Kalradya Siyaset Arena

Oyunu kime veriyorsunuz?

  • Kalrad-Yurt

    Votes: 8 66.7%
  • Milli Yükseliş

    Votes: 4 33.3%

  • Total voters
    12
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Afrandez said:
Oyun çok saçma bir noktaya gidiyor şu an. Aktif olanların sayısı 3-4 kişi. Böyle olmaz
İç karışıklık çıkarıyoruz. İsyancılar, partizanlar, militanlar bulunuyor. Mesela mecliste yasa çıkarıp, geçici ya da kalıcı süreyle bu örgütleri zora düşürebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı da ben anlatmayayım artık. Ama hiç bu konuya değineni görmüyorum partiler arasında.
 
Hakany said:
Afrandez said:
Oyun çok saçma bir noktaya gidiyor şu an. Aktif olanların sayısı 3-4 kişi. Böyle olmaz
İç karışıklık çıkarıyoruz. İsyancılar, partizanlar, militanlar bulunuyor. Mesela mecliste yasa çıkarıp, geçici ya da kalıcı süreyle bu örgütleri zora düşürebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı da ben anlatmayayım artık. Ama hiç bu konuya değineni görmüyorum partiler arasında.

Çünkü şu anda kimse aktif değil. Daha çok aktif olan olsa gizli planlarınıza karşı bir şey yapılırdı fakat bütün kadrodan çoğu kişi şu an piyasada değil.

Yeni ileti: Kimse yok ki
 
Kara Bey said:
Biz kanun teklifinde bulunduk takan yok. Cidden sıkmaya başladı.
hiç kimse aktif değil bir allahın kulu bile.


Genelkurmay'dan halka Duyuru!

Yarın Jelkala'da olacak eylem yasadışı sayılacaktır. Eyleme katılanlara orantısız güç kullanılacaktır.
Praven Merkez Ordusu'na istenenden fazla başvuru yapılmıştır. Aşağıdaki askeri birlikler Praven Merkez Ordu'suna dahil edilmiştir.

1.Muhafız Alayı (toplandı)
2.Muhafız Alayı (toplandı)

1.Piyade Kolordusu
2.Piyade Tugayı
3.Süvari-Baskın Tümeni
4.Piyade Tugayı
5.Ağır Süvari Tugayı
6.Jandarma Alayı
7.Süvari-Baskın Alayı
8.Topçu Tümeni
9.Geri Hizmet Tugayı (Levazım-Ulaştırma-İstihkam)


86. ve 87. Piyade Kolorduları, 3,4,5. Süvari-Baskın Tümenleri,26. Ağır Süvari Tümeni, 16. Topçu Tugayı ve 2. Geri Hizmet Tugayı'nın bölge için fazlalık olduğu belirlenmiş ve Reyvadin'de Reyvadin Tundra Bucak Komutanlığı bünyesinde birleştirilmiş ve üs bölgesi olarak Reyvadin belirlenmiştir. Praven'deki 1. Jandarma Taburu Jelkala'ya, 2. Jandarma Taburu Rivacheg Tundra Bucak Komutanlığı'na gönderilmiştir.

Amiral Otto von Praven, eski görev yerine atanmıştır.


Kızıl;

Alaattin'in diyarında kandiller başarıyla yakıldı. Dükkan'dan 50 adam al yanına, Ibdeles Kalesi'ne git. Orada asayiş karakolundaki amire parolayı söyle. O sana bilgi verecek.

-Fabrika

Parola:Vatan,vatan,vatan
Okuduktan sonra imha ediniz.

oyunun bitişi trajik oldu
 
Zorunlu Duyuru

15 Mayıs günü yapılmış olan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hiçbir başvuru olmamıştır. Meclis, seçimlerden sonra bir oturum dahi yapmamış olup, var olan yönetim boşluğunu dolduramamıştır. Meclis ve Bakanlar Kurulu görevlerini yerine getirmemektedir. Artan iç karışıklıklar karşısında ordu yıpranmıştır. Ülkemiz büyük bir felakete sürüklenmektedir. Bu sebepten ötürü Genel Kurmay Başkanı, Oramiral Bistüri Ugardson'u ve Silahlı Kuvvetleri ülkemizin güvenliğini tekrar sağlamak adına demokratik seçimler tekrarlanana kadar göreve çağırıyorum. Tanrı Kalradya Cumhuriyeti'ni korusun.

Elrohir Oronrá
Cumhuriyet Başsavcısı
 
Yarın ki mitingimizde ordunun yönetime el koymasını isteyeceğiz. Demokratik ortam sağlanana kadar ordu bir müddet idareyi ele almalıdır. Halka herhangi bir müdahale olursa kaos daha da artar. Halkın yasal hakkının çiğnenmemesini arz ediyorum.
 
Kara Bey said:
Yarın ki mitingimizde ordunun yönetime el koymasını isteyeceğiz. Demokratik ortam sağlanana kadar ordu bir müddet idareyi ele almalıdır. Halka herhangi bir müdahale olursa kaos daha da artar. Halkın yasal hakkının çiğnenmemesini arz ediyorum.
Ne münasebet efendi! Demokratik sisteme kılıç ve barut karıştırmak hangi politikacının haddidir. KYP'yi bu çağrıya karşı durmaya davet ediyorum.
 
Ortada siyasi iktidar diye bir şey kalmadı. Çağrılarımıza kulak verilmiyor. Hâlâ demokrasiden bahsediyorsunuz. Gerekirse siyasetten men edileyim yeter ki şu ülke düzlüğe çıksın.
 
Ya ordu içerisinde kötü niyetli insanlar varsa? Yaşadığımız karışıklık ortada. Bunun orduya sıçramadığını nereden biliyoruz? Hiç bunları düşündünüz mü? O zaman neler olacağına dair hiçbir fikriniz var mı? Halkın egemenliğinin üçüncül kişilere devredilmesini reddediyorum. Zira bu yapılacak şey sadece anarşiyi ve anarşistleri güçlendirecektir.
 
O hâlde seçimler yenilensin. Siz de bu konuda baskı yapınız, kamuoyu ve medya sesini yükseltmeli. Biz ise bu ülkeyi hakkıyla yönetecek bir siyasi partiyi sonuna kadar destekleyeceğiz. Zira şu an hükümet uyumuş vaziyette. Bizim de fırsattan istifade ederek iktidara gelme gibi bir niyetimiz yok.
 
Vorodov, Slavan, Khuzbard Aşiretleri ve Khuzait Gelenekçileri Direnişi; Kalradya Ulusal Direnişi'ne Katıldı!

Reyvadin Valisi'nin kaçırılması ve Rivacheg Valisi'nin suikaste uğraması sonucunda Vaegir topraklarında asayiş iyice bozulmuş ve Kalradya Ulusal Direnişi'ne destek verme kararı almalarına sebep olmuştur. Özellikle Vaegir topraklarında büyük bir güç edinen Semavi Prens; militan ordusu ile Kalradya'nın zayıflamasını bekliyor. Vaegir topraklarında böylesine kalabalık kuvvetlerin toplanması, bölgeye müdahaleyi zorlaştırıyor.

4z2mQp.jpg
 
JDrLNW.jpg
 
ODn2Nz.jpg
 
zMvRLO.jpg
 

Bu bildirinin yayınlanmasını,KSK'nın bir emridir.​
Kıymetli Kalradya Halkı;​

Devlette 1 ay önce seçim yapılmış,hükümet göreve gelmiş ancak görevini yerine getirememiştir. Devlet sistematik olarak irticai ve bölücü faaliyetlerle yıpratılmış ve zarar görmüştür. Bilhassa hükümetin de uykuda olması bu durumu daha vahim bir hale sokmuştur. Orduya yeterli yetki verilmemiş ve zor durumda bırakılmıştır. Bu ve benzer sebeplerden ötürü Kalradya Silahlı Kuvvetleri kanun gereği ülkeyi iç ve dış tehditlerden korumak üzere yönetime el koymuştur.​

İKİNCİ BİR EMRE KADAR;
1.Sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.
2.Radyolarda bu bildiri saat 10.00'a dek okunacak daha sonra tüm yayın kesilecektir.
3.Tüm fabrikaların faaliyeti durdurulmuştur.
4.Gazete basımı sansürlü olacaktır.
5.Askerin talimatlarına uyulacaktır.
6.Bu kurallara uymayanlara mukavemet edilecektir.


... Askerler hırsla yürüyor,komutanlarının talimatlarını uyguluyorlardı. Ancak bazı evlerin kapısı çalınıyor,bazı evlerinse kapıları kırılarak içeride kim varsa yaka paça çıkartılıyordu. Silah sesleri olağan olmuştu. Gözaltına alınanlar mahallelerin belirli yerlerinde toplanıp zincirlenip yere yatırılmıştı. Bu işlem tam 6 saat sürdü. Bu 6 saatte asker sokağa çıkma yasağına uymayan tam 30 kişiyi vurdu. Ortalıkta kan ve barut kokusu hakimken bir Astsubay sokakta bağırıyordu "Ordu yönetime el koydu,baş kaldıran olursa ölür!"...
 
Şuana kadar yapılan baskınlarda sözde "militan" olduğu iddia edilen 600 kişi tutuklandı, bunların 2 tanesin Vareg aşiretlerinin,3'ünün Sarrak,1'inin de Khergit aşiretlerinin birinin reisi olduğu tespit edildi.

Sabah 03.00'dan bu yana 150 kişi kurşuna dizildi.
 
"Güneş doğmadan siren sesleriyle uyandığınız gün irtica için kıyamet vaktinin geldiğini andır. Askerler evlerinize tek tek girecek ve dipçik darbeleriyle etkisiz hale getirecek. Hepiniz tek kurşunla öldürüleceksiniz, çocuklar da bir şeyler söylene kadar işkence edilmek üzere kışlalara götürülecek. Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. İrtica , YOK! Hainlik , YOK! İş çevirmek YOK! Çünkü iş çevirmek korkaklara göredir!

RP dışı: Cenevre konvansiyonu +rep
 
Khuzan-Tatari Boyu, Kalradya Ulusal Direnişi'ne Katıldı!

aYJ59d.jpg
     
MD5EN7.png

Ordunun yönetime el koyması ile birlikte; Khuzan-Tatari Boyu, Kalradya Ulusal Direnişi'ne katıldı. Toplamda iki bin kişilik silahlı kuvvetleriyle Semavi Prens'in doğu ordusunu kuvvetlendiren Khuzan-Tatari Boyu, kıyamet çanlarının çalmasında etkin rol oynuyor. Reyvadin Valisi ve karısının fidyesi için pazarlıklara başlandı.

« Kalradya Ulusal Direnişi, Direniş Lideri Semavi Prens'den; Praven Kalradya Merkez Karakolu'na Telgraf »

Bu size ilk ve son uyarımızdır. *STOP* Tüm militan esirleri serbest bırakacaksınız. *STOP* Yönetimden elinizi derhal çekeceksiniz. *STOP* Yoksa ilk önce Reyvadin Valisi ve karısının ölü bedenlerini Reyvadin sokaklarında gezdireceğiz. *STOP* Ardından, Kalradya'ya yıldırım gibi inecek olan harekatımızı başlatacağız. *STOP* Kalradya'da ettiğiniz zulümü ve bu çocukça hevesinizi bir an önce sonlandırın. *STOP*
 
« Kalradya Ulusal Direnişi, Jelkala Elebaşı'ndan; Kalradya Ulusal Direnişi, Direniş Lideri Semavi Prens'e Telgraf »

Fabrikalar çalışmıyor. *STOP* Gerekli iletişimi sağlayamıyoruz. *STOP* Çerez tabağına, elimizde kalanları koyacağız. *STOP* Yeteri kadar fındık, fıstık ve leblebi mevcut. *STOP* İstediğiniz mevkiiye gönderebilirim. *STOP*

