Kroz ex-Yu...

wrc

Grandmaster Knight
M&BWBWF&S
Best answers
0
U suštini, koliko ste videli od ex-Yu, nekad ranije ili u skorije vreme.

S obzirom da su mi oboje matorih iz BiH tamo sam bio milion puta, Makedoniju video u prolazu kao i Sloveniju a u Crnoj Gori nema gde nisam bio, bar što se tiče primorskih gradova. Hrvatska je posebna priča. Ove godine sam bio u u Istri i jebeš mi sve ako nisam konstantno imao utisak da sam u Italiji, u onom pozitivnom smislu. Poreč, Rovinj i Pula su mesta koja sam obišao par puta za vreme tamošnjeg boravka i sve mi je ostavilo poprilično jak utisak, Opatiju da i ne pominjem. Bio sam i na Hvaru 2010. ali utisak ni blizu kao u Istri.

Što se tiče Srbije, eh, Vojvodina je suviše ravna za moj ukus,  a dole ka jugu, što južnije to tužnije pa "južna pruga" dođe ko neki Avganistan. :razz: Jebu nas za ovo Kosovo pa ne može čovek ni da ode bar neke manastire da vidi.
U Bg-u je uvek solidna zabava srazmerno ekonomskom sranju u kom se nalazimo, splavova i kafana za opijanje ima na pretek, u suštini to je jedina grana u razvoju.
Kad već pomenuh sve ovo, izgleda da na forumu nema Bosanaca, doduše njima po običaju treba malo više vremena da ukapiraju kako sve ovo radi. :razz: 
 

Marko͘

Section Moderator
WBNWM&BWF&SVC
Best answers
1
U Sloveniji sam bio u planinama i to, bilo je odlično. U Bosnu regularno idem, 50% tu neki sam Posavljak pa idem često tamo a i bio sam i po cijeloj RS, još jedino moram u Sarajevo na ćevape...Crno Goru jos nisam posjetio, od Srbije Vojvodina i tako, a po Hrvatskoj sam svuda bio. Nekako mi u Bosni najljepše.."Gdje prestaje realnost - tu nastaje Bosna"  :wink:
 

Andronicus011

Squire
WBWF&SNW
Best answers
0
Bio sam u svim bivšim republikama, odličan su utisak ostavile sve na mene. Uvek me zadivi slovenačka organizovanost i tačnost, a o makedonskoj toplini i druželjubivosti i da ne pričam. :grin:
 

vadermath

Count
M&BWB
Best answers
0
Nazalost u Bosni jos uvek nisam bio, mada sam oduvek obozavao Bosance kao narod :lol:

Prosao sam kroz Hrvatsku (predivna zemlja, zao mi je sto smo u takvim usranim odnosima da ne mozes opusteno da ides tamo), a u Sloveniju (Ljubljana) sam isao na nekoliko dana. Kakva bre ex-Yu, oni su (u pozitivnom smislu) iz potpuno drugog filma, evropski narod, sve sredjeno i organizovano. U Makedoniju (narocito u Bitolj) idem povremeno, jer mi je deda odatle, i Makedonci su iz mog iskustva dosta slicni Srbima, i po dobrim i losim stvarima. Mislim da Crnu Goru ne treba posebno spominjati, jebes ti tog Srbina koji je bar nije jednom uzduz i popreko pres'o :lol:
 

GoldEagleMNE

Baron
M&BWBWF&SNW
Best answers
0
U ex-yu samo nisam bio u Makedoniju. U Beograd idem veoma cesto. U Sloveniju sam bio nekoliko puta. U Dubrovnik sam isao cesto prije. U Hrvatskoj sam isto bio u Split dva puta i jednom u Zagreb. U Bosnu sam samo jednom bio u Mostar i to je bilo davno. Crnu Goru sam naravno citavu vidio. :lol:
 

Erminas

Section Moderator
WBNW
Best answers
0
Imam kucu u Crnoj Gori tako da sam do pre par godina svako leto bio tamo par meseci.Dakle nema potrebe da govorim koliko sam je puta proputovao.
U Dubrovniku sam bio kao jako mali i jedino cega se secam je prelepa tvrdjava.
Od Srbije sam naravno video mnogo,jedino mozda po Vojvodini na zalost nisam puno putovao.
 

vadermath

Count
M&BWB
Best answers
0
Inace zanimljivo, procitao sam skoro da od svih Balkanskih predela, Vojvodina ima najveci procenat samoubistava :lol:

Verovatno zato sto je sve ravno, nema pogled odakle da ti se odbije, pa tera u depresiju :lol:
 

wrc

Grandmaster Knight
M&BWBWF&S
Best answers
0
Verovao ili ne nisi daleko od istine i što se tiče procenta a i što se tiče uzroka.
Doduše, mi smo uvek komentarisali da su Vojvođanke najbolje "građene" jer tamo po onoj ravnici po ceo dan voze bicikl pa su uvek u formi. :lol:
 

Cornelius Sula

Veteran
Best answers
0
Vadermath said:
Inace zanimljivo, procitao sam skoro da od svih Balkanskih predela, Vojvodina ima najveci procenat samoubistava :lol:

Verovatno zato sto je sve ravno, nema pogled odakle da ti se odbije, pa tera u depresiju :lol:
Khmm....

Vojvodino vojvodino što si tako ravna......

Činjenica je da se kod nas u niziji najviše ubivaju samostalno ali ima tu dosta toga da se kaže sa sociološke strane što bi pooootrajalo te neću da davim, ali ima i sa vremenskim uslovima. Dali ste znali da vetar utiče na broj  samoubistava kao i na porast žalbi pacijenata na depresiju? Takođe Vršac kao najvetrovitija opština u staroj Jugi pa tako i sad u Srbiji prednjači po broju samoubistava. Vršac ima oko 70 dana godišnje BEZ vetra ostatak godine nije pogodan za nošenje šešira  :lol: 

Na konto izjave da nema o šta da ti se pogled odbije......to je zato što nisi gledao cure nego u prazno čoveče :grin:
 

Cornelius Sula

Veteran
Best answers
0
MadVader said:
Slovenija ima največ samomorov! Naprej, zastava slave! :smile:
(alkoholizem, introvertnost, samokritičnost...?)
Da u odnosu na ostale republike ex YU Slovenci jesu prvi ali regionalno gledano, po broju stanovnika Voša nažalost ispada prva. Odosmo u previše mračne teme.......Moram nađem pivo da dođem sebi  :grin:

Inače od stare Yuge obilazio sam Hrvatsku i  Crnu Goru u ostalim krajevima nažalost još nisam bio, a Srbiju znam ko svoj džep, em živim u njoj em sam radio kao vozač veledrogerije pa sam upoznao svaki grad i svako seoce. Ako neko hoće da vidi prirodu koja oduzima dah pravac Tara tj zapadna Srbija, takođe prelepih predela ima i u istočnoj Srbiji Homoljske planine itd. Ali predeli Tare i oko Drine su nezaboravni. P.S. a imaju i odličan kajmak  :grin:
 

wrc

Grandmaster Knight
M&BWBWF&S
Best answers
0
Cornelius Sula said:
Ali predeli Tare i oko Drine su nezaboravni. P.S. a imaju i odličan kajmak  :grin:
Da, Tara je nevidjeno dobra. Bio sam na raftingu tamo pre par godina, bio je septembar pa nije bilo puno "brzaka", spustali smo se oko pet sati zajedno sa pauzama, nevidjeni dozivljaj. Voda je bila hladna ko led ali tako cista da opusteno moze da se pije po sistemu zaronis glavu i pijes. U sustini ceo trip traje tri dana, odes u petak a vratis se u nedelju, spavanje u drvenim bungalovima tik pored reke, domaca hrana i tako to, sto je najludje sve to uopste nije skupo za nase prilike( doduse ja sam bio sa firmom u kojoj sam radio ranije u okviru nekog teambuilding-a pa nismo placali nista :razz:).
 

Palestine

Sergeant at Arms
Best answers
0
bio sam u čitavoj Sloveniji, obišao sam skoro cijelu Hrvatsku, BiH nažalost nisam baš vidio, stalno me zovu u Međugorje, ali mi se neide baš. U Srbiji sam bio samo do BG i nazad. Volio bih pogledati Fočansku prašumu, Jajce, Đerdap, obavezno Suboticu, Taru, Crnu Goru, Ohrid i tak, ima se kaj vidjeti u bivšoj Jugi. Trebali bi više kapitalizirati povijest ovih krajeva.