Laptop parça değişimi

Users who are viewing this thread

Sir Peter

Master Knight
        Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var.Ben Asus F3F model bir laptop kullanıyorum.Ama laptop'umun parçaları düşük performanslı parçalar yani halk diliyle dandik.Şimdi özelliklerini sayıyorum.
Ekran Kartı : Mobile Intel 945 express chipset family Onboard
Shader: 4 Pixel/1 Vertex
Memory :grin:DR2
RAM : 512 Mb
İşlemci : İntel Core Duo İnside ve Centrino
İşletim Sistemi : Windows XP
Hız : 1.73 Ghz (çift çekirdek)
Bus Interface (ne olduğunu tam bilmiyorum) : PCI (Şu AGP-PCI olayı heralde)
Direct X Desteği : 9.0 SM 2.0
Bus Width (Ekran kartı ne kadar dedilermi bunu diyom) : 128 bit
Gerekli olan bilgi varsa verebilirim
              Benim sorunum bu parçalarla birçok oyunda kasma yaşanıyor (bazen m&bde bile).Call of Duty 2'yi çalıştırmıyor.
Sadede gelirsek Laptop'da Ekran Kartı değiştirilebilir mi ? Değiştirilebilirse hangilerini (modellerini) önerirsiniz.Bu arada RAM düşük onun ucuz birşey olduğunu biliyorum tek bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz ?Şimdiden teşekkürler  :smile:

Çünkü laptop'unun özelliği düşük.128 ekran kartı,512 RAM,Mb'yi ucu ucuna çalıştırıyor zaten.Dx9 ayarlarındada kasma yaşanır,yani her oyunu takır takır çalıştaracak kadarda güzel bir laptopun yok :smile:

İşte ekran kartı vb parçaları değişebilir mi değişirse hangileri hangi model hangi marka hangi fiyat ???

courage said:
Değiştiremezsin.Zaten ekran kartı laptop ile entegre olur her zaman için.O yüzden laptop alırken biraz düşünmek şart.
biliyorum onboard deniyo ona galiba ve ben araştıdım biraz Asus servislerinde değiştiriyorlarmış diye duydum.Bana en yakın asus servisi İzmir'de sizce doğru mudur ? Asus Servislerde değişir mi?

Sir Peter said:
courage said:
Değiştiremezsin.Zaten ekran kartı laptop ile entegre olur her zaman için.O yüzden laptop alırken biraz düşünmek şart.
biliyorum onboard deniyo ona galiba ve ben araştıdım biraz Asus servislerinde değiştiriyorlarmış diye duydum.Bana en yakın asus servisi İzmir'de sizce doğru mudur ? Asus Servislerde değişir mi?

Onboard için geçerli değil.Entegre birşeyi değiştirmekle uğraşmazlar zaten.Direk yeni bir anakart al daha iyi.

Sir Peter said:
He anakart al diyosun  :arrow: ikisi aynı görevi görüyormuş zaten anakart-ekran kartı onboardda

Anakartı dalga maksatlı söyledim.Ya oyun felan oynayacaksan yeni bir laptop al daha iyi ama iyi bir laptop ise cep yakar benden söylemesi =)

iyi bir laptop zaten daha pahalı olmasına ragmen pc le kapısamaz bıle oyun amaclı alıcaksan tabı

Laptop ın parçaları değiştirilemez; sadece hardisk değiştirilebilir o kadar. O yüzden laptop genellikle iş için kullanılıyor. O yüzden masaüstü alsaydın daha iyi olurdu bence