Kilo vermek

Users who are viewing this thread

Dogru yer mi bilmiyorum ama degilse özür dilerim. Boyum 1.85 kilom ise 95. Çok kiloluyum ve kilo vermek istiyorum. Istedigim kiyafetleri giyemiyorum. Rahat hareket edemiyorum. Karın ve gögüs bölgelerimde sarkma olmaya basladi. Üniversiteye daha zayıf gitmek istiyorum. Daha önce büyük ölcüde kilo vermis ve ya kilo verme hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Kısaca spor yap, biskuvi ve cipslerden uzak dur. Sebze yemekleri ye ve öğün kaçırma.

Metabolizmayi hizlandirmak icin az ve sık yemek gerek, gunde 2 bucuk litre su icmelisin, ilk hafta yavas tempoda yuruyus yap midenin kuculmesi 2 haftayi bulur. Bulgur ve baklagillere agirlik ver. Seker un tuz. Bu ucluden uzak dur. Spora 2. Haftada basla ve hemen sonuc bekleme vucut ilk zamanlar kendine gelmek icin su tutar ve sen yag kaybetsen bile tartildiginda farketmezsin. Dondurma tuketebilirsin ama yatmadan 4 ya da 5 saat oncesi aksam yemegini ye

benimde aynı şeye ihtiyacım vardı ve şu anda hala vermekteyim. kendini aç bırak su iç bol bol. ben 2 haftda 3 kilo kadar verdim :grin:

Diyetisyene git.
herkesin metabolizması farklıdır insanların (sanırım) %30 opsiyon 5 inin metabolizması diğerlerine göre daha hızlıdır

Benim tam tersi, çok zayıfım ve metabolizmam çok hızlı. Çok yediğim zamanlar az kilo alıyorum, iştahım yoksa acayip kilo veriyorum.

8307541.jpg

Harlequin. said:
Benim tam tersi, çok zayıfım ve metabolizmam çok hızlı. Çok yediğim zamanlar az kilo alıyorum, iştahım yoksa acayip kilo veriyorum.

Bende öyleydim ya da öyle sanıyordum. Sonra bir yaz tatilinde 10 küsür kilo aldım. Evde adam gibi ve düzenli yemekler yiyince kilo alınıyormuş :smile:

Valla okulun yatılı olması kötü. 62 kilodan 55 kiloya düştüm ekimden beri, boy 1.70-1.72 civarı.

Tabi sınav stresi, kız mevzusu falan etkili oldu.

Harlequin. said:
Valla okulun yatılı olması kötü. 62 kilodan 55 kiloya düştüm ekimden beri, boy 1.70-1.72 civarı.

Tabi sınav stresi, kız mevzusu falan etkili oldu.

Aynen bende yatılıydım, günde yarım yamalak 2 öğün + birkaç bisküviyle idare ederdik. Boyum 180 kilom 63 falandı o zamanlar. Düzenli ve adam gibi beslen imkanın varsa, hemen toparlarsın.

Zayıflamak için bi sürü yol var aslında. Hangisini yapacağın sana kalmış. Ekstra çaba sarfetmeden vermek istersen öğünlerini azalt günden güne. Her şekilde meyve ve su tüketimini artır.

Ben 2013 yılında 120 kiloydum.Tam olarak 123 aslında.Boyum 1.87 idi.Annemin "oğlum çok kilo aldın" baskısıyla 2013'ün Ocak ayında fitness'a girdim.Hazirana kadar haftada 3 gün oraya gittim.Oradaki kulağı çınlasın Nejat hocamın yardımıyla düzenli beslenmeye ve spora başladım.Bıraktığımda yani Haziran ayında 107 kiloydum.Okul bittiğinde Rizeye ailemin çay bahçelerine çalışmaya gittim.Gaza gelmemdenmidir bilinmez her sabah orada düzenli ısınma hareketlerimi yaptım ve istisnasız her gün çaylar toplandığında sırtımda 50 kilo çay bohçasıyla patika üzerinden çay tarlası-alim yeri seferi yaptım Gürcü işçilerimizle beraber.Yaklaşık 10-11 sefer.16 kilo vermeme ve 5 ay boyunca düzenli spor yapmama rağmen 6. bohçadan sonra göğüs kafesim deli gibi sıkışıyordu.2-3 hafta sonra alışmaya başladım.Orada da düzenli beslenmemi aksatmadım.3 ayın sonunda Samsuna döndüğüm zaman 97 kiloydum.Boyum 1.90'dı.Şu anda yani neredeyse 1.5 sene geçti.Boyum 1.94 ve kilom 95.

Bunu yazmak istedim çünkü yazacaklarımın tamamının tecrübeye dayandığını bilmeni isterim ki dikkate alasın.

Öncelikle bazı çok önemli psikolojik ve fiziki hususlar var.Kesinlikle ama kesinlikle kahvaltı yapman gerekiyor.Ne kadar yada ne sorusuna ben cevap veremem.Benim bildiğim şey kahvaltı yapmak zorunda olduğun.Ama sebebini açıklayabilirim."kahvaltı yapmayayım da boşa kalori almayayım vücuduma" mantığından çıkman gerekiyor.Çünkü diyelim 8'de uyandın ve en son yediğin yemek dün akşam 8(ki uzmanlar 7 den sonra akşam yemeğinin yenmemesini şiddetle tavsiye ediyor).Yani son yemeğinin üstünden tam 12 saat geçmiş.Eğer kahvaltı yapmazsan güzel kardeşim vücut enerji gereksinimini yağlardan değil kaslardan ister.Yanı olan yağlarına değil kaslarına olur.1 de yemek yediğini farz edelim.Bu ne demek biliyor musun ?Vücudunun 17 saat boyunca aç olmuş olması demek.Yani vücudun sen uyandığından beri (5 saattir) enerji gereksinimini kaslarından alıyor demek.O yüzden en önemli esasların başında gelir kahvaltı.

İkinci olarak motivasyon.Yanında her zaman seni motive edecek bir insan olmalı,eğer yoksa kendi kendini motive etmelisin.Mesela benim yoktu ve ben her kendimi kötü hissettiğimde bunları kağıda yazdım.Bunlar iyi hissetmene neden olur.Kağıda amaçlarını yaz,üzüntülerini yaz,nefretlerini yaz,kağıda her şeyini yazabilirsin,seni zayıflamandan alıkoyacak her şeyi ama her şeyi kağıda anlatabilirsin.Kağıt senin en iyi dostun olabilir eğer seni motive edecek birisi yoksa.

Üçüncü olarak,günlük düzenli bir şekilde ısınma hareketleri yap.Mesela ben hep uyandıktan 1 saat sonra kendime geldiğimde yaptım.Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor.Senin hızına göre 10 dakika bile olabilir.

Dördüncü olarak düzenli beslen.Bunu nasıl ya da ne yiyerek yapacağını ben sana söyleyemem.YouTube'da pek çok video var bu konuda istediğine bakabilirsin.Kendine uygun olanı seçip uygulayabilirsin.

Bilmelisin ki bu süreç kısa bir süreç değil,aylar süren bir süreç.Ama senin kilonun çok absürt olmadığını göz önünde bulundurursak.Vermen gereken en fazla 10 kilo.Son olarak eklemek isterim ki yukarıda yazdığım şeylerden en önemlisi motivasyon,motivasyon olmaz ise hiç ama hiçbir şey başaramazsın.Eğer moralin yerinde olmazsa başarısızlık kaçınılmaz.

Bol bol sigara iç bir de, iyi gelir  :cool:

Feed Me said:
Ben 2013 yılında 120 kiloydum.Tam olarak 123 aslında.Boyum 1.87 idi.Annemin "oğlum çok kilo aldın" baskısıyla 2013'ün Ocak ayında fitness'a girdim.Hazirana kadar haftada 3 gün oraya gittim.Oradaki kulağı çınlasın Nejat hocamın yardımıyla düzenli beslenmeye ve spora başladım.Bıraktığımda yani Haziran ayında 107 kiloydum.Okul bittiğinde Rizeye ailemin çay bahçelerine çalışmaya gittim.Gaza gelmemdenmidir bilinmez her sabah orada düzenli ısınma hareketlerimi yaptım ve istisnasız her gün çaylar toplandığında sırtımda 50 kilo çay bohçasıyla patika üzerinden çay tarlası-alim yeri seferi yaptım Gürcü işçilerimizle beraber.Yaklaşık 10-11 sefer.16 kilo vermeme ve 5 ay boyunca düzenli spor yapmama rağmen 6. bohçadan sonra göğüs kafesim deli gibi sıkışıyordu.2-3 hafta sonra alışmaya başladım.Orada da düzenli beslenmemi aksatmadım.3 ayın sonunda Samsuna döndüğüm zaman 97 kiloydum.Boyum 1.90'dı.Şu anda yani neredeyse 1.5 sene geçti.Boyum 1.94 ve kilom 95.

Bunu yazmak istedim çünkü yazacaklarımın tamamının tecrübeye dayandığını bilmeni isterim ki dikkate alasın.

Öncelikle bazı çok önemli psikolojik ve fiziki hususlar var.Kesinlikle ama kesinlikle kahvaltı yapman gerekiyor.Ne kadar yada ne sorusuna ben cevap veremem.Benim bildiğim şey kahvaltı yapmak zorunda olduğun.Ama sebebini açıklayabilirim."kahvaltı yapmayayım da boşa kalori almayayım vücuduma" mantığından çıkman gerekiyor.Çünkü diyelim 8'de uyandın ve en son yediğin yemek dün akşam 8(ki uzmanlar 7 den sonra akşam yemeğinin yenmemesini şiddetle tavsiye ediyor).Yani son yemeğinin üstünden tam 12 saat geçmiş.Eğer kahvaltı yapmazsan güzel kardeşim vücut enerji gereksinimini yağlardan değil kaslardan ister.Yanı olan yağlarına değil kaslarına olur.Bu ne demek biliyor musun ?Vücudunun 17 saat boyunca aç olmuş olması demek.Yani vücudun sen uyandığından beri (5 saattir) enerji gereksinimini kaslarından alıyor demek.O yüzden en önemli esasların başında gelir kahvaltı.

İkinci olarak motivasyon.Yanında her zaman seni motive edecek bir insan olmalı,eğer yoksa kendi kendini motive etmelisin.Mesela benim yoktu ve ben her kendimi kötü hissettiğimde bunları kağıda yazdım.Bunlar iyi hissetmene neden olur.Kağıda amaçlarını yaz,üzüntülerini yaz,nefretlerini yaz,kağıda her şeyini yazabilirsin,seni zayıflamandan alıkoyacak her şeyi ama her şeyi kağıda anlatabilirsin.Kağıt senin en iyi dostun olabilir eğer seni motive edecek birisi yoksa.

Üçüncü olarak,günlük düzenli bir şekilde ısınma hareketleri yap.Mesela ben hep uyandıktan 1 saat sonra kendime geldiğimde yaptım.Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor.Senin hızına göre 10 dakika bile olabilir.

Dördüncü olarak düzenli beslen.Bunu nasıl ya da ne yiyerek yapacağını ben sana söyleyemem.YouTube'da pek çok video var bu konuda istediğine bakabilirsin.Kendine uygun olanı seçip uygulayabilirsin.

Bilmelisin ki bu süreç kısa bir süreç değil,aylar süren bir süreç.Ama senin kilonun çok absürt olmadığını göz önünde bulundurursak.Vermen gereken en fazla 10 kilo.Son olarak eklemek isterim ki yukarıda yazdığım şeylerden en önemlisi motivasyon,motivasyon olmaz ise hiç ama hiçbir şey başaramazsın.Eğer moralin yerinde olmazsa başarısızlık kaçınılmaz.

Bol bol sigara iç bir de, iyi gelir  :cool:

Olayın ciddiyetini kaçırmak gibi olmasın ama yazdıklarını okuduktan sonra nickini görünce çok güldüm :facepalm:

Bu arada helal olsun ama şu göğsünün sıkışması sigaradan dolayı olabilir.

eğer yorululsan bile yaptığın etkinliğe devam et, yağ yakımının başlaması zaman alıyor. acı yoksa kazanç da yok.
iyi nefes alıp verirsen daha geç yorulursun ve yine aynı yağı yakarsın. daha az acı ile de kazanç var.

Back
Top Bottom