KEYLOGGERLARI TESPİT ETME VE VİRÜS TARAMA SİTESİ (online ve beleş :D

Users who are viewing this thread

cellat

Sergeant at Arms
Merhabalar kullandığınız makinada keylogger olabilir.Eğer kontrol etmek istiyorsanız şu adımları izleyin.

KEYLOGGER NEDIR? :?:

keylogger ekran web camera klavye ve bilgisayarinizda yapilan tüm işlemlerin okuyucusudur. sizin pc nize keylogger yediren şahıs bütün işlemlerinizi girmiş oldugunuz  şifre vb. e-posta  yollayarak elde etmek istediğini  kolayca elde edebilir.

PCNIZDE KEYLOGGER OLDUGUNU NASIL ANLARSIN?

işte bir kaç yolu  :twisted:

Ctrl+Alt+Del e basın ve orda işlemlere gelin ''services.exe'' nin yanında ''SYSTEM'' yazmasi lazim. eger SYSTEM yazmiyorsa pc nizde keylogger vardir

Deep Freeze indirin. programi kurduktan sonra çalıştırmak için Ctrl+Alt+Shift+F6 tuşlarına basın. orda çıkan ''enter password'' yerine kafadan bir şifre sallayın. eger şifre yazabiliyorsanız pcnizde keylogger yok demektir. lakin şifre yazamıyorsanız pc nizde çalışır vaziyette keylogger oldugu anlayabilirsiniz

Antikeylogger Spyware veya Ad-Aware kurun ve taratin pcnizdeki keyloggeri yakalar.

KEYLOGGERDEN NASIL KURTULUNUR?

Başlat/Çalıştır da ''msconfig'' yazin. orda gelen şüpheli işlemleri devre dışı bırakın ve pc nizi yeniden başlatın.
Bilgisayarim/:C/Windows/System e gelin ve ordaki system.exe i silin. tekrardan Başlat/Çalıştır/msconfig e girin işlemleri tekrar uygulamaya tıklayın ve pcnizi yeniden başlatın.
kontrol etmek için ctrl+Alt+delete şlemlere gelin ve bakin services.exe nin karşısında SYSTEM yazar.

KEYLOGGERE YAKALANMADAN NASIL IŞLEM YAPABILIRIM?

keyloggere yakalanmadan şifre vb. gibi işlemleri ekran klavyesi ile girebilirsiniz

şifrelerinizi orda açilan sanal klavyeden girebilirsiniz çünkü şifreyi * şeklinde algilar ve ne yazildigi belli olmaz. bunun için
Başlat/Programlar/Donatılar/Erişebirlik/Ekran Klavyesi.

DEEP FREEZE NEDİR? :

Bilinen adıyla filitredir.Daha çok internet cafelerde kulanıcının makineye kuracağı indireciği dosya klasör vb.vb.gibi leri makinaya yazımsal olarak etkilememesi için kullanılır.

::grin:EEP FREEZE İNDİR::

http://www.inndir.com/Deep_Freeze_Standart-20847p.html

ONLİNE VİRÜS TARAMA SİTESİ

http://www.virustotal.com/tr/

istediğiniz dosya vb. indirmek istediğiniz dosya,program vb. taratmazına yarar.

Arkadaşlar bir yerden alıntı yapmadım.(Başka bir siteye yazmış olduğum bir yazıdır(alıntıda diyebilirsiniz ama yazı benim))

Oguzhan said:
Ad-Aware ben tarama yaptırmadan da keylogger bulur mu?

Tabikide bulunur.Ama virüs programının iyi olması lazım yaklaşık $60 dolar vrebilip bir virüs programı satın alabilirsen kolayca bulabilirsin.
Mesela mcAfee virüs programı ama sürekli güncellemen lazım. :razz:

Oguzhan said:
teşekkürler bu arada, güzel olmuş, System.exeye de baktım :smile:

Ben teşekkür ederim.

Dünya üzerinde sadece services.exe taklidi yapan keyloggerlar değil, zibil gibi keylogger mevcut. Hepsini de öyle ctrl+alt+del'e basın yanında system yazıyor mu diye kontrol edin şeklinde bulmanız mümkün değil.

Ativan said:
Dünya üzerinde sadece services.exe taklidi yapan keyloggerlar değil, zibil gibi keylogger mevcut. Hepsini de öyle ctrl+alt+del'e basın yanında system yazıyor mu diye kontrol edin şeklinde bulmanız mümkün değil.

zaten 2 bir seçenek daha var.

Back
Top Bottom