-Jelkala Ejderi
 
Subay:S
Esir:E

...
S:Sana tekrar soruyorum,elebaşını gördün mü?
E:SÖYLEMEYECEĞİM!
S:Asker,soğuk su!
E:Hrrrrzzzzzzz....
S:Söyle (sağ-sol kroşe kombinasyon)
E:Hhhaayır...
S:grin:ikenli sopa!
E:AAAAAAAAAAGGHH! GÖRDÜÜÜM!
S:Heeeeh şöyleeeee. Rahatla bakalım aslanım. Şimdi söyle bakalım,kimdi?
E:Efendim söyleyemem,söylersem vururlar beni, vururlar!
S:Telleri bağla!
E:Efendim yapmayın!
S:Şarj et!
E:sad:ZZZZZZZZZ) (düşük voltajda elektrik)
S:Bak koçum, sen söylersen eğer bu eziyet bitecek. Hem pişmaniyet yasası çıkacak belki. Muhbir olur hayatının geri kalanını rahat yaşarsın.
E:...
S:Asker ekşiyi ver!
(sol kolu çakıyla biraz kesilir ve limon sıkılır)
E:AAAAAAHHHGG YAPMAYIN!
S:SÖYLERSEN YAPMAM! DEVAM ET ASKER! DİKENLİ SOPAYI DA VER!
E:AAAAAAAAHHHGHGH! AAAAAAAGHH! L'LOOOOOYD!
S:Kim?
E:sad:nefes nefese) Hakany L'loyd, silah fabrikasının sahibi (nefes almaya çalışır)
S:Baskın adreslerinde son model tüfekler görmeye şaşmamalı.
E:Biz sahada birlikleri komuta ediyorduk, o da bize emir verip malzeme sağlıyordu.
S:Senden başka kaç komutan var?
E:Ben .... Bölge komutanıyım. Böyle 5 bölge daha var. 2 tanesi deşifre oldu,1i baskında öldü, biri L'Loydla, biri de benim.
S:Senin yalanını ....... lan! Doğruyu söyle! Teller!
E:Komutanım söylicem dur tamam!
S:KONUŞ!
E:20 tane komutan var. Örgütlediği aşiretlerin başına tek komutan atıyor. Kendine ordu kurmaya çalışıyor. Bu komutanların 2 tanesi Shariz'de öldü, 5 tanesi deşifre oldu ve Vilencha'ya kaçtı... Birkaç tanesi de tutukludur. 2 tanesi onun yanında. Şuanda aşiretlerin başında kimse yok... Dergi gazete çıkarıp propaganda yapıyorlar, ancak aşiretler başıboş. Halkı toplamaya çalışıyorlar.
S:Aferin lan.
E:Komutanım,daha çok şey var.
S:Ne?
E:grin:ün Khuzan Tatari boyu ikiye ayrıldı. Yarısı direnişe katıldı, yarısı katılmadı.
S:Böyle konuşursan yaşadın.
E:...
S:Şunun yaralarını sarın, beklesin burda. Yiyecek falan varsa verin biraz.
Asker:Emredersiniz.

Genelkurmay Halka Bildiriyor:

Sokağa çıkma yasağını delen herkes vurulacaktır. Masum halkımızın madur olmaması için sokağa çıkmamasını tavsiye ediyoruz.

Vorodov Aşiret Reisi göz altına alınmıştır.
Rivacheg Tundra Bucak Komutanlığı göreve başlamıştır.

Jelkala'da çok fazla alim var. Onlara kitap ver. Alimler kütüphanede.

Militanlar bir avuç köylüyü kıstırmış para istemektedirler. Kızıl ve arkadaşları köyün yakınındalardır ve olayı görürler. Elebaşları bir kayaya ayağını koyar ve "O çek sevip medet umduğunuz devlet nerede!" diye bağırır. Kızıl arkadan adamın kafasına sıkar ve "Devlet burada!" diye bağırır.
 
Khuzan Tatari Boyu Beği Ögeday Beğ den Jelkala Elebaşına
Khuzan Tatari Boyunu ikiye ayirmaya çalışan ve direnişe katılmayan herkesi yakaladık ve idam ettik. Silahlı gücümüz 1500 e düştü. Dağınık bir şekilde bulunan Kaşkar Boyunun beği Janakar Beğ babasının darbe sırasında Halmar da öldürülmesinden dolayı boyuyla beraber bize katıldı. Şuan net askeri gücümüz 3 bin. Hareket için emirlerinizi bekliyoruz.
crbzb.png


Bu mesaj ozel bir yöntemle gizlilikle gönderilmiştir okuduktan sonra yakinız.
 
Back
Top Bottom