kirjoitatteko?

Users who are viewing this thread

elikkä en löytäny tämmöstä topikkia mistää. tarkotus ois että jokaine laiittaa tänne omatekemiään tarinoita ja novelleja muitten luettavaksi.


eli oma tarinani siis  :smile:

Takaa-ajettu


PIMEÄ PILVI LASKEUTUU KUUN YLLE. VIIMEINENKIN VALONLÄHDE LAKKAAA VALAISEMASTA TÄTÄ PAHUUDEN PMENTÄMÄÄ MAATA. KUULUU PÖLLÖN HUHUILUA, JA HARAKKAKIN RÄÄKÄISEE PARIIN OTTEESEEN. KAUKAA KUULUU ÄÄNI; PEHMEÄ HURINA JOKA TULEE HILJALLEEN LÄHEMMÄS.
POIKA PYSÄYTTI UUSENDURONSA TIEN LAITAAN. KONE KÄVI KUUMANA. HÄN HUOMASI JO KAUPUNGISSA JÄÄHDYTYSNESTEEN OLEVAN VÄHÄNÄ, MUTTA OLI TOIVONUT PÄÄSEVÄNSÄ KOTIIN ASTI. NIIN EI KÄVISI. KONE OLI NIIN KUUMA, ETTÄ MÄNTÄ VOISI TAKERTUA SYLINTERIIN KIINNI MILLOIN TAHANSA.
NUORI TYTTÖ JUOKS METSÄSSÄ RESUISET VAATTEET YLLÄÄN, HIUKSET JA KASVOT LIKAISINA. KYYNELEET VIERÄHTELIVÄT PITKIN POSKIA JA TEKI LIKAISELLE IHOLLE RAITOJA. TYTTÖ TIESI MIHIN PAKO JOHTAA, MUTTA PAKENI SILTI. PAKENI VAIKKA TIESI ETTEI KOSKAANVOISI PÄÄSTÄ PAKOON. VARJO KÄVI HÄNEN VIERELLÄÄN. SE OLI HÄNEN OMA VARJONSA, MUTTA HÄN SÄIKÄHTI SITÄ SILTI. KUN HÄN TAJUSI TAAHTUNEEN, HÄN PURSKAHTI ITKUUN. EI SE OLE HELPPOA. NIIN MONI JOUTUU PELKÄÄMÄÄN MYÖS OMAA VARJOANSAKIN.
HÄN EI VOINUT HUKATA JÄLKEÄ NYT. HÄN TIESI ELÄMÄN OLEVAN LIIAN LYHYT MUREHTIMISELLE. HÄN MREHTI SILTI. HÄN AJOI AUTONSA TIENSIVUUN. MAAILMASTA ON TULLUT PAHA. ENÄÄ EI KÄY NIINKUIN NIISSÄ VANHOISSA TARINOISSA. TÄNÄPÄIVÄNÄ HYVYYS EI VOI ENÄÄ VOITTAA. ON SIIS TEHTÄVÄ HYVYYDESTÄKIN PAHUUTTA. ON OLTAVA PAHEMPI KUIN PAHAT. VAIN NIIN VOI PAHAN VOITTAA, SIIS NYKYÄÄN. TOISTA SE OLI ENNEN, MUTTA EI NYKYÄÄN.
POIKA ODOTTI VIELÄ PARI MINUUTTIA JA YRITTI SAADA MOPOAAN KÄYNTIIN, MUTTA KONE OLI YHÄ KUUMA. OLI SAATAVA JOSTAIN VETTÄ JÄÄHDYTTIMEEN. HÄN LÄHTI HAPAROIMAAN YKSIN PIMEÄÄN METSÄÄN TOIVOEN LÖYTÄVÄNSÄ JOTAIN ASTIAA. AINAHAN ASTIOITA OLI. AINAHAN OLI JOTAIN PELTIPURKKEJA KIVENKOLOISSA. TÄNÄÄN EI OLLUT. TÄNÄÄN KOKO METSÄ OLI PIMEÄ EIKÄ SIELTÄ OLISI VOINUT NÄHDÄ MITÄÄN PELTIPURKKEJA, EIKÄ MUITAKAAN ASTIOITA. POIKA KATSELI ETENSÄ JA KIROSI. SITTEN HÄN HAVAHTUI, HÄN KUULI ASKELIA, ASKELIA IHAN LÄHELTÄ, PARIN METRIN PÄÄSTÄ...
TYTTÖ NOUSI NOPEASTI POJAN PÄÄLTÄ JA KÄÄNSI KASVONSA POISPÄIN. POIKA KUULI ITKUNSEKAISEN ANTEEKSIPYYNÖN, MUTTA EI OSANNUT SANOA MITÄÄN, HÄN VAIN ÄNKYTTI TYHMÄSTI. VASTA KUN TYTTÖ LÄHTI JATKAMAAN JUOKSUAAN, KYSYI POIKA HÄNELTÄ KUKA HÄN OLI JA MIKSI HÄN JUOKSI TÄHÄN AIKAAN YÖSTÄ METSÄSSÄ. TYTTÖ EI VASTANNUT. HÄN JUOKSI. POIKA KATSELI HÄMILLÄÄN PERÄÄN, MUTTA SITTEN JOKU KUMMA VOIMA VETI HÄNETKIN JUOKSUUN. HÄN JUOKSI TYTÖN PERÄÄN YMRTÄMÄTTÄ EDES MIKSI. "ODODOTA",POIKA HUUSI JA TYTTÖ PYSÄHTYIKIN HETKEKSI VILKAISTAKSEEN TAAKSEEN. SITTEN HÄN JUOKSI TAAS VÄHÄNMATKAA, PYSÄHTYI JA OTTI VYÖLTÄÄN JUOMAPULLON. "HEI!" HUUDAHTI POIKA JA JUOKSI TYTÖN LUOKSE. HEI, VOITKO LAINATA VESIPULLOASI, VOIN VIEDÄ SINUT POIS TÄÄLTÄ. TYTTÖ  MIETTI HETKEN JA OJENSI SITTEN VESIPULLON POJALLE. HE JUOKSIVAT TIELLE, JA POIKA KAATOI VEDET ENDURON JÄÄHDYTTIMEEN. SITTEN HÄN KÄYNNISTI MOPON JA KEHOTTI TYTTÖÄ TULEMAAN KYYTIIN.
MUSTAPUKUINEN MIES KÄVELESKELI HILJALLEEN TIELLÄ. HÄNEN PITKÄN TAKKINSA LIEPEET LAAHASIVAT MÄRKÄÄ ASFALTTIA. HÄN KATSELI YMPÄRILLEEEN JA KUUNTELI. JOSTAIN OLI TULOSSA AUTO. AUTO. HÄN TOSIAAN TARVITSI AUTON. HÄN LOIKKASI MAANTIENOJAN YLI METSÄÄN JA HETKENPÄÄSTÄ TULI SIELTÄ RAAHATEN ISOA LAHONNUTTA PUUNRUNKOA MUKANAAN. HÄN ASETTI SEN TIELLE, NIINKUIN JUNARYÖSTÄJÄT AIKOINAAN. SITTEN MIES OTTI TASKUSTAAN SAVUKKEEN JA SYTYTTI SEN. HÄN POLTTI SITÄ JA ODOTTI.
19 VUOTIAS NUORIMIES AJOI PITKIN TIETÄ. HÄN EI MEINANNUT MILLÄÄN SAADA HYMYÄ POIS KASVOILTAAN. OLI OLLUT MAHTAVA ILTA. EI HÄN OLISI USKONUT MIHIN NOIHIN JUHLIIN MENEMINEN JOHTAISI. KAIKESTA SAATTOI PÄÄTELLÄ HÄNEN OLEVAN MAAILMAN ONNELLINEN MIES. HÄN EI OLLUT HUOMATA ESTETTÄ TIELLÄ, VAAN  SAI AUTON PYSÄYTETTYÄ JUURI JA JUURI. HÄN KATSELI YMPÄRILLEEN JA NOUSI KOHTA AUTOSTA. HÄN VILKAISI YMPÄRILLEEN JA KÄVELI ESTEEN LUO. HÄN KERKESI TAJUTA SEN LAHOKSI PUUNRUNGOGKSI, JA KERKESI TUNTEA KYLMÄN TERÄN VIILTÄVÄN HÄNEN KURKKUNSA AUKI. SITTEN HÄN EI TAJUNNUT MITÄÄN. KATSELI VAIN IHMETELLEN TOISTA PUOLTA MAAILMASTA SAMALLA KUIN VERI VALUI HÄNEN KURKKUA PITÄVIEN SORMIENSA VÄLEISTÄ.
GUNTERFIELD ASTUI AUTOSTAAN MÄRÄLLE SATEISELE KUJALLE. HÄN KOKEILI TASKUAAN JA KATSAHTI YLÖS PIMEÄÄN TAIVAASEEN. HÄN ASTELI HETKEN KADULLA JA KÄÄNTYI SITTEN "LÄNSIPUOLEN KAPAKKAAN" HÄN PYSÄHTYI OVELLE JA KATSELI IHMISIÄ. HÄNTÄ EI KATSELTU. HÄN ASTELI TISKILLE JA TILASI VISKIN. SITTEN HÄN KYSÄISI VIERESSÄÄN SESOVALTA HENKLÖLTÄ "KÄÄRMEESTÄ". MIES KATSAHTI GUNTERFIELDIN JA ASTUI ÄKKIÄ ASKELEEN TAAKSPÄIN
-PESÄ PUHTAAKS, KYTTÄ SAAPU! HÄN HIHKAISI.
GUNTERFIELD VETI TASKUSTAAN ASEEN JA HYPÄHTI MIEHEN LUOKSE JA PURISTI TÄMÄN RINTAANSA VASTEN PAINAEN ASEEN PIIPUN HÄNEN KURKULLEEN. HÄN NÄKI JONKUN JUOKSEVAN PORTAITA YLÖS. GUNTERFIELD TÄHTÄSI NOPEASTI JA AMPUI JUOKSEVAA MIESTÄ KAKSI KERTAA. TÄMÄ KAATUI KILJAISTEN. MUITA VAROITTANUT KARKASI GUNTERFIELDIN OTTEESTA JA YRITTI PAETA ULOS. GUNTERFILED AMPUI TÄTÄ SELKÄÄN. STTEN HÄN JUOKSI PORTAAT YLÖS JA KÄVELI TARKASTELLEN YLÄKERRAN HUONEITA. HÄN PYSÄHTY ERÄÄN HUONEEN KOHDALLE, KUN HUOMASI SIELLÄ PALAVAN VALON. SITTEN HÄN POTKAISI OVEN AUKI JA LOKKASI SALAMANNOPEASTI LATTIALLE. IKKUNA OLI AUKI. HUONE OLI TYHJÄ.
RATAPIHA OLI KYLMÄ. OLI TURHA YRTTÄÄ NUKKUA, MUTTA NUORET YRITTIVÄT KUITENKIN. ENDURO OLI VAUNUSSA MYÖS. HE OLIVAT ASETELLEET PUISIA RAHTIKONTTEJA OVELLE SUOJAKSI. NÄKÖSUOJAKSI. EIVÄT NE LUOTEJA ESTÄISI.
NUORET VAIN ISTUIVAT HILJAA. POIKA EI HALUNNUT TIETÄÄ MITÄÄN, EIKÄ TYTTÖ HALUNNUT KERTOA. TODELLSUUTTA OLI VAIN, ETTÄ HE OLIVAT HENGENVAAARASSA. HEIKKO VALOKIILA VIISTI VAUNUN SEINÄÄ. VALO TUNKI SEINÄSSÄ OLEVISTA REI'ISTÄ SISÄLLE. NUORET PIDÄTTIVÄT HENGITYSTÄÄN. JOKU YSKÄISI IHAN LÄHELLÄ.
GUNTERFIELD MAKASI HLJAA TISKIN TAKANA. KUOLLUT BAARIMIKKO MAKASI HÄNEN VERELLÄÄN HAULIKKO YHÄ KÄDESSÄÄN. SALISSA OLI PÖYTIEN TAKANA EHKÄ KAKSI TAI KOLME. YLÄKERRASSA SAATTOI HYVINKIN OLLA SAMAN VERRAN. OVELAA. KÄÄRME ANTAA ALAISTENSA KUOLLA KUN ITSE PAKENEE PAIKALTA. GYNTERFIELD NOSTI ASEENSA TISKIN YLI JA AMPUI TÄHTÄÄMÄTTÄ PARI KERTAA SALIIN. SEURASI PARI VASTALAUKAUSTA, KUN VASTUSTAJAT YRITTIVÄT OSUA GUNTERFIELDIN KÄTEEN. HÄN OTTI BAARIMIKON KÄDESTÄ KATKAISTUN HAULIKON JA RYÖMI TISKIN TOISELLE PUOLELLE. SITTEN HÄN KIERÄHTI POIS TISKILTÄ JA TÄHTÄSI NOPEASTI MIEHEEN, JOLLA OLI ISOKALIIPERINEN REVOLVERI. HAULIT MURSKASIVAT TÄMÄN KALLON, JA MIES HÄNEN VIERESSÄÄN SAI PARI HAULIA OLKAVARTEENSA. HÄN KIROSI KIPUAAN, EIKÄ ENÄÄN KERENNYT MUUTA TEHDÄKKÄÄN, KUN GUNTERFIELD AMPUI TOISEN PIIPULLISEN TÄMÄN KEUHKOIHIN. MIES TUUPERTUI LATTIALLE YSKIEN VERTA. SEURASI HILJAISUUS. GUNTERFIELD HEITTI HAULIKON POIS, JA KAIVOI PISTOOLINSA ESIIN. HÄN NOSTI SEN OJOON ETEENSÄ TUKIEN ASETTA TOISELLA KÄDELLÄÄN. HÄN LIIKKUI HILJAA KÄÄNTYILLEN NOPEASTI. RAKENNUKSESSA OL VIELÄ MUITA. NUORUKAINEN JUOKSI ULOS ERÄÄSTÄ HUONEESTA HURJASTI HUUTAEN JA AMPUEN SAMALLA PUOLIAUTOMAATTI HAULIKOLLA ALAKERTAAN. GUNTERFIELD TARVITSI YHDEN LAUKAUKSEN JA NUORUKAISEN AIVOT PAISTOIVAT SEINÄLLÄ. SITTEN HÄN RYNTÄSI OVELLE JA JUOKSI MÄRKÄÄ KATUA PITKIN AUTOLLEEN.
KÄÄRME KATSELI PITKÄÄN OHIJUOKSEVAA MIESTÄ. MIES OLI SELVINNYT KAPAKASTA. SE EI OLLUT HYVÄ. HÄNELLÄ OLI PAHA VASTUSTAJA. EHKÄ JOPA PAHEMPI KUN HÄN ITSE OLI. SE EI OLLUT JÄRIN VÄHÄN.
POIKA OLI LÖYTÄNYT KÄSIINSÄ JONKINNÄKÖISEN SORKKARAUDAN. TYTTÖ ISTUI KAUHUISSAAN NURKASSA. MOLEMMAT HE OLVAT KAUHUISSAAN. VALOKIILA OLI PYSÄHTYNYT OSOITTAMAAN VAUNUA. KULUI MINNUUTEJA. SITTEN PUHKESI SOTA. LUODIT REPIVÄT KONTIT HAJALLE JA PUHKOI VAUNUN SEINÄÄ REI'ILLE. PUOLEN MINUUTIN KULUTTUA AMPUMINEN VAIMENI.
TUMMAPUKUINEN MIES PITI SAVUAVAA KONEPISTOOLIAAN RENNOSTI VYÖTÄRÖLLÄÄN. RUUDNKATKU TUKKI HÄNEN SIERAIMENSA. HÄN YSKI KOVASTI. HÄN KÄVELI VAUNUN LUOKSE. HÄN KAATUI MAAHAN, KUN SORKKARAUTA KOLAHTI HÄNEN KASVOIHINSA. HÄN TOIPUI JUURI NÄHDÄKSEEN ENDURON KAARTAVAN POIS RATAPIHALTA.
POIKA TIESI ETTEIVÄT HÄN JA TYTTÖ PÄÄSISI YLEISELLÄ TIELLÄ KOVINKAAN KAUAN PAKOON AUTOA. SIKSI HÄN KÄÄNSI MOPONSA ERÄÄLLE PIKKUTIELLE, JONKA TUNSI AIKA HYVIN PIMEÄSSÄKIN. HÄNEN MOPOANSA EI OLTU VIRITETTY, JOTEN HUIPPUNOPEUS OLI NOIN 50KM/H. HÄNELLÄ OLI SUUNNITELMISSA AJAA ERÄÄN KAVERINSA LUOKSE. KAVERIN MOPO OLI VIRIETTY SELLAISEEN KUNTOON, ETTÄ SILLÄ PÄÄSI 140 KILOMETRIÄ TUNNISSA. PIKKUTIE OLI TÄYNNÄ JYRKKIÄ KÄÄNNÖKSIÄ, JA MOPO MEINASI KAATUA PARIIN OTTEESEEN. POIKA OLI KUITENKIN AIKA KOKENUT KUSKI, JA SAI PIDETTYÄ ENDURONSA PYSTYSSÄ. NOIN TUNNIN AJOMATKAN JÄLKEEN MOPO YHTÄKKIÄ PYSÄHTYI. BENSA OLI LOPPUNUT.
GUNTTERFIELD SAAPUI HYVIN PITKÄN AJOMATKAN JÄLKEEN KERROSTALOLLE. SE OLI HYLÄTTY VUOSIA SITTEN. KARU LOUKKU. HÄN OLI TULLUT PAIKALLE NIMETTÖMÄN SOITTAJAN VIHJEEN PERUSTEELLA. ERÄÄSSÄ KERROSTALON HUONEESTA OLI NÄKYNYT SAVUKETTA SYTYTTÄVÄ MIES. GUNTERFIELD TARKISTI ASEENSA. TÄLLÄ KERTAA HÄN OLI VARUSTAUTUNUT PAREMMIN KUIN VIIMEKSI. HÄNELLÄ OLI KONEPISTOOLI, KAKSI KÄSIASETTA, SAVUKRANAATTEJA, JA KYYNELKAASUA. HÄN IRROTTI VYÖLTÄÄN TASKULAMPUN JA OSOITTI SILLÄ KERROSTALON IKKUNOITA. VALO VIISTI HALKI RIKKINÄISIÄ LASEJA JA HARMAATA SEINÄÄ, JOHON NUORISO OLI MAALANNUT SUURIA GRAFFITTEJA. SADE KASTELI HÄNET TAAS, MUTTA HÄN EI VÄLITTÄNYT, KUKAPA OLISIKAAN. HÄN ASTELI HITAASTI KERROSTALON OVELLE. OVI EI OLLUT LUKOSSA. HÄN AVASI OVEN JA TARKASTELI TALOA. HISSIEN OVIIN KAUANSITTEN ASETETUT LAPUT "EPÄKUNNOSSA" OLIVAT JO HAALISTUNEET. PORTAIKON KAITEET OLIVAT USEISTA KOHTAA RIKKI. GUNTERFIELD ASTELI PORTAITA YLÖSPÄIN, JA TARKASTI JOKA KERROKSESTA HUONEET AINA YHTÄ VAROVASTI. HÄN SAAPUI NELJÄNTEEN KERROKSEEN JA KUULI ASKELIA YLHÄÄLTÄ. SITTEN ASKELEITA EI ENÄÄ KUULUNUT. GUNTERFIELD ODOTTI VIELÄ HETKEN JA KÄVELI PORTAAT YLÖS VIIDENTEEN KERROKSEEN.HÄN TARKASTI ASE VALMIINA KÄYTÄVÄN, MUTTA SIELLÄ EI OLLUT KETÄÄN. HÄN KÄVELI HITAASTI KÄYTÄVÄÄ PITKIN. SITTEN HÄN KUULI JOSTAIN HUONEESTA YSKINTÄÄ. SE, JOKA TALOSSA OLI, EI VIELÄ TIENNYT GUNTERFIELDIN OLEVAN RAKENNUKSESSA. HÄN KATSOI PARIIN HUONEESEEN OVIEN AVAIMENREI'ISTÄ, MUTTEI NÄHNYT MITÄÄN. ERÄÄSSÄ HUONEESSA HÄN KUITENKIN NÄKI MIEHEN, JOKA SEISOI IKKUNAN LUONA KATSELLEN IKKUNASTA ULOS. GUNTERFIELD OTTI VYÖLTÄÄN SPRAYPULLON KOKOISEN- JA NÄKÖISEN KYYNELKAASUPULLON, JA SUIHKUTTI HUONEESEEN SITÄ AVAIMENREIÄN KAUTTA. KUULUI HUUTOA, KUN KAASU TAVOITTI HUONEESSA OLEVAN KYYNEL KANAVAT. GUNTERFIELD SEISOI HUONEEN OVEN VIERESSÄ ODOTTAMASSA SOPIVAA HETKEÄ TUNKEUTUA HUONEESEEN. YHTÄKKIÄ HUONEESTA ALKOI KUULUMAAN KONEPISTOOLIN RÄTINÄÄ, JA OVI SINKOUTUI IRTI. MIES RYNTÄSI ULOS HUONEESTA ISKIEN GUNTERFIELDIÄ ASEEN TUKILLA KASVOIHIN. MIES JUOKSI KÄYTÄVÄN PÄÄHÄN, MUTTA TAJUSI HYVIN PIAN OLEVANSA LIIAN ESILLÄ KUN GUNTERFIELD AMPUI HÄNEN PERÄÄNSÄ PISTOOLILLAAN PARI KERTAA. PIMEÄSSÄ LAUKAUKSET MENIVÄT KUITENKI OHI. GUNTERFIELD NOUSI JA JUOKSI MIEHEN PERÄÄN. GUNTERFIELD JUOKSI KÄYTÄVÄN PÄÄSSÄ OLEVAN IKKUNAN LUOKSE. HÄN KÄÄNTYI JA NÄKI ERÄÄSTÄ HUONEESTA TYÖNTYNEEN KÄDEN, JA KÄDESSÄ OLEVAN ASEEN, JONKA PIIPPU OLI SUUNTAUTUNUT SUORAAN GUNTERFIELDIÄ PÄIN.
PARRAKAS MIES PYSÄHTYI OTTAMAAN NUORET KYYTIINSÄ. HÄN KYSYI YSTÄVÄLLISESTI NUORILTA MIHIN NÄMÄ OLISIVAT MENOSSA, JA POIKA ANTOI YSTÄVÄNSÄ OSOITTEEN. NOIN PUOLENTUNNIN AJOMATKAN JÄLKEEN NUORET SAAOUIVAT PERILLE JA HYVÄSTELIVÄT PARRAKKAAN MIEHEN. SEN JÄLKEEN HE MENIVÄT TALON LUOKSE JA KOPUTTIVAT KOVASTI OVEEN. KUN TALON ISÄNTÄ NÄKI NUO RESUISET, LIKAISET NUORET, HÄN PYYSI HEIDÄT SISÄÄN. HÄN OLI HYVÄ IHMINEN. POJAN KAVERI TULI POJAN LUOKSE JA KYSYI MITÄ TÄMÄ HALUSI. POIKA KERTOI TARVITSEVANSA KAVERINSA MOPOA JA ETTÄ HEILLÄ OLI KOVA KIIRE. KAVERI OLI JUURI KYSYMÄSSÄ MINNE NUORILLA OLI KIIRE, KUN REVOLVERIN LUOTI NIITTASI HÄNEN PÄÄNSÄ JÄÄKAAPIN OVEEEN. TYTTÖ KILJAISI KAUHUSTA, JA POJAN ISÄ RYNTÄSI HAKEMAAN ASEKAAPISTAAN HAULIKON. POJAN ÄITI YRITTI KAUHUISSAAN SAADA JÄÄKAAPIN OVEEN LEVINNEITÄ AIVOJA TAKAISIN POJAN PÄÄHÄN. TURHAAN. SE POIKA EI ENÄÄ PÄIVÄNVALOA VOISI NÄHDÄ. POJAN ISÄ RYNTÄSI ULOS. KUULUI TOINEN LAUKAUS, JA POJAN ISÄ KÄVELI OVESTA SISÄÄN PEDELLEN SISÄELIMIÄÄN KÄSISSÄÄN. SITTEN HÄN RETKAHTI MAAHAN SILMÄT SOJOTTAEN YHTEEN KOHTAAN. POIKA JA TYTTÖ KATSOIVAT KAUHISTUNEENA NÄYTÖSTÄ, JONKA HE ITSE OLIVAT AIKAANSAANEET. HETKEN PÄÄSTÄ POIKA RIENSI HAKEMAAN HAULIKON JA KEHOITTI KAVERINSA ÄITIÄ JA TYTTÖÄ PYSYMÄÄN HÄNEN SELKÄNSÄ TAKANA. POJAN ÄITI ALKOI PIAN TAJUTA MISTÄ OLI KYSE JA PELON SOKAISEMANA RYNTÄSI ULOS ANELEMAAN ARMOA. NUORUKAISET EIVÄT ONNISTUNEET ESTÄMÄÄN KOLMANNEN KUOLONUHRIN SYNTYÄ, KUN ULKOA KUULUI ENSIN ARMONANELUA, SITTEN HYSTEERISTÄ KILJUNTAA, JONKA KAKSI LAUKAUSTA LOPETTIVAT. POIKA JA TYTTÖ SEISOIVAT PAIKOILLAAN HENGITYSTÄ PIDÄTTÄEN. ODOTUS TUNTUI PITKÄLTÄ, MUTTA KOHTA LANKESI VARJO ETEISEN LATTIALLE. PARRAKAS MIES OLI TALOSSA.POIKA NOSTI HAULIKON PIIPUN ETEENSÄ JA ODOTTI JÄNNITTYNEENÄ. OVI NARAHTI. KUULUI KOLME ASKELTA. NUORET LIIKKUIVAT HITAASTI KOHTI HAJONNUTTA IKKUNAA, SITÄ JOSTA POJAN KAVERIN TAPPANUT LUOTI OLI TULLUT.TYTTÖ MENI IKKUNASTA ENSIN. POIKA VARMISTI ETTEI MIES YLLÄTTÄNYT. HÄN NÄKI MIEHEN KUMARTUNEENA POJAN KAVERIN RUUMIIN YLI. POIKA TÄHTHÄSI, TÄHTÄSI KAUAN, MUTTEI KYENNY PAINAMAAN LIIPASINTA. HÄN HEITTI ASEEN KOHTI MIESTÄ JA HYPPÄSI ULOS IKKUNASTA NOPEASTI HÄN JUOKSI AUTOTALLIIN, JOSTA LÖYTYI HÄNEN YSTÄVÄNSÄ MOPO. HÄNEN YSTÄVÄNSÄ EI SITÄ ENÄÄ TARVITSISI. SILLÄVÄLIN KUN POIKA OLI OLLUT TALOSSA, OLI TYTTÖ PUHKONUT MARHAMIEHEN AUTOSTA RENKAAT. OVELA TYTTÖ. NUORET PÄÄSIVÄT PIAN LÄHTEMÄÄN, JA SAIVAT PERÄÄNSÄ VAIN PARI HASSUA LAUKAUSTA, JOISTA MIKÄÄN EI OSUNUT.
POIKA JA ISÄ AJOIVAT AUTOLA TIETÄ KAUPUNKIIN PÄIN. POIKAA HERMOSTUTTI VÄHÄN. HÄN EI OLLUT TOTTUNUT TÄMMÖISEEN PIMEÄÄN. PIMEÄÄ OLI JATKUNUT JO KAUAN. SE OLI ALKANUT NIIN KAUAN SITTEN, ETTEI HÄN EDES MUISTANUT SITÄ. PIMEÄ TEKI IHMISELLE PAHAA. TIELLÄ HEIDÄN EDESSÄÄN VIITTOI MIES. MIEHELLÄ OLI PAKSU HARMAA PARTA JA SININEN VERKKATAKKI. ISÄ AJOI LÄHEMMÄS MIESTÄ, JA AVASI IKKUNAN. YHTÄKKIÄ MIES VETÄISI VYÖLTÄÄN SUUREN HOPEISEN REVOLVERIN JA AMPUI KAKSI KERTAA AUTOON. POIKA KYYRISTYI JA AVASI OVEN. ISÄ MAKASI PENKILLÄ NOJATEN PENKKIIN. HÄNEN PÄÄSSÄÄN OLI ISO REIKÄ, JOSTA VUOTI PAKSUA VERENSEKAISTA NESTETTÄ. POIKA HYPPÄSI AUTOSTA JA JUOKSI METSÄÄN.
PARRAKAS MIES TYÖNSI ASEENSA KOTELOON JA JÄI TUIOTTAMAAN METSÄÄN. HÄNTÄ EI TODELLA KIINNOSTANUT LÄHTÄ POJAN PERÄÄN TUONNE KOSTEAAN JA SYNKKÄÄN MAASTOON. HÄN AJATTELI, ETTÄ POIKA ILMAANTUISI HÄNELLE ITSESTÄÄNKIN. HÄN SYLKÄISI ASFALTILLE JA KÄVELI AUTOLLE. AUTOLLE JONKA OMISTAJAN OLI AMPUNUT NOIN MINUUTTI SITTEN. HÄN AVASI OVEN JA VETI KUSKIN PAIKALTA ULOS ROTEVAN, NOIN VIISIKYMMENTÄVUOTIAAN MIEHEN. MIESTÄ OLI OSUNUT PÄÄHÄN. TUULILASISSA OLI ISO REIKÄ. PARTAMIES HIVELI SITÄ SORMELLAAN JA MIETTI ETTÄ HAITTAISISKO SE NÄKYVYYTTÄ. HÄN ASTUI AUTOON JA KÄYNNISTI SEN, TYÖNSI VAIHTEEN PÄÄLLE JA LÄHTI LIIKKEELLE. RUUMIIN HÄN JÄTTI TIELLE.
MUSTAPUKEINEN MIES AJOI MURHEELLISEN NÄKÖISENÄ POIS KERROSTALON PIHALTA. HÄNEN TEHTÄVÄNSÄ OLI ALKANUT VAATIA LIIKAA KUOLONUHREJA. KUKA TUO SALAPERÄINEN MIES OLI, JOKA OLI LÖYTÄNYT HÄNET. JA MIKSI HÄN EDES ETSI HÄNTÄ. MUSTAPUKEINEN MIES SYTYTTI SAVUKKEEN JA KÄÄNSI RADION PÄÄLLE. HÄN KÄÄNTYI AJAMAAN ERÄSTÄ PIKKUTIETÄ PITKIN. HÄN AJOI PARI MINUUTTIA, JA SAAPUI SITTEN TALOLLE. TALON PIHASSA OLI AUTO. AUTO JONKA RENKAAT OLIVAT PUHKOTTU. MIES TUNSI TALON HYVIN.
TYTTÖ KEHOITTI PYSÄHTYMÄÄN. POIKA PYSÄHTYIKIN, JA TYTTÖ NOUSI KYYDISTÄ. SITTEN TYTTÖ KIITTI. HÄN OLI KYLLÄSTYNYT. KYLLÄSTYNYT KAIKKEEN JA HALUSI VAIN LOPETTAA IKUISEN PAKENEMISEN. KAIKKI EI OLLUT SUJUNUT SUUNNITELMIEN MUKAAN. MIKÄÄN EI OLLUT SUJUNUT SUUNNITELMIEN MUKAAN. HÄNEN ELÄMÄNSÄ OLI PILALLA. MILLÄÄN EI OLLUT VÄLIÄ. MILLÄÄN, PAITSI KUOLEMALLA. HÄN EI TODELLISUUDESSA HALUNNUT KUOLLA. MUTTA SITÄHÄN HÄN PAKENI. TYTTÖ PAKENI TODELLISUUTTA. EI HÄNELLÄ OLLUT PELKOJA. EI ENÄÄ, KUN TODELLISUUS SAI HÄNET KIINI. MUUTAMA PÄIVÄ SITTEN HÄN KOKI ELÄMÄSSÄÄN JOTAIN, MITÄ NIIN NUORI EI SAISI KOKEA. JA NYT, MUUTAMA TUNTI SITTEN, HÄN KOKI SAMAN UUDESTAAN.
POIKA NOUSI MYÖS MOPON SELÄSTÄ. ENSIMMÄISTÄ KERTAA HÄN KYSYI TYTÖLTÄ MIKSI TÄMÄ KAIKKI ON TAPAHTUNUT. TYTTÖ EI VASTANNUT. POIKA RAIVOSTUI
-MULLA ON OIKEUS TIETÄÄ, HÄN SANOI. -OLEN JOUTUNUT KESTÄMÄÄN KAIKKI MAAILMAN TUSKAT. KAIKKI ON KASAUTUNUT PÄÄLLENI. PARAS YSTÄVÄNI, JA HÄNEN PERHEENSÄ KUOLI TÄNÄÄN. JOTKUT MIELIPUOLET TAHTOVAT MEIDÄT HENGILTÄ HINNALLA MINÄ HYVÄNSÄ. ELÄMÄNI ON KIERÄHTÄNYT KAHDESSA PÄIVÄSSÄ POIS TOLALTAAN, ETKÄ SINÄ LUTKA VOI ANTAA MINULLE MITÄÄN, JOKA KERTOISI MIKSI, MIKSI NÄIDEN HYVIEN IHMISTEN OLI KUOLTAVA, MIKSI MEIDÄT HALUATAAN ELÄVILTÄ? POIKA HILJENI, MUTTA OLI YHÄ KIIHTYNYT.
-ET VOI YMMÄRTÄÄ MAAILMAN PIMEÄÄ PUOLTA YSTÄVÄNI. TYTTÖ SANOI ITKIEN.
-JA MITÄ TULEE YSTÄVIISI, ON TOTTA ETTÄ HE OLIVAT HYVIÄ. SEN TAKIA HE KUOLIVATKIN. NYKYÄÄN VAIN PAHA VOI VOITTAA. SIKSI MEIDÄNKIN ON OLTAVA PAHOJA. MEIDÄN ON KYETTÄVÄ TAPPAMAAN. TAPPAMAAN KAIKKI PAHAT. VASTA SITTEN VOIMME TAAS OLLA HYVIÄ. SITTEN KUN PAHOISTA EI OLE PELKOA.
POIKA KATSOI MURHEELLISENA TYTTÖÖN.
-KETÄ NE OVAT? KUKA ON SE PARRAKAS MIES. ENTÄ SE MUSTAPUKEINE, SE YSKIVÄ? -PARRAKAS ON PAHA. MUSTAPUKEISESTA EN TIEDÄ. EN TIEDÄ ONKO HÄN HYVÄ VAI PAHA, TYTTÖ SANOI, JA KÄÄNTYI.
-MUTTA MINNÄ LÄHDEN NYT. MINUT ON KIROTTU KOHTAAMAAN KOHTALONI SILMÄSTÄ SILMÄÄN.
MUSTAPUKEINEN MIES KÄVELI SISÄLLE TALOON. SYNKKYYS VALTASI HÄNEN MIELENSÄ, KUN HÄN KATSOI VANHAA VALOKUVAA OLOHUONEEN PIANON PÄÄLLÄ. SIINÄ HE OLIVAT KAIKKI. KAIKKI PAITSI YKSI. EI HÄNTÄ VIELÄ OLLUT SYNTYNYTKÄÄN. HÄNEN VAIMONSA OLI ONNELLINEN. JA HÄNEN KIROTTU TYTTÄRENSÄ, VIELÄ TÄYTTÄ HYMYÄ. VIATONTA HYMYÄ. EI TULEVAISUUTTA VIELÄ TUOSSA VAIHEESSA VOINUT ENNUSTAA. EIKÄ EDES TUONA KOHTALOKKAANA PÄIVÄNÄ. KAIKKI TAPAHTUI NIIN ÄKKIÄ.
TYTTÖ ASTELI PITKIN MÄRKÄÄ TIETÄ. HÄNEN SILMISSÄÄN VILISI KAIKKI TUON KOHTALOKKAAN ILLAN TAPAHTUMAT. SIIS SEN ILLAN JOLLOIN KAIKKI ALKOI. KUN HÄN HERÄSI VAUVAN ITKUUN. KUN HÄN NÄKI OMAN ÄITINSÄ PINNASÄNKYYN KURKOTTAUTUNEENA, JA KUN NÄKI ÄIDIN VERISET KASVOT, KÄDET JA PAIDAN TÄMÄN KÄÄNTYESSÄ KATSOMAAN TYTTÖÄ. KUN TYTTÖ OLI KAUHUISSAAN JUOSSUT KEITTIÖÖN, NAPANNUT PÖYDÄLTÄ VEITSEN, JA KUN HÄN OLI ISKENYT OMAA ÄITIÄÄN KURKKUUN. KAIKKI TUO PYÖRI HÄNEN MIELESSÄÄN JA KAIKKI MUUKIN. TÄHÄN OLI AJAUDUTTU. HÄNEN TÄYTYI AVITTAA KOHTALOAAN, TAI LUOPUA KOHTALON HUOMAAN. AIKA NÄYTTÄÄ MITEN KÄY. AIKA, JOTA HÄN EI TÄHÄN ASTI OLLUT EDES HUOMANNUT. OLI OLLUT VAIN YÖTÄ. JATKUVAA YÖTÄ, PIMEYTTÄ, SADETTA. KUIN AIKA OLISI PYSÄHTYNYT. MUTTA EIHÄ NIIN VOI KÄYDÄ. AIKA ON AINA. NOIN KILOMETRIN KÄVELTYÄÄN HÄN SAAPUI TALOLLE. TALOLLE JOSSA KAIKKI ALKOI. TALOLLE, JOSTA HÄN PAKENI. PAKENI KOHTALOAAN, VAIKKA TIESI SEN MAHDOTTOMAKSI. HÄN NÄKI AUTON. AUTON JOSTA PUHKAISI RENKAAT, ETTEI KOHTALO HÄNTÄ SAISI KIINNI. IRONISTA. NYT HÄNEN TULI KÄVELLÄ SUORAAN LOUKKUUN. KOHTALON LOUKKUUN.
POIKA SEISOI METSÄSSÄ NOJATEN SUUREEN KUUSEEN. HÄN OLI OLLUT METSÄSSÄ JO JOITAKIN TUNTEJA. MÄRKÄNÄ JA NÄLISSÄÄN. HÄNTÄ PALELI, MUTTA HÄN TIESI ETTEI VOISI PALATA. SE JOKA OLI AMPUNUT HÄNEN ISÄNSÄ LUULTAVASTI SEURASI HÄNTÄ. KUKAPA JÄTTÄISI ELOONJÄÄNEITÄ MURHAPAIKALLE. HÄN KATSAHTI TAIVAALLE. SE OLI YHÄ PIMEÄ. PIMEYS EI LÄHTISI VIELÄKÄÄN. SITTEN HÄN KÄÄNTYI JA KATSOI TAAKSEEN. SINNE SUUNTAAN JOSTA OLETTI TULEVANSA. SIELLÄ EI OLLUT KETÄÄN. PARTAMIES EI LÖYTÄNYT HÄNTÄ VIELÄ. POIKA LÄHTI KÄVELEMÄÄN TAAS. HÄN EI OLLUT VARMA MIHIN OLI MENOSSA. MUTTA MENOSSA HÄN OLI.
MUSTAPUKEINEN MIES KATSELI IKKUNASTA. HÄN OLI VÄSYNYT. HÄN TIESI KAIKEN PÄÄTTYVÄN PIAN, MUTTEI OLLUT INNOKAS PÄÄTTÄMÄÄN KAIKKEA. HÄN KATSELI TYTTÄRENSÄ HAPAROIVIA ASKELIA, KUN TÄMÄ LÄHESTYI OVEA. LÄHESTYI VARMASTI YHTÄ PÄÄTTÄVÄISESTI, MUTTA VAROVASTI KUN AINA ENNENKIN. HÄN KÄVELI KEITTIÖÖN, JA KATSOI JÄÄKAAPPIIN. SIELLÄ OLI VIELÄ SAMAT OLUET KUIN OLI OLLUT SILLOINKIN, KUN HÄN OLI SAAPUNUT KOTIIN SINÄ MURHEEN YÖNÄ. HÄN OTTI YHDEN OUEN, JA SYTYTTI SAVUKKEEN. OVI KÄVI. MUSTAPUKEINEN MIES EI REAGOINUT SIIHEN MITENKÄÄN. HÄN JOI KAIKESSA RAUHASSA OLUTTAAN. HÄN TIESI TYTTÄRENSÄ KATSOVAN HÄNTÄ. VARMASTI HÄN MIETTI, PITÄISIKÖ TAPPAA, VAI TULLA TAPETUKSI. MIEHELLÄ EI OLLUT EPÄVARMUUTTA SEN ASIAN SUHTEEN. KUN TÖLKKI OLI TYHJÄ, HÄN PUDOTTI SEN LATTIALLE, JA KÄÄNSI VÄSYNEET SILMÄNSÄ TYTTÖÖN. HÄN KATSELI TYTÄRTÄÄN HETKEN AIKAA, JA VETI TASKUSTAAN VEITSEN. OLI AIKA TEHDÄ LOPPU TÄSTÄ KAIKESTA. TYTTÖ KÄÄNSI KATSEENSA YLÖSPÄIN, JA KYYNELEET VIERÄHTELIVÄT HÄNEN POSKILLAAN. HÄN VAPISI. EI PELOSTA, VAAN TIETOISUUDESTA, ETTÄ PIAN KAIKKI OLISI OHI. MUSTAPUKEINEN MIES ASETTI VEITSEN TERÄN TYTÖN KURKULLE JA IRVISTI. KYYNELEET VIERÄHTIVÄT HÄNENKIN POSKILLEEN. KUULUI TERÄVÄ KILAHDUS, KUN IKKUNA HAJOSI PIRSTALEKSI. POIKA LOIKKASI NOPEASTI SISÄLLE LAPIO KÄDESSÄÄN. MUSTAMUKEINEN MIES KÄÄNNÄHTI, JA TYTTÖ KYYRISTYI MAAHAN KILJUEN VIIMEISILLÄ VOIMILLAAN. POIKA ISKI KAIKIN VOIMIN LAPIOLLA MUSTAPUKEISTA MIESTÄ. TÄMÄ KAATUI MAAHAN TAJUTTOMANA. POIKA RIENSI TYTÖN LUOKSE JA NOSTI TÄMÄN MAASTA. SENJÄLKEEN HE JUOKSIVAT ULOS, TIEN PÄÄHÄN, JOSSA MOPO OLI VIELÄKIN.
PARRAKAS MIES OLI SEURANNUT ERÄSTÄ AUTOA JO PITKÄÄN. MUTTA KUN AUTO OLI KÄÄNTYNYT PIKKUTIELLE, OLI PARTAMIES AJANUT OHI, JA PYSÄHTYNYT SITTEN NOIN VIIDEN KILOMETRIN PÄÄHÄN. SITTEN HÄN OLI NOUSSUT AAUTOSTA, JA LÄHTENYT KÄVELEMÄÄN TAKAISIN TIELLE, JONNE TOINEN AUTOISTA OLI KÄÄNTYNYT. HÄN KÄVELI REVOLVERI KÄDESSÄÄN TIETÄ PITKIN. KILOMETRIN KÄVELTYÄÄN HÄN NÄKI TALON, JA KAKSI AUTOA. HÄNET SOKAISI VIHA. HÄN AJATTELI VIIMEINKI SAAVANSA KOSTAA NIILLE, JOTKA OLIVAT AIHEUTTANEET HÄNELLE PÄÄNSÄRKYÄ PITKÄLLE AIKAVÄLILLE. EI OLLUT OLLUT HELPPOA LÖYTÄÄ AUTOA TUOHON AIKAAN. ETUNA OLI OLLUT KUITENKIN SE, ETTEI KUKAAN OLLUT KUULLUT KUN HÄN OLI PAMAUTTANUT AUTON ENTISEN KUSKIN KUOLIAAKSI. HÄN KÄVELI RIPEÄSTI SISÄLLE TALOON, MUTTEI NÄHNYT MITÄÄN.
VÄHÄN VERTA KEITTIÖN LATTIALLA RIKKOUTUNUT IKKUNA JA LAPIO, JOSSA OLI MYÖS VERTA. HÄN KATSELI IHMEISSÄÄN YMPÄRILLEEN, MUTTA PYSÄHTYI, KUN KUULI KONEPISTOOLIN LUISTIN VETÄYTYVÄN TAAKSE.
-KÄDET YLÖS ROTTA. JA KÄÄNNY HITAASTI YMPÄRI.
PARRAKAS MIES KÄÄNTYI, JA NÄKI EDESSÄÄN NUOREN MIEHEN, JOLLA OLI MUSTA, PITKÄ TAKKI, JA KASVOT YLTÄPÄÄTÄ VERESSÄ.
-MIKÄ MIES SINÄ OLET? MUSTAPUKEINEN KYSYI.
-RAUHALLISESTI RAUHALLISESTI... PARRAKAS MIES SANOI, JA PYYHKÄISI HIKEÄ OTSALTAAN.
-OLETKO KYTTÄ? HÄN KYSYI.
-EI SILLÄ VÄLIÄ KUKA OLEN, SILLÄ ENEMMÄNKIN MIKÄ OLEN.
-AHH, OLET SE MIES JOKA TAPPOI SEN NUORUKAISEN SIELLÄ TIELLÄ. MINUSTA SINUN EI PITÄISI AMPUA MINUA. ME OLEMME SAMAA KOPLAA.. NIINKUIN.. NIINKUIN SIELUNVELJIÄ.
-PASKIANEN! OLET SE SAASTA JOKA TAPPAA SILKASTA TAPPAMISEN ILOSTA, SEKÖ SINÄ OLET?
PARRAKAS MIES HUOMASI TILANTEEN TOIVOTTOMUUDEN, JA LOIKKASI NOPEASTI TOISEEN HUONEESEEN VETÄISTEN SAMALLA REVOLVERIN VYÖLTÄÄN.
NUORET PYSÄHTYIVÄT PUOLEN TUNNIN AJOMATKAN JÄLKEEN. POIKA OLI OTTANUT MUSTAPUKEISELTA MIEHELTÄ ASEEN. SE OLI CLOCK-PISTOOLI. SELLAISIA NÄKEE POLIISEILLA, HARVEMMIN TAVALLISILLA IHMISILLÄ. POIKA AJATTELI ETTEI SE MIES OLLUT IHAN TAVALLINEN. NUORET VAIN SEISOIVAT HILJAA. NYT POJALLA EI OLLUT ENÄÄ KYSYTTÄVÄÄ, EIKÄ HÄN OLISI KEHDANNUTKAAN KYSYÄ. KAUKANA TAIVAANRANNASSA NÄKYI VALOA.
GUNTERFIELD PYSÄHTYI NUORTEN KOHDALLE. METSÄSSÄ OLLUT POIKA ISTUI TAKAPENKILLÄ.
-MIHIN OLETTE MATKALLA?
-EN TIEDÄ. ETEENPÄIN. KUKA OLET?
- OLEN POLIISI. ETSIN MIESTÄ JOKA ON MONINKERTAINEN MURHAAJA.
-LUULEN ETTÄ OLEMME KOHDANNEET HÄNET.
-EN USKO. TE ETTE OLISI SIINÄ ENÄÄ.
- ME OLEMME SILTI. HÄN OLI PARRAKAS JA HÄNELLÄ OLI SININEN VERKKATAKKI YLLÄÄN. HÄN TAPPOI PARHAAN YSTÄVÄNI PERHEEN JA MYÖS YSTÄVÄNI.
-MISSÄ HÄN ON? TUNTOMERKIT TÄSMÄÄVÄT.
- EN TIEDÄ, EN NÄHNYT HÄNTÄ SEN KOOMIN KUN PAKENIMME HÄNTÄ YSTÄVÄNI TALOLTA.
-MISTÄ TULETTE.
TYTTÖ KATSAHTI POIKAAN JA KERTOI SITTEN TAPAAMISESTAAN TALOSSA. NUORET MENIVÄT AUTOON JA HE LÄHTIVÄT TAKAISIN TALOLLE, MISTÄ NUORET OLIVAT TULOSSA.
SUURI MUSTA LINTU LASKEUTUI RAKENNUKSEN KATOLLE. OLI HILJAISTA. TUULI KÄVI PUITTEN LOMASSA JA SAI AIKAAN VIHELTÄVÄN ÄÄNEN. MUUTEN OLI AIVAN HILJAISTA. RAKENNUKSEN SISÄLLÄ OLI KAKSI IHMISTÄ. TOINEN HENGITTI VAIKEASTI. LUOTI OLI LÄPÄISSYT VASEMMAN KEUHKON. TOINEN IHMISISTÄ MAKASI ELOTTOMANA, LASITTUNUT ILME KASVOILLAAN. AUTON VALOT VÄLÄHTELIVÄT PUIDEN LOMASTA. AUTO AJOI PIHAAN, JA IHMISET KÄVELIVÄT SISÄLLE RAKENNUKSEEN.
ISÄ KATSOI VIIMEISEN KERRAN LASTAAN. HÄN NÄKI TÄMÄN ITKEVÄN. JOKIN PIMEYS SISÄLLÄÄN VETI MIESTÄ SULKEMAAN SILMÄNSÄ. SULKEMAAN IKUISESTI. MIES EI SITÄ HALUNNUT. HÄN HALUSI KATSOA TYTTÖÄ, JOKA OLI NYT KOKENUT KAIKEN. SITTEN HÄN KUOLI.
 

Jhessail

Panzervixen
Grandmaster Knight
Tuota noin, onko CapsLockin käyttö tuttua? Helpottaisi suunnattomasti lukemista.
 
Melko. Töksähtelevää. Tekstiä.
Käytät liian usein pistettä, joka on vahva välimerkki. Lukija pitää sen kohdalla pienen tauon, mikä ei ole hyvä asia kesken puheen, koska silloin puhujakin vaikuttaa pitävän taukoa.

  -JA MITÄ TULEE YSTÄVIISI, ON TOTTA ETTÄ HE OLIVAT HYVIÄ. SEN TAKIA HE KUOLIVATKIN. NYKYÄÄN VAIN PAHA VOI VOITTAA. SIKSI MEIDÄNKIN ON OLTAVA PAHOJA. MEIDÄN ON KYETTÄVÄ TAPPAMAAN. TAPPAMAAN KAIKKI PAHAT. VASTA SITTEN VOIMME TAAS OLLA HYVIÄ. SITTEN KUN PAHOISTA EI OLE PELKOA.

Valitsin summassa esimerkin, jossa palopuheen pitäjä on itsekin ilmeisesti henkisesti hieman epävakaa ja vajavainen. Ennaltaehkäisevä lapioisku tulee tarpeeseen.
 
Töksähtelevällä tekstillä pyrin synkempään kuvaukseen, mutten näemmä onnistunut siinä  :oops: mitä tulee capslockin käyttöön, ajattelin että tekstiä on näin helpompi lukea, mutta taisi olla vika-arvio tuokin  :smile:
 

Zoltanus

Master Knight
M&BWB
Tekstiä on nimen omaan helpompi lukea, kun ei ole caps lockia. Jos on mielestäsi liian pientä tekstiä niin voi sitä fontti kokoa nostaa.
 

Troll

Duke
M&BWB
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,136548.msg3284672.html#msg3284672

Kiinnostusta ei ole mainittavasti ilmennyt tähän mennessä, mutta näytetään nyt kuitenkin... :razz:
 

Jhessail

Panzervixen
Grandmaster Knight
Ai ai ai, kun naurattaa uudestaan!

Miksei Hannibal_Barca ole kirjoittanut uutta kamaa?  :razz:

SootShade, luen ton sun raapustuksen illemalla ja annan palautetta.
 

Alene

The Queen of Diamonds
Archduke
M&BWBWF&SNWVC
:shock:

Oliko kova lapiointi? Meinaan että aika syvältä tän varmaan sai kaivaa xD
 
Top Bottom