Kurtlesmis Turk asiretleri

Users who are viewing this thread

SaVasci958

Banned
KÜRTLEŞMİŞ TÜRK BOYLARI…(Kürtleşen Türkler)
Kasım 7, 2012
yüzyıllar içerisinde çeşitli siyasi gelişmelerin sebebiyet verdiği sosyal döngüdüosmanlıda, bir çok aşiret arşiv kayıtlarında türkmen ekradı (türkmen kürtleri) diye bir şeye rastlanmaktır.
16. yy’da “türkmen” olarak adı geçen bir çok aşiret günümüzde “kürt” olarak karşımıza çıkmaktadır.

kürtleşmiş türk aşiret ve topluluklarından bazıları şunlardır;
(bkz: karakeçili aşireti)
(bkz: avşarlar)
(bkz: begdili aşireti)
(bkz: hınıslu aşireti)
(bkz: küresinliler)
(bkz: lekler)
(bkz: batıkan aşireti)
(bkz: herkiler)
(bkz: kılıçlı aşireti)
(bkz: kürdili aşireti)
(bkz: mukriler)
(bkz: türkan aşireti)
(bkz: şadıllı aşireti)
(bkz: çapanoğlu aşireti)
(bkz: ertuşiler)
(bkz: rişvan aşireti)
(bkz: brukan aşireti)
(bkz: babat aşireti)
(bkz: dersimli aşireti)
(bkz: karaçoban aşireti)
(bkz: tanas aşireti)
(bkz: izzeddinliler aşireti)
(bkz: hörmekli aşireti)
(bkz: karaballı aşireti)
(bkz: pınarlı aşireti)
(bkz: kubatlı aşireti)
(bkz: deli budak oymağı)
(bkz: kara güne aşireti)
(bkz: şeyhbizin aşireti)
(bkz: aygut oymağı)
(bkz: çemişgezeklü aşireti)
(bkz: kureyşan aşireti)
(bkz: beskan aşireti)
(bkz: badıllı aşireti)
(bkz: milli aşireti)
(bkz: modanlı aşireti)
(bkz: burukan aşireti)
(bkz: şavak aşireti)
(bkz: abbasan aşireti)
(bkz: ağuçan aşireti)
(bkz: kırgan aşireti)
(bkz: zerikan aşireti)

şimdi haklı olarak şunu diyeceksiniz?
“madem bu aşiretlerin hepsi türkmen, bu kürtlük nereden geliyor?”

onun cevabını da şurada bulmanız mümkün;
(bkz: idris i bitlisi/#17320962).

kürtleşen türklere en önemli örnek karakeçili aşireti‘dir.

kayı boyuna mensup ve osmanlı hanedanı’nın da mensubu olduğu bu aşiretin güneydoğu anadolu’da yerleşen kolu yüzyıllar içerisinde kürtleşmiş, kürt topluluğu olarak anılır olmuştur.

bu siyasal sebeplerin en önemlisi safevi-osmanlı çekişmesidir. yani bir yerde şii türk-sünni türk çatışmasıdır ki bugün neredeyse tamamı türkmenlerden müteşekkil doğu anadolu alevilerinin “kürt alevi” olarak anılmasının ana sebebidir.

şii oldukları için osmanlı tarafından dışlanan, soykırıma ve katliamlara maruz bırakılan türkmenler, devşirme sistemi ile yönetilen türk(!) osmanlı tarafından sırf mezhepsel kavgadan ötürü türk olarak kabul görmemiş ve zaman içerisinde üst kimliklerinde değişkenlikler göstererek kürtleşmişlerdir.
işte bugün kürt alevisi dediğimiz unsurlar bu öz be öz türkmen kandaşlarımızdır.
(bkz: hem kürt hem alevi olmak/#11560000)
(bkz: safeviler/#17319027)
(bkz: kızılbaş/#17247534)

safevi lideri şah ismail, doğu anadolu’da yaşayan türkmen beylerine, safevilere bağlı kalmaları koşulu ile, yaşadıkları bölgelerin kontrolünü vermeyi vaad etmiştir.
oysa osmanlı devleti fatih sultan mehmet yönetimi döneminden başlayarak türkmenlerin başına enderun mektebinden yetişen yöneticileri atamışdır.
ayrıca osmanlı devleti yıkılana değin türkmenleri göçebelikten vazgeçmeye ve toprağa yerleşmeye zorlamıştır. buna karşılık osmanlılar kürtleri bu uygulamanın dışında tutmuştur. üstelik osmanlı devleti, kürt aşiret beylerine toprakta tapu hakkı vermiş, ancak aynı hakkı türkmen aşiret beylerine tanımamıştır.
ayrıca, osmanlı devletinin hanefi türkmenlere yaptığı zorlamalar alevi türkmenler üzerinde daha şiddetli biçimde gerçekleşmiştir. bu çerçevede alevi türkmenlerin bir kısmı da kürtleşmiş ve buna karşılık mezheplerini korumuşlardır.
bu da türk aşiretlerinin, doğu ve güneydoğu anadolu’daki türkmenlerin zaman içerisinde kürtleşmelerinde en önemli etmenlerden biri olmuştur.

Kaynaklar http://tarihturklerdebaslar.wordpress.com/2012/11/07/kurtlesmis-turk-boylari-kurtlesen-turkler/
Kürtleşen Türkler Macit gurbuz kitabi

colombos said:
Keşke ekşi sözlükten direkt kopi peyst yapmasaydın
kusura bakma ben tablet kullaniyorum normak klavye degil tabletede aliskin degilim oyuzden alinti yaptim ama kaynak gosterdim

Bide babamgiller bana kurduz demislerdi ben kuraysanliyim oyle ogrendik ama simdi ogrendimki turkmenim bide kafatasimda turan cikintisi var  turkmen olduguma kanittir. Saydigim asiretler kurtlesmis turkmen asiretidir
Ve benim alilemin cogu pkkile hicbir alakalari yoktur ve chpliyizdir ailecek bide ben turkcuyum

SaVasci958 said:
colombos said:
Keşke ekşi sözlükten direkt kopi peyst yapmasaydın
kusura bakma ben tablet kullaniyorum normak klavye degil tabletede aliskin degilim oyuzden alinti yaptim ama kaynak gosterdim

Bide babamgiller bana kurduz demislerdi ben kuraysanliyim oyle ogrendik ama simdi ogrendimki turkmenim bide kafatasimda turan cikintisi var  turkmen olduguma kanittir. Saydigim asiretler kurtlesmis turkmen asiretidir
Ve benim alilemin cogu pkkile hicbir alakalari yoktur ve chpliyizdir ailecek bide ben turkcuyum
Bunu söylemene gerek yok, bu forumda Kürt=PKK fikrine sahip insanlar çok yok, yani bildiğim kadarıyla veya böyle umuyorum.

Siyasi sebebi yok, 1000 tane Kürt'ün içine 10 tane Türk koyarsan birkaç nesil sonra Kürtleşmesi doğaldır, batıya gidip Türkleşen Kürt gruplarda var.

O listenin tam olarak doğru olduğunu sanmıyorum.

Inanch-Bilge said:
Siyasi sebebi yok, 1000 tane Kürt'ün içine 10 tane Türk koyarsan birkaç nesil sonra Kürtleşmesi doğaldır, batıya gidip Türkleşen Kürt gruplarda var.

bence dogru haci inan bana bunlari daha yeni ogrendim bu asiretlerin ancak bilinclendirerek ve anlatarak ozune donmesinin saglanabilecegini inaniyorum

Nasıl bir Türkün genetiğinin farklı bir milletten olması onun Türk olmasını etkilemiyorsa, farklı genetik taşıyan bir Kürt'ün de Kürt olmadığını söyleyemeyiz. Burada önemli kısım genetik değil (Onun da etkisi var tabi ama öncelik onda değil ) kültürdedir. Milletlerimizi yetiştiğimiz kültürler belirler. Sen Türk kültürüyle yetişirsem Türklüğe hizmet edersin ama yetiştiğin kültür Araplaşırsa ya da atıyorum Fransızlaşırsa o zaman yavaş yavaş Türklüğe değil, Araplara, Fransızlara hizmet etmeye başlarsın.

Kayra said:
Nasıl bir Türkün genetiğinin farklı bir milletten olması onun Türk olmasını etkilemiyorsa, farklı genetik taşıyan bir Kürt'ün de Kürt olmadığını söyleyemeyiz. Burada önemli kısım genetik değil (Onun da etkisi var tabi ama öncelik onda değil ) kültürdedir. Milletlerimizi yetiştiğimiz kültürler belirler. Sen Türk kültürüyle yetişirsem Türklüğe hizmet edersin ama yetiştiğin kültür Araplaşırsa ya da atıyorum Fransızlaşırsa o zaman yavaş yavaş Türklüğe değil, Araplara, Fransızlara hizmet etmeye başlarsın.
dogrudur kayra ayni gorusteyim

Inanch-Bilge said:

Aslında tam sebep o değil. Bi kaç etken var. Mesela savaş uzun savaş dönemlerinde bu ters tepeliyor. Bir de milli kimliğin çıktığı (son yüzyıllar diyelim) dönemlerde bunun olması zor. Bosna, Kosova gibi örnekleri var. Senin dediğin de doğal tabi ki ama genelde bu kaynaşmalar geçmiş zamanda (teknolojinin gelişmediği) ve barış dönemlerinde olmuş gibi.

Inanch-Bilge said:

Yani, Rusya gibi devletlerde de epey bu gibi durumlarla asimile olan göçebe milletler olmuştur.

SaVasci958 said:
Kimmer said:
Avşarlar mı ?? bunu yazan dangal*k kim merak ettim.
avsarlarda kurtlesmis bakiniz hulya avsar kurdum diyor ama hic bilmiyorlar turkmen olduklarini
Örnek de güzelmiş, Mehmet Karahanlı vardı o da sonradan değişmiş askldad

SaVasci958 said:
Kimmer said:
Avşarlar mı ?? bunu yazan dangal*k kim merak ettim.
avsarlarda kurtlesmis bakiniz hulya avsar kurdum diyor ama hic bilmiyorlar turkmen olduklarini
Soy adı avşar olunca Avşar halkından olmuyor yalnız :smile:

Gençler, hepimiz insan değil miyiz ya da hepimiz bu toprakların çocuğu değil miyiz? Kürt, Türk, Yunan, Hitit... hepsi biz değil miyiz? Türkken Kürtleşen aşiretleri tartışmak bize bir şey kazandırmaz. Türk Türktür, Kürt Kürttür ve kardeş olmamız için hiçbir engel yok bunda.

Bu turan çıkıntısı dediğiniz şeye de inanmıyorum. Benim kafamda turan çıkıntısı mı ne ondan yok, belki de vardır bilmiyorum. Olsa bile sadece İNSANım. Acı çeken bi Türk de olsa, haksızlığa uğrayan bi Kürt de olsa, yok yere öldürülen çocuk Filistinli Arap da olsa hepsi benim kardeşimdir. Sizin hangi ırktan, hangi taraftan olduğunuzu belirleyen kafanızdaki bi kemik değil, vicdanınızdır.

Back
Top Bottom