MB'ye Kendi Müziğini Ekleme Yardım

Users who are viewing this thread

Arkadaşlar iyi günler. MB 1.011 sürümü yüklü. Bugün yüzüklerin efendisinin bir kaç müziğini indirip bunları ogg formatına çevirip MB'nin kurulu olduğu yerdeki musıc dosyasının içindeki müzikleri tamamen çıkartarak bu çevirdiğim müzikleri buraya attım ama oyuna girdiğimde müzik felan çalmıyordu. Sadece 1 kere çaldı oda bi savaş halinde iken benim tüm askerlerim öldüğünde çok kısık bir ses ile 1 tanesi çaldı yani sesini duyamıyordum bile ve tüm adamlarım ölüp ben tek kaldıktan sonra çaldı. Gene bir arkadaş; ''kendi müziklerine mb'nin içindeki müzik isimlerini vererek music klasörüne at'' demiş zaten bende 1 tane müziğe onu yaptım oda çaldı zaten ama hem ben tek kaldığım zaman hemde çok kısık bir ses ile.

Ben misal savaş esnasında yüzüklerin efendisinden ... müziğin
Harita üzerinde ilerlerken ... müziğin
Şehir-Köy-Kale'de ilerlerken ... müziklerin

çalmasını istiyorum

yani mb'nin orijinal müziklerinin yerine kendi müziklerimi yerleştirmek istiyorum çünki mb'nin kendi müzikleri çok sıkıcı hiç bir şekilde gerilim atmosferide yaratmıyo zaten.

Bu mümkünmüdür?

Öncelikle, hoş geldin imzan güzelmiş :smile:
sorularına gelince
1-Çok fark etmese de  daha açıklayıcı cevaplar almak için bunu mod geliştirme bölümüne açabilirsin. Yine de kesin bir sınıra girmediği için sen bilirsin.
2-sorunun cevabı bu başlıktan alabilirsin:Kod Dersleri(Yeni versiyona Müzik Eklemek Eklndi!) (Son güncelleme 14/11/200:cool:
3-Böyle soruların için öncelikle Modlama Dersleri bölümündeki derslere bakabilirsin, genelde cevap oralarda gizlidir :smile:
Değiştirme:
LoRd_RinGs said:
8.Yeni Versiyona Müzik eklemek

Eğer Müzik eklemek isterseniz önceden bilinki bu müzikler her modda çalmak zorunda...

Müzik eklemek için ilk önce elimizde bir müzik dosyası bulunmalı ve uzun olmasını tavsiye ederim 1:30 dk dan aşağı olmamasını yani  :wink: .Sonra bir Müzik Converter indirelim.Ve müzik dosyasını converterla açalım "ogg." türüne çevirelim.Sonra diyelim müziğimiz Nordlarla savaşta çalmak istiyor İsmini ana klasördeki "music" dosyasına girin ordan figt_as_nord ismini kopyalayın klsöre koymadan koycağınız müziğin ismini değiştirin , sonra aktarın oyuna girin ve eğlenin  :smile:
Not:Avatarım değişince bir garip oldum ha :neutral:

Oğuzhan,orası yanlış.Orası basitten modül sistemsiz eklemeyi anlatıyor ama müziklerin yedeğini almayı unutmayın demeyide unutmuşum zaten.Konuya dönersek yapabilirsin basit bir şekilde,yalnız o kısık ses olayı çevirici programda ve müzik dedir.Çevirirken müziğin kalitesi düşüyor veya sesler kırılabiliyor.Bizzat ben biliyorum eklediğim birkaç müzik senin dediğin özellikleri taşıyor.Modül sistemden yapmak istersen şöyle olucak,

Öncelikle yine ogg. formatına çevireceksin ama eklemeden önce müziği bir dinle.(Ogg ye çevirdiğini)Sonra modun(istediğin)ana klasörüne girince music diye bir klasör olcak oraya o müziği at isminide istediğin bir isim ver.Mesela ben modumda kullanacağım ana ve uzun savaş müziğine "main_battle" dedim sende böyle diyebilirsin.Sonra Modül sistemi aç(modlama derslerine bulabilirsin nasıl kurulacağını ve ayarları) Module_music var onu aç.

("fight_as_khergit", "fight_as_khergit.ogg", mtf_culture_3|mtf_sit_fight|mtf_sit_ambushed, mtf_culture_all),
Bu kodu değiştirelim.

Şöyle oluyor değişitirdiğimiz;

("main_battle", "main_battle.ogg", mtf_culture_3|mtf_sit_fight|mtf_sit_ambushed, mtf_culture_all),

Bunu incelersek renklere göre;
Sarı= Music klasöründeki dosyanın ismi
Kırmızı= dosya isminin uzantılı şekli-en azından ben böyle yapıyorum-

Eğer detaylara inersek kendi müziğini oluşturmak,yani kergitlere 1 savaş müzik çeşiti yetmiyor bunu şöyle değiştirelim;
Dosyanın ismi "khergit_battle_b" olsun

İlk önce referansı oluşturuyoruz:
("khergit_battle_b", "khergit_battle_b.ogg",

Sonra müziğin çalması gerekn yeri ayarlıyoruz
("khergit_battle_b", "khergit_battle_b.ogg", mtf_culture_3

Mtf kodu her özellik için gereklidir.Culture 3 ise oyundaki 3. Devlet oda kergit oluyor nordlar için 4 olacaktı.

Şimdi ise,çalacağı alanı belirliyoruz ki bu çok önemli bir alandır.
("khergit_battle_b", "khergit_battle_b.ogg", mtf_culture_3|mtf_sit_fight|
yapıyoruz ve savaş alanında çalmasını ayarlıyoruz.

Fight_As_Khergit ile aynı özellikleri taşıması için şu kodlarıda ekliyoruz
("khergit_battle_b", "khergit_battle_b.ogg", mtf_culture_3|mtf_sit_fight|mtf_sit_ambushed, mtf_culture_all ),

Ayrıca bu sorunun yeri burası değildi.Modlama dersleriydi veya mod geliştirme idi ama herneyse daha yenisin ondan önemli birşey değil.  :smile:

oRd_RinGs dostum öncelikle açıklama için teşekkürler. Forumda yenisin derken bu forumda yeniyim evet bu music dosyaları ile ilgili konuları mod bölümüne açacağımızı bilmiyordum yetkili kişiler gerek görürse oraya taşırlar galiba. Oguzhan arkadaşın beni senin konuna yönlendirmesi ile senin açtığın konuda; konu ile ilgili bana pm atabilirsiniz demen neticesinde sana pm ile bu konuyu çok detaylı ve açıklayıcı bir şekilde yazarak pm attım ama giden kutusuna baktığımda mesaj gitmemişti aynı şekilde gene başka bir arakdaşın bana attığı mesajı yanıtla diyerek ona cevap yazdığımda giden kutusuna baktığımda gene giden hiç bir mesajım yoktu. Hata bendemi forumda mı anlamadım. Benim sana gönderdiğim mesaj geldimi? Eğer mesajım sana geldi ise o mesajı okuyarak gerekli açıklamayı burdamı yaptın?

Açıkcası anlattıklarında çok çok karışık geldi bana inan. 2 defa pür dikkat okumama rağmen birşey anlamadım kafa basmadı herhal. Neyse tekrar tekrar okur anladığım yerdede yapmaya çalışırım. Ama benim sana pm den attığım mesaj gelmedi ise aynı mesajı buraya yazacağım o zaman ne demek istediğimi çok daha rahat anlayıp ona göre gerekli yerleri anlatabilirsin sanırım. C# , Delphi'yi öğrenmeye çalışırken bile kafam bu kadar karışmamıştı vallahi :smile:

Geldi,ben sana mesaj yazıp gönderirken internet bir anlığına kesildi ve gönderdi sandım göndermemiş sanırım.Dediklerinin çoğunu biz yapamayız birtek armağan bey yapabilir.Öncelikle modül sistemin mantığını ve ne işe yaradığını çözümleyebilirsin aslında.Yoksa başta böyle karmaşık gelir.

Onuda bu konudan çözümleyebilirsin
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,11905.0.html

Okurken herşey karmaşık gelir başta.Deniye deniye alışırsın bende senin gibi "ne zor şey lan bu!" derdim.

Tamam dostum sağ olasın. Armağan beyinde kulakları çınlasın cem beyde atağa kalksın artık müzikleri çok sıkıcı bu warband'da inşallah müzikleri yenilemişlerdir.

Bu Battle Sizer programı yardımı ile savaş alanındaki asker sayısını (genel) 200 yaptığımda bile kasa felaket donuyor ekran kartı çok ısınıyor PC res atıyor. Mecbur adam sayısını 100 de tutuyorum :sad: Ölüyorlar yenisi geliyo ölüyorlar yenisi geliyo çok sıkıcı ama ne yapayım sistem mi yetmedi acaba :sad:

E6400 2.3Ghz
3GB 800Mhz HI-LEVEL ram
Palit 9800GT Super 1GB 256bit

Üstelik ekran kartınada neredeyse +70-80 oc yaptım genede sistem 200 adamı kaldırmadı. GTA IV'ü bile açıp oynayan PC, Mound Blade'nin 200 askerine yenik düştü vay be:smile: Neyse dostum yardım için tekrar teşekkürler ben en iyisi iyice bi araştırıp okuyayım. Selametle

bende de aynı dert var, maalesef M&Bnin oyun motoru gereği miymiş neymiş... Mecbur böyle oynayacaksın artık :smile:

LoRd_RinGs said:
Ayrıca bu sorunun yeri burası değildi.Modlama dersleriydi veya mod geliştirme idi ama herneyse daha yenisin ondan önemli birşey değil.  :smile:
aslında alt forum kurallarında soruların sadece mod geliştirmede yazılması gerektiği belirtiliyor ama bilen yok herhalde :grin:

Evet biliyorum,zamanında bende orada sorduğum için ve birkaç kişinin Ativan moderatörken konuları taşımıştı ve uyarmıştı.Ama artık yoruldular galiba çünkü herkez açıyor.

Back
Top Bottom