WB Kergit Hanlığı Rehberi

Users who are viewing this thread

YenyCherry

Banned
Merhaba arkadaşlar. Ben Mount and Blade'de Kergit'te derebeyiydim. Sonra biraz toprak aldıktan sonra (bu arada Kergit lordlarını yanına çektim) ve hemen hemen Kergit Hanlığı'nın hepsini aldım.

Öncelikle Kergit Hanlığı'nın askerlerini tanıtayım.

Kergit Hanlığı askerlerinin hepsi süvaridir. Atlı okçuları hafif zırh giyerek düşmanlarını arkalarına çekip oklarla vurmaya çalışır. Kargıcıları ise Ağır zırhlarla düşmana bodoslama girerler.

Şimdiii , gelelim rehbere.

Karakterimiz Kergit Hanlığı'nda derebeyi ise , okçuluk yeteneğimizin iyi olması gerekiyor. Yoksa kargıcı olacağız. Ben okçuluğu tercih ederim. Düşmana hafif zırhla , okları patır patır yağdırırım. Ama arkadaşlar şurası çok önemli , okçu olacaksak hafif zırhlar giyeriz.

OKÇU OLACAKLAR

Hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Bu yüzden hafif zırhlar giyeriz. Kergit atlı okçularının giyinişlerine bakarsak , hafif zırh , kergit yayı , kergit miğferi ve hafif bir eldiven vardır. Bizimde aynı şekilde olmamız gerekir. Yoksa ağır zırhlarla okçuluk yaparsak yavaş hareket ederiz ve düşmanı arkamıza çekemeden kılıcı / baltayı kafamıza yeriz. Hafif zırhımız olduğundan yakın temastan da kaçınmalıyız. Eğer okçuluk yeteneğimiz zayıfsa ama okçu olmayı seçtiysek , 2 tane ok , bir yay ve bir kılıç almalıyız. Ama "her attığımı vururum" diye düşünüyorsanız , bir kılıç , bir yay , bir ok ve bir kalkan almalıyız. Zira , zırhımız haff olduğundan yakın dövüşte hasar alırsak orada bayılırız. Bu hasarı kalkanla engelleyebiliriz. Silah becerilerimizde okçuluğumuz hepsinden daha iyi olmalıdır. Diğer ortadaki (ismini hatırlamıyorum :grin:) atlı okçuluk , binicilik ve güçlü germe fazla olmalı diğerlerine göre. Güçlü germe okun hızı ve verdiği hasarı arttırır ne kadar çok olursa. Atlı okçuluk , adı üstünde atlı okçuluk. Binicilik iste atı hızlı kullanmamızı arttırır. Soldaki küçük tarafta da çeviklik diğerlerine göre daha hızlı olmalıdır. Çünkü çevikliğe bir kere verince saydığım şeylere verebiliriz.

Envanter

Bir kılıç (şemşir tarzı olursa daha iyi olur)
Hafif zırh
Hafif pabuç
Kergit Yayı veya Uzun Yay
Ok
Kalkan
Hafif Bir Eldiven
Bozkır Atı veya Koşu atı (çoğu kişi karşı çıkacaktır ama ben koşu atını tercih ederim çünkü daha hızlıdır)

KARGICI OLACAKLAR

Öncelikle başta belirttiğim gibi ağır zırhlar giyerler ve yavaş hareket ederler. Kargıcılık tecrübem olmadığı için pek bir şey bilmiyorum. Kargıcılar , düşmanlarına ağır zırhlarla bodoslama girerler Kergitlerde. Zırhlarına ve kalkanlarına güvenmek zorundadırlar. Kargıları ile düşmana büyük hasarlar verip az hasar alırlar. Silah becerileri tamamen gönderli silahlarda olmalıdır. Ortadakinde ise , demir vücut , güçlü darbe ve binicilik önemlidir. Hepsine eşit dağıtmaktansa biniciliğe biraz daha önem vermeniz gerekir çünkü ağır zırhlarla yavaş hareket ederler.

Envanter

Mızrak veya Kargı
Savunması Fazla Olan Zırh
Savunması Fazla Olan Eldiven
Pabuç
Kalkan
Önemli değil
Önemli değil

Arkadaşlar Kergit atlı okçularında püf nokta hız ve ok isabetidir.
Kargıcıların zırhları ağır olduğundan yavaş hareket ederler.
Okçularda hız olmazsa olmazdır.
Kargıcılarda ise savunma. Bunları bilirsek Karladya'yı (yanlış yazmış olabilirim) rahatlıkla yönetiriz.
 
Buraya  :arrow: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,114466.0.html bu konunun linkini vererek konuyu rehberler bölümüne taşıttırabilirsin.
 
Senin Dediklerini Yapamam Çünkü Kergitler Sadece Atlı Birimlerdir O yüzden 100 tane Kergit ordunla meydan savaşlarını kolayca alırsın ama iş kuşatmaya gelince kendini ona göre ayarlamalısın

Ben Rodokum Ama Kergit Olunca Kendimi Bir Kuşatmacı Olarak Diziyorum Ve Kergitlerle Meydan Savaşında Taktik Oynatıyorum Kazanmam Kolay Oluyor Kuşatmalarda Bunduk İle marifetlerimi Gösteriyoruz

Yani Anlıyacağın Kazanmam Daha Kolay Oluyor  :wink:
 
Ben hıza hiç aldırmayan biriyimdir kergit lordu olurum ve son ağırlıkta at ve zırh giyerim.Okçulugumu ve savaşımı asla engellemedi ve suan rodokların son şehri kaldı atlı okçularla kalelerin hepsini aldım.Rodokların büyük kalkanları karşımda fazla işe yaramıyor.

Ek:Svadya bitti Veagir bitti Nordla çetin savaşlar yapıyoruz Sarranid kardeşimiz :smile:
 
Tam olarak okumadım ancak emek vermişe benziyorsun. Mia'ya Ö.M atarak konuyu Rehberler'e taşıtabilirsin, yanlış bilmiyorsam bu bölümün moderatörü o. :smile:
 
Back
Top Bottom