Krallıkların en iyilerini tartışma konusu

Users who are viewing this thread

Neyi tartışıyorsunuz? Mobilitesi ve harp taktikleri sayesinde Khuzait açık ara en iyi savaşan millettir. Hem çok oyunculu oyunda hem tek oyunculu oyunda insanlar Khuzait ile karşı karşıya gelmekten nefret ediyor. Niye mi? Tabii ki atlı okçular.
 
Neyi tartışıyorsunuz? Mobilitesi ve harp taktikleri sayesinde Khuzait açık ara en iyi savaşan millettir. Hem çok oyunculu oyunda hem tek oyunculu oyunda insanlar Khuzait ile karşı karşıya gelmekten nefret ediyor. Niye mi? Tabii ki atlı okçular.
Harp meydanında atlı okçular işe yarıyor olabilir fakat kale kuşartırken :smile: Olabildiğince dengelemeye çalışmışlar tabide bilmiyorum
 
Vlandia'nın arbaletçileri hariç diğer ünitelerinin kötü olduğunu düşünen bir ben miyim?Yani aslında en sevdiğim faction ama bakınca özel birlikleri oyundaki diğer özel ünitelerle karşılaştırıldığında bence yetersiz kalıyor.Piyadesine bakıyoruz piyadesi de dayanıklı değil ha bazen gürz falan kuşanıyorlar o güzel oluyor onun haricinde tırt.Keşke biraz daha iyi donanımlı olsalardı.Bir de Vlandian Pikeman ile Vlandian Voulgier gibi 2 ayrım olması da bana saçma geliyor.Voulgier varken pikemanı seçmek çok ta mantıklı gelmiyor açıkçası.
 
Oyunda bence denge yok . Khuzaitler bütün imparatorluk toprağını aldı bir de üstüne çay içti , kergitlerin rodokları tokatlaması gibi bir şey ama 3 kere tokatlayacak :grin:
bi tek ben mi tokatlayamadım şu rodokları adamları meydan n-muharebesinde eziyorum kale kuşatmasında 2000 vs 400 alıyolar
 
yapay zeka okçuları çok kötü kullanıyor sürekli sağa sola hareket ettirtiyor o yüzden karşı tarafın okçularını avlamak suvarilerle çok kolay. Bende ilk başlarda okçu ve atlı okçuları çok severdim ama karma ordu her zaman daha güvenli bu arada oyunda cirit kullandınız mı veya yediniz mi bilmiyorum oyunda ki en fazla damage vuran silah cirit koltuklanmış kargıdan sonra o yüzden kuzeylileri hafife almayın valla ciritle mahvediyorlar.
aseraylıların ciriti koltuklanmış kargıdan da çok vuruyo
 
Çapulcunun birinden 7k'lık kaskla tek yiyeceksem, bu kaskın ne anlamı var ki? Ayrıca menzili kısa filan değil, kale kuşatmasında elemanlar daha adım atmadan füze atar gibi mızrak atıyorlar :smile:
aynen öyle 400k ya zırh aldım kuşatmada bi tane aseray cidacısı 2 ciritle full canlı beni aşağı aldı(ben savunan taraftım kuşatmada)
 
en kötüsü zaten dengede olması
Kesinlikle katılıyorum snowball kalktığı için tüm harita rengarenk kimse kale feth etmiyor herkes şehir alıp şehir veriyor başka şehirleri kuşatıyorlar ve bu haritanın palyoçaya dönmesine sebep oldu güçlenen krallıklar biraz rolantiye alsa veya defans yapanlara biraz imkan verilmesi güzel olur ama şu an gerçekçide oynayan biri olarak hiç bir şekilde zevk alamıyorum harita rengarenk olmuş durumda ve kimin ülkesi kimin toprağı resmen belli değil bırakın bazı devletler güçlensin gücünü hissedelim korkalım. Adamlar bizim krallıktan 4 şehir aldılar 5 dakika sonra hepsini geri aldık çok saçma
 
Adamlar bizim krallıktan 4 şehir aldılar 5 dakika sonra hepsini geri aldık çok saçma
Şehir alıp verme olayı cidden çok saçma. Şehri alıp korumuyorlar ve sürekli el değişiyor şehir. Bu durum nedenini bilmiyorum ama Kuzait lordlarında daha az, bir şehri aldıklarında içeriye en az 200-300 adam koyuyorlar ve şehir alınmıyo ama İmparatorluk lordlarının umurunda değil.
 
