M&B Warband Lordları Yanınıza Çekme Rehberi

Users who are viewing this thread

Rehber için Teşekkürler.Ne zaman lord çekmeye kalkışsam bu rehbere bakıyorum :mrgreen:

Bu arada bazen Peh hepsi bir adi herifin teki.Bana haksızlık yapanları pişman ettireceğim diyor.
 
xdotex said:
ben bir lordun krallığıyla  yada başka bir lordla ilşki durumunu nasıl öğrenebilirim

yönetme hakkının en az 50+ olması lazım daha sonra örnegin lord klargusun kralı ile ilişkisini merak ediyorsun.  Svadya şehirlerine giden bir casusu bir haftalığına yollacaksın o gelince  karakter listesinden klargus'u bul  orada kral ile ilişkisi ve  rakip oldugu lordlar yazar yani arasının kötü olduğu lordlar  sadece klargus için  değil diğer svadya lordlarınınkınıda görebilirsin
 
asiberkay said:
:?: kardes simdik biz ona teklif etmesekte yani lorda o bize gelip yani bana gelip sizden olabilirmiyim diyebilirmi  :?:

evet bana hep geliyorlar dedikleri şey ;

Sen derebeylerine iyi davranmak ile nam salmış bir kralsın beni  de derebeyliğe kabul edermisin ?
Gibi birşeydi.
 
onurlu lordlar eğer sen de yeteri kadar onurluysan yani onur puanın onunla ilişkini 100 e kadar getirebiliyorsa (en az %100 değil tabi) senin yanına gelebilir. ama senin çekmen gerekiyor. lorduyla arası da kötü ise veya krallığın içinde çok itilaf içinde olduğu lordlar var ise kısacası o krallıkta huzursuz ise ancak senin krallığına geçebilir. çok yüksek ikna yeteneği kesin lazım olan birşey değil. ben bir kitap okuyorum artı bir basıyorum iki yetenekle işi hallediyorum. adil olmak ve kalradyayı birleştirip barışı sağlamaktan birini istiyor cevap olarak. onursuz lordlar ise topraksız kaldığında gezinir veya toprak dağıtıldıkça rahatsız olur kendine verilmediği için bunun için bile gezinir. aran iyiyse sana uğrar fakat topraksız lorda toprak verdiğinde bile yani adilce dağıtım yapsan bile rahatsız olur genellikle.  toprak dağıtmadığı halde kralına küsmeyen (sen dağıtmasan ne olur bilemem) kişiler de var. bunlar çok namı yüksek ve akıllı lordlardır. örneğin lord nuwas , mundhalir gibi. bunun gibi lordlar kralın genellikle sağ koludur. ve çoğu zaman mareşal de olurlar.

önemli olan nokta;;
kral olacağınızda hangi iki aileyi seçeceğinizi belirleyin. ve bu aileler komşu olsa daha iyi olur. çünkü toprak sahibi lordlar vs. yanınıza geçtiğinde imparatorluğunuz genişlemiş olur.


bir devletin lordları ancak birbirlerini toprak dağıtırken destekler genellikle. ama aralarının açık olmaması şarttır. taraf değiştirip birbiriyle savaşmış ise aynı ülke lordu olsa dahi toprak dağıttığında ilişkin kötüleşir. lord onurlu ise kime dağıtırsan dağıt genellikle aran açılmaz. (ben oynadığımda açılmamıştı. çünkü 670 den fazla onur puanı o adamı tam olarak senin adamın yapıyor.) kont rimusk , kont meltor, emir atis gibi ghanawa gibi onursuzluğu kesin lordlar adamı savaştan sonra esir almamayı seçtiğinde aran açılıyor; ilk bıraktığında şaşırıyor özgürmüyüm hoşçakal o zaman diyor +5 ilişki artıyor bir dahaki karşılaştığında -15 azalıyor yani onunla savaştığında esir düşmesi -10 ilişki demek.

sarranid ve kergitleri dost edindiyseniz; nordlar , rodoklar , vaegirler vs. lordları ile dilediğiniz gibi dövüşebilirsiniz köylerini yağmalayabilirsiniz. eğer bağlı olduğunuz krallık sarranidse ve kergitle savaş halinde ise savaş bitene kadar kalenizi savunun ve bekleyin veya savaşta olmadığınız krallık ile ticaret vs. yapın. veya başka krallıkla da savaşıyorsa derebeyi olduğunuz krallık onunla ilgilenin. kral olacak hale geldiğinizde; zengin ve güçlü olduğunuzda krallığınızda birçok krallıktan çok sayıda ve birbiriyle iyi geçinen lordların olması için çok çaba gerekir. yani oyunu oynama süreniz çok uzar. çabadan kastım para gerekir. bir şehir veya köy dağıttığınızda kendi desteklemediği lorda toprak verdin diye (onurlu lordda böyle problem yoktur) eksi 2 ilişki olur. işin yoksa herkese hediye dağıt.... en iyisi birbirlerini destekleyen lordları yanında tutmaktır. fakat tek aile yetersi kalabilir bütün kalradya için. iki aileden dengeli dağıta dağıta lordlarla arayı açmadan toprak dağıtmak iyidir. şehir ve kaleleri almak kadar o kaleyi dağıtmak da önemli. eğer bir önceki dağıttığınla aran açılırsa aldığın kaleyi yeniden almak zorunda kalabilirsin. yani kale ve şehir dağıttığın adama dikkat etmelisin. güvenmediğin kişiye köyden yükseğini vermemelisin.
 
Rehber güzel olmuşta benim tarzım değil ben kanka naber ya? derim sonra gel bana katıl derim kabul etmezse ordusunu kılıçtan geçiririm esir düşünce serbest bırakırım o kadar düşünceliyim yani :smile:
 
forum adam said:
Rehberler bölümüne konu açamadığım için buraya açıyorum.Rehberler bölümüne taşınırsa Sevinirim.

Bu konuyu bizzat ben denedim ve işe yaradığından hiç mi hiç Şüphem Yoktur.

1)İlk olarak lordunuzun hükümdarı ile ilişkisini öğrenmelisiniz.

Npc'lerinizden birini O krallığın şehirlerinden birine istihbarata yollayacaksınız.

Size rapor gelecek.Taraflar>(İstihbarata Yolladığınız Krallık)>Hedef Derebeyine girin.

Lezalit : Dhirim
Frentis : Uxkhal
Ymira : Yalen
Katrin: Praven
Rolf : Veluca
Jeremus : Halmar
Marnid : Sargoth
Artimenner : Durquba
Klethi : Khudan
Bunduk : Jelkala
Deshavi : Tihr
Alayen : Reyvadin
Bahestur : Tulga
Matheld : Wercheg
Nizar : Suno
Borcha: Ichamur

2)Derebeyinin Hükümdarı ile ilişkisine anlama gelir?
0 ve -20 arası= Hoşnutsuz "ilişkileri bu aralıkta ise size gelmeyle gelmeme arasında kalabilir fazla zorlamayın.

-20 ve -40 arası = Sorunlu "ilişkileri bu aralıkta ise size gelmesi muhtemeldir.Fakat onunla konuşurken söyleyeceğiniz yanlış sözler onu sizden uzaklaştırabilir"

-40 ve -60 arası = Kötü "ilişkileri bu aralıkta ise size gelmesi çok yüksektir.Onunla konuşurken bir iki güzel söz size bağlılık yemini ettire bilir"

-60 ve daha kötü = Çok kötü(Düşmanca) "Bu ilişkideyse zaten ya sürgüne gider ya taraf değiştirir bunlarla konuşurken krallığınız güçlüyse ve askeri anlamda diğer krallıklardan ilerdeyseniz size %90 gelir."

3)Bir lordu yanıma çekmem için gerekli olan ilk şey nedir?
ilişkiniz +50 ve üstü ise zaten taraf değiştirdiğinde ilk size gelir fazla tasa etmeyin  :mrgreen:
Kralla ilişkisi - lerde olmalıdır mutlaka.
Ayrıca kral onun politik ayrıntılarda Rakibi gözükmelidir(Bu hayati önemli)
Ve son olarak o lordla ilişkiniz +10 dan büyük olmalıdır

Şimdi Size bir lordla konuşurken ne demeli onu anlatacağım.İlişkiniz +10 yüksek olduğu takdirde aşağıdaki kişiliklere göre ne diyeceğinizi söyleyeceğim

4)İlk olarak seninle gizli konuşmak istediğim bir şey var deyin.Eğer konuşmaya başlarsa Genel Anlamda KRallar ve Politikaları hakkında ne düşünüyorsun? deyin.Bu bizim gizli silahımız.

4.1)Eğer size:

"Pekala sözlerine  sadık olmalı ve diğerlerine karşı adil olmalısın.Bunları dengede tutmak zordur bazen.Sen güvendiğin insanla ol bu sayede yanlış işler yapman zorlaşır" diye söze başlarsa ona konuşurken

"Eğer Ben Kral Olsaydım,Ben bütün insanlara adil davranıp,Halkların haklarını savunurdu" diyeceksiniz.

Bu kişilikteki biri Sizin Onur ve Ülkenizdeki Lordlara nama göre toprak dağıtıp dağıt madığınızı inceleyecektir.Bunlar uyar askeri anlamdada güçlüyseniz sizin tarafınıza geçecektir.

4.2)Eğer size:
"Bana destek verdiği sürece kılıcım efendimin yanında olacaktır"  Diye söze başlarsa ona konuşurken

"Eğer Ben kral olsaydım,Ben senin haklarını bu ülkenin soylusuymuşsun gibi desteklerdim" diyeceksiniz

Bu kişilikteki biri Sizin,Namınıza,Dostlarınıza ve yoldaşlarınızı soylu yapıp yapmadığınıza bakacaktır.Eğer yaptıysanız gelip gelmemede tereddüt yaşar.Askeri anlamda güçlüyseniz gelmesi muhtemeldir.

4.3)Eğer Size:
"Krallık ve Lordluk müesselerinin asıl amacı barışı sağlamak ve savaşı engellemektir.Fakat bu bizi adaletsizliğe götürmemeli" Diye söze başlarsa ona konuşurken

"Çün ben Tüm kalradyayı birleştirip bu kavgaya son verebilirim" diyecelsiniz.

Bu kişilikteki biri sizin diğer krallıklara neye göre savaş açtığınıza,ihtilafınıza  ve Ülkenizdeki Lordlara nama göre toprak dağıtıp dağıt madığınızı inceleyecektir.Eğer ihtilafınız yüksek,Lordlara kafanıza göre toprak dağatıyor ve toprak için savaş açıyorsanız sizin tarafınıza geçmez.Tam tersine Sadece sizi kışkırttığı için savaş açıyorsanız size geçecektir.

4.4)Eğer Size:
"Felsefem Basittir Kurt olmak,Koyun olmaktan iyidir" Diye söze başlarsa ona konuşurken

"Ben seni toprakla ödüllendireceğim" diyeceksiniz.

Bu karakterdeki bir kişi sizin Namınıza,*Krallığınızın Askeri gücüne* ve Topraksal büyüklüğünüze bakar.Bu kişilere dikkat edin.İlerde başınıza dert olabilir yada Sizin en iyi mareşaliniz olur

4.5)Eğer Size:
"Pekala hayat zor bizde zor kararlarla karşı karşıya kalıyoruz çoğukez.Bazen barışın gelmesi için zorbalık,Bazen kralın dürüst olması için Zorbalık gerekir.Bu böyle gider" Diye söze başlarsa ona konuşurken

"Kalradyanın eski kanun ve geleneklerine göre ben kral olmalıyım" diyeceksiniz

Bu karakterdeki biri sizin Nam,Lordlarla ilişkiniz(Zorbalıktan kasıt),Savaşları neden açtığınız ve Askeri gücünüze bakar.Gelme ihtimali yüksektir.Eğer savaşları toprak için açıyorsanız gelmeme ihtimali yüksek.Lordlar ilişkiniz kötüyse size gelmeyebilir.Son olarak savaşta esir aldığınız lordları serbest bırakmasıyla ünlüyseniz size gelmeyebilir.Zorbalık derken bunları kastediyor.

Şimdi Konuşurken derken Kral hakkında ne hissediyorsun dediğinizde beni destekle dediğinizi ve seni neden destekleyeyim dediğini farz ediyorum:



Eğer bir lordu başka krallıktan tarafınıza çekerseniz o kralla ilişkiniz -3 olur bunuda göze alın bu sebepten savaş ilan edebilir.(Kişisel Husumet)

Son olarak ikna yeteneğiniz Düşükse işiniz yaş.en az 3 olmalı ki bir şeyler yapabilesiniz.

Kısaca nabza göre şerbet dökeceksini fazla zor değil.Fakat şunu ekliyeyim dedim Herkese istediğinizi söylediğinizde 2-3 lord çekebilirsiniz.Sonra size
"Bana soyluların haklarını destekleyeceğini söyledin.Başkasınada Herkese adil davranacağını söylemişsin.Sanırım sen herkese duymak istediğini söyleyen birisin.Ya çıkarlar kesişirse ne yapacaksın?Kral önce Yiğit olmalıdır." diyor.Bunun için krallığınıza lord çekerken.Hükümdarı ile ilişkisi çok kötü + şehri olan bir lord çekin.


İnşallah yardımımız dokunmuştur.

Yardımcı oldu sağol
 
Back
Top Bottom