Macbook ?

Users who are viewing this thread

Arkadaşlar nasipse bir Macbook Air almayı düşünüyorum (birkaç ay sonra).Hafif,şık ve ince.Şu ana kadar hep windows kulandım ancak apple hastalığına yakalandım gibi :smile: Oyun oynamayı fazla düşünmüyorum açıkcası.İnternete girerim,film izlerim,oynadığım oyunlar birkaç tanedir zaten onlarda mac uyumlu.Sizce macbook iyi bir tercihmidir ? İnternette gördüğüm herkes ''Neden bu kadar geç mac'e geçmişim'' diyor.

Birde eğer oyun oynamayı düşünürsem Windows kurmak mantıklımıdır ? Bildiğim kadarıyla iki işletim sistemide aynı anda bilgisayarda durabiliyor.Bir hesapta windows diğer hesapta mac kullanmak vesaire..Olurmu-İyi olurmu

olur da MAC varken yanına windows kurmak o makineye biraz hakaret olur gibi.
Wine tarzı bir kaç program var MAC için Windows oyunlarını açan. ayrıca Valve'da çoğu oyunu için MAC desteği vermeye başladı. yani MAC üzerinden de çok rahat oynayabilirsin oyunları. olmadı MAC'in üzerine sanal sistem kur.

Ellerimde_Kan said:
Normal bir bilgisayara mac in isletim sistemini yükleyebiliryomuyuz?
sana tablete bile üklerim pc için olan maci am tat alamazsın :grin:

Linux'ta qemu veya libvirt üzerinde çalışan sanal makinelere falan kurabiliyorsun ama sorunsuz olarak, ona göre sanal makine oluşturabiliyorsun çünkü

Ellerimde_Kan said:
Nerden bulabilirim yada indirebilirim bu işletim sistemini?

imazamda iki farklı linux dağıtımının reklmı var aslında :grin:

ama Klei'nin dediği gibi, eğer linux ne ki diye soruyorsan hiç linuxa kafadan dalma, hayattan soğursun; iyi bilen bir tanıdığın yoksa tabi...

Yok linuxün ne olduğunu kurmayı falan biliyorumda os x lion u kendi sitesinde indirme linkini bulamadım ondan sordum :grin:.4 ay kadar pardus kullanmıştım.

Ellerimde_Kan said:
Yok linuxün ne olduğunu kurmayı falan biliyorumda os x lion u kendi sitesinde indirme linkini bulamadım ondan sordum :grin:.4 ay kadar pardus kullanmıştım.
o isoları bulmak pek de yasal olmayabiliyor, ama bölümün Bİlgisayar Mühendisliği olunca en olmadı hocalardan biri gelip eline tutuşturuyor direk :grin:
ayrıca Pardus kullandıysan daha ciddi bir GNU/Linux dağıtımı kullanmamışsın demektir. biraz jhızlı davranrsan Ubuntu 12.04 betasına yetişebilirsin hala, yok direk adam akıllı bir dağıtım olsun diyorsan da ArchLinux veya Slackware kur derim. ve hatta mümkünse Gnome, Kde gibi masaüst dağıtımı kullanma, direk Bash Shell'den çalış.

Hawk said:
Mac işletim sistemi daha fazla mı sistem istiyor?
hayır öyle bir şey yok, MAC sadece belirli donnımlarda çalışmak için ayarlanmış bir işletim sistemi. mesela sadece X marka Y model bir ağ kartına ait driverı var, geri kalan hiç bir ağ kartını sistem tanımıyor, senin tanıtmana da pek izin vermiyor gibi düşünebilirsin.

onun dışında GNU/Linux'un MAC'den kat be kat daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyan sürümleri var mesela.

Back
Top Bottom