In Progress Massive Desync when big number of players/bots are at one location in EU servers [happens like 80% of time] [video included]

Users who are viewing this thread

Version number
1.5.9.276370
Branch
Main
Modded/unmodded
Unmodded

doo2doo2

Recruit
Summary: When I play captain battle or normal battle in multiplayer and there is alot of bots/players at one location, a massive desync happens which lasts forever until the number of players/bots at that combat location is reduced then game regains sync but leaves some awkward "ghosts" behind at the locations the bots/players should have died
How to Reproduce: big amount of players/bots in same location fighting.
Scene Name (if related): n/a
Media (Screenshots & Video):
(desync start around 0:09 and ends around 0:41)
Computer Specs:
OS: Windows 10
GPU: RX 480 8GB
GPU Driver Version: Latest
CPU: Ryzen 5 3600
RAM: 24GB
Motherboard: AB350 gaming
Storage Device (HDD/SSD): SSD
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
It looks like your bandwidth is not enough and there are sometimes lots of pocket loss is happening.
Could you please test your connection to one of our servers to help us find the problem. To do that you can follow these steps:
Download this program https://sourceforge.net/projects/winmtr/
Once it is downloaded, run WinMTR.exe either in WinMTR_x32 or WinMTR_x64
As Host, enter this IP address:
159.203.99.169
Start the program and let it run for 5-10 minutes
Stop the program and using "Copy Text to clipboard" button copy and send the result to us.
Thanks!
 

doo2doo2

Recruit
It looks like your bandwidth is not enough and there are sometimes lots of pocket loss is happening.
Could you please test your connection to one of our servers to help us find the problem. To do that you can follow these steps:
Download this program https://sourceforge.net/projects/winmtr/
Once it is downloaded, run WinMTR.exe either in WinMTR_x32 or WinMTR_x64
As Host, enter this IP address:
159.203.99.169
Start the program and let it run for 5-10 minutes
Stop the program and using "Copy Text to clipboard" button copy and send the result to us.
Thanks!

Oh ye I forgot to mention that it only happens in EU servers ? (the nearest to me), the US/asian servers including the ip you gave me probably wont have any issues.
anyway this is the result:


|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| **************** - 0 | 229 | 229 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| ****************** - 0 | 229 | 229 | 6 | 6 | 9 | 6 |
| ****************** - 0 | 229 | 229 | 7 | 7 | 10 | 8 |
| **************** - 0 | 229 | 229 | 6 | 7 | 10 | 7 |
| *******************9 - 0 | 229 | 229 | 8 | 9 | 25 | 12 |
| *********** - 0 | 229 | 229 | 11 | 12 | 25 | 12 |
| **************** - 0 | 229 | 229 | 11 | 14 | 65 | 11 |
| et-0-0-2-3.cr5-mrs1.ip4.gtt.net - 0 | 229 | 229 | 52 | 59 | 119 | 52 |
| ip4.gtt.net - 0 | 229 | 229 | 65 | 66 | 80 | 66 |
| ae-9.r20.parsfr04.fr.bb.gin.ntt.net - 1 | 225 | 224 | 56 | 60 | 94 | 56 |
| ae-14.r21.nwrknj03.us.bb.gin.ntt.net - 1 | 221 | 219 | 125 | 127 | 149 | 126 |
| ae-2.r00.nycmny17.us.bb.gin.ntt.net - 0 | 229 | 229 | 126 | 127 | 141 | 127 |
|ce-0-12-0-2.r00.nycmny17.us.ce.gin.ntt.net - 0 | 229 | 229 | 126 | 127 | 161 | 126 |
| No response from host - 100 | 45 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 45 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 45 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 45 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 159.203.99.169 - 0 | 229 | 229 | 127 | 128 | 142 | 128 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
 

doo2doo2

Recruit
It looks like your bandwidth is not enough and there are sometimes lots of pocket loss is happening.
Could you please test your connection to one of our servers to help us find the problem. To do that you can follow these steps:
Download this program https://sourceforge.net/projects/winmtr/
Once it is downloaded, run WinMTR.exe either in WinMTR_x32 or WinMTR_x64
As Host, enter this IP address:
159.203.99.169
Start the program and let it run for 5-10 minutes
Stop the program and using "Copy Text to clipboard" button copy and send the result to us.
Thanks!
if you could send me EU server to test on that would be great
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
Forwarded the info to the team. We will probably reply back after next week. All of the weekdays next week are national holiday sadly.
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
Reply from the developers are that the WINMTR values are normal it seems like you have don't have enough bandwidth. The game behaves like there are a lot of data loss. You should get in touch with ISP to learn more details about it.
 

doo2doo2

Recruit
My bandwidth is 30mbps down 3 mbps up, the game never uses more than a few hundred kb/s... ? I dont know how it is bandwidth.

Also happens in EU servers only
 
Top Bottom