Lise sorunsalı

Users who are viewing this thread

hsyn333

Sergeant at Arms
Merhaba,

Benim YEP (Yerleştirme Puanı) 475 küsür. İstanbulda
hangi liseyi önerirsiniz. Lisede yatılı okumak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Lisede yatılı okumak.. Zorunlu olmadıkça tercih etme. Ailenin yanında liseyi geçirmen senin geleceğin için daha sağlıklı olur.
475 puan mı? Daha hiçbir şey açıklanmadı ki? Lise puanları , yerleştirme puanları falan belli değil

Lisede yatılı okulda okuman aksine daha iyi.Çünkü hayatının temellerini attığın yer.Burada kendi başına bir şeyler elde etmelisin,öğrenmelisin.Aile yanında ekmek elden su gölden olursan çok zorluk çekersin ileri ki hayatında.

Palamedes said:
Lisede yatılı okulda okuman aksine daha iyi.Çünkü hayatının temellerini attığın yer.Burada kendi başına bir şeyler elde etmelisin,öğrenmelisin.Aile yanında ekmek elden su gölden olursan çok zorluk çekersin ileri ki hayatında.
Üniversitede başlaması daha iyi olur. Benim arkadaşım var sanal ortamdan falan lisede okuyorlar ve yatılı kalıyorlar bir yerde. İzmir'de arkadaşlar ve hiç rahat edemediklerini , ailelerini sık sık özlediklerini ve arkadaş ortamı olunca ders çalışmak istemediklerini söylüyorlar.

Cloudy said:
Lisede yatılı okumak.. Zorunlu olmadıkça tercih etme. Ailenin yanında liseyi geçirmen senin geleceğin için daha sağlıklı olur.
475 puan mı? Daha hiçbir şey açıklanmadı ki? Lise puanları , yerleştirme puanları falan belli değil

MEB cevapları yayımladı, Kesin olmaya bi puan bu zaten. Standar Sapmalar dahil değil. Dershanede hesaplattım.

Yatılı okumak konusunda bazı endişelerim var. Hayatımın en iyi yıllarını yatılı okulda gecirmeyi açìkcası pek istemiyorum.

Palamedes said:

O bakımdan iyi tabiki ama yurt ortamına alisamazsan zor olur dersleri de etkiler.Eğer evde kalma imkanin varsa otur oranda çalış.

Yatılı lisede hayatın temelleri ile ilgili birşey öğreneceğini sanmıyorum, en fazla askerliğe ön hazırlık olur :grin: asıl hayatı üniversitede öğrenecek tabi pek çok öğrenci gibi baba parasını biraya karıya kıza yatırarak geçirmesse, ev idare etmeyi, kendine bakmayı, tasarruf yapmayı öğrenecek.

Yatılı okumak sana iş yüküdür.. Liseye geçince asıl sınav için hazırlık yani üniversite sınavı var.. Bunun için boş olman ve çalışman lazım ki temel ihtiyaçlarını ailen karşılarsa daha güzel olur.. Sınav için vakit ayırabilirsin ayrıca yatılı okulda ders çalışma olayı biraz sıkıntılı.. Tavsiyem ailenin yanıdır hatta üniversite bile ailenin yanı olursa senden rahatı yoktur.. Benim abim var 27 yaşında tüm okulları Ankara üniversite dahil şimdi Vergi Müfettişi ve Turneye çıkıyor o kadar zorlanmadı yani geleceğe hazırlık için falan yatılı okul olayı hikaye.. Senin için sıkıntı olur.. Ama bu tür okul tercihlerinde kafana esen en mantıklısını seçmelisin.. Her zaman böyle kafana estiğini yap daha başarılı olursun..

Diyarbakırda yaşıyorum YEP im 460  , geçen seneki taban puanı  451 olan Fen Lisesine gider miyim ?

Yoksa Bu sene  taban PUANI artar mı?

Artarsa ne kadar artar tahminleriniz yazarsanız sevinirim :smile:

sheriff21 said:
Diyarbakırda yaşıyorum YEP im 460  , geçen seneki taban puanı  451 olan Fen Lisesine gider miyim ?

Gidersin en kötü yedekten alırlar rahat ol.. Ama tek ona bağlı kalma..

Fen Lisesine gitmen daha iyi olur kardeşim,ayrıca yatılı okumanı tavsiye ederim,ben lise sonum ve çok pişmanım başlangıçta yatılı gitmedim diye,disiplinli ve düzenli olmayı öğretiyorlar,gitmeni tercih ederim ailevi durumun iyiyse

Üniversiteye geldim, lisede yatılı okumadım ama ünide yatılı kalıyorum, şunu söyleyeyim lisedeki yatılı koşulları ağır gelecektir muhtemelen, asosyal olmaktan bahsetmiyorum çok arkadaşınız olacaktır, ama canınız istediğinde çıkıp bir şey yapamayacaksınız, bir çok yönden kısıtlı imkanlarınız olacak, oda kontrolleri canınızı sıkacak, kötü nöbetçi öğretmene oldukça küfredeceksiniz, etüde girmek istemeyeceksiniz belki başınız ağrıyor olacak ama girmek zorunda kalacaksınız. Kendi arkadaşlarımdan biliyorum bunu. Öteki yönden ben evde kalarak oldukça rahattıım. Kendimi geliştirmek için oldukça fazla zaman bulup, rahat olduğumu düşünüyorum.

sheriff21 said:

Kardeş bu yıl puanlar yükselecek diyorlar , geçen seneki SBS'ye oranla daha kolay sorular olunca haliyle tabi kide yükselecektir ancak yükselse bile 10-15 puan yükselir. En kötü yedekten girersin sıkıntı yok.

Back
Top Bottom