Mancınığı kullanamıyorum, kuşatma kulesi ise kimse itmeden kendi başına gidiyor!

Users who are viewing this thread

Arkadaşalr başlıktanda anlaşılacağı üzere kale kuşatmalarında inşaa ettiğim kuşatma kulesini kimse itmiyor normal şartlarda 3 asker sol 3 askerde sağ tekerleklerin arkasına geçerek bu aracı itmeleri gerekmiyor mu? Ama askerlerime bu aracı ittirebilecek hiç bir şekilde komut veremiyorum sonra bir bakıyorum araç kusaşma başladıktan 4,5 saniye sonra yavaştan hızlıya doğru kendi kendine gidiyor :S 

Aynı şekilde en arkada da her kuşatmam da mancınık çıkıyor ama onuda bir türlü kullanamıyorum. Yanına gidiyorum arkasında ip felan var oraya kılıç sallıyorum belki surlara getik açarda ordan girerim diye. ( Kuşatma kulesinden çıkana kadar okçular adamlarımı öldürüyor :D :) Ama bir türlü mancınıkta kullanılmıyor sanki süs olsun diye hep savaşın en arkasında duruyor öylece.

Buyrun durum ortada

32928609.jpg

Kuşatma kulesinin yanında ki askerler sizi yanıltmasın; onlar kuşatma kulesini itmiyor yanında duruyorlar sadece ve düşman oklarına habire hedef olup ölüyorlar. Geri çekil diyorum sözde dinlemiyorlar neyse.

1. Kuşatma kulesi neden kendi başına gidiyor ve çok çok yavaş ilerliyor neden?
2. Mancınığı nasıl kullanabiliriz, bu mancınık gösteriş amaçlımı her savaşta en arkada duruyor?

Yardım eden olursa sevinirim arkadaşlar.

Onu bnde anlayamadım oyunun en saçmalaması ama oyunu seviyorum mancınığı kulllabilsek ahh onu bosverelimde merdiven hakketten nie kendi gidio :D bide bana sole,n :) :lol: :lol: :lol:  :D :)

o askerler öylece duruyor gibi gözüküyor ama aslında itiyorlar :D yani kendi kendine gitmiyor farkettiysen onlar ölünce ya yavaşlar ya da durur

mancınık ise biz savaş alanına girmeden önce kullanılmış oluyor kulenin gideceği yerde açılmış olan gediği görürsün

Aslında o askerlerin itme durumu aklıma gelmişti ama onlar ölüncede mancınık durmuyor hala gitmeye devam ediyor :S  Mancınığa gelince nereye getik açacağımı keşke ben belirleseydim:( Neyse o zaman bunada şükür ne yapalım.

Peki bu oyun hatası ( askerlerin itmiyormuş gibi görünüp aslında ittikleri kuşatma kules ) sadece bendemi oluyor yoksa M&B'nin genel hatasımı? Herkeste oluyor mu yani?

oyunun gerçekliği yüksek derecelere geldi hepimiz biliyoruz ama her oyun gibi hataları var kuleyi adamlar Suleiman ın dediği gibi itiyor oyunun bir eksiği ve oradaki mancınık da süs olarak koyulmuş oyunun en büyük eksiği kuşatmalar zaten ama age of macinary (heralde böyleydi) modunda mancınık var bu arada ben yazmadan önce yazmışsın bu hata herkesde var

birincisi hata değil bilerek yapılmış onların ittiğini görmek için animasyonm gerekiyor iter şeklinde ki bu da zor ama bazı modlamalarla olabilir belki

ayrıca dediğim gibi mancınık orda süs değil kule inşa ederken geçen sürede biz görmesek de mancıklar kaleye ateş ediyor hata değil ama büyük eksik belki warbanddan sonra yama falan yaparlarsa düzeltebilirler :)

Warband'dan beklentim çok. Keşke böyle hataları ( yada animasyon eksikliği ) warband ile bi nebzede olsa giderselermiş. Belkide gidermişlerdir bile. Çıksın görelim :D Ah bide bu oyunun şu fizik moturundan kaynaklandığını düşündüğüm bir sorun vardı;

E6400 2.3GHz (%8 oc)
3GB 800Mhz ram
9800GT 1GB 256bit E.K

ve kasanın arkasında ekran kartına hafa üflesin diye 8cm'lik fan, tam ekran kartının yanınada bi 12cm'lik ısıyı alsın diye bi fan taktım. Oyunda görünür asker sayısını fazla değil sadec 200'e çıkarttığıdma ekran kartı 60, işlemci 55 derecelere fırlıyor bundan dolayı PC sıcaklıktan res atıyor. Kasa ayağımın dibinde olduğunda ısıyı hissediyorum ayağım yanıyor :D Doğru düzgünde oynanmıyor zaten dona dona oynuyor ( daha doğrusu oynamıyor:D ). Yani 500MB'lik ve grafiksel olarak pekte yüksek olmayan bi oyunda bi donma olayı çok garip geldi. GTA IV'nin bile donduramadığı PC'yi M&B res attırıyo helal olsun :D:D

Suleiman said:
birincisi hata değil bilerek yapılmış onların ittiğini görmek için animasyonm gerekiyor iter şeklinde ki bu da zor ama bazı modlamalarla olabilir belki

ayrıca dediğim gibi mancınık orda süs değil kule inşa ederken geçen sürede biz görmesek de mancıklar kaleye ateş ediyor hata değil ama büyük eksik belki warbanddan sonra yama falan yaparlarsa düzeltebilirler :)
bir kere animasyon yapmak öyle kolay şey değil 2. si mancınık kullanılıyorsa kalede delik açılmış olması gerek yani olsa bile 1 taneden fazla olmalı yani süs.

djEmRe said:
Suleiman said:

bir kere animasyon yapmak öyle kolay şey değil 2. si mancınık kullanılıyorsa kalede delik açılmış olması gerek yani olsa bile 1 taneden fazla olmalı yani süs.

