirliyor. Mesela Odokh şehrinin kordinatlarına Chaikand şehrinin kordinatlarını yazarsam, Odokh şehrine girdiğimde kamera Chaikand şehrine sabitleniyor. Sanki Chaikand'daymışız gibi gösteriyor. Söylediğiniz şeyler kesinlikle doğru. Oyuna fiziksel olarak şehir eklememişim. Ama settlement.xml dosyasından bir şehiri sildiğinizde şehirin yok olması kafamı iyice karıştırdı. Tekrar deneyip ansiklopediden o şehri araştırmaya çalışacağım.
Edit: Şehir tamamen silinmiyormuş. Şehrin ve duvarların görüntüsü kalıyor ama tıklamak işlevsiz oluyormuş. Ansiklopedide de görünmüyor.
 
Last edited:
O neymiş ya öyle :grin:
Valla bannerlord'ta henüz easter eggs yok sanıyordum :grin:


@scarface52 ustam sizi de çok yordum biliyorum. Yine olmadı. Modding tools ile Odokh şehrini "duplicate" edip yeni oluşan şehri istediğim yere yerleştirdim. İsmini town_T1 yaptım basit olsun diye. Sonra settlements.xml dosyasını kendimce en doğru şekilde ayarladım. Bi an açılıyormuş gibi oldu ama yine çöktü.



Aşağıdaki fotoğrafta kordinatlarda nokta(.) kullanmak yerine virgül(,) kullanmışım onu düzelttim.


Kültürü Khuzait yaptım yine işe yaramadı. Az sonra da khuzaite ait bir şehir yapmayı deneyeceğim. Büyük ihtimalle yine işe yaramayacaktır(yaradı). Nerde hata yapıyor olabilirim sizce?
İlk mesajımdaki oyun dosyasını tekrar yenileyeceğim. Ama mainmap scene'i eklediğim için boyut 182 kb'tan 340 Mb'a yükselecek.

Edit: settmelents.xml dosyasını silip oyuna girdim. şehri haritanın dışına yerleştirmişim.

:grin:


@scarface52 ustam şu an 2 adet sorun var. Birinci sorun şu; karakterler Şehirin içinden geçebiliyor. Hayalet şehir gibi davranıyorlar. İkinci sorun şu; turan kültürü ya da turan toprağı yaptığım zaman çökmeye sebep oluyor.

Edit: Sadece kültür sorun çıkarıyormuş.Yeni krallığa verebiliyorum şehri;








Yeni oluşturulmuş lordların partisine imleci getirince oyun çöküyor :S
Okçu birlikler için default_group'u "Ranged" yapmak yerine "Archer" yapmışım acele ettiğimden. Artık lordlara imleci getirince çökmüyor. Modül kullanıma hazır artık. Sadece kültürü entegre etmem gerekiyor.
 
Last edited:
Merhaba,

Forumlarda ve nexus'ta genrev0914 , youtube'da Banner Lab adıyla mod yapan filipinli bir arkadaş var. O da modlamayı yaparak keşfediyor ve süreci videolarla anlatıyor. Bu arkadaşın yaptığı 20'den fazla mod var. Bir kısmını xml üzerinden, bir kısmını da modding tools üzerinden yapıyor. Videolarında sorunları her zaman en kısa yoldan çözemesede paylaştıkları yardımcı olabilir.
 
Merhaba,

Forumlarda ve nexus'ta genrev0914 , youtube'da Banner Lab adıyla mod yapan filipinli bir arkadaş var. O da modlamayı yaparak keşfediyor ve süreci videolarla anlatıyor. Bu arkadaşın yaptığı 20'den fazla mod var. Bir kısmını xml üzerinden, bir kısmını da modding tools üzerinden yapıyor. Videolarında sorunları her zaman en kısa yoldan çözemesede paylaştıkları yardımcı olabilir.
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Bilmeyenlere çok faydası dokunacak bir yorum. Modumun hemen hemen her anında genrev0914'ün videolarından yardım aldım. Birkaç sorunumu da genrev0914 ile kişisel olarak iletişime geçerek çözüme kavuşturdum. Sadece tekrar rahatsız etmek istemedim onu. genrev0914 ile sürekli aynı yolları izliyoruz zaten. Bu arada mod şu an hazır. Tek sıkıntısı son açtığım konu şu an.
 
Last edited:
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Bilmeyenlere çok faydası dokunacak bir yorum. Modumun hemen hemen her anında genrev0914'ün videolarından yardım aldım. Birkaç sorunumu da genrev0914 ile kişisel olarak iletişime geçerek çözüme kavuşturdum. Sadece tekrar rahatsız etmek istemedim onu. genrev0914 ile sürekli aynı yolları izliyoruz zaten. Bu arada mod şu an hazır. Tek sıkıntısı son açtığım konu şu an.
Rica ederim. Umarım üzerinde çalışmakta olduğun modu istediğin şekilde yapabilirsin.
 
Back
Top Bottom