Lanet Virüsler!

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

tlgklz

Grandmaster Knight
Bitdefender,Avira(şuan),Eset,F-Secure,İobit Malware Fighter kullanmış kişiyim genede bu virüslerin hiç birine engel değil. Şuan avira kullanıyorum hepi topu 4 tane virüs buldu iyi güzel hoş. Ancak Bilgisayarda virüsler kol geziyor! Google ayarlara girmeye çalışıyorum Direk Google'a yönlendirmeler. Sürekli ebay,amazon uzantıları eklemeler, Sistem geri yükleme yaptırmamalar daha çok! Combofix'le de köklerini kazımaya çalıştım. Gene olmadı gene aktif oldular. Avira zaten b*ktan oldu 2dklık tarama yapıp hiç bir şey bulamıyor. Tekrar Eset mi yüklesem diye düşünmeye başladım. Format atmakta istemiyorum. Bilgisayarda çok lazım (açıkçası nadir kullanıyorum ama programa sahip olmak çok uzun) olan 90+ program var. Ne yapmalıyım ben? birde sizden duyayım.

Birde AVG kullan. Ben sırf tarayıcıların anasayfasına yerleşen soraxi ve tr-v9 gibi saçma virüs olmayan reklam yazılımlarından (hijacker) kurtulmaya çalışırken denemediğim program kalmadı ve format atmaya niyetleniyorum. Sen virüs yuvasına format atmamak için direniyorsun. :smile:

tlgklz said:
Combofix'le de köklerini kazımaya çalıştım. Gene olmadı gene aktif oldular.
Combofix yemediyse ciddi anlamda sağlam birşeyler girmiş. Ne var ne yok formatla sil. Hiçbir şeyi yedekleme, pcye takıp çıkarttığın aygıtları çamaşır suyuna felan yatır.

Ben en son combofix kullandığımda bilgisayar çökmüştü. Çok sık kullanmanızı tavsiye etmem.

Bana sorarsanız hiç bir antivirüs çözüm değil, bu biraz daha bilgisayarı kullanmakla alakalı. 3 yıldır antivirüssüz bilgisayar kullanıyorum daha virüs girmedi bilgisayara. Gireceğiniz siteleri özenli seçin, bilgisayara usb depolama aygıtı takıyorsanız hemen tüm dosyalara tıklamayıp uzantılarına bakın. İndirmelerinizi güvenilir yerlerden yapın. Bilgisayarınızda gereksiz dosya bulundurmayın. 

tlgklz said:
Formatlayacağımda windows 7 diski kayıp şimdi  :???: Gidip alcaz artık.
Eğer yükleyebilirsen teamwiever yükle bir bakayım.

Konuyla dipten bağlantısız olacak ama, antivirüs programları sistemi yavaşlatıyor mu?

Aquilifer_Batu said:
Konuyla dipten bağlantısız olacak ama, antivirüs programları sistemi yavaşlatıyor mu?
Evet bellekte en çok yeri antivirüs programları kaplar.
En hafif ve en sezgisel yeteneğe sahip antivirüs programı Eset smart security. 

tlgklz said:
Kimmer said:
Aquilifer_Batu said:
Evet bellekte en çok yeri antivirüs programları kaplar.
En hafif ve en sezgisel yeteneğe sahip antivirüs programı Eset smart security
yorum yok  :mad:
ESET 1992'den beri bu işi yapıyor. Sektörde Eset, Kaspersky, Norton, Avira, Bitdefender öndeler. Eskiden AVAST en iyi antivirüstü lakin artık çok geride kaldı.

ESEt'in  sezgisel yeteneğide testlerle kanıtlandı. Sistem başlangıcını tarayıp virüs bulabilen, işlem herhangi bir porttan dışarı veri yolladığında hemen anlayabiliyor. Kaspersky'da bu konuda iyi sayılır lakin çok fazla yer kaplıyor. Ayrıca crypter'dan geçirilmiş virüsleri de ilk ESET bulur sonrada diğer antivirüsler.

Eset smart security + zemana antilogger + biraz dikkat = virüssüz bir bilgisayar.

Findecáno Amandil said:
Bana sorarsanız hiç bir antivirüs çözüm değil, bu biraz daha bilgisayarı kullanmakla alakalı. 3 yıldır antivirüssüz bilgisayar kullanıyorum daha virüs girmedi bilgisayara. Gireceğiniz siteleri özenli seçin, bilgisayara usb depolama aygıtı takıyorsanız hemen tüm dosyalara tıklamayıp uzantılarına bakın. İndirmelerinizi güvenilir yerlerden yapın. Bilgisayarınızda gereksiz dosya bulundurmayın.
Bendede öyle genelde. Benim az çok bu konuda takıntım vardır. bilmediğim dosyayı antivirüs programı gibi incelerim. ve ek olarak da şu downloaderli dosyalar indirmeyin. Downloaderden istediğiniz dosya hariç birçok program ve virüs yükler.

SORUN ÇÖZÜLDÜ!
Code:
Browser.Hijack, LINK, C:\Users\halil\Desktop\..\..\halil\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Internet Explorer.lnk, 0
Browser.Hijack, LINK, C:\Users\halil\Desktop\..\..\halil\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\System Tools\Internet Explorer (No Add-ons).lnk, 0
Browser.Hijack, LINK, C:\Users\halil\Desktop\..\..\halil\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Launch Internet Explorer Browser.lnk, 0
Trojan.Crypt, FILE, C:\Windows\VM_STI.EXE, 4046808
Trojan.Generic, FILE, C:\Windows\System32\Redemption.dll, 4117729
Trojan.Crypt, FILE, C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\usbvm31b.inf_x86_neutral_7b2cdd86206d9dcd\VM_STI.EXE, 4046808
Trojan.Generic, FILE, D:\Program Files\Samsung\Kies\External\SyncModules\Redemption.dll, 4117729
Trojan.Generic, FILE, D:\Program Dosyaları\nod32_2.70_tr\nenttrst.exe, 4073781
Movies Toolbar, REG, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SafetyNut, 2014554
Misleading.FakeAV, REG, HKEY_CLASSES_ROOT\AppID\{C26644C4-2A12-4CA6-8F2E-0EDE6CF018F3}, 2014610
Misleading.FakeAV, REG, HKEY_CLASSES_ROOT\Updater.AmiUpd, 2014662
Misleading.FakeAV, REG, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{99C91FC5-DB5B-4AA0-BB70-5D89C5A4DF96}, 2014664
İobit Malware Fighter sağolsun. Aviranın,F-secure'nin,Bit-defenderın bulamadığı bu lanet virüsleri buldu. Eset Smart Secutir kullananlarda çözmüşler. Şimdi onu satın alacağım.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom