WFaS M&B: Ateş ve Kılıç - Oyun içi bilgi alanı [Senaryolar, Görevler vs.]

Users who are viewing this thread

Dombra

Sergeant Knight at Arms
Withfireandswordlogo.png


Oyunda çok takılan var gerek görevler'de gerek senaryo'da ilk mesaj'ı senaryoların özeti olarak düşünün, 2. Mesaj'da bazı zorlu görevleri (Sel, Kara Gürz vs.) Detaylı olarak yapımını açıklayacağım, takıldığınız yer olursa konu altından görevi söyleyebilirsiniz, kimden aldığınızı söylemeyide unutmayın tabi. Ha, senaryoları yada görevleri bitirmiş arkadaşlarda konu altından soru soranlara yardım edebilir yada görev yapımlarını özel mesaj yolu ile yada buradan bana anlatabilir, bende konuya eklerim.

1-) Lehistan Senaryosu

Öncelik olarak yapılması gereken eğer lehistanda olmak istiyorsanız Jaques de Cmont isimli biraderimizin söylediği köye gidiyoruz muhtarın bize vereceği 3 görev bulunuyor bunlar:

Haydutları bul ve yok et.
Smolensk kumandanını vergileri düşürmeye ikna et.
İhtiyaç olan malları bulup getir (Tuz)

Bu görevler şöyle bir sıralama isterseniz ben ilk önce haydutları mıhlayıp Smolensk e geçtim ordanda tuzu aramaya koyuldum bazen tuz bulmak tamamen bir çile haline geliyor ben tuzu Kazakların Zolotonasha köyünde buldum ama yine orda çıkarmı bilinmez, neyse bu görevleri teslim ettikten sonra:

Albay Andrzej isimli biradere gidip Lehistan'dan ne haber aldık? diyoruz konuşuyor konuşuyor sonrada bize Lehistan'a katıl falan diyor eğer kabul ederseniz asıl senaryo şimdi başlıyor şimdi yapmanız gereken Kumandan Stanislav'a gidip Lehistan için ne yapabilirim demek size Albay Zagloba yı bulmanızı söyleyecek, o Ayyaş meyhanede kafayı çekiyor yolculardan soruşturabilirsiniz.

Şimdiki olay İsveç'e karşı savaş gidip birkaç isveç kalesi elegeçirmeniz gerek İsveç Asileri olarak görüneceksiniz ancak en önemli olay Soyluların görevleri her görevi alın Soylularla aranız gelişecek ve tabi krallıkla, Uzun zaman görev alıp İsveç'e karşı savaştıktan sonra Kral Jan'ada uğramayı unutmayın sizden ona İsveçli esirler falan getirmenizi istiyor bu arada İsveç'li lordlara acımayın esir olarak alın bazen Kral onlarıda sizden istiyor..

Tüm bunlardan sonra Kral sizden bir köye yardım etmenizi isteyecek Kutsal bir köymüş heralde İsveçliler kiliseyi basmaya gidiyor siz kurtaracaksınız eğer yetişirde kurtarırsanız şöyle bir durum arz olacak tüm soylulardan görev almaya devam edin, Kral Jan size Kırımlarla olan ilişkilerini söyleyecek ve

Mehmet Giray'a yardım etmen gerekiyor bizim için diyecek şuandan itibaren Kırımlarla muhattap olacaksınız Mehmet Giray'ı başa geçirmeniz lazım Kırım lordlarını ikna etmelisiniz, İkna çok zor diyen olursa diye kolay birşey yapmışlar; hilede kabulum olarak görürseniz hileyi açıp cheatmenu'yu açın açıkken bir seçenek çıkıyor, onu seçtiğinizde şıp diye taraf değiştiriyor..

Kaleleri falan alın Mehmet Giray'n başa geçmesini sağlayın, Mehmet beyimiz başa geçince siz yine köyünüze dönün Kral Jan'a gidip görev almaya devam edin Soylulardanda tabiki, ve işte o gün geliyor Kral Jan size Mareşal seçimlerinde yardım edeceğini söylemişti Mehmet Giray'ı tahta geçirirseniz heh işte harbide ediyor Mareşallik için soylularıda ikna edebilirseniz..

Edebilirseniz sıra tahta geçme olayına geliyor  3 Albay var isimlerini tam hatırlamıyorum onlar size birbirinden farklı görevler verecek onları yapın ve Taht mücadelenizi Kral'a söyleyin, bu an heycanlı bir an hakaret falan ediyor sonra size saldırıyor eğer başarırda ağzını burnunu dağıtırsanız Başa geçiyorsunuz acınası bir şekilde o ülkeyi terk ediyor ve senaryo bitti..


[size=18pt]2-) Rusya Senaryosu


Arkadaşlar bu senaryo tamamen entartikalarla dolu yok onun oğlunun yerine geçip tahta geçmiş falan yani ben öyle anladım gibi, senaryoya girmek için Rus lordlarının görevlerini yapmaya başlayın, Sonra bir lord vardı adını not etmeyi unuttum malesef tüm lordları gezmeniz gerekecek demek oluyor bu..

Lord ile konuşurken bir seçenek çıkıyor Nam ve Şöhret kazanmak için ne yapabilirim diye, oda demek Taht'a geçmek istiyorsun falan filan birşeyler söylüyor ve size büyük yardımı dokunabilecek bir adam söyleyeceğini belirtiyor ama tabiki ibnelik yapıp size bir görev veriyor görev basit birşeydi birini öldürmenizimi ne istiyor yada öyle basit birşey.

Görevi yaptıkdan sonra size Gerasim Evanjelik aradığın adam diyor Gerasim Trakai'de bulunuyor gidip köy muhtarına yerini sormanız gerek tabi oda bir ibnelik koyuyor ortaya ve size bir Rahip'den bahsediyor Rahip'n askerler ile gelip köyde ne var ne yok çaldığını ve bununla birlikte kutsal bir İkon'u da kaçırdığını belirtiyor, Rahip'i bulmanız için Vilna'ya gitmelisiniz sokaklarda Yerli'lere rahibi sorun birtanesi size rahip elinde bir ikon la Riga'ya kaçtı diyor..

Yine sokaklarda Rahip'i aramak zorundasınız Yerlilere sorun nerede diye, birtanesi size kesin Handa'dır diyor, şimdi Han'a gidip rahip'den ikonu almaya çalışmalısınız birçok seçeneğiniz var

Para önermek, İkna etmek yada Zorla almak. Zorla almaya çalışırsanız Handa bulunan 3 Han Müdavimi Katolik arkadaş size saldırıyor sayı sizde arta bilir yada azala bilir, eğer öldürmeyi başarırsanız ikon'u alıp Trakai'ye dönün muhtara verin ve size Gerasim Evanjelik'in nerde olduğunu söyleyecek bir köy adı söylüyor hatırlamıyorum adını ancak Kazakların bir köyü köye gidin köyün menüsünde Gerasim Evanjelik ile konuş seçeneği var.

Biraz Konuşuyorsunuz ancak konuşma yarıda kesiliyor yoksa o.. dediğiniz anda köyü hiç abartmıyorum 350 kişilik bir haydut grubu basıyor bu yüzden köye hazırlıklı gitmelisiniz kazanırsanız konuşmaya devam ediyorsunuz ancak Gerasim için yapılacak birşey yok size bir piştov bir miktar para ve bir haç bırakıyor ve hakkı rahmetine kavuşuyor.. Tabi son nefesini vermeden önce size Oğlu yani Kumandan Yuri Boynosov'a gitmenizi söylüyor yani galiba oğlu ben öyle okudum babam falan diyordu.. neyse ona gidiyorsunuz birkaç konuşmadan sonra size Elanor diye taş gibi bir hatunu isveç kralı Kral Carl Gustaf amcaya götürmenizi istiyor..

Elanor'u kalenin içindeki gardiyandan alacaksınız belgeler falan diye bir seçenek var size 4 nişancı ve Elanor'u veriyor.. neyse Elanor denen hatunu Kral'a götürdükten sonra Kral Carl Gustaf size Çar Alexei'ye teşekkürlerini sunmak için bir mektup veriyor işte zurnanın zort dediği bölge burası..

Alexei'ye gittiğimizde Gerasim'n verdiği haçı boynumuzda görüyor ve bize diyorki bittin oğlum sen o bir haindi ya torunusun yada oğlu falan siz abi öyle değildi vallahi falan diyecek oluyorsunuzki gardiyanları çağırıyor ve sizi zindana attırıyor tam attıracağı anda ekranda bir yazı beliriyor..

Gardiyan sizi hücreye götürürken hayatının son hamlesini yapıp arkasını dönüyormu ne o ara gardiyanı öldürmeniz lazım bu bölüm çok önemli zindan koridorları gardiyanlarla dolu tabiki tüfekçiler sağsol ile gitmenizi öneririm çünkü çok güçlüler ve aşırı hasar alıyorsunuz yani gıdım canla bitirseniz ne ala neyse koridor koridor ilerlereyip merdivenlere varıyoruz en üst katta bir koridor ve birkaç muhafız daha var bunlarıda mıhlayıp kaçıyoruz..

şimdi Kumandan Vasiliy Buturlin'i bulun birkaç şey konuşuyor ve Çar'n gündemi isimli görev son buluyor şimdi size Stepan Razin'i bulmanızı söylüyor şimdi bir yolcu bulup onun yerini sorun, Stepan'a ulaştıkdan sonra işte diyosunuz belki tahta geçerim falan taht mücadeleniz burada başlıyor.. benim mücadelem tam başlayacağı an oyun kapanıyor ve anlatım burada son buluyor birazdan anlatımı tamamlayacağım.

 
Bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler, rehbere taşıtmanı öneriyorum.


 
ugurd said:
Bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler, rehbere taşıtmanı öneriyorum.

Rehberde konu kayboluyor ve çok dağınık bir yer bence burda durması herkez için iyi sonuçta Ateş ve Kılıç alanı :grin:
 
Dombra said:
ugurd said:
Bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler, rehbere taşıtmanı öneriyorum.

Rehberde konu kayboluyor ve çok dağınık bir yer bence burda durması herkez için iyi sonuçta Ateş ve Kılıç alanı :grin:

  Sen bilirsin, konuyu üstlerde tutarsan ve bakıp cevap veren kişi sayısı çok olursa sabitlenir.

  Tabii ki bu konu sayesinde her görev için ayrı konu açıp soru sorma diye birşey olmayacak, herkes gelip sana soracak görevleri. :???:
Birazda forum kirliliğini azaltacak. :smile:
 
Vorşova'yı al görevi de Senaryoya ait değil mi?
Yazıda rastlayamadım da. 

Not: 2-3 konudur Vorşova'yı sorup duruyorum. Kusura bakmayın kafa şişirdiğim için :grin:
 
çok teşekkürler dostum cogu kişi yardım etmeye calısıyor ama hep yarım yarım olduğundan takip etmesi zor oluyordu mesela kara gürzü yapamadım kimse söylemio bunun ne olduğunu :smile:)
 
peki biz kırım hanlığı için senaryo oynamak için ne yapacağız gidip islam giray la mı yoksa hanlarda dolaşan yorgun mehmet hanla mı muhattap olacağız
 
oys14 said:
peki biz kırım hanlığı için senaryo oynamak için ne yapacağız gidip islam giray la mı yoksa hanlarda dolaşan yorgun mehmet hanla mı muhattap olacağız

Oyunda sadece Rus Çarlığı, Lehistan ve Kazak Atamanlığı`nın senaryosu var.

Kırım`ada bir senaryo eklerler umarım...



RideMyRocket said:
Vorşova'yı al görevi de Senaryoya ait değil mi?
Yazıda rastlayamadım da. 

Not: 2-3 konudur Vorşova'yı sorup duruyorum. Kusura bakmayın kafa şişirdiğim için :grin:

Eğer Varşova şehri düşmanın eline geçtiyse "Varşovayı al" görevi çıkar.



TheVikings said:
Ellerine sağlık,çok lazımdı.

Hiç bir gülücük işareti olmayınca sanki küfür ediyormuşsun gibi olmuş. :grin:

"Aman be! Çok lazımdı sanki" dermiş gibi. :smile:

Tabi ne demek istediğin gayet güzel anlaşılıyor, ancak benim gibi paranoyak biri senin dediğini böyle yorumlaya bilirdi.
 
bariscik said:
Benden lord esir almamı istedi kral, getirdim zar zor. Ödülümü almam için anlaşılan çevirmene ihtiyacım var. Nasıl bulacağım ben? :smile:

Oyun günüyle bir kaç gün bekle, bir kaç gün sonra sorduğunda sanırım ödülünü veriyor. :smile:

İstersen bu konudaki mesajları oku, cevap verenler böyle söylemişti. :smile:
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,171450.0.html

Mesela:
ZaRaR said:
bir kaç gün sonra tekrar uğrayın kırala ozaman çözülüyo 2 kez yaptım o görevi
 
ya bi taht talibi var kazakatamanlığının bana diyoki moskova çarlığını ele geçir rusyayı aldım ama hala görevi bitiremedim :S
 
RideMyRocket said:
Vorşova'yı al görevi de Senaryoya ait değil mi?
Yazıda rastlayamadım da. 

Not: 2-3 konudur Vorşova'yı sorup duruyorum. Kusura bakmayın kafa şişirdiğim için :grin:
Konu güzel olmuş.Diğer ülkelerin senaryosunu ne zaman ekleyeceksin?


Vorşova nedir ya :grin:.Varşova olmasın o?
 
ugurd said:
oys14 said:
peki biz kırım hanlığı için senaryo oynamak için ne yapacağız gidip islam giray la mı yoksa hanlarda dolaşan yorgun mehmet hanla mı muhattap olacağız

Oyunda sadece Rus Çarlığı, Lehistan ve Kazak Atamanlığı`nın senaryosu var.

Kırım`ada bir senaryo eklerler umarım...



RideMyRocket said:
Vorşova'yı al görevi de Senaryoya ait değil mi?
Yazıda rastlayamadım da. 

Not: 2-3 konudur Vorşova'yı sorup duruyorum. Kusura bakmayın kafa şişirdiğim için :grin:

Eğer Varşova şehri düşmanın eline geçtiyse "Varşovayı al" görevi çıkar.



TheVikings said:
Ellerine sağlık,çok lazımdı.

Hiç bir gülücük işareti olmayınca sanki küfür ediyormuşsun gibi olmuş. :grin:

"Aman be! Çok lazımdı sanki" dermiş gibi. :smile:

Tabi ne demek istediğin gayet güzel anlaşılıyor, ancak benim gibi paranoyak biri senin dediğini böyle yorumlaya bilirdi.
Korkma,acıtmam.

Edit:Arkadaşlar Kırım Hanlığını yok etmeme 2 kale kaldı tüm kaleleri alınca kral biz mi oluyoruz?
 
taylan516 said:
RideMyRocket said:
Vorşova'yı al görevi de Senaryoya ait değil mi?
Yazıda rastlayamadım da. 

Not: 2-3 konudur Vorşova'yı sorup duruyorum. Kusura bakmayın kafa şişirdiğim için :grin:



Vorşova nedir ya :grin:.Varşova olmasın o?

Evet ben de sonradan farkettim  :grin:
 
RideMyRocket said:
Vorşova'yı al görevi de Senaryoya ait değil mi?
Yazıda rastlayamadım da. 

Not: 2-3 konudur Vorşova'yı sorup duruyorum. Kusura bakmayın kafa şişirdiğim için :grin:

Görevi Kral Jan abimiz banada vermişti birşey yapmana gerek yok direk git kuşat şehri al.

Edit: Rusya senaryosunda biraz ilerleme kat ettim tahta bu akşam gece 1 2 gibi geçerim bittiği an yazacağım buraya diğer senaryolarıda.
 
Dombra said:
RideMyRocket said:
Vorşova'yı al görevi de Senaryoya ait değil mi?
Yazıda rastlayamadım da. 

Not: 2-3 konudur Vorşova'yı sorup duruyorum. Kusura bakmayın kafa şişirdiğim için :grin:

Görevi Kral Jan abimiz banada vermişti birşey yapmana gerek yok direk git kuşat şehri al.

Edit: Rusya senaryosunda biraz ilerleme kat ettim tahta bu akşam gece 1 2 gibi geçerim bittiği an yazacağım buraya diğer senaryolarıda.

Aabi Şehirde rahat 450 İsveç askeri var. Öyle dalıp alamıyorum işte.
Kralın izniyle istediğim derebeyini yanımda savaşa sokabilecekmişim fakat kimse gelmiyo ki benimle şehri fethetmeye.
 
Back
Top Bottom