Kergitlerin Türk Olduğunın Kanıtı

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Conyhak

Regular
Arkadaşlar Ben 8. sınıfa gidiyorum.Bugün Türkçe Hocamız konuyu okurken bu sayfayı yanlışıkla açtım.Aklıma Direk Kergitler geldi.Kıyafetler aynıydı ayrıca hikayenin başında oklarla ilgili bir bölüm geçiyordu.

Bende resimleri koyiyim hemen.

Not:Türk dediğim Göktürkler.

http://img441.imageshack.us/gal.php?g=image538.jpg

İnş. olmuştur.

Saygılarla

Biliyorum çok konu açıldığını ama hiç bir konuda kesin bir cevap verilmemişti.Sana devletin kitabindan cevabı veriyorum.İlk Türklerde hafiften moğoldu.

Forum manyadı harbi. Olum oyun oynuyoruz la kafanmı güzel? ne türkü ne arabı ne zencisi var bu oyunda yüz tipleri benzeyebilir . oyundaki her ulusun kendı özellikleri var allah alalh.

Forumda bu konuyla ilgili çok fazla konu açıldı bu 1.
Bende zaten diyorum ki bu özellikler tıpkı Türklere benziyor bu 2.
Ben bu kadar kızılacak bir şey yapmadım bu  3.
Amacım yardım etmekti bir daha böyle konu açılmasın diye bu da 4.

benziyor değil açtığın konunun adını birdaha oku istersen. Kardeşim oyun oynuyoruz biz anlıyormusunuz diyelim türk. bana görede diyelim veagirler zenci ee neolcak. Yoksa sen khergitlerle kale aldığında milli maçta gol atmış gibi sevinenlerdenmisin ^^

Tabiiki ırkçılığın lüzumu yok ama... Bu kardeşimin hissiyatını anlayabiliyorum. Sonuçta hepimiz bu oyunun kendi vatanımızdan birileri tarafından yapılmış olduğunu bildiğimiz için aslında şart olmamasına rağmen nedense oyun içinde bizim kültürümüzü yansıtabilecek daha çok şey olsun istiyoruz... (Tabi bu son derece iyi niyetli bi yaklaşım yada hissiyat diyelim...) Hele şu Dünya Oyun piyasasına baktığımızda call of duty serileri v.b. bir sürü oyunda amerikan askeri olupta ıraklıları, afganlıları, zevk alarak saatlerce öldürdüğümüzü unutmamalıyız...(DIşarıda hepimiz sövüp sayıyoruz ama oyun dedin mi en azılı coniden daha da gaddar en çakal CİA ajanından daha da beter oluveriyoruz...) Tabi buna karşı direnen ve bu tip oyunları oynamayan kardeşlerimde vardır, helal olsun, imrenerek bakarım onlara. Sonuç itibariyle Amerikan emperyalizmi en küçük bok çukuruda dahil olmak üzere oyun sektörünün içinde de böylesine güçlenerek büyürken, bize ait olan bir oyunun aslında biraz daha bizim tarihimize ait olan şeylere yakın olmasında hehangi bir sakınca olacağını sanmıyorum... Keşke en azından  bir iki tane tamamiyle bize ait olan oyun şirketlerimiz olsaydı... (Varsa lütfen düzeltin çünkü ben yok diye biliyorum)
O nedenle doorudur kardeşim bencede khergitler Türklere bir çok bakımdan benziyorlar... ama moğol benzerliğini de es geçmeyelim tabiiki...Eyvallah... 

Sparroy said:
Tabiiki ırkçılığın lüzumu yok ama... Bu kardeşimin hissiyatını anlayabiliyorum. Sonuçta hepimiz bu oyunun kendi vatanımızdan birileri tarafından yapılmış olduğunu bildiğimiz için aslında şart olmamasına rağmen nedense oyun içinde bizim kültürümüzü yansıtabilecek daha çok şey olsun istiyoruz... (Tabi bu son derece iyi niyetli bi yaklaşım yada hissiyat diyelim...) Hele şu Dünya Oyun piyasasına baktığımızda call of duty serileri v.b. bir sürü oyunda amerikan askeri olupta ıraklıları, afganlıları, zevk alarak saatlerce öldürdüğümüzü unutmamalıyız...(DIşarıda hepimiz sövüp sayıyoruz ama oyun dedin mi en azılı coniden daha da gaddar en çakal CİA ajanından daha da beter oluveriyoruz...) Tabi buna karşı direnen ve bu tip oyunları oynamayan kardeşlerimde vardır, helal olsun, imrenerek bakarım onlara. Sonuç itibariyle Amerikan emperyalizmi en küçük bok çukuruda dahil olmak üzere oyun sektörünün içinde de böylesine güçlenerek büyürken, bize ait olan bir oyunun aslında biraz daha bizim tarihimize ait olan şeylere yakın olmasında hehangi bir sakınca olacağını sanmıyorum... Keşke en azından  bir iki tane tamamiyle bize ait olan oyun şirketlerimiz olsaydı... (Varsa lütfen düzeltin çünkü ben yok diye biliyorum)
O nedenle doorudur kardeşim bencede khergitler Türklere bir çok bakımdan benziyorlar... ama moğol benzerliğini de es geçmeyelim tabiiki...Eyvallah...  
dediklerine tamamıyla katılıyorum ve bende oyun şirketimiz olduğunu sanmıyorum o kabus 22 vb oyunlar birkaç kişi tarafından yapılıyor tabi büyük bir emek sarfediliyor ama bu oyunları toplayıp kendi şirketimizi kurabiliriz
neyse konuya dönelim

Sparroy said:

Dünyada tanınmış Türk oyunu yok senin dediğin gibi pek fazla.
Verdiğim resimlerle oyundaki kergitlerin kıyafetlerini bir karşılaştırın bakiyim.Aynısı değil mi?

Conyhak said:
Sparroy said:

Dünyada tanınmış Türk oyunu yok senin dediğin gibi pek fazla.
Verdiğim resimlerle oyundaki kergitlerin kıyafetlerini bir karşılaştırın bakiyim.Aynısı değil mi?
Düzeltmek isterim... Eğer yazımı dikkatli okursan ''Türk oyunu'' demedim... ''Türk Oyun şirketleri '' dedim. Yanlış anlaşılma olmasın... Çünkü ne olursa olsun alt yapısında imzamız olan bir kaç tane önemli yapım var... En basitinden Crysis yada Far Cry gibi oyunlar mesela... Bu arada belki başka oyunlarda vardır... Mesela M&B yi bilmeyen o kadar çok insan varki oyun satıcılarıda dahil olmak üzere insan şaşırıyor... Neyse sadece bir anektod ekliyim dedim... Bu arada evet resimlerin benzerlik yüzdeleri yüksek... :wink:       

Sizin sohbetiniz çok olsun  :mrgreen:

Evet Türklere benziyor çünkü ''Hanlık'' Kavramı var.Zaten ok mızrak at =Türkler :grin:
bence çok benziyor

siz uyuyun moğollar olsa idi teknik olarak deniz taraflarında tatarları bir ırk olarak görürdük ve kergitlerin silahları göktürklere benzerken moğollarda çift uçlu kargı var ve ve ateşle savaşan adamlar görürdük

siz toptan dalga geçip spam olayınamı merak sardınız yada oyunu o kdar ciddiye alıyorsunuz ki iş oyun olmaktan çıkmış gibi
gerek calradia
gerek swadyan olsun vaegir olsun kergit olsun ortaçağda yoktur
olayda bundan ibaret işin içinde bi isim hakkı lisansı varmış gibi düşünün
nordların vikinglere iskandinavlara vsbenzetildiği
rodokların italyanlara vs
swadyanların ingilizlere  vs
kergitlerin türklere vs

zaten armağan bey'in oyunu yaparken istediği şeyde buydu lan bu kergitler amma türklere benzeiyor ben bunlardan olucam deyip herkesin oyunda kendi ırkından bir şeyler görmesi ve iyice gaza gelmesi
olayın neden bu kadar büyütüldüğünü anlamak mümkün değil
ha kergitler türk moğol vs ezgileri barındırmıyormu barındırıyor
ama yok abi ben oyundan zevk almak istemiyorum malcasına tartışmak istiyorum derseniz hadi size hayırlı traşlar

fugitive'e katılıyorum.

kergitler kergit kardeşim bırakın şu konuları ya!

aslında hiç bir oyunda o oyunu yapan devletin kültürüne askerlerine silahlarına bilmem nerelerine ait hiç bişi olmaması lazım he cod(call of duty) onda ki tüm serilerde var ama diceksiniz ama yanlış sadece onlarda askerlerin kolunda armalar var ona bakarsanız cod 4 de türk silahlarıda vardı türk askerde vardı çinli askerde vardı bu gibi tartışmaları yapmayalım oyun bu yahu hayel ürünü hadi bul bakalım tarihte veagir diye bi krallık bi hanedanlık yok hepsi hayal ürünü bunun yüzünden tartışmaya gerek yok hatta tarihte kergit diye bi ulus yok o oyundaki krallıkların hiç biri yok (nord lar hariç nord lar barbar olarakta tanınırdı romanın zamanında varlardı)

onlar 2 ye ayrılıyor bi tarafı romayla diyer tarafı yunanla savaşırken roma yı yakıyorlar yunanistan bunları hallediyo ozaman :mrgreen:

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom