Kalradya: Tanrılar Savaşı ve Kıyamet

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Aklıma birçok proje geliyorken uzun bir aradan sonra içime sinen bu oldu. Öncelikle birkaç net açıklama yaptıktan sonra modun tanıtımına geçeceğim.

- Öncelikle bu proje M&B Warband 'de  Assassin Mod 'dan sonra başlayadığım ikinci projem. İlkinde acısıyla tatlısıyla Warband camiasını tanımış oldum. Bu projede geçmişten aldığımız dersler ile başlamaya karar verdim.
- Yazdığım hikaye ve oyuna aktaracağımız kurgu Assassin 's Creed 'e benzeyebilir. Zaten Assassin Mod 'u AC 'e benzeten bol kesim vardı. Fakat bunu bir kere söyleyeceğim bu sefer. Bu projenin hikayesi Assassin 's Creed 'den alıntı/çalıntı değildir. Yazdığım hikaye, benim Dünya 'daki yaşamlar ve varlıklar ile ilgili hayali düşüncem ve inancımdır. Bunun üstüne biraz da fantastik karakter ve kurgular ekledim. Herşeyi gerçek sanmayın. :smile:
- "Mod ne zaman çıkacak?" gibi soruları lütfen artık sormayınız. Bu proje ay değil yıl alacak. İlerleme, bitmiş model yada haritaları yayınlamak istediğimiz zaman yayınlayacağız.
- Yapmak istediğimiz şeyler hayal ürünü şeyler olmayacaktır. Yani "Bunu nasıl yapacaksınız?", "Yuh be bari onu yazmasaydınız!" gibi sözleri zaten es geçeceğiz, forumun kuralları gereği derhal şikayet edeceğiz. Assassin Mod konusundaki trollükleri hatırlıyoruz.
- En önemlisi, bazen yapmakta zorlandığımız şeyler olacaktır. "Mod ölü beyler" gibi köstek olacağınıza saygı göstermeyi ihmal etmeyin.

Modun Hikayesi

Tarihte birçok şey yaşanmıştır. Kişiler yaptığı kahramanlıklar ile kitaplara, yazıtlara yazılırlar, yazılamayanları ise insanlar birbirlerine anlatırlar. Daha sonra bu olaylar efsanelere dönüşürler, sonunda ise masal olarak anlatılırlar. Kalradya 'da bir zamanlar üstün güçlü varlıklar vardı. Daha sonra, İnsan denilen varlıklar tarafından kontrol edilmeye başlandılar. Tanrılar ihtişamlı yaşamlarını simgelemek için anıtlar, yapıtlar, piramitler yaptırdılar. Güçsüz insanlar ise Tanrılara tapıyor, istedikleri şeyleri yapmakla sorumluydular. Fakat Tanrılar 'ın gözü doymamıştı. Bir süre sonra İnsanların tembelleştiğine inandılar. Onlardan daha üstün bir ırk oluşturdular. İnsanların çalışma gücü, Tanrıların akılları ile birleşince Melez Elf ırkı, İnsanların yerini aldılar. Fakat yüzyıllar geçtikçe Elf ve İnsan soyları yaşlanmaya başladılar. Bazı İnsanlar üzerinde deneyler yapıldı, ölümsüz kılındılar, tıpkı Tanrılar gibi. Yaratılan ilk Elfler ölmeye başlayınca, ölümsüzlük bahşedilen Elfler verilen görevlerini yapmaya devam ettiler. Yıllar geçmesine rağmen ölmeyen İnsan ve Elfler ise ayrı bir ırka dönüştürüldüler: Orklar. Tanrılar, deneye uğramış insanları öldürecekler iken, insanlar doğuya kaçtılar. Tanrıların zulmünden bıkan İnsanlar tek bir yerde toplanmaya başladılar. Nitekim Tanrıların İnsanlar 'a ihtiyaçları yoktu, Elfler verilen görevleri daha hızlı ve güzel yapıyorlardı. Fakat Tanrıların hesaba katmadığı birşey vardı. Tanrıların bilgeliği, İnsanların hünerli elleri birleşince Elfler de Tanrılar 'a karşı geldiler. Tanrılar kararlıydı, bu itaatsizliğin suçunu ödeyeceklerdi. Hades, Kraken 'i Elf ırkının üstüne sürdü. İnsanlar, vebalar ve kuraklık ile savaştı. Fakat bu zulme karşı gelen Tanrılarda vardı. Athena ve onun gibi düşünen birkaç Tanrı da bu kıyıma destek çıkmıyordu. Sonunda Zeus ikna edildi, İnsanlara ve Elflere karşı kıyım sona erdi. Zeus, İnsanlar ve Elfleri affetti. Athena, Apollon gibi Tanrılar bu barıştan memnundur fakat başta Hades olmak üzere bazı Tanrılar bu barışa şiddetle karşı gelirler. Fakat Tanrılar arasındaki bu anlaşmazlık ileride sonlarını getirecek felaketin başlangıcıydı. Hades, hırsı yüzünden Orklara zaman ayırmaya başladı. Yıllar sonra ise, Dünya 'yı kıyamete götürecek savaş başlayacaktı..

Hayali Harita ve Paylaşım
84798068.png
Kırmızı - Tanrıların Ana Toprakları
Yeşil - Elf Toprakları
Gri - Ork Bölgesi
Mor - İnsanların Toprakları
Mavi - İleride Karar Verilecek
Açık Yeşil - Bağımsız, Boş Topraklar
Turuncu - Çalıştırılan Elf ve İnsanların Bulunduğu Topraklar

Mod Ekibi
Erozbey // Oyun içi Tasarım, Harita Tasarım, Senaryo
GenghisKhan // Modelleme
Neo7 // Modelleme
MasterTech // Modelleme, Animasyon
Belendor // Modelleme, Kod Tasarımcısı
Klaups // Kodcu, Kaplama, Çaycı
MySourceMyLife // Modelleme, Animasyon

Ekibe Katılım Şartları
Kurallarımız basit ve nettir.
- Katılmak isteyenler hangi konuda bilgili olduğunu bildirip çalışmalarından 2-3 tane göstersin. Yeni yapmıştım ama bu kadarını bitirdim, kaplama koyacaktım ama koymadım gibi gerekçeler yazmayın.
- Eğer bir mod ekibinde değilseniz, verilen görevi zamanında bitirin.
- Eğer bir mod ekibinde çalışıyorsanız, verilen görevi zamanında bitirin. .

Ortak yol, görevine sadık olacak, o moddayım bu moddayım diyerek işinden kaytarıcak kişiler ile işimiz olmayacaktır.
 
  Hayırlı olsun.Umarım bu mod çıkar.Kararlılıkla ilerlerseniz aynı hatayı tekrarlamazsınız.Hikaye güzel olmuş.Ancak eğer yapım süresi uzunsa ekibe daha çok kişi bulmanız gerekiyor.İyi şanslar...  :smile:
 
Başarılar.Güzel bir mod olacağını düşünüyorum :smile:
 
Konu ve hikaye biraz Clash of the titans ı andırsa da çok güzel, assasins modun (şehir) videosunu da seyrettikten sonra bu modun müthiş olacağına inanıyorum.  :smile:
 
Eğer mod çıkarsa uzun süre sonra Warband'in Singleplayer kısmını oynayacağım sanırım. Başarılar.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom