MB'nin ilk oyuncuları - 2006 yılı

Users who are viewing this thread

Çok duygulandığım için açıyorum bu başlığı, hiçbir nitelik de taşımıyor, yalnızca duygularımı paylaşmak istedim...

Daha MBdeki adamımızın yumruk atmayı bilmediği, şehirlerde 2-3 satıcının dışında kimsenin bulunmadığı ki zaten şehirler dediğim 3-4 taneydi, four ways inn diye bir yerin bulunduğu (hala var mı bilmiyorum), borcha dışında bir yoldaş yardımcımızın bulunmadığı, sadece Vaegir ve Swadianlardan ve yer yer river pirateslardan oluşan, yalnızca salt mine ile 3-4 şehir arasında tuz ticareti dışında para kazanma yolunun olmadığı, bolca hatalarına tanık olduğumuz bir dönemde MB oyuncusu oldum.

2006 yıllarıydı, forum daha yeni açılmış 10-15 kişi  vardı, herkes birbirini tanırdı, oyunun gelişme sürecine yardımcı olurdu. Armağan abi'miz vardı, umarım hala vardır, oyunu bizim isteklerimiz doğrultusunda geliştirmişti. Abi şunu yap bunu yap diye dır dır eder dururduk. O da bıkmaz usanmaz bizi dinlerdi.

O zamanlar sürekli "Bu oyunun MULTIsı olacak mı, ONLINE oynayacak mıyız?" diye 100 kere sorardık, ve her seferinde "Hayır, hayıır, haaayıııır" diye cevaplar alırdık.

2007 geldi, büyük yol katedildi, ve oyunu oynamayı bıraktım. 3 Yıl geçti, bi gireyim bakayım dedim, aman allahım dedim. Duyduklarım doğruymuş, daha altını pisletiği, ağladığı zamanlarını bildiğim MB çoktan yetişkin olmuş...

Şöyle bir baktım o zamanlardan bi Maelstorm'u gördüm, tabi başkaları da vardır ama kullanıcı adını değiştirmiş olabilir.

Öyle işte...

Evet... Sen anlatınca eski Mb yi hatırladım şimdi.  Modlarınında ayrı tatları oluyordu.  Konu dışında  eski konulara baktığımızda aslında ilk başlarda  forumda  ne kadar az kişi olduğunu görebiliyoruz.  Gerçeten Mount Blade 'in ilk çıktığıyla şimdiki warbandı karşılaştırınca ne kadar büyük gelişim olduğu anlaşılıyor.

Bende 2006 yılında ilk olarak mb 808 ile oynamaya başlamıştım kardeşim senin duygularını anlıyorum ay bende duygulandım ağlıycam şimdi :cry: :cry: :D neyse ama ben başta foruma girmedim forumun olduunu bile bilmiyodum diyodum bu oyun zaten yeni çıktı diye direk forumu kurulurmu diye sordum kurulmaz diye cevap aldım ve googleden aramak bile aklıma gelmedi eskiden çok seviyodum o oyunu sonra bıraktım 1-2 yılsonra merak ettim  bi bakıyım dedim forumlarda gezindim 960 ın çıktığını dydum biraz araştırınca çok yeniliğin olduğunu gördüm mount blade in bu kadar gelişmesi biraz garibime gitti çünkü bu kadar az zamanda o kadar çok gelişmiş ki şaşırdım yani neyse ama yine forum arama girişiminde bulunmadım :mrgreen: 960 ı almadım 1011 çıkınca 1011 i almıştım bide warband çıktı şimdi ne oyun yapmışlar valla duygulandım haa :D

Hop hop :)

Hashashin. Savaş anılarınızı anlatın diye bir konusu vardı, çocuk bütün postlarını orda kastı :) Arada foruma girip konuya bakıp çıkıyordu,izlenime alıyordum arada.

Evet bende eskiyim,hıh.

Vay Be Hashashin.En Son Post 2008'de :) Döndüğüne Sevindim :)

Bende Hatırlıyorum.İlk 0.708'deydim.Demo Tabi.Arenada 10-15 Kere Savaşıp Şu Kırmızı Ve Svadya Simgeli Zırhı Alırdım.İki Savaştıktan Sonra Kapanırdı.Oyunu Aldığım Gün Çok Mutlu Olmuştum.Oyunda Özellikle Esir Taşıyan Gruplara Saldırmak Süper Oluyordu.Mesela Svadyanın Grubuysa Vaegir Şövalyeleri Falan Vardı :) Kergit Haydutları Vardı.Nehir Haydutları Vardı.Özellikle Modlar Acayip Sarıyordu Beni :)

Bakalım Daha Neler Görücez

Benim ilk oynadığım v0.808 idi herhalde.Marnid ile Borcha vardı yoldaş olarak.Borcha'yı görev olarak alıp başka bir şehre suçlu olarak götürüyor ve yarı yolda dayanamayıp gruba alıyorduk.Tuz madeni vardı madeni 3-5 kişiyle yağmalamaya çalışmıştım oyunun başlarında.Görmüştüm ebemin mumlu bayrağını :D 2 ülke vardı Vaegir ve Swadia.Bir de ortalarda Zendar diye tarafsız şehir vardı.Haydut grubu başına 20 dinar diye hiç bitmeyen bir görev alıyorduk.

Anlattıklarım v0.808'den daha eski veya daha yeni olabilir.Belki de seçmece yapmışımdır.Ama oyunu satın aldığımda v0.808 idi.

0.808 gerçekten çok güzeldi. :)

Sadece 2 kale vardı kuşatabildiğimiz. Onlarıda kuşatırken bir yerimizden terler akıyordu.

Lordlardan görev aldıkça krallıkta rütbemiz oluyordu. (Şuanki Forum Rütbeleri)

Kara Kergitlerden kaçmaya çalışıyorduk. Hanlardan köylüleri topluyordul.  :roll: Heyy gidi o günler. Nerdeeen nereye?

Xefor Cioss said:
Kara Kergitlerden kaçmaya çalışıyorduk. Hanlardan köylüleri topluyordul.  :roll: Heyy gidi o günler. Nerdeeen nereye?

Evet gerçekten "Kara şövalyeler" diyarın en korkulu ordularıydı.

Evet onlarıda unutmuştum. Ordu yoksa korkarak geziyorduk, ordu varsa dalıyorduk.  :lol: Şovalyeleri hile ile bayıldıp zırhlarını almak çok zevkliydi. Ama 808in en önemli kişsii şüphesiz Kahya Hareckti. :D

0.808'de lordların verdiği onlarca görevi yaptıktan sonra benim ulaştığım (yada ulaşılacak en yüksek rütbe) BaşŞovalyelik unvanıydı. Gerçekten aynı görevleri hiç durmadan yapardım. Svadya- Veagir arasında geçen hiç bitmeyen savaş... (:  Karakterim vardı, leveli yüksekti. Ama kaç olduğunu hatırlamıyorum. Piyasadaki en pahalı zırhlardan birisi olan Kara şovalye zırhını giyiyordum. (adı öyle değildi sanırım )

Xefor Cioss said:

Sadece 2 kale vardı kuşatabildiğimiz. Onlarıda kuşatırken bir yerimizden terler akıyordu.

Lordlardan görev aldıkça krallıkta rütbemiz oluyordu. (Şuanki Forum Rütbeleri)

Hayır hacı şu anki forum rütbeleri değil.

@ Kahya Hareck kim?????????????

BaşŞovalye Üstadı zatan Grandmaster Knight demek. :lol:

Ayrıca Kahya Hareck zendarın kahyası.  :lol:

Xefor Cioss said:
BaşŞovalye Üstadı zatan Grandmaster Knight demek. :lol:

Ayrıca Kahya Hareck zendarın kahyası.  :lol:

Hmm... Bende öyle düşündüm ama ne biliyim. Türkçesini Yakıştıramadım. (:

Kahya Hareck zendarda bi kapının önünde olan adam mı? Nehir yağmacıları görevini veren  :lol:

<knight> said:
Hop hop :)

Hashashin. Savaş anılarınızı anlatın diye bir konusu vardı, çocuk bütün postlarını orda kastı :) Arada foruma girip konuya bakıp çıkıyordu,izlenime alıyordum arada.

Evet bende eskiyim,hıh.

<knight> bak seni hatırladım şimdi.. Haklısın öyle bi konu açmıştım, o zamanlar lisede bir velettim, "Kendi açtığım konu lannn! burdan dışarı çıkmaaam" mantığı varmış demek ki  :) Şimdi bi baktım o konuya, güldüm öldüm valla, benden sonra da yazanlar falan olmuş. Şöyle bi kendi yazdıklarıma da baktım. Artık antika değeri kazanmış bir konu olsa gerek...

Ya o zamanlar mod denen bi olay yoktu ki, sonrasında böyle tek tük bi modlar çıktı. Hatta millet bir iki tane silah ekliyordu, onu mod diye bize yutturuyorlardı. Biz de "Aa farklı bir şey yükleyek" diyorduk. Şimdi modlar ne alemde hiçbir fikrim yok, ama bahse varım milyonlarca olmuştur.

Oyunun türkçesi ne zaman olacak diye yalvarırdık, kimileri sadece ana menüyü türkçeleştirir, bize verirdi. İsyanlarda olurduk "Türklerin yaptığı oyun ama türkçe destek yok lanetliyorum sizi!"

ahh ahh 808 de grandmaster knight olunca çok sevinmiştimki haftalık 500 dinar para veriyorlardı, Şövalye Baş Üstadı diye hatırlıyorum ben o rütbenin adını ama rütbe atlamak çok hoşuma giderdi, ahh ahh o zamanlar devriye vardı, rütbe vardı, neden kalktı bunlar anlamıyorum :(

ahh ahh en iyisi 2005-2006 :D armagan abi kendisi ilgilenirdi üyelerle örnek http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,1965.0.html :D sakın konuyu hoplatmayın aaa :D en arkadan buldum :D

bu arada şunu fark ettimki o zamanlar ziyaretçilerde yorum yazabiliyorlarmış sanırım :D

O zamanlar foruma ne yazsak direk Armağan bey cevaplardı.. Yani hapşırsak, çok yaşa derdi. O derece sayılıydık forumlarda.. Heh şimdi o kadar yoğun tempo, milyonlarca hayran kitlesi var ki, "MB oyununu yapanlar gerçekten 2 gün sonra ölecekmiş, oyunu yapmayı bırakın ve kaçın" desek, görmezler bile bu yazdığımızı. 2 gün sonra da... Allah korusun  :)

Vayy be ben o kadar eski değilim ama şu rütbe olayı ilgimi çekti şimdiki versiyonlarda neden yok Kahya hareck.

Bum olmuş, ya en sevdiğim, kendimi güvende hissettiğim bi yerdi zendar.. Keza four ways inn de öyle, oraya girerdim, 4 nala at koştururdum. Salt mine vardı, o da güzeldi.

Ah nerde o eski yerler.

Ah Ah o four ways inn ne işeyarıyodu yaa boş boş geziniyodum orda kutu gibi bi bina :lol:

Back
Top Bottom