• Please note that we've updated the Mount & Blade II: Bannerlord save file system which requires you to take certain steps in order for your save files to be compatible with e1.7.1 and any later updates. You can find the instructions here.

Need More Info General Modding tools crash @ launch/ Release m&b 2 launches and plays fine

Users who are viewing this thread

Version number
e1.5.2
Branch
Main

hr443

Recruit
Modding tools crash @ clicking play / Release m&b 2 launches and plays fine
Fresh install of both programs m&b2 and the toolkit
No logs generated
Only 1 error after launching the damned tools from steam ( evidently...)
Both the tools and m&b2 same version 1.5.2.242012

main menu NORMAL LAUNCH THROUGH play button on steam









what i get when launching from LAUNCH BUTTON ON STEAM , the MODDING KIT has launch button instead of play on steam this is what i get after clicking play on the launcher after clicking launch on steam ,understand? :

stupid naming and error what the boody hell is going on
??
 

gkx

Developer
WB
Do you have any mods active, if so can you try to disable them and try launching again? There is some reported issues with mods with dlls right now.
 

hr443

Recruit
no mods , no install path whatever, and no logs, we discussed this on discord at least hopefully this will help others with this same issue, but they dont know yet...anyway
 

Murat Türe

Developer
You need to be at the 1.5.2 version(which is the NONE version, namely stable). After ensuring this, can you post the error log found in the "C:\ProgramData\Mount and Blade II Bannerlord\logs" folder. The file should start with "rgl_log_errors". Thanks in advance.
 

gkx

Developer
WB
If anyone still have same problems after checking the versions same(1.5.2) and installs are on same drive, can you try to install Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable x64, then try to launch again. Thanks.
 

ShroomClaps

Recruit
Modding tools crash @ clicking play / Release m&b 2 launches and plays fine
Fresh install of both programs m&b2 and the toolkit
No logs generated
Only 1 error after launching the damned tools from steam ( evidently...)
Both the tools and m&b2 same version 1.5.2.242012

main menu NORMAL LAUNCH THROUGH play button on steam









what i get when launching from LAUNCH BUTTON ON STEAM , the MODDING KIT has launch button instead of play on steam this is what i get after clicking play on the launcher after clicking launch on steam ,understand? :

stupid naming and error what the boody hell is going on
??
Install redist 2013 C++
 
Top Bottom