Krallık Kurup İlk Dakikadan Oyundan Soğudum

Users who are viewing this thread

Euphron

Recruit
Herkese Merhabalar,

Oyunu severek oynuyorum ama bu mantıksızlıklar artık gerçekten can sıkmaya başladı. Güç bela isyan eden bir şehir ele geçirdim, onu da köyü yağmalaya diye savaş açtım kendi klanım kendi kendime savaş açma kararı alamıyorum köy yağmalıyorum. Neyse konumuz bu değil.

Şehrimi geliştirdim birliklerimi kurdum seviye 4 oldum artık dedim krallık kurma zamanı. Krallığımı ilan ettim ve oyun içinde 3. gününde şak iki tane haber aldım. O da ne! Batanya ve Kuzait bana savaş açmış! Daha oyun içi 3.gün! Arkadaşım Whatsapp mı var? İnstagram hikayesinden mi gördün krallık kurduğumu?? daha benim şehrimde ki demircinin krallık kurduğumdan haberi yok adam hala bir tane klana bağlı şehirde yaşadığını zannediyor.

Hadi bunu da geçtim. Kuzait saldırdı şehrimi kuşattı güç bela savunurken hooop Güney İmparatorluğu sana savaş açtı! Haberi??

Oyun içi süre ile 1 hafta geçmeden 3 krallık bana savaş açıyor? Bu ne şimdi? Ve hepsi ile aram iyi. Kuzaitten kardeşime kız almışım 1 hafta önce adam gelmiş dostum diye diye şehrimi kuşatıyor.

Tamam oyun kolay olmasında 3 krallık 1 tane şehir için saçma sapan savaş açması nedir? Ben şimdi nasıl devam edeceğim bu seriye? Hangi birini durdurucam? Oyun içi 1 hafta geçmiş krallık kuralı.

Gerçekten oyundan soğudum yani. Şimdi napayım haraç mı vereyim sürekli?
 
Oynanış olarak insanı sinir etse de gerçekçilik olarak doğrusu bu. :grin: Tek verilebilecek tavsiye, tam olarak güçlenmeden krallık kurma :grin:
 
Gerçekçilik konusuna girersek işin içinden çıkamayız. Hiçbir güç 1 kale 2 köy için 2 krallık binlerce kilometre mesafeyi 4000+ kişi ile aşmayı savunamaz. Eğer gerçek hayatta böyle bir şey olsaydı dünya 3-5 büyük devletten ibaret olurdu. Eğer gerçekçi olsaydı ben düşmanımın topraklarında kurulmuş bu küçük devletin garantörü olur diplomatik olarak yanıma çekerdim. Bir de ittifak çaktım mı sittin sene kimse dokunamazdı o derebeyliğe.

Tam olarak güçlenince de fark etmiyor. Milyoner bir tüccar olarak sayısız ordu satın alma gücüne sahiptim ama hiçbir güç aynı anda 3 devletle ve hiç durmadan savaşmaya yetmiyor. Kaldı ki zevkli de değil. Ben niye sürekli anlamsız bir şekilde binlerce adam kesmek zorunda kalıyorum?

Sana tavsiyem büyük bir diplomasi modu veya yaması gelmeden save başlama. Hangi taktiği yaparsan yap sıfırdan krallık kurarsan oyunun çöp olur. En fazla hazır krallığa çökersen bir şeyler yapabilirsin.
 
Ben sıfırdan krallık kurdum, en zor ayarlarda oynadım ve şuan 92 tımarım, 33 klanım var. Aseray medeniyetindendim oyunun ilk aşamasında kolay asker toplamak için Aseray medeniyetindeki köy ve şehirlerde yer alan kişilerin birçok görevini yaptım, hem ilişki hem para kazadım. Alabildiğim kadar yoldaş aldım ve kervanlar kurdum. Atölyeler aldım. Bayağı ilerledikten sonra şansıma Husn Fulq'ta isyan çıkmıştı, orayı fethettim, ilk tımarım orası oldu. Krallık kurmadan önce Güney İmparatorluğuna ve Kuzait'e farklı zamanlarda savaş açtım, birkaç yerleşke aldıktan sonra onlar daha kuşatma yapmadan barış yaptım. Sadece klan iken krallıklarla barış yapmak için herhangi bir lordla görüşüp bir miktar para vermek yetiyor. Daha sonra krallık kurdum ama daha önce oynadığım save'den senin anlattığın duruma aşinaydım.

Oyundaki krallıklar güçsüz olan ama yerleşkesi olan krallıkları kolay hedef olarak görüyor ve anında savaş açıyor. Bu yüzden krallık kurar kurmaz güçlendirmek gerekiyor. Bunun için ilk yapılması gereken, paralı asker klanlarıyla anlaşmak. Ansiklopediyi aç ve klanlar kısmına gir. Sol taraftan "küçük" filtresini aç, burada sıralanan klanlar paralı asker klanları. Bu klanların liderlerine tıkla ve "En son şurada görüldü" şeklindeki ipuçlarını kullanarak onları haritada bul, konuşarak anlaş. En fazla üç klanla anlaşabilirsin. Bunu yapmak, diğer krallıkların savaş açma isteğini oldukça azaltıyor.

Diğer krallıklarda yer alıp herhangi bir tımara sahip olmayan ve krallarıyla ilişkileri düşük olan klan liderleriyle konuşup klanlarını para karşılığında krallığına katabiliyorsun. Bunu "Lord Çekme" diye aratırsan bir sürü rehber bulabilirsin. Bunun için çok para gerekiyor, o yüzden oyunun başında yukarda anlattıklarımı yapmak gerekiyor.

Peki klan liderlerini haritada ararken krallıklar savaş açarsa ne olacak? En son çare, oyunu sık sık kaydetmek. Bu, oyunun istediğin şekilde ilerlemesine katkı sağlıyor. Örneğin oyunu kaydettikten 1 dakika sonra istemediğin bir krallık sana savaş açtı. Kaydettiğin noktadan oyunu tekrar yüklediğinde o krallık bu sefer başka bir krallığa savaş açıyor. Bu biraz sabır gerektiren bir şey kısacası.
 
Back
Top Bottom