LOD Sistemi

Users who are viewing this thread

Firates

Steppe Dragon
Archduke
Oyunda büyük şehirler olmamasının temeli, evlerde ve bitkilerde LOD sisteminin olmaması...

Bilmeyenler için, LOD sistemi bir objenin oyuncudan uzaklaştıkta texture ve poligon detayının düşmesi demek.

Yapılarda ve bitkilerde de LOD sistemi olmalı. Dev şehirler yapabilmeliyiz.

Oyundaki bir binayı 3.000 Poligon + 1024x1024 çözünürlükte bir texture olarak farz edersek, (multimeshten her objeye farklı bir texture yükleniyor,bu söylediğim çözünürlükten bile daha çok yer kaplayabilir)

20 tane binalı bir sahnede 60.000 poligon ve yaklaşık 3m x 3m piksellik bir texture birikimi oluyor.

LOD sisteminde düşünelim. 20 tane binayı 4 aşamada en kaliteliden en kalitesize doğru sıralıyorum,

1 bina için 3.000 poly --> 1.500 poly --> 750 poly --> 250 poly (en uzak aşama)
1 bina için 1024 pix --> 512 pix --> 256 pix --> 128 pix (en uzak aşama)

3 bina en yakında olacak, 9.000 poly + 3000x3000 pixel
6 bina hafif uzakta olacak, 9.000 poly + 3000x3000 pixel
9 bina uzakta olacak, 6750 poly + 2300x2300 pixel
en uzakta 25 bina bile olsa, 6250 poly + 3200x3200 pixel

eski sistemde 20 tane binalı bir sahnede 60.000 + 3milyon x 3milyon texture toplanması
söylediğim sistemde 43 tane binalı bir sahnede 31.000 poly ve çook daha düşük texture birikimi.

Bu söylediğim sistem ile özellikle şehir ve kalelerde oyun performans ve saniyedeki kare sayısı 2-3 kat arttırılabilir...

Teşekkürler,
WTF_knight

Açıkçası burdaki lod sistemlerinin yanında animasyonlar içinde LOD sisteminin olabileceğinden bahsedecektim,vazgeçtim...O zaman FPS düşük gibi hissedebiliriz.

Fakat 200-300 frame'lik animasyonlar var :roll:

Şehirden uzaklaşmaktaki amacı kavrayamadım acıkcası yani ne kadar uzaklasabiliriz ki? yani şehire girmek yada şehirde dolaşmak gibi bir amacımız varsa lod sistemi şehrin içindeyken ne kadar etkili olabilecek?

DreadShadow said:
Şehirden uzaklaşmaktaki amacı kavrayamadım acıkcası yani ne kadar uzaklasabiliriz ki? yani şehire girmek yada şehirde dolaşmak gibi bir amacımız varsa lod sistemi şehrin içindeyken ne kadar etkili olabilecek?

Olmaz mı? Örnek veriyorum Village Map'i düşün, şehrin arka kapısındasın. Ön kapısını ne görebiliyorsun, nede o kadar uzakta olmana rağmen evin üstündeki nokta nokta pikselleri seçebiliyorsun. Bu çok uzaktaki modelin 3.000 poly ve 1024x1024 texture çözüürlüğüne sahip olması mantıklı mı? :)

<knight> said:
DreadShadow said:

Olmaz mı? Örnek veriyorum Village Map'i düşün, şehrin arka kapısındasın. Ön kapısını ne görebiliyorsun, nede o kadar uzakta olmana rağmen evin üstündeki nokta nokta pikselleri seçebiliyorsun. Bu çok uzaktaki modelin 3.000 poly ve 1024x1024 texture çözüürlüğüne sahip olması mantıklı mı? :)

Güzel öneri :P :( :D

scene proplar(evler de dahil) lod modeli kullanabiliyor, texturelarda da mipmap kullanarak uzaklaştıklarında çözünürlük düşmesi sağlanıyor. biraz geç oldu ama yazayım dedim.

Artizan said:
scene proplar(evler de dahil) lod modeli kullanabiliyor, texturelarda da mipmap kullanarak uzaklaştıklarında çözünürlük düşmesi sağlanıyor. biraz geç oldu ama yazayım dedim.

Kullanırız , zamanında çok uğraşmıştım, oyuna ekleyemiyordum. Warbandın son sürümleri ile gelmiş olabilir :)

Caliph said:
Artizan said:

Kullanırız , zamanında çok uğraşmıştım, oyuna ekleyemiyordum. Warbandın son sürümleri ile gelmiş olabilir :)
Evet, WilliamBerne bitkileri lodlamış WWII CBF'de.
Öyle duymuştum :)

Back
Top Bottom