Mersin Akkuyu'daki Nükleer Santral'in iptali için imza at! | Greenpeace Akdeniz

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
RTE vs tartışması yapmayın lütfen, kamuoyunun biliçlenmesi ve katılımı adına açıldı bu konu.

Nautilus said:
Erozbey said:
Nikola Tesla said:
Bir bakan kendine 300 bin dolara saat alıyorsa vardır paraları.

Ne alaka bakanın aldığı saat ile? Diğer ülkeler o teknolojiyi sana vermiyor işte, sen gelmişsin sulandırıyorsun.
Sanırım bakanın aldığı saati örnek olarak vermiş, demek istediği şey "Onun bunun için paraları var, ancak çevreci teknolojiler için paraları yok" idi.

Neden ki? BM gayet de veriyor, ayrıca Türkiye bu teknolojiyi kendi imkanlarıyla yapabilecek niteliğe de sahip zaten.

BM verse, başka ülkeler paylaşsa teknolojilerini nükleer santral yapar mıydık? Bunu bile zar zor yapıyoruz.

Wesley Sneijder said:
Niye işte ne güzel kendi enerjimizi uretip kendimiz kullaniyoruz
Yenilenebilir kaynaklara yatırım yapıp enerji üretmek yerine kolay yola başvurmak nedenmiş? Diğer ülkeler yapıyor diye yapılması gereken bu mu oluyor ayrıca hala anlayamadım? Almanya dünyanın 70 yıllık uranyum rezervlerini kullanıyor enerji üretimi için. Hayır doğaya zararlı olduğu için bu kadar ötmüyorum doğayı boş verdim de tek enerji üretimi kaynağı nükleer santral değil, bilin istedim.

Milyonlarca insan öldü santral yüzünden. Türkiye' de de mi ölmesi gerekiyor insanların. İnsan hayatını riske atmaya değer mi yani?

Nikola Tesla said:
Milyonlarca insan öldü santral yüzünden. Türkiye' de de mi ölmesi gerekiyor insanların. İnsan hayatını riske atmaya değer mi yani?

Devletlerin çıkarı insan hayatından her zaman daha önemlidir, duygusal ve halkçı düşünmeyelim.

@Noob Saibot, yapan ülkeler fazla değil o kadar, gelişmiş ülkelerin bazıları bile kullanmıyor. Ayrıca, AKP burada nasıl zorla yapıyorsa orada da öyle yapılıyor olabilir.

@Erozbey, ilginç, nedense konudaki ilk iletinizde nükleeri tercih etmenizin sebebinin temiz düzgün olması sanıyordum, ancak şimdi BM verseydi yapardık diyorsunuz. Orada ayriyetten Türkiye'nin yapacak imkanı da var demişim bu çevreci teknolojileri, kendi başına yapabilecek kapasiteye sahip Türkiye.

Tezekyalayan said:
Wesley Sneijder said:
Yenilenebilir kaynaklara yatırım yapıp enerji üretmek yerine kolay yola başvurmak nedenmiş? Diğer ülkeler yapıyor diye yapılması gereken bu mu oluyor ayrıca hala anlayamadım? Almanya dünyanın 70 yıllık uranyum rezervlerini kullanıyor enerji üretimi için. Hayır doğaya zararlı olduğu için bu kadar ötmüyorum doğayı boş verdim de tek enerji üretimi kaynağı nükleer santral değil, bilin istedim.
yahu almanyanin sebebini bilmiyormusun? Tum avrupa neden yeşil kaynaklara gecmek istiyor? Sadece ekonomik mi saniyorsun? Rusyadan bagimliligi koparmak icin. Bunu goremiyorsan yazik yani

Wesley Sneijder said:
Tezekyalayan said:
Wesley Sneijder said:
yahu almanyanin sebebini bilmiyormusun? Tum avrupa neden yeşil kaynaklara gecmek istiyor? Sadece ekonomik mi saniyorsun? Rusyadan bagimliligi koparmak icin. Bunu goremiyorsan yazik yani

Yenilenebilir enerjiyi desteklemek kimsenin kimseye muhtaç olmadığı bir dünyayı dilemektir zaten. Politik bir oyun bu dediğin, burada daha çok Türkiye'nin ne yapması gerektiğini düşünüyorduk.

Çernobil çernobil diyorsunuz.Çernobil 1986 yılında oldu.2014 teyiz hatırlatayım.O zamanın teknolojisiyle bugünün teknolojisi bir değil.Yıllardır yok nükleer santral.Sonra neden elektrik pahalı.Gelişmiş ülkelerin hepsinde var nükleer santral.Öcü değil onlar.Önlemini aldın mı sorun yok.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom