WB M&B Warband Sermaye Oluşturma Rehberi

Users who are viewing this thread

TA_Tatar_Han

M&B Warband Sermaye Oluşturma Rehberi

Giriş

Evet beyler, biliyoruz ki en hızlı şekilde para kazanmanın yolu ticarete atılmak. Az sermaye ile başlıyoruz her halükarda, bunu da biliyoruz. Ama yine de daha fazla kendimizi yorarak para kazanıyoruz. Peki nereye kadar? Her oyun açtığınızda en az elli gününüzü işletme açıp üstüne harcadığınız parayı telafi etmek için harcıyorsunuz. Peki ya daha fazla parayla başlayıp daha büyük işler yapsak daha iyi olmaz mı? Size sermaye oluşturmayı anlatacağım.

Başlangıç

Başladık, tüccarın görevini yaptık, güzel. Şimdi biraz çapulcu öldürmemiz lazım. Çapulcuları öldürüp öldürüp askerlerimize de seviye atlatabiliriz, aynı zamanda da on beş çapulcu grubundan dört yüz dinar değerinde mal çıkacaktır, büyük ihtimalle. Çapulcuları hallettikten sonra, gidip en yakındaki şehrin valisinden görev alıyoruz ve bu görevi yapıyoruz, yaptıktan sonra da gidip bakıyoruz pazara nasıl kar elde edilir diye, cebimizde zaten fazladan yedi yüz ya da altı yüz dinar olacaktır. Bakıyoruz ve bir tanesini gözümüze kestiriyoruz, hem de beş parça mal satabiliyoruz, alıp götürüyoruz ve satıyoruz. Tekrar çevredeki çapulcuları öldürüyoruz, hatta bayıltmak da iyi bir seçenek. Bayılttıklarınızı da esir tüccarlarına satıyorsunuz. Ardından oradaki validen görev alıyorsunuz ve yapıyorsunuz.

Parayı İkiye Katlıyoruz

Evet, şimdi gayet güzel geliştik değil mi? Askerlerimiz de atlılardan oluşursa hız avantajımız olur, tavsiyem acemileri kullanmamanız. Şöyle yirmi kişilik bir birlik işimizi görür, şimdi bir üst sınıf haydutları öldürerek devam ediyoruz. Bunlardan çokça öldürmemiz gerekiyor, zaten biz bu sırada bayağı seviye atlamış olacağız ve silahlarımızı da haydutlardan tedarik edebiliriz. Güzel, fazlalıkları sattık falan filan... Şimdi gidip yük beygiri sayımızı üçe çıkartıyoruz ve en karlı ürünleri seçip bir şehire götürüyoruz, validen görev alıyoruz, güzel. Şimdi kaçakların peşine düşüyoruz, farkettiyseniz hala ticarete atılmadık. Kaçakları öldürüyoruz, paramızı ikiye katlamadan durmuyoruz kaçak ve haydut öldürüyoruz.

Sermaye Neredeyse Oluştu

Şimdi para çok gibi görünebilir, ama değil. Gidip lordlardan görev alıyoruz ya da valilerden, görev yapa yapa parayı arttırmalıyız. Paramız on bin olmalı en az. Güzel, on bin oldu mu? Şimdi son aşamaya geçelim.

Ticarete Atılıyoruz

Evet, tek tük mal satımları yaptık ama şimdi gerçekten ticarete atılacağız. Gidip şehirleri dolaşıyoruz ve en karlı "ürünleri" seçiyoruz, mesela üç ürün, ama çok uzak olmasın bu üç şehir de. Alıyoruz ve hepsini satıyoruz, ardından gidip istediğiniz yerde işletme açıyorsunuz ve aynı adımı tekrarlıyorsunuz. Ardından bir bakacaksınız ki en fazla yetmiş gün geçmiş, kalan otuz günde de ticarete devam edip bolca işletme açabilir ve zengin olabilirsiniz.

20100128_PC_Mount%20and%20Blade:%20Warband__warband_07.jpg
 
Teşekkür ederim beyler.

En kısa zamanda kendi tüccarımın resmini çekip koyacağım, bu internetten bulduğum bir resim. :smile:
 
ya şu tüccarlık zevkli mi ben bir kere başladım ama sıkıldım
 
Zevkli de, zevkli olmasının dışında iyi bir ordu, at, zırh, silah almak için, işletmeler açmak için gereken parayı kazanmamızı sağlıyor.
 
maglikon said:
tatura nın böyle bir konusu vardı ve daha detaylıydı!!

Onunki ticaret rehberi, benimkisi ticaret öncesi sermaye oluşturma rehberi, bu sayede aynı sürede daha fazla para kazanabilirsiniz.

Bayağı önce, Rodok tüccarlığı yaptım, tam 9 işletme açtım böyle sermaye oluşturup, kalanıyla da mükemmel bir ordu kurdum ve kendime de zırh-silah aldım.

Bu biraz daha zahmetli ama oyunun devamı için gerekli.
 
Back
Top Bottom