Resolved General Modding Tools crash at start (GPU)

Users who are viewing this thread

Version number
e1.5.2
Branch
Main

RichardtheCat

Sergeant
WBWF&S
Game and modding tools are in the same version. No mod selected. When I started modding tools launcher pops up, after I started screen goes to black but I can hear the sound of an intro than this message appears. Can anyone help me to figure out how to fix it?

d3d_device_context_->Map at rglGPU_device::lock_texture Failed!

GPU device instance is suspended. Use the GetDeviceRemovedReason command to determine the appropriate action.

Last Executed Marker: Only supported with nVidia GPUs and Windows 10.

Edit:I updated my GPU software but it didn't change the situation.
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
Can you post the error log found in the "C:\ProgramData\Mount and Blade II Bannerlord\logs" folder? The file should start with "rgl_log_errors".
Also, what is your PC Specs?
 

RichardtheCat

Sergeant
WBWF&S
Can you post the error log found in the "C:\ProgramData\Mount and Blade II Bannerlord\logs" folder? The file should start with "rgl_log_errors".
Also, what is your PC Specs?
Hi @MArdA TaleWorlds , thanks for replying

I also can't open the game because of same issue.

Here is the error log and my pc specs

Starting new log file...
[13:23:02.728] 02 Oct 2020 Friday 13:23 Türkiye Standart Saati
[13:23:02.728] Computer: DESKTOP-JVUNDUV User: user
[13:23:02.728] Build Version: 242012
[13:23:48.086]
<##########################################################################################>

[13:23:48.086]
ERROR: d3d_device_context_->Map at rglGPU_device::lock_texture Failed!
GPU aygıt örneği askıya alınmış. Uygun eylemi belirlemek için GetDeviceRemovedReason komutunu kullanın.

Last Executed Marker: Only supported with nVidia GPUs and Windows 10.
[13:23:48.086] #[email protected]{31026FCBF036457E9F0DDFC8B8F03E6C} (1): 0:18981
#[email protected]{31026FCBF036457E9F0DDFC8B8F03E6C} (1): 0:23834
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:4320289
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:1921025
#[email protected]{31026FCBF036457E9F0DDFC8B8F03E6C} (1): 0:124842
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:1607885
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:1668911
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:3071878
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:3039054
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:3019695
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:3024070
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:232178
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:4279451
#[email protected]{ED4AC82B2DE64BDBBCD82DE5A47E08B4} (1): 0:4282775
#[email protected]{EE98F0843F40858DC51E8E564ADED5DF} (1): 0:136386
#[email protected]{89C3B9FD1C796A0F430E0CEF0646F003} (1): 0:94164
#[email protected]{01DEFFF845AAA742EA34488610D487CB} (1): 0:315073
-----------------------------------------------
#[email protected]{735ED0F010074BBB935433A710D339E4} (1): 100663315:0

[13:23:54.908]
[13:23:54.908] Working Memory: 1055 MB
[13:23:54.908] Commit Memory: 2453 MB

[13:23:54.908] Page Allocator Memory: 0 MB
[13:23:54.908] DumpSendPath: \\rgldumpserver.taleworlds.com\Crashes/2020-10-02_10.23.54
[13:23:54.908] AutoReport: Disabled


PC SPECS:
OS: Windows 10
GPU: Radeon RX550
CPU: AMD Ryzen 5 1500x Quad-Core Processor 3.50GHz
RAM:8GB
Motherboard: MSI / MS-7A39 /x64-based PC
Storage: Sata
 

RichardtheCat

Sergeant
WBWF&S
Hi again, I just wanted to let you know I managed to sort out the problem. I don't what caused the problem but first I deleted the modding tool, then the game, and then I uninstall steam. After all, I install everything by order and now everything works well for now. Thank you very much for your attention and time.
 
Top Bottom