Monchug tam bir zayıf anınızda yakalama ve yok etme uzmanı o adama dikkat edin.
kuzaitler tam bir strateji uzmanı savaşırken çok şey öğreneceksiniz ayrıca şunu eklemekten fayda var kale kuşatmalarında kuzaitlerin eline barista verirseniz canını çok sıkabilir ki yakın zamanda baristalar güçlendi.

vlandiya ise tam bir zırh yığını fakat strateji olarak kralları hariç çok fazla eksikleri var. sadece saldıralım modundalar fakat sizin savaş stratejiniz iyiyse vlandiya askerleriyle hele hele son seviye atlılarıyla cidden yok edebilirsiniz.
son olarak vlandiya keskin nişancılarından çektiğimi hiç bir şeyden çekmedim.

Sturgiyalılar...
batanyalılara güçlendirme geldikten sonra çöken ilk krallık olmaya başladı. ya diğer krallıkları zayıflatın yada sturgiyalıları güçlendirin.

imparatorluk ordusu ... En sevdiğim ordu. zira en dengeli ve güçlü bulduğum ordu. gerek manevlitosu gerekse atlılarıyla cidden çok dengeli ve güçlü

aseraylılar ....
oyun içinde en refah şehirlere sahip krallıktır. eğer iyi bir başlangıç istiyorsanız - en azından para olarak - başlangıçta bu krallığa katılabilirsiniz. Bu arada bu adamların gücünü kim 105 yaptı. komutanları cidden taktikte çok iyiler. eğer askerlerinizi çatışmaya gönderirseniz savaşı kaybedebilirsiniz. gereksiz güçlüler zayıflatılması lazım.
 
Last edited:
Batanya en güçlü birliklere sahip.

Piyade Batanya Falxman
Zırhlı piyade Lejyon
Süvari: Kuzait kağan muhafızı
Okçu: Batanya Fian Şampiyonu


Şimdi bazı gerçeklerden bahsedeceğim. Bunların olduğu bir youtube kanalı da var.

Kuzait kağan muhafızları normalde atlı okçular, ancak hold fire komutu verip 100 tanesini, 100 vlandiya şampiyonu ile kapıştırınca sadece 10-12 gibi komik bir kayıpla patates ediyorlar şampiyonları... sebebi ise kullandıkları kargının muazzam bi hasarı olması.

Falxman ise bildiğim kadarıyla oyunda hiçbir piyade birliğine eşit sayıdayken yenilmiyor.

Batanya fian şampiyonları zaten oyundaki en güçlü birlikler, hiçbir senaryoda eşit sayıda iken onları alabilen başka bir birlik yok. Ayrıca 100 lejyon vs 100 fian şampiyonu ok kullanmadan bile sadece kılıçla alabiliyor. Sebebi ise çift ellilerin oyunda resmen bir "şaka" olması. Kağan muhafızı metasında bile çoğu senaryoda yenemiyor bu arkadaşları.


Basit bir taktik ve 350 adamla 1000-1500 kişilik orduyu patates edebiliyorsun, sadece fian şampiyonu ve kağan muhafızın olması yeterli.

son olarak, atlı okçu kullanmayın ya, ne öldürüyor ne ölüyorlar, süvari oyalamaktan başka vasıfları yok :grin:


bunun dışında hiç denemedim ancak aseray süvarilerini denemek istiyorum, sanırım koltuklanmış kargı yapabiliyorlar( ai hala nadiren yapıyor, hatta koltuklanmış kargı vuruşu yapan npc görürseniz cennetlik oluyormuşsunuz :mrgreen:) hem de ciritleri var, ancak benim en sevdiğim ise bulunması çok kolay ve ucuz birlikler.Ucuz ve çoku kaliteli ama pahalıya tercih ederim.

Silin şu kağan muhafızlarını :grin:


Hatta ben oyunu bitirmeye yakın birliğimde sadece fian şampiyonu (250) ve 100 de kağan muhafızı tuttum, piyadeleri ve diğer gerekli birlikleri ordum getiriyordu zaten.

oOrWgh.png


Sonuçlar hold fire komutunda, sadece yakın dövüş kullandılar. Bırakın şu atlı okçuları, sadece kağan muhafızı iyi o da elindeki karı yüzünden, onu da okçu olarak kullandığınızda çok bir iş yapamıyor.
 
Last edited:
Back
Top Bottom