Dostum 1.si; animasyon yapmanın kolay birşey olmadığını zaten çoğu kişi biliyor bu işi yapan insanlarda çoluk çocuk değil zaten. O insanlar daha 1.sinde bu oyunu buraya kadar getirmişlerse çok daha ilerlere götürebilecek kapasiteye sahiptirler zaten. Ve bu oyunda dikkat ettiysen milyonlarca kod yazılmış yani bunu yapan insanlar için animasyon neki.

2.si; mancınığı keşke oyuncu kontrol edip nereye getik açabileceğimizi gene biz ayarlayabilseydik ama ne yapalım sağlık olsun.

İnşallah M&B 2 çıkarsa çok daha muhteşem bir animasyona ve şimdikinden çok daha mükkemmel bir gerçekçiliğe sahip olacak zaten emin olabilirsin.Selametle

radyoaktif said:
djEmRe said:
Suleiman said:

Dostum 1.si; animasyon yapmanın kolay birşey olmadığını zaten çoğu kişi biliyor bu işi yapan insanlarda çoluk çocuk değil zaten. O insanlar daha 1.sinde bu oyunu buraya kadar getirmişlerse çok daha ilerlere götürebilecek kapasiteye sahiptirler zaten. Ve bu oyunda dikkat ettiysen milyonlarca kod yazılmış yani bunu yapan insanlar için animasyon neki.
neden yapmıyorlar o zaman?

@radyoaktif

eğer sen animations complication modundaki animasyonları diyorsan onlar o kadar da zor değil ama senin dediğin mancınığı bizim kullanmamız şu an için beklenemez bir şey 2-3 tane adam kayayı yükleyecek sonra fırlatacak ve surlara çarptığında da büyük bir patlama olacak bu hiç de kolay değil bence bu haliyle mantıklı yapmışlar

tabi M&B 2'de neler olur bilemiyoruz şu an warband için çok çalışıyorlar

djEmRe said:
radyoaktif said:
djEmRe said:
Suleiman said:

neden yapmıyorlar o zaman?

Canım şakamısın sen? Sana diyorum ki M&B 2 de animasyonu görürsün diye sen hala neden yapmıyorlar o zaman diyorsun bekle bi M&B 2 çıksın sabırsız olma sana oyunda milyonlarca kod var diyorum bu kod yazma işide hiç kolay değil böyle işlerle uğraşmadığın için bilemessin zaten. Adamlar Warband için bu kadar yenilik getirmişlerse M&B 2 de neler olmaz?

Suleiman said:
@radyoaktif

eğer sen animations complication modundaki animasyonları diyorsan onlar o kadar da zor değil ama senin dediğin mancınığı bizim kullanmamız şu an için beklenemez bir şey 2-3 tane adam kayayı yükleyecek sonra fırlatacak ve surlara çarptığında da büyük bir patlama olacak bu hiç de kolay değil bence bu haliyle mantıklı yapmışlar

tabi M&B 2'de neler olur bilemiyoruz şu an warband için çok çalışıyorlar

Evet dostum seninde dediğin gibi hiç kolay değil ama warband'da baya bi yenilik yaptılar kaldıki M&B 2'de neler olur bekleyip görelim.

Xlanize said:
radyoaktif: Çok tembelsin kalk kendin it.

Sen çalışkanlıktan mı yazdın bunu şimdi? Mesajının sonuna bir gülücük koysaydın bari ciddimisin şakamı anlayayım da :D

Maximum Pain said:
Annie Are You OK?

Sen ne diyosun özenti? Kim iyimi annie kim? Burası türkçe forum git ingilizce forumda konuş hem önce bi doğru düzgün türkçe konuşmayı öğren kendi dilini çöz sonra ingilizce konuşmaya çalış!

radyoaktif said:
Maximum Pain said:
Annie Are You OK?

Sen ne diyosun özenti? Kim iyimi annie kim? Burası türkçe forum git ingilizce forumda konuş hem önce bi doğru düzgün türkçe konuşmayı öğren kendi dilini çöz sonra ingilizce konuşmaya çalış!
Pardon hacı onların oyunda kendiliğinden olduğunu anlamadığını sanmıştım özür dilerim

Maximum Pain said:
radyoaktif said:
Maximum Pain said:
Annie Are You OK?

Pardon hacı onların oyunda kendiliğinden olduğunu anlamadığını sanmıştım özür dilerim

Yaklaşımın için teşekkürler kardeşim. Ama konu ile ilgili yorumlar yazılırken hem anlamsız hemde ingilizce bir cevap yazman açıkcası biraz sinir bozucu. Konuya gelince zaten bu hali ile bile oyun çok gerçekçi ama M&B 2'nin beklentilerimizi fazlası ile karşılayacağı kanaatindeyim. Bekleyelim görelim. Selametle.

ya beyler ou nu bilmem de su mancınık işini bende düşündüm kendime göre söle bi olay icat ettim  :mrgreen: kaleye saldırırken fark ettiyseniz duvar da bi gedik oluşturulmuş oluo bence mancınık o gedik işte bunla açıldı havası vermek için  :lol:

edit: hepsinde deil tabi

inşallah kardeşim süper olur ole olursa savaşın uzun sürmesi falan benm için önemli deil yeterki sağa sola taş atıp yıkalım  :lol:

Back
Top Bottom