M&B Editörü?? tükce anlatım lütfen

Users who are viewing this thread

Ondorax

Recruit
Merhaba arkadaslar...bu ingilizcede eksik oldugum konular var ve bu sebeple su m&b editörünü pek anlamıs deilim isterimki türkler icin güzel seyler yapabileyim hatta herkez yapabilsin o yüzden birisi bi güzel su isi anlatirsa memnun kalicam bide su net frame work yükledim fakat o dier zirvanin nolduunu bilmiom su C++?!?!?

Editoru kullanmak icin c++ bilmenize gerek yok. Yalnizca -bildigim kadariyla- editorun calisma seklini degistirmek isterseniz c++ bilmenize gerek var. Ama yok ben yalnizca editoru kullanip kisileri, silahlari, zirhlari, adamlari, atlari, gruplari falan filan degistirmek istiyorum derseniz, editoru kullanmanin cok kolay oldugunu soyleyebilirim.

Once http://forums.taleworlds.com/viewtopic.php?t=1971&highlight=unofficial+editor adresinde belirtildigi uzere .NET framework'u bilgisayariniza install edin.

Sonra Unofficial Editor'u (Bundan sonra kisaca UE diycem) kurun.

Sonra M&B'in kurulu oldugu klasorde -yanlis hatirlamiyorumdur umarim- modules diye bir klasor var, o klasoru guvenli bir yere kopyalayin.

Sonra UE'yi calistirin. Orada Module diyen yere tiklayip open diyin, ok'e basin. Orada karsiniza bussuru sey cikacak. Ilk goreceginiz goruntude oyundaki elemanlarin ozelliklerini degistirebilirsiniz. Mesela river pirate'larin black armor'a sahip olmasini veya dark knight'larin culsuz olmasini, yahut ruzgar gibi kosabilmesini (!!!) saglayabilirsiniz.

Adamlari degil de silahlari, zirhlari ya da partilerin icerigini degistirmek isterseniz, View menusune gidip degistirmek istediginiz seyi secin, degisiklikleri yapin.

Isiniz bitince save diyip cikin, M&B'i acip zevkle oynayin.

SIMDIIII, diyelim ki istemeden berbat birsey yapmissiniz, iste o zaman oyundan cikin, daha once guvenli bir yere kopyaladiginiz (umarim yapmissinizdir!) klasoru tekrar M&B klasorunun icine kopyalayin. (Evet replace edin)

Boyle iste. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Pis bir not: Aklimda kalanlari soyledim, sorumluluk kabul etmem :)

Ne demek. Ama kendi kendine ugrasacagina forumlarda duyurulan modlari oynamani oneririm. Oyundaki hikaye eksikligi azaliyor. Yani nispeten.

Arkadaşlar ben elektronik ve haberleşme mühendisliği 1 de okuyorum.Şu anda okulda fazladan bize programlama dilleri anlatılıyo ama bildiğiniz gibi tatile girdik finaller var ama şu anda tamamen c ve basic öğrenmiş durumdayım c++ da artık ikinci dönem öğrendiğim an buraya size anlatırım.Siz merak etmeyin böyle hevesli kişiler oldukça yardım edecek birileri mutlaka vardır :D

Melih, ne yalan soyliim imzan ilgimi cekti. Zamaninda ben de bu kadar heyecanlimiydim diye dusundum de. Galiba degildim, ama seni takdir ettim :)

Bi de bir sorum var; bu ayricalik nerden geliyor? :D

Kafama esti deniz öyle diyelim.Yani girenlerin çoğu mezun olamıyormuş mezun olanlarında bir ayrıcalığı oluyo yani.Aslında özel birşey yok :D

melih said:
Yani girenlerin çoğu mezun olamıyormuş
Efsanedir, merak etme :) Bir cok universitenin bircok bolumu icin benzer seyler soylenir ama hepsi diplomali issizim der sonunda :)

arkadaşlar bu unoffcial editor u kullanmak değil de , yeni modeller yapmak için kullanılan bi editör var . o çok kasıyor beni.bi de iki de bir atıyor .

kendi silah ve kıyafetlerimizi nasıl yapabiliriz ? anlatabilecek olan var mı?

aklıma gelmişken söyleyim. oyunun yeni versiyonunda emir verme sistemi değiştirilecekmiş. yani atlı , misil ve normal piyade( kılıç mızrak vs.) için ayrı ayrı emir vereceğiz.

oyun git gide strateji haline gelmeye başladı anlayacağınız :D

( bu arada Battle Size Changer diye bir mod (!?!?) var.aslında mod değil program.bu zamazingo sayesinde savaş alanına aynı anda yüzlerce kişi sokabiliyorsunuz .-- ben 120 den fazla sokamadım makine kastı :D )

şimdi bunları niye yazdım derseniz , baktım bizim forumda konuşulmuyor , heralde millet yabancı foruma girmeye üşeniyor diye düşündüm. :D

Back
Top Bottom