WB Kara Gürz Görevi Tam Çözümü [ Tüm Görevler ]

Users who are viewing this thread

JackGhosen said:
Kara Gürzü almak için senaryoyu oynamayı düşünen arkadaşlar bu yorumu özellikle okusunlar.

Kaç sene önce yaptığım bu görevi tekrar yapayım dedim ama 4 kere yeni karakter açıp denememe rağmen olmadı.

Bir At Karşılığı Krallığın Yarısı görevini artık verilmiyor ben hiçbir karakter ile o görevi alamadım.

İlk karakterde Karga Kitabını aldıktan sonra çevirmen arama kısmında bug oluştu, hiçbir şekilde yapamadım.

İkinci karakterde Kiev'in Zaptı görevinde ne Radzwill ne de Kiev Valisi Nuh diyor peygamber demiyor.

Üçüncü karakterde Mamai'yi aldım, Barabash ile konuştuktan sonra görev yine buga giriyor.

Sonuncu karakterde ise Radzwill'in Aile Kabri görevinde yine sorun çıkıyor ve yapamıyorsunuz.

Bu kadar bug dolu iki oyun gördüm, birincisi tabi ki Knight Online ikincisi de MB Fire & Sword...

İnanın bana görevleri sistematik bir düzene oturtmak çok kolay, fakat oyunu pek fazla önemsemiyorlar.

Şöyle güzel bir sıra ile oraya git, buraya git, şunu yap tarzı bir sıralama olsa bu sorunlar yaşanmayacak.

Umalım ki Bannerlord'da bu tarz görevler koyup yine bug içinde bırakarak insanları zora sokmasınlar.

Sendeki çok temel sorunlar. Oyun dosyalarını tekrar kontrol edebilirsin veya oyunu yeniden yükleyebilirsin. Ben de sadece arkadaşların dediği gibi çevirmene ukalamadım ama senaryo ilerledi.
 
Kara Gürz'ü aldım. 50 vuruyor. Kozakların taht taliplisini de tahta geçirdim. Sonra Moskova Çarlığı Fethi görevi çıktı. Bütün topraklarını aldım. Zaten İsveçler, Lehler, Kırım Tatarları Ruslara düşmandı. 4 ülkeyle bitirdik Rusları. Ancak hâlâ taraf elendi demiyor. Sanırım yine bir yerlerde bir sıraya uymadık ve onca emek yine gitti.

Artık şu Ateş ve Kılıç ile ilgilenilsin ve yamalar yayınlansın lütfen. Bu nedir ya? GTA'da görev yaparken böyle incik cincik sorunlar yaşansa ne olurdu? Kaldı ki MB'deki görevler, oyunun kendi sistematiği içinde basit şeyler. Çok kolay düzeltilebilir.
 
TürkçüBeğ said:
Bu Görev herhangi bir moda mı bağlı yoksa Native ye mi bağlı ?
Direkt olarak native ile başladığın karakterinle oynayabilirsin. (Herhangi bir modun barındırdığı bir şey değil.)
 
Beyler biraz konu dışı olacak (Ban sebebiyse kaldırırım) ben 1.138 Versiyon kullanıyorum crack olarak . Adamlarımın hiçbirini geliştiremiyorum ve köylerden asker toplayamıyorum ( Eskiden indirdiğimde toplayabiliyordum) bunun çözümünü bilen varmı ?
 
Kings_YeomaNry said:
Beyler biraz konu dışı olacak (Ban sebebiyse kaldırırım) ben 1.138 Versiyon kullanıyorum crack olarak . Adamlarımın hiçbirini geliştiremiyorum ve köylerden asker toplayamıyorum ( Eskiden indirdiğimde toplayabiliyordum) bunun çözümünü bilen varmı ?
Var; orijinal oyun almak. O zamana kadar da hesap banlı kalacak.
 
HatasizCooL said:
Aylar sonra gelen edit Merhabalar sevgili Taleworlds tutkunları. Konu üzerinden 5 yıl geçmiş, vay be! :smile:  Maalesef konu senaryosunu hatırlamıyorum bu yüzden sorulara cevap veremiyorum ancak forumdaşlarımız bu konuda size yardımcı olacaktır. İyi dilekleriniz için herkese teşekkürler. Dans!  :iamamoron:

___________________________________________________________________________________________________

GİRİŞ

Böyle bir rehber gerekiyordu arkadaşlar .  Sonunda bende aldım ve alamayan arkadaşlara yardım etme amaçlı bu rehberi hazırlıyorum .

Kara gürzü kesin ele geçirmek istiyorsanız , hiçbir krallığa bağlı olmamanız gereklidir .  Oyuna başlarken Kaydetmeden çıkma imkanım olsun seçeneğini işaretlemediyseniz baştan başlayın çünkü bir görevde bugda kalabilirsiniz .

Öneri :   Sadece takıldığınız kısımlarda bu rehberden yararlanmanız , oyundan zevk almanızı engellemeyecektir .


Görevin Başlangıcı



1-  Bir Kazak Lorda Gidip Özel Görev Seçeneğinden " Gizli Zula " görevini alın , Parayı Köyden aldıktan sonra Kazak Atamanı Hmelnitski ye verin .

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
[GİZLİ ZULA GÖREVİ]

Beyler bende takıldım sonunda hallettim .

Görevi aldıktan sonra Rus derebeyleri ile konuşun .

Örn :  Görevi Kazak bölgesi olan Poltovadaki Albay Ivan Fedorenkodan alıp hemen yanındaki Bryansk Kalesindeki Prens Alexei Trubetskoi ye en alttaki soruyu sorunca  :

"Bunu Fransız paralı askerlerinden duymuştum  :  " Ultima Ratio Regnum "  kralların son argümanı , diyor .

İşte parolamız bu :  " Ultima Ratio Regnum "

Gidip muhtara söylediğimizde ise olumlu sonuç alıyoruz :


Not 1 : Görevi Kazaklar veriyor , başka bir kazak derebeyinden de alabilirsiniz .

Not 2 : Diğer ruslarla da konuşabilirsiniz .

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

2-  Yine bir lorda giderek Özel Görev seçeneğinden  " Bir At Karşılığı Krallığın Yarısı " Görevini alın .  Atı Atamana götüreceksiniz . Giderken bir grup haydut size tuzak kuracak .  Bu tuzağı atlattıktan sonra Atı Atamana verin ve görevi bitirin .

3- Yine bir Kazak lorduna gidin . Bu sefer size bir köyün haydutlar tarafından basıldığını söyleyecektir . İşte görevimiz burada başlıyor . Gidip köyü haydutlardan koruyun . Yaşlı bir adam size Kara Gürz den bahsedecek .  Tam bu sırada haydutların birisi ateş edip adamı öldürecek ve adam size Kara Gürzü anlatamayacak .



Kara Gürzün İpuçları

Evet Kara Gürz Görevimize başladık . Artık İpuçları ile kara gürzü bulmaya çalışacağız .

1- Kazak Lordlarına giderek Kara Gürz hakkındaki bilgilerini sorgulayın . Bir tanesi size Şövalye de Clermonta gitmenizi söyleyecek .  Clermont oyuna başlarken yardım aldığınız adam .  Sürekli Slomensk in çevresinde Devriye dönüyor . Gidip onu bulun .  [ Bulmanız birkaç günü alabilir ]  Size bir Lord ismi verecek . O lorda gideceksiniz .


Püf Nokta  :  Ayrı Lordlara gitmenize gerek yok . Bir Kazak lorduna sürekli kara gürz hakkında ne biliyorsunuz diye sorunca size birkaç sormadan sonra Clermontu söyleyecektir .

2- Lorda gidip dediğinizde size hiçbir şey söylemeyecektir . Bunun için lordun 2-3 görevini yapıp aranızdaki ilişkiyi yükseltin. Belirli bir ilişkiden sonra size  "  Janusz Radzwill " i bulmanızı söyleyecektir .

3-  Radzwill  Varşovadadır . Yaklaşık 4-5 gün sonra Varşovaya gidince orada göreceksiniz .  Radzwilli bulunca Kara gürzü sorun . Size söylemeyecektir . Söylemesi için onu tahta çıkarmanız gerekmektedir . Bunun için yanınıza almalısınız . Yanınıza almak için en az 200 namınızın olması gerekmektedir .

4-  Radzwilli yanınıza aldınız . İlk önce bir tane Lehistan Şehrini - Kalesini ele geçirin . Bu sırada " İlk Emir " adlı bir görev alacaksınız ( Otomatik ) .  Kaleyi ele geçirip dışarıda biraz gezince görev tamamlanacaktır .

5- Sıradaki göreviniz " Kiev'in Zaptı "  .  Kiev kimde olursa olsun bu görevi alınca otomatikmen Lehistana geçiyor . Kievi zaptedin ve Radzwill in yanına gidin .  [Radzwill İlk Emirde Ele Geçirdiğiniz Şehirde olacaktır ]  . Sizden Kiev valisiyle görüşmenizi isteyecek . Kiev valisiyle görüşürken sizden 5.000 taler isteyecek ve Kara gürz hakkında bilgiler verecek .

6- " Dik Kafalı Radzwill " Adlı göreve geldik . Gidip Radzwille konuşun . Sizden önce bir Tatar Mirza getirmenizi isteyecektir . Gidip Kırım hanlığı lordlarından birini esir alın . Ama Radzwile götürmeyin . Ondan bir mektup çıkacak .  Sonra Lordu konuşarak serbest bırakın .  Sonra Radzwile giderek ödülünüzü alabilirsiniz .

7- Mektuba göre Riga şehrindeki Templar Arşivlerini araştırmanız gerek . Giriş için Lordla iyi bir ilişkiniz olması gerek ya da şehri ele geçirmeniz gerek .  Bir şekilde arşivlere baktıktan sonra " Aile Kabri Görevi "ne geleceksiniz .  Nesvizh köyü muhtarında  yeni bir şık çıkacaktır Bu köyün ismi ne diye .  Sonra aranız iyi olan bir Lehistan lorduna gidip Radziwilin aile kabrini sorun . Size Nesvizh de olduğunu söyleyecektir .

8- Göreve devam edebilmek için Radziwili tahta çıkarmanız gerek . Tahta çıkardıktan sonra Nesvizh köyüne gidip muhtara Radziwilin lordu olduğunu söyleyerek gereken bilgileri alın . Size bir lordun haydutlar tarafından öldürüldüğünü söyleyecektir . Köyden çıkınca haydutlar hemen yanınızda belirecek .  Gerekli bilgileri almak için ya onları kesin ( 200 kişiler ) yada 5.000 taler verin .  Size lordun adının  Boryatinsky olduğunu söyleyecek ve size bir yüzük verecek .


Sırlar Çözülüyor

1- Prens Yuri Boryatinsky adlı Rus lorduna gidin . Eğer bir şehirdeyse size büyük ihtimal " Meşgulüm " diyecektir . Dışarı çıkınca gidip konuşun , Yüzüğü verince size Karga kitabı adlı bir kitap söyleyecektir .

2- Karga Kitabını Kitap Tüccarından 7.000 taler karşılığı almanız gerek . Şehir Şehir gezerek Kitap Tüccarını bulun .

3- Kitabı aldınız . Ama bir çevirtmene ihtiyacını var . Kazak lordlara gidip Çevirtmeni sorun . Lord size Novgoroddaki Puftany i söyleyecektir .



Püf Nokta  : Ayrı Lordlara gitmenize gerek yok . Bir Kazak lorduna sürekli sorunca size Puftany söyleyecektir .

4-  Novgorod'a gidip Puftany ile konuştunuz . Size sözlüğünün lazım olduğunu ve kütüphanesine gitmesi gerektiğini söyleyecektir . Burada önemli bir nokta var , burayı atlarsanız Kara Gürz görevini yapamazsınız .

Önemli Uyarı : Puftany ile konuşmadan önce oyunun savesini alınız . Size kütüphanesinin bulunduğu yerin bir ŞEHİR olduğunu söylerse eski saveye dönünüz . Köy olursa devam ediniz . Eğer bir Şehirde olduğunu söylerse görevi yapamazsınız . Ben burada takılmıştım günlerce denedim olmadı , baştan başlamak zorunda kaldım .  Köy olunca  göreve devam edebilirsiniz .

5- Puftany i kütüphanesine götürün . 14 gün sonra konuşup çevrili halini alın .


Kara Gürze 5 Kala

1- Çeviriden sonra bir Kazak lorda gidip  " Kazak efsanesini en iyi kim bilir ? " deyin . Size " Mamai " yi söyleyecektir . Mamai'yi bulun . Sizden 5.000 talerlik borcunu ödemenizi isteyecektir . Borcu ödeyip yanınıza alın .  Gruptan Mamai ye gelerek Konuş deyin . Kara gürzü sorun . Size Barabash'ı bulmanızı söyleyecektir .  Barabashı Yolculara sorarak bulabilirsiniz .  Taht talibidir . Yolcuya bu diyar hakkında ne anlatabilirsin deyin , gerisini bulursunuz .

2- Barabash size önemli bilgiler verecek ve Nesvizh e yönlendirecek . Yoldayken Mamai size dikkat etmenizi , bir tuzak olabileceğini söylüyor ve gerçekten de öyle oluyor .

3-  Oradaki adamları öldürün ,  Radziwill sizi Hain olarak ilan etmiş .  Size 2 seçenek sunacaktır .

4- Seçeneklerden birisi Gizlenerek öldürmek , diğeri de savaşarak . Önerim gizlice seçeneğini seçip kalede yakalamanızdır . Kiev lordu olduğu için orada olur . Dışarıda askerlerinizle savaşarak da öldürebilirsiniz .



Ve Son

Eğer dışarıda öldürdüyseniz esir aldıktan sonra gece hastalanarak ölecektir .

Kaledeyse Gizlenerek girin .  Lordun kabul odasında Radzwille konuşun , sizi tanıyacaktır . Sonra 7-8 kişiyle tek başınıza mücadele edeceksiniz .  Sonra şehirde adamlardan kaçıp dışarı çıkın . Mamai size öldürüp öldürmediğinizi soracaktır .  Öldürüp kara gürzü aldığınızı söyleyeceksiniz .

Hayırlı olsun Kara Gürz Sizindir !




Buraya kadar :smile:

ben karagürzü bitirdim sonra moskovayı tamamen haritadan silin dedi yani rusları tüm kaleleri fethettim karşıma çıkan lordlarıda kestim hatta rus avcıları ve devriyelerini bile kestim yinede ruslar elenmedi görevde bitmedi bu yüzden :grin:
 
Selamlar ben radziwile yi öldürme görevindeyim gizlice kaleye giricem ama radziwille yok ve nerede olduğunuda bilen yok ne yapmalıyım.
 
Back
Top Bottom