Maç Kuralları

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Ava

Sergeant Knight at Arms
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu konuda tartışmalar çıktığını gözlemliyorum. En iyi çözüm bunu bir standarta bağlamak. Ben şimdilik aklımda olan kuralları buraya yazıyorum. Eğer beğenmediğiniz yada daha iyi fikirleriniz varsa lütfen söyleyin. Beğendiyseniz ve klan lideriyseniz bu başlığın altına kabul ettiğinizi belirtmeniz yeterli. Kabul eden klanlar arasında yapılacak maçlar bu kurallar çerçevesinde yapılır ve sorunsuz olur =)

Kurallar

- Maçlar 10'ar elden 2 harita şeklinde yapılacaktır.
- Her takımın 1 harita seçme hakkı vardır.
- Takımlar haritalardaki ırklarını kendileri seçerler.
- Harita ve ırk seçimleri maçtan önce yapılır.
- 5 el bittiğinde spawn noktaları değişilir.
- Maç sonuçları skor hesabıyla hesaplanır.
- Maç başladığında iki tarafında T'den yazması yasaktır.
- Kameralar tamamen kilitlenir.
- Maç sırasında taraflardan biri eksik kalırsa takımları eşitlemek zorunlu değildir.
- Maç sonrasında maç sonucu iki tarafında sayfasında yayınlanır.
- Eğer taraflardan birisi maça katılamayacak olursa bunu en az 4 saat önceden bildirmelidir.
- (Antrenman maçları harici)Küçük haritalarda izleyici yasaktır.
- FF ayarı vurulana %75 vurana %0'dır.
- Eğer takımlardan birisi eksikse müttefiğinden eksiğini tamamlayabilir. Ancak bu sadece 1 kişi ile sınırlıdır. Yedekte kendi oyuncusu varsa bu hakkını kullanamaz. Müttefiklik duyurusu forumdan yapılmamış müttefiklikler kabul edilmez.

Kabul Eden Klanlar

Revenge Of Nobility
Team Rush Rush
Rangers Of The North
3 Ok Akıncıları
Roots Of Justice

Karar Vermemiş Klanlar
Wicked Tavern Fanatics
Calaquendi
Knight Of Swan

Reddeden Klanlar
-

O çok turnuva ayarında olur ben bunu iki taraf arasında yapılan dostluk maçları için yazdım =)

Bir saniye, atladığım bir yer var. 5'erlikte spawn pointler vede factionlar değişmelidir'i savunuyorum. Eşitlik konusunda en ideal standart turnuva kuralıdır bence. O değişecekse kabulum kusura bakmayın atlamışım.

Elraen said:
Bir saniye, atladığım bir yer var. 5'erlikte spawn pointler vede factionlar değişmelidir'i savunuyorum. Eşitlik konusunda en ideal standart turnuva kuralıdır bence. O değişecekse kabulum kusura bakmayın atlamışım.

Turnuvalarda öyle bir kural var çünkü ne haritaları nede factionları takımlar seçiyor. Normal maçlarda ise zaten takımlar avantajını haritasını seçerek sağlıyor. İki takımda birer harita ve istediği ırkı seçtiğine göre faction değişimini gerekli görmüyorum. Neden takımlar istemediği bir faction ile oynamak zorunda kalsınki?

Elraen said:

Aynı şekilde düşünüyorum.5 elde bir faction ve spawn point değişimi olmasının eklenmesi benimde önerim.

Fınarfın749 said:
Elraen said:

Aynı şekilde düşünüyorum.5 elde bir faction ve spawn point değişimi olmasının eklenmesi benimde önerim.

Peki ama neden? Açıkçası mantıklı birşey göremiyorum açıklarsanız güzel olur.

Açıkçası bence benim savunduğum yöntemle iyi oynayan yani iyi performans gösteren kazanır.Yani iki takımda tamamen eşit şartlarda savaşmış olur.Kimse 10 el boyunca kendi factionunun dezavantajlı olduğu factiona karşı oynamak zorunda kalmaz.Ayrıca loncalar kullanabildiğinini düşündüğü factionu karsıdakine göre daha iyi kullanmak zorunda kalır.Yani kergit secen birine rodok seçip iki el alırsan ve karsıdaki rodogu senin gibi kullanıp kergite karsı koyamazsa sizden kötü oyndaıgı için yenilmiş olur.Yani yok kergit seçtin kergit üstün ırk tartışmalarıda ortadan kalkar.En iyi organize olup en iyi performansı gösteren kazanır.

Fınarfın749 said:
Açıkçası bence benim savunduğum yöntemle iyi oynayan yani iyi performans gösteren kazanır.Yani iki takımda tamamen eşit şartlarda savaşmış olur.Kimse 10 el boyunca kendi factionunun dezavantajlı olduğu factiona karşı oynamak zorunda kalmaz.Ayrıca loncalar kullanabildiğinini düşündüğü factionu karsıdakine göre daha iyi kullanmak zorunda kalır.Yani kergit secen birine rodok seçip iki el alırsan ve karsıdaki rodogu senin gibi kullanıp kergite karsı koyamazsa sizden kötü oyndaıgı için yenilmiş olur.Yani yok kergit seçtin kergit üstün ırk tartışmalarıda ortadan kalkar.En iyi organize olup en iyi performansı gösteren kazanır.
Katılıyorum.
Bu arada kararımızı gelecek günlerde açıklayacağız.

Fınarfın749 said:

Bende katılıyorum.Bizide kabul edenlerden alalım şimdilik.

Sizin dediğiniz gibi olduğunda harita ve faction seçiminin hiçbir anlamı kalmıyor. Herşey rasgele seçilecek olsa dediğiniz doğru olurdu. Taktikler map ve faction'a göre hazırlanır. Mesela bir takımın atlıları çok kuvvetli ve bunu kullanmak için Nehrin Yanında Tarla ve Svadya'yı seçiyorlar. Ama karşı klanında güçlü yani piyadeler diyelim onlarda Nord seçiyor. 5 el geçtiğinde ne olacak, atlıları kuvvetli olan klan Nord atlısı zayıf olduğu için zayıf duruma düşecek. Faction seçimi klanın stratejisinde en önemli etkendir. Her klanın kuvvetli yanlarını kullanma hakkı vardır bunu onların elinden almak haksızlıktır. Eğer dediğiniz gibi yapılırsa bu taktiklerin hiçbir önemi kalmaz ve zayıf ama zeki takımların bilek gücü fazla olan takımları yenme şansı kalmaz.

Faction değişim meselesine şiddetle karşıyız. Factionlar değişmemeli sadece spawn noktaları değişmeli.

Örnek olarak diğer oyunlarda da böyledir. CS veya COD'u ele alın. Yalnızca spawn değişimi olur. 2. tur takımlar değişir.

Takım taktiği konusunda da can sıkıcı. Çünkü 5 el oynayıp ısınıyorsunuz, 5. elin sonunda diğer takım silahlarına alışmaya çalışıyorsunuz.

Yalnızca spawnlar değişmeli çünkü futbol maçları gibi. Kalenin yerleri bazen avantajlı olabiliyor. Onun dışında zaten herkes iyi olduğu faction ile savaşmalı.

Ava said:
Her klanın kuvvetli yanlarını kullanma hakkı vardır bunu onların elinden almak haksızlıktır. Eğer dediğiniz gibi yapılırsa bu taktiklerin hiçbir önemi kalmaz ve zayıf ama zeki takımların bilek gücü fazla olan takımları yenme şansı kalmaz.
En iyi özeti olmuş aslında.

Sizin dediğiniz gibi olursa klan kalitesinden çok oyuncu kalitesine kayılmış olur. Yani 20 roundluk bir oyun boyunca yalnızca 10 round önceden çalışılmış taktiklere göre oynanır. Geri kalanı ise "onu vur, yardım et, bu sefer soldan gelmişler" gibi terimlerden ibarettir. Ayrıca bir maçta eşitlik diye bir şey söz konusu olamaz. Her klanın farklı yönlerden başka klandan üstünlüğü vardır. Bu yüzden büyük balık küçük balığı yer diye bir kural vardır.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom